Svjetsko rukometno prvenstvo - Švedska 2011.

Moderator/ica: stjepan

Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Švedska 2011.

PostPostao/la Mata » 23 sij 2011, 21:03

Tja...pushing rođo! :cry:
Sreće možda nismo imali na kraju,ali glava je presudila...barem ja tako gledam.Pustimo pričeo golmanima,obrane kad ih se pogodi u tijelo..
Koliko bezveznih dodavanja i ostalih gluposti za ne povjerovati.I to ne od mladih igrača nego najiskusnijih.
Lacković puca bezveze početkom utakmice...u obrani krade loptu i baca kontru Švedima u ruke :(
Zrnić danas odličan,ali pravi isključenje na brzom centru :( :cry:
Balić baca 3-4 lopte u aut :cry: i onda svi krive ove koji ga ne kuže :( ...i on bi trebao shvatiti da ne igra Pero s kojim je odrastao nego neki novi klinci.
Balić je jedinstven u svijetu,najbolji pregled itd....ali jbg nisu svi on tako da mislim da je on pogriješio u tim dodavanjima.
Šlag na torti od njega je bio kad je htio zabiti gol u padu iz neke piruete :oops: :oops:
I za kraj...imamo igrača više i onda naša dva igrača prave faule za isključenje u 10 sekundi.
Stvarno da se čovjek zapita jesu li normalni.
Ovo je samo komentar,ne pljuvanje po ljudima koji su osvojili sve živo.Puno je tih natjecanja i ne možemo uvijek biti u polufinalu.Sada treba zapeti i plasirati se na OI jer gubljenje takvih natjecanja može biti kobno.

Suđenje je bilo kako smo i očekivali,bilo bi i gore da je trebalo...mislim da su se i Srbi žalili na dug napad Švedske s igračem manje.
I ovakvi kakvi smo bili smo ipak bili blizu da se okrene utakmica,ali tada je ponestalo i sreće jbg :cry: :cry:
Šteta !
Mata

PostPostao/la matteo94 » 23 sij 2011, 21:20

najgore je što su ti dečki sa nekim drugim čovjekom na klupi osvojili sve što su mogli...to znači da goluža nije jednostavno dovoljno dobar da bi bio izbornik Hrvatske...meni je ne pojmljivo da se čovjek kali u trenerskom poslu na klupi HRVATSKE RUKOMETNE REPKE!!!kako je moguće da čovjek koji nigdje nije imao samostalan trenerski angažman odmah sjedne na klupu naše repke...to mi ni u početku nije bilo jasno, kad je tek preuzeo repku i sad su se moje sumnje obestinile...trebamo nekog tko će moći više izvući iz ovakvih super igrača, nekoga kome MARKO KOPLJAR neće počet utakmicu za biti ili ne biti...
matteo94

PostPostao/la mcs » 23 sij 2011, 21:26

Jednostavno lose, lose, lose, a sto me jos vise boli da su suci bili i vise nego na razini tekme...

A sto me jos vise boli da smo mi toliko sad vec losi da ne mozemo prosjecnu ekipu kao sto je Švedska dobiti, nazalost ruku na srce, nije vise to reprezentacija koja ulijeva strahopostovanje....

Pogledajte koga smo dobili malo na prvesntvu i izgubili i dobit cete odgovor di smo trenutno.... :( :( :(
mcs

PostPostao/la stjepan » 23 sij 2011, 21:40

Nažalost, moja se teorija urote neće moći potvrditi. A ni danas suci nisu morali pretjerano navlačiti za Švede jer smo mi bili dovoljno loši ...
[matteo94]
najgore je što su ti dečki sa nekim drugim čovjekom na klupi osvojili sve što su mogli...to znači da goluža nije jednostavno dovoljno dobar da bi bio izbornik Hrvatske...meni je ne pojmljivo da se čovjek kali u trenerskom poslu na klupi HRVATSKE RUKOMETNE REPKE!!!kako je moguće da čovjek koji nigdje nije imao samostalan trenerski angažman odmah sjedne na klupu naše repke...

Zanimljiva teza, to ja isto mislim u nogometu za Bilića, mislim da zbog njega i njegovih taktika nećemo otići na EP, iako jbg, ne zabija on golove... Za Golužu se ne bih baš složio jer je on proveo dosta godina na klupi s Linom, ali imao je na ovom EP dosta nejasnih poteza pa i večeras. Predugo je držao Alilovića na golu ne pokušavajući staviti Pešića. I to s tim Kopljarom u odnosu na Buntića mi nije baš jasno. Bilo je toga još, ali mi se nekako generalno čini da nema više one kemije koja je bila nekada (treba im jedan Dabić), sad ne znam zašto. I prije smo znali odigrati loše, ali kad bi pravo zagustilo uvijek smo se dizali i izvlačili, sada toga nema, kad zagusti mi još dublje potonemo.
[Mata]
Sada treba zapeti i plasirati se na OI jer gubljenje takvih natjecanja može biti kobno.

Ispravak ne baš točnog navoda: plasman od 2. do zaključno 7. mjesta ne donosi plasman na OI, već samo mogućnost da se kroz dodatne kvalifikacije izbori plasman na OI, a prednost je jer donosi domaćinstvo kvalifikacijskog turnira. Znači na OI možemo samo ako budemo najmanje 7. pa u dodatnim kvalifikacijama to uspijemo, a ako to ne uspijemo, postoji još samo jedna mogućnost, a to je samo 1. mjesto na EP iduće godine u Beogradu.
S ostalim Matinim opservacijama odnosno analizom slažem se u cijelosti, posebice za ono u vezi s Balićem.
stjepan

PostPostao/la ttp » 23 sij 2011, 21:48

Rekao sam: nigdje bez kemičara ;)

Malo kasnije ću malo prokomentirati iz svoje perspektive...
ttp

PostPostao/la Mata » 23 sij 2011, 21:57

Stjepane znam sustav...ako budemo 8 nema ni kvalifikacija :( :cry: au kakvom su naši rasulu mogli bi i osvojiti baš to 8 mjesto :idea:

A ovo za selektore...hm nemam visoko mišljenje o ni jednom pa čak ni o našim najtrofejnijim.Svaka im čast na medaljama ,bilo bi glupo pisati nešto protiv,ali utakmice se dobivaju i gube spletom sretnih i nesretnih okolnosti.Naravno i dobrom igrom.
Mata

PostPostao/la stjepan » 23 sij 2011, 22:10

OK, mislio sam da možda ne znaš, ubuduće više neću u tebe sumnjati ... :oops:
Mislio sam reći koju za naše golmane jer su nam oni definitivno najslabija karika, mislim da su branili najlošije od svih golmana koji su igrali protiv naše repke. To je jednostavno strašno, ljudi ne mogu ništa obraniti, pozvijerio sam večeras kad smo imali 2 igrača više i učinilo se da počinjemo stizati Šveđane, da nam je to zadnja šansa, a onda nam je švedsko desno krilo uvalilo gol s korner crte, odatle bi teško bilo pogoditi i prazan gol, no, našem je golmanu i to ušlo. Evo večeras, Šveđani imaju 22, 23 obrane, a naši hebenih 7. Pa da su imali i 10 obrana manje od Šveđana mi bi pobijedili i s ovako lošom igrom... Mislim da bi i Mata (tu računam na njegovu širinu) skupio više obrana od naših "majstora". Prije su nas i golmani nosili, kad se sjetimo "Šola poludi", ovi se danas samo stresaju na skok šut protivnika i padaju na guzičke u gol, najčešće po loptu ... :P
stjepan

PostPostao/la Mata » 23 sij 2011, 22:51

Izgubimo li od Poljaka,što je sada realno ,visimo i od kvalifikacija...ispadamo ako Srbi dobiju cca 15-20 razlike Argentinu,a također i ako gaučosi dobiju Srbiju što je realnija opcija...znači mi ne smijemo izgubiti od Poljske
Mata

PostPostao/la ttp » 23 sij 2011, 23:28

Evo malo da opišem iz svoje perspektive. Ne razumijem se baš nešto u sport, ali pokušat ću usporediti golmane sa stolnim tenisom hahaha.

Činjenice su da su nam golmani LOŠI, i tu ide točka. Nema velike pomoći. :(
Ipak, pa taj Alilović mislim da je prije bio puno bolji. No, ostaju nam dvije stvari, ili „napraviti“ boljeg golmana, možda kupiti nekog, nacionalizirati ?, ili najbolje bi možda bilo POBOLJŠATI OBRANU I NAPAD !!!! Činjenica je da se bez dobrog golmana teško igra, ali kada je već takav suočimo se sa tim, pomozimo mu… Kako ? Pa tako da obrana postane žešća, ako treba i da prljavo igraju, pa nek i bude isključenja, ali ne daj im da dođu do laganog šuta. Sjetite se kako su naše napadače Francuzi, Slovenci i ostali batinali, razbijali, udarali…Koliko nam je teško bilo dati gol. Zašto mi to ne bismo počeli raditi ? :D

A evo usporedbe. Dok igram recimo čistu obranu u stolnom tenisu. Protivnik vodi igru i on diktira gdje će povući spin … I sada, on servira , vratim servu i on grune jedan spin vratim, drugi vratim bez problema, itd. eto pobijedio sam bez nekih problema, zašto ? ne znam, recimo da sam mu kvalitetno vratio servis, mislim nisam mu dao na glavu reketa , i da sam anticipirao, pročitao gdje će povući spin i na vrijeme se namjestim te onda bez nekih problema vratim…
No, zatim dođe neki drugi igrač, manje poznat. On servira neke čudne serve, vratim ih malo više, ili ih vratim tamo gdje je protivnik tako da on bez problema razvali spin, ne uspijem ga vratiti, i ako ga vratim onda to bude visoko. I eto izgubim. Nedovoljno mojih obrana. Kao, nije me išla obrana. A razlozi su zašto me nije išla obrana jer takvi su spinovi dolazili da nisam mogao pročitati gdje idu. Jednostavno, jako je tu onda teško obraniti to. I onda kažete da sam loš obrambenjak. Možda i jesam, ali uvjeren sam, da sam barem kvalitetnije vračao serve ili da protivnik nije toliko lukavo igrao, da bih pobijedio ili barem pružio veći otpor. Usporedba: Spiner su protivnici-napadači, ja sam golman, a vračanje servisa je naša obrana. Mah, nije mi baš najbolje pošla usporedba hahaha, a što mogu, no shvatili ste što sam htio reći... :) eto, dosta od mene, pozzz
ttp

PostPostao/la mcs » 24 sij 2011, 08:30

Reci cu samo da nismo zasluzili prolaz, pogledajte malo tekme u drugoj grupi i kako se tamo igra...

Mata odlican komentar, i bas to nije da se pljuje po igracima, nego sad ce opet biti da ih se napada itd itd, njima se nikad nista ne smije prigovorit, a igrali su ko zadnji supci....
mcs

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostali sportovi

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.