Budući ova liga starta već ove nedjelje (11.09.), zavirio sam malo u registracije klubova za ovu sezonu, ali za polovicu klubova još nisu objavljene registracije što smatram neozbiljnim od strane HSTS-a. Ili se možda klubovi nisu registrirali u što ne vjerujem, ipak je ovo ozbiljna liga. tako da je teško davati neke prognoze ili najave ... Redoslijedom navedenim u prvom postu stvari stoje ovako:
GRANIČAR - Povratnik iz 1. HL - istok trebao bi ujedno biti i glavni kandidat za 1. mjesto što mislim da će i biti jer su u kadru praktično svi igrači koji su lani igrali u višem rangu.
Božidar Kraljević i
Matej Jurinić te
Dejan Šakić i
Bernard Vukovarac trebala bi biti postava za winnera lige iako se ništa ne može baš garantirati. Ipak prvi favorit, ali samo zbog Kraljevića.
OŠB 2 - Prošlogodišnji superiorni winneri lige u ovu će sezonu slabiji jer će
Filip Jurković igrati za prvu momčad u 1. HL. U kadru će biti
Luka Garić i
Matteo Bednjanec iz prošle sezone te
Josip Arbanas i
Marko Bošnjaković koji su lani igrali za OŠB 3 i osvojili tadašnju 4. HL (današnju 3. HL). Dečki mogu puno, sigurno do postolja, koliko daleko vidjet će se ...
BROD - Znatno slabiji nego prošle sezone, bez prve dvojice igrača
Roberta Klobučara i Miroslava Jurkovića (Gigija).
Franjo Lemaić, Željko Škripek, Martin Zorić, Stjepan Živković i Ivan Rokić petorka je s kojom će balansirati negdje između sredine tablice, treba sačekati kako će rasporediti snage po ekipama.
SISAK - Nema registracije na webu, za pretpostaviti je da su u istom sastavu što znači da bi mogli biti tu negdje kao i lani, gornji dom. Lani u
Gordanu Terziću imali prvog igrača lige po broju pobjeda.
BUDAINKA - Nema registracije na webu, ali lanjska trojka
Zlatan Dervišević (Akan), Mladen Beraković (Bera) i Robert Župan sposobna je boriti se za sam vrh ljestvice.
NOVSKA - Nema registracije na webu, iskusni
Damir Cikojević, Ivica Lauter i Zlatko Hodak kvaliteta su za mirnu sezonu i sredinu tablice.
STRMAC - Nema registracije na webu, najbolji igrač
Dražen Stanić uvijek kadar napraviti "dvicu", ostali dosta slabiji, mogli bi se boriti za opstanak, ali i opstati na iskustvo
Tomislava Brnčića.
KUTINA 2 - Ove im godine uopće nisu registrirani igrači koji su igrali protekle sezone (
Đuro Paher, Ivan Planinc i Davor Horvat) tako da ne znam tko će uopće igrati za njih. Možda
Siniša Sokolović, Đuro Šlibar, Ivo Jugović ... Nemam nikakvu procjenu za njih.
SIBINJ - Nema registracije na webu, ali to su naši dečki "iz predgrađa" pa poznamo situaciju. Otac i sin
Josip i Domagoj Čanić te Drago Kabić udarna su trojka poznata pod nazivom "sibinjski brijači". Dobro su odradili početnu sezonu u ovom rangu, ove sezone ih očekujem još bolje plasirane.
POŽEGA - Nema registracije na webu, novaci u ligi. Teško dati procjenu mogućnosti, pretpostavljam da bi se mogli boriti za opstanak ako se nisu ekstremno pojačali.
SIRAČ - Ovo mi je potpuno nepoznata ekipa jer su novaci u ligi i to su ušli sa zapada 3. HL. Registracija je na webu, ali ne poznajem igrače, tek sam čuo za neke tako da mi je teško bilo što reći.
GORNJI BOGIĆEVCI - Dobar klub, dobro rade s mladima, imaju i rezultate. Novaci su u ligi gdje će im cilj biti opstanak. Otac i sin
Marijo i Domagoj Pereković, iskusni
Milan Orešić te mladi
Daniel Bungić bit će zacijelo četvorka koja će nastojati zadržati status. To im iskreno i želim.
Svima želim puno sreće

u novoj sezoni, naravno najviše svojim "obrtnicima" koji su aktivni i ovdje na forumu. Forza O-EŠ-BE

i obranite to 1. mjesto.