14. Memorijal MATIJA GREGIĆ (Osijek, 15. i 16.10.2011.)

Moderator/ica: stjepan

14. Memorijal MATIJA GREGIĆ (Osijek, 15. i 16.10.2011.)

PostPostao/la stjepan » 06 lis 2011, 21:33

Nakon prošlotjednih 1. Otvorenih turnira HSTS-a, danas su na web stranici HSTS-a objavljene Propozicije za 14. Memorijal "MATIJA GREGIĆ" koji se u organizaciji STK "Olimpija Integra Dundović" igra slijedećeg vikenda (15. i 16.10.2011.) u Osijeku. Ovaj se turnir igra u kategorijama najmlađih kadeta, mlađih kadeta, kadeta i juniora - igra se u Dvorani Jug u Osijeku. U subotu 15.10.2011. igraju se kategorije najmlađih kadeta i kadeta, a u nedjelju 16.10.2011. igrat će mlađi kadeti i juniori. Iste se kategorije igraju i u ženskoj konkurenciji. Dakle, sve slično ili gotovo isto kao i na posljednjim turnirima u Bjelovaru i Zagrebu s tim da je koeficijent ovog turnira 0,7. OŠB u Osijeku tradicionalno nastupa s kompletnim igračkim kadrom u svim kategorijama, konačan spisak putnika bit će definiran najkasnije u ponedjeljak 10.10., a prijava će ići najkasnije u utorak 11.10. kada ću ovdje i objaviti u kojemu se sastavu ide u Osijek. Link na propozicije:

14. Memorijal "MATIJA GREGIĆ" (propozicije): http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/p ... gregic.pdf
stjepan

Re: 14. Memorijal MATIJA GREGIĆ (Osijek, 15. i 16.10.2011.)

PostPostao/la stjepan » 11 lis 2011, 08:18

Prijava za 14. Memorijal "Matija Gregić", koji se ovoga vikenda igra u Osijeku, poslana je u HSTS. STK "Obrtnička škola - Brod" nastupit će s praktično maksimalnim kadrom. Prijavljeno je 15 igrača u sve 4 kategorije, nastupit će zapravo 13 jer dvojica igraju po dvije kategorije (Pudić Dario NMK i MK te Gavran Antonio MK i K). Evo popisa igrača za Osijek po kategorijama:

NAJMLAĐI KADETI - Pudić Dario, Tomas Marko, Lovrić Juraj, Garić Filip, Marić Luka i Stanišić Tomi.

MLAĐI KADETI - Gavran Antonio, Pudić Dario i Koncoš Matej.

KADETI - Arbanas Josip i Gavran Antonio.

JUNIORI - Garić Ivan, Garić Luka, Jurković Filip i Župan Tomislav.
stjepan

PostPostao/la matteo94 » 11 lis 2011, 15:22

Ja opet ne nastupam na turniru, iako mi je Osijek oduvijek jedan od najdražih turnira... stvarno mi je žao što se juniori ne igraju subotom, jer bih onda moga nastupati, ovako, imak mi je privilegija zarada... šteta, jer sam imao dobru poziciju na rang listi na početku sezone, al' šta je tu je...
matteo94

PostPostao/la stjepan » 12 lis 2011, 21:34

Objavljeni su ždrijeb i satnica turnira u Osijeku na kojemu će u ukupno 8 kategorija nastupiti sveukupno 246 natjecatelja (180 igrača i 66 igračica), među njima i 15 igrača OŠB. Komentar ždrijeba s pozicije igrača OŠB:

NAJMLAĐI KADETI - 11 grupa, 41 igrač, od prvih 20 s rang liste igra njih 15, nastupa 6 igrača OŠB. Naš najveći adut je Dario Pudić koji je 3. najmlađi kadet HR, no, obzirom da nema malog Franjčeca iz Zaboka koji je 2. na rang listi, Dario je postavljen za 2. nositelja cijelog turnira što mu otvara mogućnost plasmana u finale nakon 3 uzastopna polufinala na 3 dosadašnja državna turnira. Za ostale naše uspjeh je svaka pojedinačna pobjeda, a eventualni plasman u glavni turnir bio bi pravi podvig. Filip Garić i Luka Marić su u grupama sa 4 igrača na poziciji "3" pa imaju i po jednog slabijeg protivnika u skupini (bez rankinga). Na istim su pozicijama i Juraj Lovrić i Marko Tomas, ali u skupinama sa po 3 igrača, njima bi jedna pobjeda značila i prolazak skupine. Mali Tomi Stanišić je debitant i za njega je najvažnije da savlada tremu i probije led.

MLAĐI KADETI - 11 grupa, 40 igrača, od prvih 20 s rang liste igra njih 16, nastupaju 3 igrača OŠB. Antonio Gavran je podnositelj skupine i trebao bi izboriti plasman u glavni turnir. Sve preko toga je bonus, a ispod toga podbačaj. Dario Pudić igra i u ovoj konkurenciji budući nagodinu prelazi u mlađe kadete pa si treba skupljati bodove. Trećepostavljeni je igrač u skupini od 3 igrača pa bi morao "skinuti" drugopostavljenog za prolazak skupine, što neće biti lako, ali ni nemoguće. Na istoj je poziciji i Matej Koncoš, ali u grupi sa 4 igrača gdje bi mogao (trebao) dobiti tog četvrtog i osvojiti pokoji bod, a preko prve dvojice teško da može što učiniti.

KADETI - 12 grupa, 48 igrača, od prvih 20 s rang liste igra njih 15, nastupaju 2 igrača OŠB. Josip Arbanas je 5. nositelj turnira (7. je na kadetskoj rang listi) pa se četvrtfinale čini realnom mogućnošću. Tu će biti važan i ždrijeb u završnici, uz malo sreće i dobru igru Josip može i dalje, ali i manje ako ždrijeb bude nemilosrdniji, a Josip ne bude na svojoj razini. No, nekako mi se čini da Josip igra sve bolje i da će iz Osijeka stići dobre vijesti. Ovu kategoriju igra i mlađi kadet Antonio Gavran koji ulazi u ovu kategoriju iduće sezone pa bi trebao početi osvajati bodove ovdje budući uopće nema rankinga u ovoj kategoriji. Za njega bi svaka pojedinačna pobjeda bila dobar učinak jer se nalazi na poziciji "4".

JUNIORI - 13 grupa, 51 igrač, od prvih 20 s rang liste igra njih 13, nastupaju 4 igrača OŠB. Našim je juniorima ovo prvi turnirski nastup ove sezone, dosta su izgubili od početnog rankinga. Ipak, Ivan Garić je nositelj svoje skupine i kao "winner" bi trebao u glavni turnir jer ima povoljan ždrijeb. Dalje će se vidjeti - i kako će odigrati i kakav će ga ždrijeb dopasti. Filip Jurković i Luka Garić su podnositelji svojih grupa i realno bi ih trebali proći osvajanjem drugih mjesta, teško mogu skinuti nositelje, a i teško izgubiti od onih iza sebe. Za dalje - kako bude. Tomislav Župan nema juniorskog rankinga, teško će s pozicije "4" dalje, ali bi mogao do bar jedne pobjede.

Na linku ispod je kompletan ždrijeb i satnica Memorijala.

14. Memorijal MATIJA GREGIĆ (satnica i ždrijeb): http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/p ... gregic.pdf
stjepan

PostPostao/la tomi » 14 lis 2011, 10:38

sretno nasim deckima na turniru, ocekujem maksimalnu ozbiljnost najvise mislim na juniore.. :) jer samo ozbiljnim pristupom i zeljom za pobjedom mogu nesto napraviti, a ako to ne bude, rezultata nece ni biti.. ali mislim da su nasi decki to shvatili ozbiljno i ne sumnjam u njih.. ;)
tomi

PostPostao/la tomi » 16 lis 2011, 09:58

kako su prosli nasi decki?? jel zna tko?
tomi

PostPostao/la stjepan » 16 lis 2011, 17:09

Dobio sam bilten, ali u njemu fali dosta rezultata !!! :(( Sad ne znam što i kako da objavim ... :(|)
stjepan

PostPostao/la matteo94 » 16 lis 2011, 18:08

jel se zna barem dokle su došli??
matteo94

PostPostao/la Mata » 16 lis 2011, 19:59

Danas je završen 14. Memorijal Matija Gregić i ukratko se osvrćemo na sudjelovanje osječkih predstavnika. U kadetkinjama Petra Petrinšak osvojila je 2. mjesto izgubivši u finalu od Toplek Eme sa 3:1, Tomić Dunja i Mihaljević Justina došle su do polufinala ,te tako podijelile 3. mjesto. U konkurenciji mlađih kadeta Mario Banek je došao u četvrtfinale i izgubio sa 3:0 od Martinek Mislava, a u juniorima Babli Dino je u osmini finala izgubo od Đurinović Jurja sa 3:0. Napomenimo još da su u najjačoj konkurenciji , juniorima, u finalu igrali igrači Transagrama Filip Zeljko i Jelić Matej, a prvo mjesto osvojio je je Filip Zeljko, pobijedivši sa 3:1.

Eto,toliko sam iščeprkao po osječkim web stranicama :((
Mata

PostPostao/la stjepan » 16 lis 2011, 22:07

Stavio sam sve na web stranicu. Konačni plasmani su valjda točni, a pojedinačne rezultate ipak treba uzeti s ponekom rezervom. Nažalost, kad se u bilten ne mogu upisati rezultati bar naših igrača ... Morao sam naokolo skupljati rezultate, a neke još i sad ne znam tako da ipak postoji određena rezerva. Iako bi to uglavnom trebalo biti kako sam objavio.
stjepan

Sljedeća

Natrag na Sezona 2011./2012.

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.