4. Otvoreni turnir HSTS-a (Zagreb, 18. i 19.02.2012.)

Moderator/ica: stjepan

Re: 4. Otvoreni turnir HSTS-a (Zagreb, 18. i 19.02.2012.)

PostPostao/la sportikus » 19 vel 2012, 15:46

dario izgubio od huzjaka i simovica po 3 :1 dobro je igrao protiv mihe a protiv huzjaka nisam pratio, nije bas bio dalje od volje pa je zavrdio kao 4. u grupi..
tomi izgubio od juzbe i fabijanica, malo samo da je treninga i sigurnosti imao bi tomi fabijanica i prolaz ...
mene je zdrijeb pomazio, nije dosao vidovic i jakic i uz mene i kojica ubacili su petrovic josipa, dobio 3;1 i prosao grupu kao 2.

damir je priredio iznenadjenje i bio prvi u grupi pobjedivsi zeljka filipa 3;2 na 11 5. set...super su igrala obojica.
jopa je u 1/8 finala i igra sa golobom za prolazak u 1/4 finale gdje ga ceka vjerojatno petrovic. dobro je odigrao protiv mislava martineka, . pozz
sportikus

PostPostao/la sportikus » 19 vel 2012, 15:50

evo i daljnjeg zdrijeb, ja igram sa runjlc franetom a damir opet na zeljka ovaj puta ivan z.
sportikus

PostPostao/la ttp » 20 vel 2012, 01:34

Pozdrav. Malo sam umoran za pisanje posta, ali potrudit cu se kao i uvijek...
O Jopi. Adam zna kako je bilo u grupi, ja nisam bio u dvorani, nakon grupe prvi mec nemam sto komentirati jer je Jopa bio bolji. Drugi mec, sve smo uzivo vec iskomentirali, i svi smo se slozili zasto je Jopa izgubio. No, to nije "podbacaj", jer je Golob dobio Petrovica, znaci mali je stvarno bio na visokom nivou. Jos u prilog porazu ide i cinjenica da mu je Jopa pomogao svojim losim taktickim pristupom... Ukratko, igrao je njegovu igru, nije se nesto borio, slabo je vukao paralelne spinove, los servis u kljucnom trenutku, lose kretanje, rad nogu, neslusanje Adama (tako-tako), mislim da mu je Adam puno puta rekao da povuce paralelne spinove, ali primjena je bila slaba, a nije ni realizacija bila na nekom nivou. itd. No, lijep mec, bilo je prelijepih poena, i cestitke obojici. Dva Jopina meca su snimljena, prvi mec je snimao profesionalni fotograf, Ivica Majstorovic, a drugi mec je Nozina snimao, tako da, vidjet cemo kako je snimljeno... Bitno je iz svakog poraza izvuci pouku, tako da se nadam da ce Jopa popraviti nedostatke, i time poboljsati svoju igru, i pristup, pa da ce si tako onda ostvariti svoje ciljeve, sad, da li su to ciljevi da bude prvoligaski igrac, juniorski reprezentativac itd., ne znam, ali svakako mu drzim fige da u tome uspije. Nevazno je li sada pobijedio ili izgubio, vec je bitnije da se na treningu kvalitetno radi, pa ce rezultat doci... Jer je on jedan kulturan decko, i nadam se da ce uspjeti. Samo naprijed. Mozda sam i ja kriv, ucili smo u subotu kemiju, pa sam mu poremetio koncentraciju. Mali Jopa rastura, dugo nisam imao takvog "ucenika" da je tako bistar. Prosli smo puno novih lekcija koje ce tek uciti, kroz sljedeca dva mjeseca, a skoro sve je pohvatao. Cak se nije dao ni zbuniti. Cista petica. A bome i Adam je pokazao zavidnu razinu, znao je nesto sto mnogi ne znaju. Dobro pamcenje ima....

Adama nisam gledao kako je igrao jer smo paralelno igrali. Cestitam na prolasku grupe. Steta sto nije igrao sa Vitom, no bit ce prilike. Volio bih da je ipak bilo vise otpora nakon grupe, ali sve u svemu, super.

Tomi, gledao sam samo par poena. Kljucni poen je bio protiv Fabijanica u 3 setu, 1:1 u setovima, kod 11:11, Tomi servira svoju servu avion polijece u duboki bekend, Fabijanic iznenada iskace i forhend spinom osvaja poen. Time gubi taj set i sljedeci. Kaze da je dobro igrao, ali nedostaje mu jos da ude u formu, i turnirskih meceva.

Damir, gubio je u petom setu 7:1 i preokrenuo. SVAKA ČAST za pobjedu protiv Zeljka Filipa. Ne mislim da je to nesto spektakularno jer znam da nisu ti igraci toliko bolji, da ih se ne moze pobijediti. I nije ovo Damiru prvi put da radi "iznenadenja". Iznenadenje je, ali moze se igrati. Nismo mi vesla sisali. Hocu reci, Damir je zadnji put izgubio od Pucara 3:1, i dobar otpor mu je pruzio, ali kako nije pobijedio, ostaje samo na dobrom otpor. Ali cim ti mozes pruziti dobar otpor, pitanje je samo trenutka kada ces preokrenuti dobar otpor u svoju pobjedu. Ovo je jedan takav primjer. Tako da, ne bi me iznenadilo ni da i Pucar "padne". Zasto da ne... Damir je izgubio 3:0 od Zeljka I. Nisam gledao, tako da ne mogu komentirati...

Runjic Frane vrhunski osvaja prvo mjesto u skupini. Pobijedio je Zeljka Ivana 3:0. Nadigrao ga je, i ostavio bez ikakve sanse za pocasnih setom. Marin je bio motiviran, i pokazao da nema problema protiv obrane, pobijedio je Duplancic Edija. Bravo. Ispao je nakon grupe od Juzbasica.

Moj prvi mec je bio protiv Huzjaka. Prvi set sam razmontiran. Nisam se ni snasao, ne znam tko napada, sto da igram... Pokusao sam napasti, ali sve nesto bojazljivo, i to gubim glat, kao i drugi set, ali uz nesto bolji otpor. Onda dolaze Majstorovic, Nozina i Jopa kao navijaci. Konacno, poslozim svoju igru kako spada, vise sam se drzao obrane, i povremenog napada. Dobivam treci set. Cetvrti sam vodio 8:6, bilo je gusto, napeto, svaki poen je bio bitan. Previse nesmotreno sam odigrao par poena, bez veze, bez ikakvog smisla, i naravno, prejak je to igrac da se to prasta, i gubim 4. set na 9. No, nisam nezadovoljan, lijep mec, bilo je publike, atraktivan jer malo Huzjak napada, pa otpimpla on, pa ja, a loptice se vrte na sve strane, uzasno, pa ja napadnem pa se on brani itd... Sibinjski udarac nije prolazio, i taj me udarac sribao huh.

Drugi mec protiv Mihe Simovica. Prvi set u pocetku gusto, ali Miho odvodi set u svoju korist , zaredao je puno poena, i nije bilo sanse za prvim setom. Drugi ili treci set sam ja dobio. I cetvrti set je presudio. Za taj set mi je jako zao. Vodio sam, bilo je gusto, isla me obrana tako, tako, ali radili su sibinjski udarci, i tu sam dobivao poene. Imao sam i set loptu za 5. set, ali bila je dugacka izmjena, cak sam i zabio fohend kontru dva puta zaredom na jak spin. Jednom sam dobio poen, a drugi put nisam. Ipak je Miho kvalitet , i zna jako dobro odigrati neke poene u kljucnim trenucima, vratiti nemoguce. Huzjak ga je razmontirao, Nije imao sanse. Prejak rez je davao, i Miho gubi 3:0. Moj treci mec nije za komentirati... Ne ide mi to na cast. Preumoran sam bio, nisam se ni pokusao boriti... Ne znam zasto, ali cak nisam ni motiva imao. Iako, naravno da sam trebao jos i to odigrati kako spada, jer je protivnik dobar i koristilo bi mi to. Sad, dobio ili izgubio, manje je vazno, ali ovako podbaciti nije za pohvalu. Bacic je izgubio 3:0 od Mihe i Huzjaka. Konacno, shvatio sam koliko mi treninga, nedostaje. Bojim se servirati kratku servu, u svemu sam nesiguran. I onda je tesko ocekivati neki rezultat. Mislim da cu sada zbog sebe poceti ici na kvalitetnije treninge u zg...

Uglavnom, lijep turnir, bio je Vjeko cijeli dan na turniru, svi smo se druzili, pogledali smo i finale, Kojic je pobijedio Kolareka. Juzbasic je dobio Huzjaka. Pokazao je kako se igra protiv obrane. Kaze Vidolin, kada sam ga pitao kako to da Juzba igra tako dobro protiv obrane, kaze da je cesto davao njima reket ,obrambeni ili napadacki, pa da su jedan drugom na treningu pilili, i tako su kroz godine naucili raspoznati raznorazne rotacije... itd. Ima jos dosta zanimljivih prica.... Htio sam jos reci da kada je Damir dobio Zeljka, bio sam sretan kao da sam ja dobio. Nekako, ne gledam to jer je KUT blize SB, i jer smo dobri medusobno, susjedi itd., nego Slavonija je ipak odječena od ostalih. I teško se boriti protiv jednog ZG, usporedimo samo sparing partnere, kvantitet i kvalitet, ma uvjeti su drugačiji, i odmah si u startu hendikepiran. I onda kada Frane igra 3:1 sa Mihom, bude nam svima drago, malo i krivo što nije otišlo u peti set. Drago mi je što nema nikakve ljubomore. Već mislim da smo svi za jednog, jedan za sve. Takav sam imao dojam danas. Nadam se da će na PH svi koji nastupe od naših, u širem smislu riječi, pokazati zube u pozitivnom sportskom pogledu... Dosta od mene, i previše... Pozz
ttp

PostPostao/la sportikus » 20 vel 2012, 11:09

Jopa, naš Jopa- u grupi jer bilo ok, prvi meč sa Dvorskym zagrijavanje, koliko treba tako i igra, .Protiv Mijatovića problemi, gubi 1:2, ne igra nešto sjajno, taktički ima problema, dolazi na 2:2 i u 5. setu u ključnim trenucima igra onako kako je trebao cijelo vrijeme i dobija 3:2, neka, malo pozitivnog stresa :P Treći meč rutinski.
Najbolju igru jopa je pružio u 1/16 protiv Mislava Martineka, zaslužena 3:0 pobjeda, igralo se i F spin i flipovi i servisi nisu bili loši...
Eh, u 1/8 finala protiv Goloba, igra na mahove, standardno malo nervoze kad se krene gubit, ali ovdje je u ključnom trenutku, kada se lomio meč napravio par grešaka (poludugi umjesto kratki servis, spin na glavu reketa umjesto dogovoreni paralelni+malo nervoze) i Jopa gubi taj meč 3:1 i završava sa svojim nastupom.
Zaključak: Dobar je Jopa, karakterno je flegma, malo da je adrenalina ubacit u njega ne bi bilo na odmet :) Prosječan turnir, očekivao sam bolju igru, više želje...Svakako potrebno puno treninga, slušanja, želje za napretkom i ispravkom...

dario: na žalost nije imao sreće u grupi. Nositelj mu je Simović, Huzjak koji igra u inozemstvu i četvrti mu je bio prosječan. Gubi od Huzjaka, on je ranije opisao jer ja nisam gledao taj meč, vjerujem da je tu bilo svega, mixanja na sve strane, što je dobro, naći nešto gdje bi eventualno mogao doći u nekakvu priliku ali ipak je Huzjak kvalitetniji i jači, Dario je uzeo set, imao priliku možda za još jedan ali jako teško do pobjede :( Protiv Mihe je bio dobar meč sa obje strane, Miho slabo jako igra na obranu, bilo je lijepo gledat, ipak Mihu čvršće i kvalitetnije odigrava i ne da iznenađenje iako, da je Dario malo više u treningu, da je sigurniji, može bit svega bez obzira na kvalitetu Mihe. dariov četvrti, nisam gledao ali on sam kaže da se ispraznio, bez želje i volje i gubi 3:0. Šteta za Daria, valjda će više sreće i treninga biti drugi put :)
Zaključak-teška grupa, dariu fali "pravi" trening, a onda je u stanju svakog dobiti u kombinaciji sa voljom i željom

Tomi-sa Juzbašićem kao nositeljem realno bez šanse ali kako kaže dobar meč je odigrao, taman kao uvod za prolazak grupe protiv Fabijanića. Taj meč je bio "krut" vidi se da je prolaz grupe u pitanju, dobra igra s obje strane jer su igrali otvoreno, tamo gdje su najjača obojica , ali Tomiju je falilo sigurnosti, manje grešaka i završni onaj "winer spin" ..Šteta, neiskorištena prilika, vjerujem da bi to bolje izgledalo da je bio sigurniji(znam po sebi kako je kad se otrenira 2x tj ili 4-5).
Zaključak-više treninga i to je to :)

Ja:Od cijelog nabrijavanja za Vidovića koji je trebao biti ugrupi a nije došao, i Jakića kao sigurne pobjede koji također nije došao, ostali smo Kojić i ja u grupi pa su nam ubacili u grupu samo jednog, Petrović Josipa iz VGS. Prvi meč sa Kojićem, teško sam dolazio do igre, to su puno čvršći servisi, vraćenje njegovo, flipovi, spin njegov ti ne ostavlja šanse...tako da se nisam baš nešto i naigrao. Protiv Petrovića sigurna igra, prva dva seta na 5, onda malo opuštanja i gubim jedan i 4. set poen za poen, odvojim se na dva, imam dvije meč lopte koji ne iskorištavam, ali dobijam ipak, čisto da ne dođe do lutrije petog seta, i eto "lagan" prolaz grupe. U 1/8 me čeka Frane Runjić koji je bio prvi u grupi, i tu sam jako loše odigrao, uopće nisam zadovoljan, trebao sam pružiti više, valjda će do PH biti bolje. I to je to od svih nas bilo.
Zaključak: Treba jači sparing, ne samo meni, svima

I Damir kao bivši OŠBovac da ga spomenem, sa odličnom igrom dobija F. Zeljka, i prolazi kao prvi u grupi. Lijep meč za pogledat, da je bilo više sreće u ždrijebu mogao je i do 1/4 finala. Bravo za Damira. I runjića F. za 1/4 finale i lijep meč protiv Mihe.

Zaključak: Manje kvalitetan turnir, mi moramo biti zadovoljni što smo tu, da je više i kvalitetnijih treninga možda bi i mogli parirati ponekim igračima nositeljima.. pozz
sportikus

PostPostao/la Mata » 20 vel 2012, 11:44

Hvala dečki na opširnim opservacijama :ymapplause: jedan se javio prije počinka,a drugi nakon ustajanja :-bd
Realan opis stanja,a pravit ću se da znam što je "F spin" :p
Mata

PostPostao/la stjepan » 20 vel 2012, 13:51

Svaka čast za aktivnosti na ovoj temi. Rezultati nisu bili naročiti što i nije najbitnije u životu, ali je lijepo kad se svi ovako uživite u temu odnosno u određeno sportsko događanje. Ima tu svega, od najave turnira, očekivanja ždrijeba i nadanja, opisa putovanja, smještaja i druženja, događanja u Zagrebu pa sve do detaljnih recenzija pojedinačnih mečeva. Ima i zezanja i podbadanja, šale, ima i malo razočaranosti nastupom, boljih i lošijih emocija ... Zato služe ovakvi forumi i to me veseli, a rezultat će već biti nekakav, nije najvažnije ... Kad se sjetim teških i mučnih komentara na Slast forumu oko osnivanja STS BPŽ kao i kod nekih ranijih tema, muka mi je. A onda ovdje ovako dobre i pozitivne vibracije, bravo. :)
stjepan

PostPostao/la Mata » 20 vel 2012, 14:22

Slažem se i treba posebno pohvaliti ttp-a ili Daria koji je začetnik dobrih vibracija :ymapplause:

Samo još kad bi živio kao normalan svijet :p
Čovječe on napiše post u pola 3 ujutro i ode spavati,ja mu u 5 ujutro odgovorim ali moram onda čekati njegov komentar do 5 popodne jer ne ustaje puno prije =))
Mata

PostPostao/la sportikus » 20 vel 2012, 17:13

¸haha , dario je sam po sebi očito neki kemijski spoj, treba ubaciti u periodni sustav elemenata simbol "Da" :D
Pa da, nakon SLAST foruma i svakakih tema ovo je čisto gušt, zato služi forum, za sve ostale ozbiljne teme i ozbiljne komentare najbolje je riješiti uz pivo u 4 oka :roll:
Rezultati su istina nekad odlični, nekad dobri a nekad prosječni, a desi se i koji ispodprosječan, što i nije za nas seniore toliko bitno s obzirom koliko i kako treniramo i kakva nam je konkurencija na državnim turnirima, ali veselimo se svakom turniru a još više dobroj igri, prolasku grupe ako ne i kola poslije, dok se od ovih mlađih nada očekuje malo češće pokoji odličan i dobar rezultat a manje ovih prosječnih B-)
sportikus

PostPostao/la ttp » 20 vel 2012, 19:10

Dario je ustao ujutro, u 8 h je navio alarm… !
Sto se tice turnira. Miho Simovic je vodio, mislim 7:6 u petom setu protiv Cipina, i bio je pardon koji se dosta slabo vidio, na sto su gledali u publiku da pitaju je li bio, a Cipin je priznao pardon, iako „nekome“ nije drago sto je to napravio, ali decko je korektno i posteno priznao, a mogao se praviti lud, da nije vidio itd. Svaka cast.
Evo primjera. Habijanec i Cipin, peti set, vodio Cipin 10:0, i odservira svoju servu Habijanec vrati, Cipin vrati, ali Habijanec se samo maknuo sa stola, znaci 11:0.

Sto se Jope tice, rekli smo mu da pravi sportasi vodu piju, uvjerio se na svoje oci. Tako da, nema vise gaziranog. I moram teti Nadi reci da Jopa treba jesti ciklu… hehe :ympeace: :D http://www.coolinarika.com/namirnica/cikla/
Tako da, sljedeci put treba umjesto salame staviti ciklu hahaha ;)

Tako je Adame, koliko ulozenog, toliko dobivenog. To je kao da ucis za ispit, i jako malo ucis, a ocekujes ocjenu 5, e ne ide to tako. Ako to uzmemo u obzir, stvarno mozemo biti zadovoljni. Ja sam jako zadovoljan sa te strane. Jedino, krivo mi je sto skoro nista ne treniram, ali to je moj problem koji moram promijeniti... To nam nije izgovor sto ne treniramo, niti olakotna okolnost, ali treba na tome poraditi, netko vise netko manje, pa rezultat mora doci...Valja se sada pripremiti na PH (ako uopce upadnem).
ttp

PostPostao/la Mata » 20 vel 2012, 21:18

Dario je ustao ujutro, u 8 h je navio alarm… !

Koga farbaš?
Napiši ljudima da je čika Mata jučer zvao iza podne i da si se javio na treći poziv,a da se nisi u 9.40 ni javio jer si spavao kao klada.
Da te nisam zvao ne bi ni otišao na turnir :-c ...doduše možda bi ti bilo i bolje kako si prošao =))
Mata

PrethodnaSljedeća

Natrag na Sezona 2011./2012.

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.