Postao/la ttp » 20 vel 2012, 01:34
Pozdrav. Malo sam umoran za pisanje posta, ali potrudit cu se kao i uvijek...
O Jopi. Adam zna kako je bilo u grupi, ja nisam bio u dvorani, nakon grupe prvi mec nemam sto komentirati jer je Jopa bio bolji. Drugi mec, sve smo uzivo vec iskomentirali, i svi smo se slozili zasto je Jopa izgubio. No, to nije "podbacaj", jer je Golob dobio Petrovica, znaci mali je stvarno bio na visokom nivou. Jos u prilog porazu ide i cinjenica da mu je Jopa pomogao svojim losim taktickim pristupom... Ukratko, igrao je njegovu igru, nije se nesto borio, slabo je vukao paralelne spinove, los servis u kljucnom trenutku, lose kretanje, rad nogu, neslusanje Adama (tako-tako), mislim da mu je Adam puno puta rekao da povuce paralelne spinove, ali primjena je bila slaba, a nije ni realizacija bila na nekom nivou. itd. No, lijep mec, bilo je prelijepih poena, i cestitke obojici. Dva Jopina meca su snimljena, prvi mec je snimao profesionalni fotograf, Ivica Majstorovic, a drugi mec je Nozina snimao, tako da, vidjet cemo kako je snimljeno... Bitno je iz svakog poraza izvuci pouku, tako da se nadam da ce Jopa popraviti nedostatke, i time poboljsati svoju igru, i pristup, pa da ce si tako onda ostvariti svoje ciljeve, sad, da li su to ciljevi da bude prvoligaski igrac, juniorski reprezentativac itd., ne znam, ali svakako mu drzim fige da u tome uspije. Nevazno je li sada pobijedio ili izgubio, vec je bitnije da se na treningu kvalitetno radi, pa ce rezultat doci... Jer je on jedan kulturan decko, i nadam se da ce uspjeti. Samo naprijed. Mozda sam i ja kriv, ucili smo u subotu kemiju, pa sam mu poremetio koncentraciju. Mali Jopa rastura, dugo nisam imao takvog "ucenika" da je tako bistar. Prosli smo puno novih lekcija koje ce tek uciti, kroz sljedeca dva mjeseca, a skoro sve je pohvatao. Cak se nije dao ni zbuniti. Cista petica. A bome i Adam je pokazao zavidnu razinu, znao je nesto sto mnogi ne znaju. Dobro pamcenje ima....
Adama nisam gledao kako je igrao jer smo paralelno igrali. Cestitam na prolasku grupe. Steta sto nije igrao sa Vitom, no bit ce prilike. Volio bih da je ipak bilo vise otpora nakon grupe, ali sve u svemu, super.
Tomi, gledao sam samo par poena. Kljucni poen je bio protiv Fabijanica u 3 setu, 1:1 u setovima, kod 11:11, Tomi servira svoju servu avion polijece u duboki bekend, Fabijanic iznenada iskace i forhend spinom osvaja poen. Time gubi taj set i sljedeci. Kaze da je dobro igrao, ali nedostaje mu jos da ude u formu, i turnirskih meceva.
Damir, gubio je u petom setu 7:1 i preokrenuo. SVAKA ČAST za pobjedu protiv Zeljka Filipa. Ne mislim da je to nesto spektakularno jer znam da nisu ti igraci toliko bolji, da ih se ne moze pobijediti. I nije ovo Damiru prvi put da radi "iznenadenja". Iznenadenje je, ali moze se igrati. Nismo mi vesla sisali. Hocu reci, Damir je zadnji put izgubio od Pucara 3:1, i dobar otpor mu je pruzio, ali kako nije pobijedio, ostaje samo na dobrom otpor. Ali cim ti mozes pruziti dobar otpor, pitanje je samo trenutka kada ces preokrenuti dobar otpor u svoju pobjedu. Ovo je jedan takav primjer. Tako da, ne bi me iznenadilo ni da i Pucar "padne". Zasto da ne... Damir je izgubio 3:0 od Zeljka I. Nisam gledao, tako da ne mogu komentirati...
Runjic Frane vrhunski osvaja prvo mjesto u skupini. Pobijedio je Zeljka Ivana 3:0. Nadigrao ga je, i ostavio bez ikakve sanse za pocasnih setom. Marin je bio motiviran, i pokazao da nema problema protiv obrane, pobijedio je Duplancic Edija. Bravo. Ispao je nakon grupe od Juzbasica.
Moj prvi mec je bio protiv Huzjaka. Prvi set sam razmontiran. Nisam se ni snasao, ne znam tko napada, sto da igram... Pokusao sam napasti, ali sve nesto bojazljivo, i to gubim glat, kao i drugi set, ali uz nesto bolji otpor. Onda dolaze Majstorovic, Nozina i Jopa kao navijaci. Konacno, poslozim svoju igru kako spada, vise sam se drzao obrane, i povremenog napada. Dobivam treci set. Cetvrti sam vodio 8:6, bilo je gusto, napeto, svaki poen je bio bitan. Previse nesmotreno sam odigrao par poena, bez veze, bez ikakvog smisla, i naravno, prejak je to igrac da se to prasta, i gubim 4. set na 9. No, nisam nezadovoljan, lijep mec, bilo je publike, atraktivan jer malo Huzjak napada, pa otpimpla on, pa ja, a loptice se vrte na sve strane, uzasno, pa ja napadnem pa se on brani itd... Sibinjski udarac nije prolazio, i taj me udarac sribao huh.
Drugi mec protiv Mihe Simovica. Prvi set u pocetku gusto, ali Miho odvodi set u svoju korist , zaredao je puno poena, i nije bilo sanse za prvim setom. Drugi ili treci set sam ja dobio. I cetvrti set je presudio. Za taj set mi je jako zao. Vodio sam, bilo je gusto, isla me obrana tako, tako, ali radili su sibinjski udarci, i tu sam dobivao poene. Imao sam i set loptu za 5. set, ali bila je dugacka izmjena, cak sam i zabio fohend kontru dva puta zaredom na jak spin. Jednom sam dobio poen, a drugi put nisam. Ipak je Miho kvalitet , i zna jako dobro odigrati neke poene u kljucnim trenucima, vratiti nemoguce. Huzjak ga je razmontirao, Nije imao sanse. Prejak rez je davao, i Miho gubi 3:0. Moj treci mec nije za komentirati... Ne ide mi to na cast. Preumoran sam bio, nisam se ni pokusao boriti... Ne znam zasto, ali cak nisam ni motiva imao. Iako, naravno da sam trebao jos i to odigrati kako spada, jer je protivnik dobar i koristilo bi mi to. Sad, dobio ili izgubio, manje je vazno, ali ovako podbaciti nije za pohvalu. Bacic je izgubio 3:0 od Mihe i Huzjaka. Konacno, shvatio sam koliko mi treninga, nedostaje. Bojim se servirati kratku servu, u svemu sam nesiguran. I onda je tesko ocekivati neki rezultat. Mislim da cu sada zbog sebe poceti ici na kvalitetnije treninge u zg...
Uglavnom, lijep turnir, bio je Vjeko cijeli dan na turniru, svi smo se druzili, pogledali smo i finale, Kojic je pobijedio Kolareka. Juzbasic je dobio Huzjaka. Pokazao je kako se igra protiv obrane. Kaze Vidolin, kada sam ga pitao kako to da Juzba igra tako dobro protiv obrane, kaze da je cesto davao njima reket ,obrambeni ili napadacki, pa da su jedan drugom na treningu pilili, i tako su kroz godine naucili raspoznati raznorazne rotacije... itd. Ima jos dosta zanimljivih prica.... Htio sam jos reci da kada je Damir dobio Zeljka, bio sam sretan kao da sam ja dobio. Nekako, ne gledam to jer je KUT blize SB, i jer smo dobri medusobno, susjedi itd., nego Slavonija je ipak odječena od ostalih. I teško se boriti protiv jednog ZG, usporedimo samo sparing partnere, kvantitet i kvalitet, ma uvjeti su drugačiji, i odmah si u startu hendikepiran. I onda kada Frane igra 3:1 sa Mihom, bude nam svima drago, malo i krivo što nije otišlo u peti set. Drago mi je što nema nikakve ljubomore. Već mislim da smo svi za jednog, jedan za sve. Takav sam imao dojam danas. Nadam se da će na PH svi koji nastupe od naših, u širem smislu riječi, pokazati zube u pozitivnom sportskom pogledu... Dosta od mene, i previše... Pozz