2. kolo (06.10.2012.)

Moderator/ica: stjepan

Re: 2. kolo (06.10.2012.)

PostPostao/la stjepan » 09 lis 2012, 13:27

Evo i linkova na službene E-zapisnike naših utakmica u 2. kolu:

IGEA Željezničar - OŠB 4:3 (zapisnik): http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/0 ... ee-osb.pdf

Ronald Ređep Starr - OŠB 0:4 (zapisnik): http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/0 ... ta-osb.pdf
stjepan

PostPostao/la stjepan » 10 lis 2012, 07:03

Ažurirane su i sve statistike nakon 2. kola 1. HSTL - istok na webu HSTS-a.

1. HSTL - istok (tablica nakon 2. kola): http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/0 ... stvica.pdf

1. HSTL - istok (skorovi igrača): http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/0 ... korpoj.pdf

1. HSTL - istok (skorovi parova): http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/0 ... korpar.pdf
stjepan

PostPostao/la stjepan » 10 lis 2012, 07:16

Linkovi će vjerojatno kasnije pokazivati trenutno stanje tablice i skorova, ali nema veze, sada je ovako, bar naredna 2 tjedna.

Tablica se simetrično složila, po dvije ekipe imaju 3/0, 2/1, 1/2 i 0/3 dok su Mihovljan i Čakovec sa po 1 odigranom utakmicom. Mislim da se već pomalo nazire i odnos snaga u ovoj ligi.

Kod igrača, samo su trojica odigrala maksimalnih 6 pojedinačnih mečeva i to Neven Samac (POD) koji je sa svih 6 pobjeda (6/0) već pomalo pobjegao pratnji te Buljubašić (VUK) i Vilagoš (BLM) koji obojica imaju po 3/3. Odlično stoje i Horvat i Martin Vidaček iz Igee sa po 4/0, no, slijedeće će se kolo to malo promijeniti jer igraju Podravka i Igea. Od igrača OŠB za sada najbolje stoji Josip Arbanas koji s omjerom 3/1 s Belajem (SRA) dijeli 5. i 6. mjesto od ukupno 37 igrača koji su do sada zaigrali u 1. HL - istok.

Kod parova imamo 2 para sa maksimalne 3 pobjede iz prve 3 utakmice. To su naši Klaić/Arbanas te Vilagoš/Biber iz Belog Manastira, ekipe koji tradicionalno dobro igra parove.
stjepan

PostPostao/la tomi » 11 lis 2012, 17:45

Pa dobro, ja mislim da je jos rano govoriti o tome da se nadzire odnos snaga u ligi. Nikad se ne zna. Liga je ove godine izjednacenije nego prosle tako da ja mislim da ce tu biti preokreta. Pogotovo u drugom dijelu sezone, jer ne treniraju svi jednako na pocetku i pred kraj sezone.. ;)
tomi

PostPostao/la stjepan » 11 lis 2012, 21:43

Osvrt na 2. kolo 1. HSTL - istok iz Međimurja, iz pera Franje Flaca:

[MEĐIMURJE županijske novine]

Broj izdanja: 2998
Datum izdanja: Utorak, 9. Listopad 2012
Autor članka: F. Flac

1. HRVATSKA LIGA ISTOK (M) - 2. KOLO
Igea Željezničaru i Podravci i treće pobjede

Međimurski predstavnici u ligi Mihovljan i MSTC Čakovec u drugom su kolu bili slobodni. Varaždinski Igea Željezničar, iako bez svojega najboljeg igrača Matije Barića, i s pomlađenim sastavom bio je bolji od Obrtničke škole-Brod iz Slavonskoga Broda, protiv koje je do pobjede došao tek u sedmoj partiji, i Mladosti iz Petrinje koju je savladao bez gubitka seta. Dvije pobjede izborili su i igrači koprivničke Podravke, svladavši nakon velike borbe u gostima Beli Manastir, a mnogo im je lakše bilo u Vukovaru gdje su domaćem sastavu prepustili tek 1 partiju. Po 1 pobjedu i poraz zabilježile su ekipe Obrtničke škole, varaždinskoga STARR-a, čije boje brani i Čakovčanin Siniša Ajdarpašić te Vukovara ‘91, a kratkih rukava, s po 2 poraza, u drugom su kolu ostali Mladost i Sračinec.

Rezultati: Beli Manasatir - Podravka 3:4, Vukovar ‘91 - Sračinec 4:1, STARR - Mladost 4:0, Igea Željezničar - Obrtnička škola-Brod 4:3, Beli Manastir - Sračinec 4:1, Vukovar ‘91 - Podravka 1:4, STARR - Obrtnička škola-Brod 0:4, Igea Željezničar - Mladost 4:0, Mihovljan i MSTC Čakovec bili su slobodni.

TABLICA
1. Igea Ž.33012:36
2. Podravka33012:66
3. Obrt. šk.32111:45
4. Vukovar3219:75
5. Beli Man.3129:94
6. STARR3124:84
7. Sračinec3034:123
8. Mladost3030:123
9. Mihovljan1104:32
10. MSTC Čk1013:41

• Parovi 3. kola, subota - u 11 sati: Sračinec - Igea Željezničar, Podravka - STARR, MSTC Čakovec - Vukovar ‘91, Mihovljan - Beli Manastir; u 17 sati: Sračinec - STARR, Podravka - Igea Željezničar, MSTC Čakovec - Beli Manastir, Mihovljan - Vukovar ‘91; Mladost i Obrtnička škola-Brod su slobodni.

MEĐIMURJE županijske novine, (09.10.2012.): http://www.medjimurje.hr/clanak/2998/20 ... e-izgubile
stjepan

PostPostao/la ttp » 11 lis 2012, 22:47

Ne aludirajući na ništa, osobno bih izbacio riječ tek u sedmoj partiji jer je po meni to nepotrebno. Kada se napiše tek, onda meni to vuče na kao neki "neuspjeh" itd., a zna se da je to itekako uspjeh IGEE !
ttp

PostPostao/la mcs » 12 lis 2012, 10:15

Salem Alejkum (op.a. dobar dan),

Evo vidim da su dečki (Horvat i Vidaček Martin) izvojevali pobjedu i bez mene za kormilom, što je jako pohvalno i zbog toga sam jako sretan jer su mladi dečki i konačno neko od mladih može nešto napraviti tu iz "naših" krajeva, nekada smo se mi (Petričević, Preksavec kalili pokraj starijih), pa onda dugo dugo dugo nikoga nije bilo da nas zamijeni, ovo je bio je svojevrstan test dvojice mladića da reagiraju na pravi način i pokažu da mogu kad to najbolje treba i na njihovu sreću to im je pošlo za rukom. Sa dečkima se još nisam vidio da im čestitam tak da moram čuti i njihove impresije i još i više pritisnuti da grizu i bore se za svaki poen, evo ždrijeb je takav da već sljedeći tjedan igramo sa Podravkom i tu ćemo tražiti potvrdu prvog mjesta (kasnije kada Stjepan otvori 3. kolo ću iznijeti analizu tog meča), moj stav je ko i uvijek da idemo po pobjedu jer ako su dečki u formi ja mislim da će biti jako čupavo i neće se tu ni jedan meč lako dobijat osim možda nekih kombinacija mečeva, koji su već toliko put odigrani da već može vidjeti ko kome paše i obrnuto. Obrtnici i Igea velim ne mogu reći više, jer vidio sam rezultate i opis od Stjepana.

Na početnom topicu nisam se puno osvrtao na roaster klubova jer sam htio vidjeti kako će se razvijati stvari. Pa ću se malo osvrtati i na taj dio pogotovo za RR Star.

Meč RR Star i OŠB. RR Star je krenuo na početku sezone sa velikim ambicijama, što se vidi u ranim pregovorima oko dolaska igrača već u 6. mjesecu ove godine, htjeli su dovesti provjerene i standardizirane igrače, jer su htjeli se prošetati ovom ligom na kraju nisu doveli nikog od tih igrača. Na kraju se to svodi sve na Mileusnića koji je na 2 dana prije našeg meča otputovao doma u Cavtata, da bi se pojavio protiv Vas i Petrinje, međutim to treba gledati kroz drugu prizmu, zadržat ću se još sekundu na Žuveli. Kolega Žuvela je isto igrao sa mnom u mlađim kategorijama, da bi se nakon toga potpuno izgubio i čudnovato se ukazao prijavljen za RR Starr ove sezone, inače je do sada igrao SOKAZ, dečko barem u našem meču nije pokazao igru, osim postranične serve ne sjećam se da je Žuvela odigrao neki poen, to izgleda tako iz moje perspektive. Siniša Ajdarpašić od njih svih igra sa najviše volje i trudi se kao da je njegov klub, međutim ostali suigrači (Žuvela i Mileusnić) svaki ima svoje muhe i glavu sa kojima se teško izlazi na kraj, ostale opservacije ću zadržati za osobne razgovore, jer jednom je neko napisao da treba paziti što se piše… 
Mali Fran Golub u cijeloj toj priči izgleda dosta dobro s obzirom na mladost ali TO nije sredina koju bi mu preporučio za daljnji napredak, ali negdje se mora kaliti.
Meč koji me zainteresirao je i Beli Manastir Podravka, tu pa se opet vidi da je Lončar počeo lagano gubiti od ozbiljnih protivnika ili protivnika koji mu pruže otpor, zadnjih 3-4 sezone u 2. ligi (ne zaboravimo Lončar ima već i podosta godina na leđima pa velik dio se može i tome prepisati, ali nemojmo zaboraviti da ga se još uvijek teško može dobiti), vidjeli smo to i u meču sa Biber Tomislavom, inače Tomislav je moja generacija i igrali smo jako puno mečeva zajedno u kadetskim i juniorskim danima na TOP-ovima i ostalo. Samac Neven je standardno dobar, dečko koji ne rasipa poene, da se razumijemo on je dosta slabiji nego je bio prije par godina, osim toga kolega Neven je i počeo raditi pa ima manje vremena za trening, ali stil igre je jako neugodan za 2. ligu, znači loptice su na stolu i nema bez veze odigranih poena, fulanja servi, fulanja pimpla, lakih štopova, inače igrač sa kojim se treba svojski potruditi da ga se dobije, nemojmo zaboraviti jaku glavu. I upravo on je prevaga Koprivnice u svim mečevima, vidjeli smo to i sa Sračincem i sa Belim Manastirom. Znači Beli Manastir je jako stisnuo Podravku sa 2. igrača (Vilagoš i Biber T.), e što je sa Selakom zašto on ne igra???

Prije nego zaboravim (a već sam to ranije htio), pohvalio bi i alfu i omegu Igee Zvonimira Gašparca, njegov rad i trud na treningu sa djecom vidi se u potonjim igračima:
Horvat Nikola - Igea, Vidaček Martin - Igea, Vidaček Marko - Igea, Hrelec - Sračinec, Golub Fran - RR Starr.
, nemojmo zaboraviti da je kolega nedavno imao i blagi moždani udar, ali čim je malo prizdravio već je bio na treningu. Evo još jednom svaka čast i ja sam ponosan što sam dio tog kolektiva, mada sam uz Luku Rozmarića (trenera) najstariji tamo. Uživam u njihovoj mladosti, pa samim time i mene pomlađuju .

Ostali mečevi su bili manje više očekivani pa nije potrebno nešto više komentirati.
mcs

PostPostao/la stjepan » 12 lis 2012, 13:50

Pozdrav "mcs", drago mi je da si se malo javio svojim zanimljivim opservacijama iz prve ruke. Dugo te nije bilo, valjda zato što si se oženio pa je manje vremena za internet na raspolaganju, hehe ... :lol: :P Žao mi je što se nismo vidjeli, a opet kad smo saznali da nećeš igrati protiv OŠB, ponadali smo se da bi mogli do pobjede. Iako smo znali da će biti teško u svakom slučaju. Nažalost, Nikola i Martin su odigrali jako dobro i naši dečki u ta 4 pojedinačna meča nisu bili ni blizu pobjede tako da smo na kraju ipak poraženi. Dobri smo bili jedino u paru, a 2 pobjede protiv malog Marka su bile više onako rutinske, za popravljanje dojma i "gol razlike". Propustili smo steći prednost pred Igeom na tablici, no, to je sport, ponekad izgubiš planirani dobitak, nekada pobjediš neočekivano ...

Zanimljive su mi ove opservacije oko Starra, a i uklapaju mi se o dojam koji sam stekao u subotu. Nema tu ni "e" od ekipe. Čini se da se ponavlja prošla sezona, velike najave i očekivanja, a onda nikakav rezultat. Šteta za malog Goloba, čini se da se neće baš previše naigrati...

Zanimljiv će biti derbi Podravka - Igea slijedeće kolo, tu bih se skroz suzdržao od prognoza, ali očekujem tvoju kao neposrednog aktera. Kako stvari stoje, to je derbi s odlučujućim utjecajem za sam vrh na kraju sezone, bit će zanimljivo... Očekujem tvoju najavu kad otvorim temu 3. kola u kojemu smo mi iz OŠB slobodni.
stjepan

PostPostao/la ttp » 12 lis 2012, 13:58

Igrao sam jednom na treningu sa Samcem, baš igra ovako kako si opisao. Što dalje ide, teče meč, sve je bolji, tako da treba riješiti meč u prva tri seta :D
ttp

PostPostao/la tomi » 13 lis 2012, 12:38

treba dobiti 3 seta protiv samca.. a de dario kad se vec hvalis da si s njim igro na treningu nisi se pohvalio kako si proso? :P :)
tomi

Prethodna

Natrag na Sezona 2012./2013.

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.