1. HSTL - istok - NAJAVA sezone 2012./2013.

Moderator/ica: stjepan

JESEN 2012/2013

PostPostao/la Mata » 29 lip 2012, 10:49

1.HL MUŠKI ISTOK - JESEN 2012/13

1.KOLO -

Čakovec MSTC Nostro Čakovec - STK Mihovljan
Beli Manastir STK Beli Manastir - STK Vukovar '91
Varaždin STK Starr Varaždin - STK Igea Želejzničar Varaždin
Slavonski Brod STK Obrtnička Škola S.Brod - STK Mladost Petrinja
Sračinec STK Sračinec - STK Podravka Koprivnica

2.KOLO -

Beli Manastir STK Beli Manastir - STK Podravka Koprivnica
Vukovar STK Vukovar '91 - STK Sračinec
Varaždin STK Starr Varaždin - STK Mladost Petrinja
Varaždin STK Igea Želejzničar Varaždin - STK Obrtnička Škola S.Brod

Beli Manastir STK Beli Manastir - STK Sračinec
Vukovar STK Vukovar '91 - STK Podravka Koprivnica
Varaždin STK Starr Varaždin - STK Obrtnička Škola S.Brod
Varaždin STK Igea Želejzničar Varaždin - STK Mladost Petrinja

3.KOLO -

Sračinec STK Sračinec - STK Igea Želejzničar Varaždin 0 : 0
Koprivnica STK Podravka Koprivnica - STK Starr Varaždin 0 : 0
Čakovec MSTC Nostro Čakovec - STK Vukovar '91 0 : 0
Mihovljan STK Mihovljan - STK Beli Manastir 0 : 0

Sračinec STK Sračinec - STK Starr Varaždin
Koprivnica STK Podravka Koprivnica - STK Igea Želejzničar Varaždin
Čakovec MSTC Nostro Čakovec - STK Beli Manastir
Mihovljan STK Mihovljan - STK Vukovar '91

4.KOLO -

Varaždin STK Starr Varaždin - STK Mihovljan
Varaždin STK Igea Želejzničar Varaždin - MSTC Nostro Čakovec
Slavonski Brod STK Obrtnička Škola S.Brod - STK Podravka Koprivnica
Petrinja STK Mladost Petrinja - STK Sračinec

Varaždin STK Starr Varaždin - MSTC Nostro Čakovec
Varaždin STK Igea Želejzničar Varaždin - STK Mihovljan
Slavonski Brod STK Obrtnička Škola S.Brod - STK Sračinec
Petrinja STK Mladost Petrinja - STK Podravka Koprivnica

5.KOLO -

Čakovec MSTC Nostro Čakovec - STK Mladost Petrinja
Mihovljan STK Mihovljan - STK Obrtnička Škola S.Brod
Beli Manastir STK Beli Manastir - STK Igea Želejzničar Varaždin
Vukovar STK Vukovar '91 - STK Starr Varaždin

Čakovec MSTC Nostro Čakovec - STK Obrtnička Škola S.Brod
Mihovljan STK Mihovljan - STK Mladost Petrinja
Beli Manastir STK Beli Manastir - STK Starr Varaždin
Vukovar STK Vukovar '91 - STK Igea Želejzničar Varaždin

6.KOLO -

Slavonski Brod STK Obrtnička Škola S.Brod - STK Vukovar '91
Petrinja STK Mladost Petrinja - STK Beli Manastir
Sračinec STK Sračinec - STK Mihovljan
Koprivnica STK Podravka Koprivnica - MSTC Nostro Čakovec

Slavonski Brod STK Obrtnička Škola S.Brod - STK Beli Manastir
Petrinja STK Mladost Petrinja - STK Vukovar '91
Sračinec STK Sračinec - MSTC Nostro Čakovec
Koprivnica STK Podravka Koprivnica - STK Mihovljan
Mata

1. HSTL - istok - NAJAVA sezone 2012./2013.

PostPostao/la stjepan » 16 srp 2012, 11:52

Mata je već najavio raspored nove prvoligaške sezone na istoku kopipejstanjem istog s weba HSTS-a. Ja sam samo malo promijenio naziv teme u najavu sezone.

Sastav 1. lige na istoku u odnosu na prošlu sezonu razlikuje se u dvije ekipe. Ligu su napustili Kutina i Virovitica, prvi su sa svih 18 pobjeda potpuno zasluženo odlepršali u najviši rang tj. Superligu, dok su se drugi također sa svih 18, ali poraza, također zasluženo vratili u niži rang odnosno 2. HL ili 1. Regionalnu ligu Slavonske regije - zapad.

Novi "momci u kvartu" su Varaždinci iz STK Igea Željezničar koji su ispali iz Superlige u kojoj su osvojili nedostano 9. mjesto za ostanak te dečki iz STK Sračinec koji su se kroz kvalifikacije domogli prvoligaške konkurencije, među ostalim i "preko leđa" ekipa iz naše Regije (Graničar i Novska) koje nažalost u kvalifikacijama nisu uspjele. Tako će, redoslijedom prema prošloj sezoni, 1. HSTL - istok slijedeće 2012./2013. sezone činiti slijedeće ekipe:

IGEA ŽELJEZNIČAR (Varaždin)
PODRAVKA (Koprivnica)
OBRTNIČKA ŠKOLA - BROD (Slavonski Brod)
VUKOVAR '91. (Vukovar)
MIHOVLJAN (Mihovljan)
RONALD REĐEP STARR (Varaždin)
BELI MANASTIR (Beli Manastir)
MLADOST (Petrinja)
MSTC ČAKOVEC (Čakovec)
SRAČINEC (Sračinec)

Od ukupno 10 ekipa, čak je 6 ekipa iz Regije Sjeverna Hrvatska, a po 2 ekipe dolaze iz Regija Slavonija - istok i Slavonija - zapad. U daljnje je analize i prognoze sad neuputno ulaziti dok se ne objave registracije klubova i dok se ne vidi tko će s kakvim kadrom u novu sezonu.
stjepan

Re: 1. HSTL - istok - NAJAVA sezone 2012./2013.

PostPostao/la ttp » 16 srp 2012, 20:13

Navodno da će za Beli Manastir igrati Biber Tomislav. Kažem navodno jer nisam siguran, ali tako sam čuo...
U svakom slučaju, drago mi je da će OŠB-e pokušati ući u Superligu, pa kako bude. Ovisit će u kakvom će sastavu IGEA igrati, i dakako ekipa Ređepa... Podravka nema Belića, tako da, ako ne nađu adekvatnu zamjenu, mislim da je vrijeme da OŠB-e upiše pobjedu. Proteklih sezona je bila blizu pobjede, ali eto, okrene se na stranu odlične Podravke. Sve u svemu, mislim da će ova sezona biti zanimljiva u borbi za sam vrh. Svaka pobjeda će biti bitna, jer ne mislim da će biti sezona kao lani, i prijašnjih godona gdje je suvereno jedna ekipa osovjila prvo mjesto... Tako da mislim da ove godine će biti "pičvajza" između Ređepa, Igee i OŠB-e, te Podravke... no, bit će prvo zanimljivo vidjeti pojačanja... Sretno OŠB-u
ttp

PostPostao/la stjepan » 17 srp 2012, 19:48

Budući si prilično upućen o prijelaznom roku, kad nešto saznaš, podijeli ovdje s nama. Bar dok Alen ne objavi registracije klubova i igrača za narednu sezonu. Također, očekujemo tvoje komentare i recenzije na Superligi s mečeva Kutine.
stjepan

PostPostao/la tomi » 29 srp 2012, 21:47

ne znam kakvi su sastavi za iducu sezonu, nesto nije u redu sa hsts-ovom stranicom.. Pa evo kad budem saznao, onda cu dati prognozu svoju i sto mozemo ocekivati. Optimistican sam i mislim da mozemo ponoviti proslu sezonu a uz malo vise srece ostvariti i bolji uspjeh.
tomi

PostPostao/la tomi » 16 kol 2012, 12:43

Kalendar je izašao, konačni i prvo kolo je na redu 8.10.2012. Dočekujemo ekipu stk Mladost Petrinju. Osobno smatram da smo bolji, i očekujem pobjedu. Neće biti lagano, ali uz punu ozbiljnost i aganžman, možemo pobjediti.

Pripreme su u tijeku, dečki treniraju i spremni ćemo dočekat narednu sezonu. 8-)
tomi

PostPostao/la stjepan » 16 kol 2012, 18:28

To si ti Tomi pod "konačnim" kalendarom vidio raspored za prošlu sezonu. Točno je da 1. kolo igramo kod kuće sa Petrinjom, ali ne 08.10.2012., već 29.09. (to se lani 1. kolo igralo 08.10.).

No, lako za to, samo se vi dobro spremite i nema zime. ;)
stjepan

PostPostao/la tomi » 20 kol 2012, 09:41

pa da.. to sam tek kasnije skuzio :D heheh.. ali dobro.. pripreme ce se odradit
tomi

PostPostao/la stjepan » 21 kol 2012, 20:26

Konačno su objavljene (valjda) sve registracije klubova na webu HSTS-a, ima ih ukupno 85, prije je bilo stotinjak, možda će se taj broj još povećati na tu razinu. Ono što nas zanima, to su klubovi u našoj ligi, a oni su svi objavljeni pa evo male rekapitulacije igračkog kadra svih prvoligaša s "istoka".

1.) PODRAVKA (Koprivnica) - Prošlosezonski viceprvak promijenio je sastav i ove će sezone biti još jači i čini se da su vrlo izgledan kandidat za naslov prvaka. Ove sezone im nema Krunoslava Belića, umjesto njega angažiran je Neven Samac, prvoligaški igrač koji je prošle sezone igrao za Igeu u Superligi i to samo prvi dio sezone (omjer 4/8). Njega će netko teško dobiti u ovoj ligi, osim eventualno Mileusnića iz Starra. Uz Samca, tu su iskusni i kvalitetni Danijel Lončar, uvijek u vrhu igrača 1. HL te pouzdani treći igrač Danijel Jurašić. Kandidati za naslov.

2.) SC RONALD REĐEP STARR (Varaždin) - Lani najveće razočarenje lige, ove će sezone biti znatno jači. Pojačali se Marom Mileusnićem koji je lani, isto kao i Samac, igrao za Igeu u Superligi samo prvi dio sezone (omjer 3/8). Maru će teško netko dobiti, možda samo Samac, no, sport je uvijek pun iznenađenja tako da nema garancija. Od prošle je sezone ostao i odlični Denis Petričević, igrač za vrh ove lige, igrao je i Superligu. Nema Borisa Preksaveca koji je prešao u Putjane, kao ni ostalih igrača od lani. Uz Mileusnića i Petričevića, za trećeg igrača kandidiraju Siniša Ajdarpašić i kadet Fran Golob, vršnjak našeg Josipa Arbanasa. Kandidati za naslov.

3.) IGEA ŽELJEZNIČAR (Varaždin) - Prošlogodišnji superligaš, vratili se nakon dvije godine u 1. ligu. Još se sjećamo sastava Mataija - Petričević - Preksavec koji se prije 3 godine prošetao ovom ligom s omjerom 17/1, a jedini su poraz doživjeli od OŠB u zadnjem kolu u Varaždinu na promociji naslova. Prvi im je reket Matija Barić, više sezona prvi igrač ove lige (igrajući za Šenkovec), lani je u Superligi imao vrlo solidan omjer od 10/15 i neke respektabilne skalpove. Uz njega je tu Nikola Horvat, vrh kvalitete svog godišta (1996.) u kojemu su i naši Ivan Garić i Filip Jurković. Ne znam tko će biti treći igrač, na popisu pronalazim samo kadeta Marka Vidačeka, ne znam gdje je stariji Martin Vidaček koji je lani igrao za Starr. Kandidati za vrh.

4.) VUKOVAR '91. (Vukovar) - U istom sastavu kao i prošle sezone kada su bili četvrti s omjerom 12/6 kao i treća OŠB. Pošteno su nas isprašili zadnje kolo u Brodu (kao i mi njih u jesen). Uz kapetana Igora Tomića, tu su odlični Matej Buljubašić i Ivan Horvat, a nešto manje igra i iskusni Davor Šverer. Kandidati za sredinu ljestvice, ali ne i za sam vrh.

5.) BELI MANASTIR (Beli Manastir) - Novaci u ligi prošle sezone, nakon nekoliko početnih poraza, stabilizirali se i sigurno izborili ostanak i to bez kvalifikacija. Uz lanjski sastav gdje su prva dva igrača bili Tomislav Vilagoš i Damir Selak, a na poziciji trećeg igrača se izmjenjivali Marko Mađarac (više) i Vilko Špon (manje), ove se sezone još pojačali Tomislavom Biberom. Kandidati za sredinu ljestvice.

6.) MIHOVLJAN (Mihovljan) - Lani furiozno krenuli u sezonu s nekoliko početnih pobjeda, nakon prvog poraza od OŠB na svom parketu značajno su pali i u konačnici bili tek peti. Ostali su u istom sastavu gdje je ponajbolji igrač Nino Bujan sam vrh ove lige (kada je spreman), a tu su još Tomislav Marušić, Davor Matotek te Nikola i Robert Mikac. Kandidati za sredinu ljestvice.

7.) MLADOST (Petrinja) - Lani su bili dosta slabi, često nekompletni, ali nisu imali problema za ostanak. Ove su sezone u istom sastavu: Ivan Knežević, Alen Anušić i Robert Ramušćak. Nije registriran Davor Ivković koji je igrao lani, doduše ne baš puno. Kandidati za donji dio ljestvice, vjerojatno bi se zadovoljili opstankom.

8.) MSTC ČAKOVEC (Čakovec) - Lani se spasili ispadanja u kvalifikacijama, a opstanak će im biti jedini cilj obzirom na isti igrački kadar. Samir Kučević, Nikola Magdalenić, Bruno Damjan, Igor Tkalec te Filip Panić su igrači koji će pokušati izboriti opstanak, ali im neće biti lako. Posebice ako ne treniraju što često zna biti slučaj. Kandidati za borbu za ostanak.

9.) SRAČINEC (Sračinec) - Novaci u ligi, ušli kroz kvalifikacije čiji su bili domaćini, ispred našeg Graničara. Gotovo veteranski sastav. Tu je iskusni Damir Belaj, u kvalama je igrao i Damir Prikratki, imaju tri Križanca (Bojan, Zoran i Božidar) koje ne poznajem tako da ne znam tko će od njih kandidirati za igranje u 1. ligi. Za njih je registriran i Igein kadet Hrelec Matija, Arbanasovo godište. Kandidati za borbu za ostanak.

Na kraju OBRTNIČKA ŠKOLA - BROD. U odnosu na odličnu prošlu sezonu nemamo više Adama Smudu, njega će zamijeniti kadet Josip Arbanas, a u sastavu su preostala trojica od prošle sezone: kapetan i trener-igrač Tomislav Klaić te juniori Ivan Garić i Filip Jurković. Ekipa je spoj iskustva i mladosti protkana kvalitetom i smatram da se OŠB može upustiti u borbu za sam vrh. Cilj je u naredne 2 sezone (ova i slijedeća) ostvariti plasman u Superligu.

Prvih sam 9 ekipa poredao tako da to može biti i moja prognoza konačnog poretka, ali među njih negdje treba ubaciti OŠB. Sad na koje mjesto, teško je reći. Ali na baš svakoj ćemo utakmici ići na pobjedu pa ćemo vidjeti. U ligi ima nekoliko igrača koji su objektivno kvalitetniji u ovom trenutku od igrača OŠB (Samac, Mileusnić, Barić, Lončar), ali su raspoređeni u razne ekipe. Sa svim ili velikom većinom ostalih igrača smatram da se svi naši igrači mogu ravnopravno nositi, a od puno su igrača bolji. Podjednaka kvaliteta naših igrača (širina) naša je prednost. U 1. kolu dočekujemo Petrinju gdje računamo na pobjedu, a u 2. kolu smo gosti u Varaždinu kod 2 odlične ekipe i kandidata za sam vrh (Starr i Igea) pa ćemo vidjeti kako zaista i kotiramo.

U svakom slučaju, ovo će biti jedna odlična i uzbudljiva sezona jer nema nekog super izrazitog favorita kao što su bili Časl, Olimpija ili Kutina ...
stjepan

PostPostao/la sportikus » 22 kol 2012, 16:57

Bit će teška ali i zanimljiva liga. Tu su vrlo dobri Starr, Podravka, Igea, "ludi" Mihovljan, nepredvidiva OŠB, neugodni Vukovarci, nepoznanica Sračinca, li-la Beli Manastir, Čakovec, Petrinja...nema slabog, protiv svakog treba odigrati, nije lako ni kad je rezultat 4:0.
Dobio sam dostojnu zamjenu, Jopa the Car! B-)
Ne treba se zalijetati rezultatski, puno sreće u novoj sezoni, prvenstveno borbenosti, dobre atmosfere, u što ne sumnjam, a onda bi trebao doći i rezultat. %%-
sportikus

Sljedeća

Natrag na Sezona 2012./2013.

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.