9. KOLO (9.03.2013.)

Moderator/ica: stjepan

9. KOLO (9.03.2013.)

PostPostao/la Mata » 05 ožu 2013, 07:52

U subotu se igra 9. kolo 1. HL istok.
Obrtnička škola - Brod i Mladost Petrinja su ovo kolo slobodni, ali se igra derbi prvenstva u Varaždinu gdje IGEA dočekuje Podravku. IGEA je jesenas dobila tijesno 4:3 i očekuje se sličan meč i ovaj put.
Bilo je naznaka da će se ovaj susret i snimati što bi bilo poželjno :ympray: da i mi ostali pikzibneri vidimo kako je to izgledalo.
Kako saznajem Varaždin se digao na noge, a iz Koprivnice se spremaju kolone navijača te se razmišlja o igranju u Areni Varaždin :-bd

Neka pobjedi bolji, a u svakom slučaju želim da se ovdje pojavi opširan komentar mcs-a, a o videu da i ne pričam

11,00 IGEA ŽELJEZNIČAR - SRAČINEC
11,00 STARR - PODRAVKA
11,00 VUKOVAR '91 - MSTC ČAKOVEC
11,00 BELI MANASTIR - MIHOVLJAN

17,00 STARR - SRAČINEC
17,00 BELI MANASTIRMSTC - ČAKOVEC
17,00 VUKOVAR '91 - MIHOVLJAN
17,00 IGEA ŽELJEZNIČAR - PODRAVKA
Mata

Re: 9. KOLO (9.03.2013.)

PostPostao/la mcs » 06 ožu 2013, 15:02

Lijep pozdrav forumašima,

Evo pošto me Mata najavio, ukazujem se i ja sa svojim viđenjima, perspektivom, realnoj situaciji. U subotu se igra derbi meč između STK Igea Željezničara i STK Podravke. Dva velika rivala opet će ukrstit mačeve od 17h. Kolko vidim Mata je dobro informiran i sa jedne i sa druge strane. Evo kako stvari stoje kod nas. Vidaček Martin, Horvat Nikola i Barić Matija su svi odredom zdravi i spremno dočekujemo najveću utakmicu sezone. Pripremamo se u tišini naše dvorane a u tome nam pomažu prijatelji ping pongaši iz okolice. U pripremnom smo procesu praktički od završetka posljednjeg kola i završetka utakmice sa OŠB-om, a da budem iskren neki su u ovom meču od završetka meč u Koprivnici još od jesenas.
Utakmica će se igrati u našoj dvorani na Željezničaru, tamo se osjećamo kao doma i prošle proljetne polusezone u superligi odigrali najbolje i najjače mečeve. Obje ekipe Podravka i mi prošli smo neke prepreke teže (Igea meč sa OŠB kod kuće), Podravka (gostovanje kod Belog Manistira) itd. Ali u ovom meču treba naglasiti da favorita nema. I počinje sve od 0, OSIM što Igea ima psihološku prednost zbog pobjede od 4-3 u gostima.

Da bi sve bilo puno jasnije, vratimo se mi natrag na meč protiv Koprivnice. Ajmo se osvrnut na meč prvog kola u Koprivnici.

Meč 1. Samac - Barić sam oslikava sliku cijelog meča, Barić sa 0-2 vraća meč i okreće cjelokupni psihički moment na stranu Igee. Nije lako igrati takve utakmice pogotovo jer sam nedavno igrao za boje danas mi protivničkog kluba. Međutim sama atmosfera tokom tog prvog meča moram priznati da je bila super korektna, na stranu priča da smo Neven i ja dugogodišnji prijatelji što sprotski što strukovni, ovaj meč je za mene bio oličenje sportskog i kulturnog ponašanja. Bez pretjeranih ružnih riječi, koncentracija na maximalnom nivou i borba za svaki poen. Evo jesenas sam bio spretniji i sretniji, nadamo se da ćemo to ponoviti i ovog puta.

Meč 2. Horvat - Jurašić. Meč o kojem bez obzira na to što vi mislite je također izuzetno bitan. Evo ovako dajte da vam to oslikam ma koliko to sad zvučalo bez veze, Jurašić je generacija '85 znači godinu dana mlađi od mene, igrao brdo top 12 i jakih turnira kada smo bili mlađi, NIKAKO ga se nesmije podcjeniti jer je to upravo meč u kojem bi takav tip igrača mogao eksplodirati, ali mislim da neće zbog jedne druge stvari za koju mislim da ne treba ovdje ni spominjati da se je ne promovira. Uglavnom ne smije ga se podcjeniti i to je poanta cijele priče.

Meč 3. Lončar - Vidaček Martin Ove sezone najveći dobitak kluba je revitaliziranje i vraćanje u pogon kolege Vidačeka. Nekad super kadet, polako sazrijeva i u juniorskoj kategoriji te je velika pomoć ove godine u prvoj ekipi. Skor od 1 poraza otkriva da je izgubio upravo ovaj meč o kojem pišem. Tijek meča je potpuno otvoren do trenutka kada Martina zahvaća rubom stola prst što ga onemogućava da u ovom trenutku ima perfektan skor od 0 poraza, što je za svaku pohvalu. Lončar u meču na svojoj standarnoj razini ali ništa više od toga. Ovog puta blagu prednost dajem Vidačeku.

Meč 4. Parovi Opet ista stvar loš ulazak u meč Igeu košta nonšalantih 0-2 i velikoga zaostatka, ali nakon toga sve se okreće i par Podravke niti u jednom trenutku u preostala tri seta nema šanse za povratak. Meč u kojem je jako bitno cijelo vrijeme imati incijativu i držati ju, kada gledam prema natrag mogu reći da se Podravkaši nisu uspjeli othrvati našem pritisku i izgubili su cjelokupni meč u parovima. Sjećam se da smo Nikola i ja slavili ovaj meč ko da smo pobjedili već što je pogotvo njega koštalo u mečevima iza.

5. Meč Samac - Horvat Nikolinih 2-0 i 10-8 u trećem setu nisu bili dovoljni za pobjedu, podsjetimo u ovom trenutku mi vodimo 3-1 u meču i ovo je meč lopta, međutim iskusni Neven se izvlači iz ovog ponora i dobiva sljedeće setove te vraća nadu Podravkašima, da nije ovo dobio ja mislim da bi mu već sada bio uručen otkaz, ovako smanjuje rezultat na 3-2. U cijelom meču do tog rezultata Neven nije imao baš nikakve šanse da bi na kraju dobio meč čisto glavom, ali evo mlad je Nikola i mora naučiti da sve ne može rješiti samo talentom nekad treba u njegovom slučaju upotrjebit i glavu.

6. Meč Lončar - Barić Sad već polako klasik zadnjeg desetljeća sjeverne regije. Meč dva velika rivala u svakom smislu i pogledu riječi. Protivnici čiji meč izgleda nekad ko da igraju dva mlađa kadeta koja se ne trpe. Rijetko se u ovom meču mogu vidjeti spektakularni poeni. Ovaj meč odlikuje kratkim poenima, promašivanjima zicera, promašivanji prijema ali i samih servi, početničkih grešaka. Meč je pun čudnih emocija koje jako upija i publika, pa se nerijetko događa da je ovaj meč na rubu svađe najblaže rečeno, meč u kojem mlađi igrači definitvno ne bi trebali prisustvovati. Međutim ovaj puta se meč igra u našem dvorištu i kapetan Igee će se tako i postaviti. Meč koji je već ranije toliko puta prepričan na ovom forumu da ne treba više ništa opisivat. Greška i Barićeva je u tome da je kod 1-1 i 10-8 požurio i samim time vratio Lončara u meč, opet priča sa nikad nije gotovo kad je gotovo, no dojma sam da sam taj meč morao i trebao dobiti, ovako rezultat 3-3 i mala mala neizvjesnost u 7. meču

7. Meč Jurašić - Vidaček Martin Hladnokrvnost i pristup ovom posljednjem meču me jako obradovao kod Martina, pokazao je sportsku drskost i u meču koji nije nimalo lak za glavu dobio ga sa stilom.

E sad se vi pitate zašto nam opisuje cijeli meč iz Korpivnice, pa upravo zato jer bi se kompletno isti meč mogao ponoviti u Varaždinu samo su uloge domaćina zamijenjene + ovaj meč ima još jači pritisak kojem se ne smije podleći. Bit će ovo muška borba prsa o prsa, prava sportska uz veliko zaleđe navijača iza naših leđa.

E pa sad ako gledamo sve unatrag, mogao je ovaj meč otići baš na svačiju stranu, počevši od prvog meča, više puta su igrači imali 0-2 i vraćali se natrag i sa jedne i sa druge strane, što samo govori da se radi o jako ujednačenoj ekipi. Prednost Podravke je definitivno iskustvo a nedostatak slabiji treći igrač. Prednosti i nedostatak Igee su mladost, uzimajući u obzir i jednu i drugu stranu.

U meč se MORA ući hladne glave, sa koncentracijom striktno na sljedeći poen i ja sam uvjeren da i ovu partiju dobivamo. Iz priloženog se vidi da nijedan meč nije niti dobiven niti izgubljen kada to stvarno on nije, tako da ova priča sa poenima još više dobiva na snazi. U takvom meču odlučuju samo nijanse i u tim nijansama mi moramo biti bolje i spretniji.

Što se tiče navijača, dolaze navijači i jednog i drugog kluba, ali mi ipak igramo doma i dečki će napraviti pravi štimung, ja osobno igram bolje kad je publika iza mene jer me to sigurno digne još bolje. Sjećam se meča pred neko kolo koje se igralo kod nas, došlo je nekih 20-ak ljudi na meč i već se onda mogla razaznati atmosfera koja se može napraviti. Igra se u maloj akustičnoj dvorani di ćemo mi morati poginuti za svaki poen ako želimo ponovno igrati sljedeće sezone u superligi, a mi to definitivno želimo, a navijači će nam taj trud sigurno vratiti.

Što se tiče kamere i snimanja, ja budem napravio sve u svojoj moći da se nešto tamo i odnosima :), ali nemojte mi zamjeriti ako mi to padne u drugi plan jer imam puno više toga razmišljat oko samog meča, mada bi i ja volio da se meč snima.

Zanimljiva stvar je da je sudac ovog meča Bojana Jagić nekadašnja igračica STK Mundus iz Varaždina, što nekim igračima opće neće ići na ruku jer je gospođa dosta laka na kartonima, ali zato uzde meča čvrsto drži u rukama i ja sam iskreno sretan da ona sudi, tako da nećemo imati previše glumatanja oko trganja majci, ružnih riječi, podbadanja itd. što ne priliči ovakom meču.

Evo ljudi dajte malo pokrenite ovaj forum natrag i dajte da čujemo Vaša razmišljanja.
mcs

PostPostao/la ttp » 06 ožu 2013, 17:27

Moja prognoza je pobjeda Podravke. Lončar sigurno ima najmanje jednu pobjedu, Samac također, sumnjam da su to igrači koji mogu izgubiti dva meča zaredom u ovakoj utakmici protiv IGEE, možda mogu, ali jako teško. Par, prednost dajem napadačima, znači Podravki. Vidačeku svaka čast za skor, ali mislim da ima predobar skor koliko zapravo vrijedi. Niti IGEA, niti Podravka nisu neke prave ekipe za superligu, IGEA može još koju godinu izgurati, ali ne dugoročno kao npr. Kutina, Vodovod. Mislim da su Podravkaši puno smireniji, opušteniji, barem što se tiče igrača, i to je još jedan razlog zašto njima dajem prednost, nije im biti ili ne biti, i jer Lončar zna igrati protiv obrane kako treba.
ttp

PostPostao/la Mata » 06 ožu 2013, 20:41

Ovo kolo ima još zanimljivih susreta, a treba istaknuti i meč Starr - Sračinec koji možda u sebi nosi i kvalifikacije za opstanak ~x(
Kad se pogleda zapisnik od jeseni može se vidjeti da je Sračinec imao 3:1 i vodstvo od 2:0 Belaja protiv Žuvele i sve su uspjeli izgubiti. x_x ... 3:4, setovi izjednačeni + 3 poena za Starr @-)
IGEA "brani" 4:3 +2 seta u svoju korist , a poeni potpuno identični. #:-s

U prognozu derbija se ne bih upuštao, može biti svega, a ponovit ću volio bih vidjeti snimak ovog meča :-bd

Kolko vidim Mata je dobro informiran i sa jedne i sa druge strane.

Imenjače koliko mogu biti iz šturih informacija sa raznih web stranica i slično.

Evo ljudi dajte malo pokrenite ovaj forum natrag i dajte da čujemo Vaša razmišljanja.

Žaba se ne tjera u vodu, sama skače u nju :p

Ponekad pomislim da ljudi koriste samo miš, a tipkovnice ili nemaju ili su poispadala slova :-w pa niti ne mogu napisati rezultat neke utakmice .....a htjeli bi :((
Ili si zadovoljni da rezultat saznaju na službenoj stranici HSTS-a četvrtkom, ako i tada bude ;))
Mata

PostPostao/la mcs » 09 ožu 2013, 15:12

Igea Sracinec 4-0

Rr Star Podravka 0-4
mcs

PostPostao/la Mata » 09 ožu 2013, 23:03

IGEA ŽELJEZNIČAR - PODRAVKA 1 : 4
STARR - SRAČINEC 4 :3
IGEA - Sračinec 4 : 0
STARR - Podravka 0:4
Beli Manastir - Mihovljan 4 : 1
Beli Manastir - MSTC Čakovec 2 : 4
Vukovar 91 - Mihovljan 4 : 2
Vukovar 91 - MSTC ČAkovec 4:0

Kompletne rezultate mi je dostavio gospodin Franjo Flac na čemu mu zahvaljujem :ymapplause: ^:)^

Tablice su na svome mjestu :

http://www.stk-osb.hr/lige/2-hl-istok/s ... 3/tablica/

http://www.stk-osb.hr/lige/2-hl-istok/sezona-2012-2013/
Mata

PostPostao/la Mata » 10 ožu 2013, 12:10

Derbi je prema očekivanju bio uzbudljiv , od 5 mečeva 4 meča su završena u 5 setova

http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/0 ... ge-pod.pdf
Mata

PostPostao/la ttp » 10 ožu 2013, 15:32

Sigurno da u ovakvim mečevima poraženom nije lako, u ovom slučaju IGEI jer najvjerojatnije neće ući u superligu, jedino ako netko iznenadi Podravku. No, vjerujem da je bio zanimljiv i napet meč, a koliko vidim po dva žuta kartona kod IGEE, meč je bio i prenapet...
ttp

PostPostao/la hex » 10 ožu 2013, 18:30

Hoće li biti neki video ovog meča? Po mogućnosti svih partija :)
hex

PostPostao/la Mata » 10 ožu 2013, 21:29

Hoće ali samo za one koji imaju MAX TV :p , šalim se naravno.
Nemam saznanja da li je meč sniman i da li će ugledati svjetlost dana tj "jubitoa"
Bilo bi lijepo to pogledati :ymdaydream:

Iz zapisnika se vidi da je susret opravdao očekivanja.

Inače danas su Obrtnici igrali u mjestu Brka kod Brčkog i osvojili ovaj međunarodni turnir pobjedivši u finalu Vukovar 91 rezultatom 3:0. :ymapplause: :ymapplause:
Očekujemo potpunije izvješće od trenera, igrača, vozača i vođe puta Tomija :-bd
Neki su navodno i opekli jezike na vruću janjetinu x_x
Mata

Sljedeća

Natrag na Sezona 2012./2013.

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.