KADETI - rang liste za sezonu 2012./2013.

Moderator/ica: stjepan

Re: KADETI - rang liste za sezonu 2012./2013.

PostPostao/la stjepan » 22 stu 2012, 21:10

Na webu HSTS-a objavljene su najnovije rang liste s obračunatim bodovima s 20. Memorijala ANTUN TOVA STIPANČIĆ odigranog u Zagrebu proteklog vikenda.

Evo plasmana igrača STK OŠB u kategoriji KADETI na rang listi broj 7 (u prvoj je zagradi plasman na prethodnoj rang listi, a u drugoj su aktualni bodovi):

2. (3.) Arbanas Josip (1.019,0)
24. (25.) Gavran Antonio (136,1)

Evo što znači jedan odličan nastup. Josip Arbanas je za osvajanje turnira dobio velikih 217 bodova što mu je trenutno najbolji kadetski upis. Ne samo da se vratio, odmah nakon propuštanja Varaždina, na "svoje" 2. mjesto kadetske RL, već je prepolovio prednost vodećeg Martina Petrovića sa 200-tinjak na 100-tinjak bodova, a s druge je strane pratnji koja ga je sustigla ponovo "odmaglio" za 100 bodova. Da je igrao u Varaždinu, možda bi sad bio u borbi za "pole position", ali to smo već "oplakali" :-@ . Antonio Gavran i dalje šeta mjesto-dva gore-dolje tako da je nakon Zagreba napredovao za jedno mjesto i sada je 24..

Evo i linka na rang listu kadeta broj 7.

KADETI (RL broj 7 od 22.11.2012.): http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/0 ... deti_7.pdf
stjepan

PostPostao/la ttp » 23 stu 2012, 00:34

Mene interesira jel´ gradu ili županiji nešto znači ako je igrač visoko rangiran na rang listi, ili ako je nastupio za reprezentaciju pa da barem, koliko toliko, financijski to podrže... Znam da je to "teška" tema, ne razumijem se u politiku, i nemam pojma jel´ "pale" nekakve zamolbe, ili pak kojekavno "držanje bukvice" tipa kako vas nije sram (znam da to preoštro zvuči), ali naravno reći to na lijep način uz nekakvo izazivanje "grižnje" savjesti i uz logičko razmišljanje ako toga uopće ima, jer ipak, nek se malo sagledaju stvari, pa se kaže, pa vidi, zbilja ovi iz ošb-a dobre rezultate ostvaruju, pa ajmo ih malo podržati naravno ako se može i ako se ima, u konačnici vjerujem da se može i više, pa i da treba više.... Ono, ne postavljam nikom pitanje ovdje, niti išta aludiram, samo pišem svoje razmišljanje, to bi zapravo trebalo "njih" (one gore) pitati, ali eto takve stvari me užasno živciraju na neki način, no "valjda" smo bespomoćni. Sve to puno košta, odlazak na natjecanja, opet ne radi se nikakvoj zaradi, dapače, sve je to (pre)veliki trošak (u konačnici zbog čega, dalo bi se pričati), ali da je grad "pravi", onda bi, ukoliko ima novaca pravedno raspodijelio sredstva, pa bi to bio dodatan i pojačan razlog za postizanje "viših ciljeva". Ovako se sve svodi na ambicijama i financijama roditelja i kluba. Dok ide ide, dok ne ide, nikom ništa. Razvijene zemlje ulažu u sve svoje sportaše, sigurno oni najbolje znaju zašto im se to isplati. "Jedino" se kod nas ništa ne isplati...
ttp

PostPostao/la stjepan » 12 pro 2012, 10:35

Najprije odgovor na prethodni komentar. Niti gradu niti županiji niti bilo kome na lokalnim razinama ništa ne znači pojam izvrsnosti odnosno činjenica da u njihovom okruženju postoje mladi nadareni sportaši koji su, ponajprije zahvaljujući sebi, svom radu i svom talentu, a zatim i zahvaljujući trenerima, klubu i roditeljima postigli iznadprosječne rezultate. I da bi takve izvrsne trebalo podržati na svaki mogući način, a napose financijski. Posebice u individualnim i tzv. "malim" sportovima kao što je stolni tenis. To je vjerojatno sustavni problem jer ne postoji sustav praćenja, vrednovanja i potpore takvim sportašima. Ne postoje niti posebna sredstva ili fondovi iz kojih bi se takve, prepoznate kvalitetne mlade sportaše, dalje financijski pomoglo u njihovom napredovanju. Zato oni kasnije odlaze u bogatije sredine odnosno klubove (čizaj: Zagreb) koji im to onda mogu omogućiti. Tipični su primjeri Ude, Černogoraz, Pejčić, tekvondašice Šarić i Zubčić, sestre Zaninović i dr. za koje skoro nitko nije ni čuo dok nisu osvojili olimpijske medalje. A onda na scenu stupaju oni kojih do tada nije bilo nigdje, nude pomoć i sponzorstva i to ponajprije radi naslikavanja sa njima. Ponešto je drugačija i bolja priča na nacionalnoj razini i takvi sportaši se kategoriziraju, ulaze u nacionalne programe, stručne i financijske i onda se već neke stvari rješavaju. Mnogi ne dođu dotle iako su imali potencijala jer odustanu.

Na webu HSTS-a objavljene su najnovije rang liste s obračunatim bodovima s 1. TOP-12 kadeta odigranog u Varaždinu proteklog vikenda. Ono što smo očekivali, pomno računali i dogodilo se: od danas 12.12.2012. Josip Arbanas prvi je kadet Hrvatske, prvi igrač kadetske rang liste. Tako je Josip postao već treći igrač STK OŠB koji je bio na 1. mjestu rang liste u svojoj kategoriji. Do sada je to uspjelo Damiru Bogdanoviću u mlađim seniorima (kategorija je kratko vrijeme bila službena pa je ukinuta) te Ivanu Gariću u kadetima. Puno za jedan "mali" klub kao što je OŠB, možemo se ponositi.

Evo plasmana igrača STK OŠB u kategoriji KADETI na rang listi broj 8 (u prvoj je zagradi plasman na prethodnoj rang listi, a u drugoj su aktualni bodovi):

1. (2.) Arbanas Josip (1.213,5)
24. (24.) Gavran Antonio (136,1)

Josip Arbanas je za 2. mjesto dobio velikih 325 bodova što mu je trenutno najbolji kadetski upis kao i ostalima iz TOPA-12. Iskoristio je slabiji rezultat i plasman Martina Petrovića i preskočio ga za malih bod i pol, ali 1. mjesto se piše i pamti, na 1. mjestu se završava 2012. godina i Josipu svi gledaju u leđa.

Evo i linka na rang listu kadeta broj 8.

KADETI (RL broj 8 od 12.12.2012.): http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/0 ... adeti8.pdf
stjepan

PostPostao/la ttp » 13 pro 2012, 15:21

Dokle god je kompetentnog trenera, bit ce i rezultata (bez obzira na grad, zupaniju, savez) tako je uvijek i bilo, tako ce uvijek i biti, vjerojatno.... Naci ce se neki ludi pojedinac koji ce to sve vuci (za mizerne novce), ali zbog ljubavi... Svaki klub koji ima adekvatnog trenera i dvoranu (stol, reket i lopticu), rezultat ce doci, dolaziti, kad tad, pravi trener pronalazi "talente" jer mlade djece zeljne rada i uspjeha ima i bit ce... Rezultat ce nekad biti bolji, nekad losiji, odredeni faktor srece je svakako bitan, sto stvari ima, ali dobrih 50 % cini trener koji je i motivator, zapravo nema sto nije... Govorim za male sredine iz moje perspektive, kako je to kod profesionalnih klubova, detalje ne znam, Adam zna bolje kako u ZG to funkcionira, ali u malim sredinama, pa i u osb-u prije; Latinovic je bio i tajnik, predsjednik, blagajnik, vozac... Sada su stvari dosta bolje, mislim u proteklih nekoliko godina. Stvorila se vec neka dobra tradicija. Za vise od toga, a ima vise razloga, jedan razlog su uvjeti, jedan su sama djeca tj. roditelji.... I bez adekvatnih sparing partnera nema kvalitetnog uspjeha. Gavranu ce biti sigurno lakse ostvariti neki rezultat do odredene granice, uvijek moze igrati protiv boljih igraca, dok onaj tko toga nema, zakinut je u startu... Tako da generacije prolaze, uvjeti su uglavnom sve bolji i bolji, koliko ce se to zadrzati ne znam, ocekivanja sto ce biti za nekoliko godina; mogu samo zadrzati za sebe, ali evo toplo se nadam da ce biti jos takvih kao Jopa i slicnih. Ali najbitnije od svega je da se zadrze u stolnom tenisu ciste glave... Ali i da se da doprinos klubu kroz sljedece generacije. To je onda po meni prava stvar. Pisem opcenito malo o nekoj(blizoj) buducnosti i svom pogledu na stolni tenis u SB, a sve vrijeme pokazati. Cestitam Jopi na 1. mjestu, neki su mi napisali, konacno je prvi :D . (Vjerojatno misleci bilo je samo pitanje vremena). Bio je zapravo prvi i nakon Paga, ali dobro, ispalo je tako kako je ispalo... LP svima
ttp

PostPostao/la Mata » 05 sij 2013, 12:41

Objaviti ću ovdje da ne otvaram posebnu temu.
Naime sa današnjim danom na stranicama ITTF-a objavljena je rang lista kadeta na kojoj je naš Jopa "skočio" do 182. mjesta svjetske liste :ymapplause:

http://www.ittf.com/ittf_ranking/world_ ... Siniors=0&
Mata

PostPostao/la ttp » 05 sij 2013, 13:12

Mata, treba li ITTF-u poslati Jopinu sliku, clanak itd. Vidim, sve prazno tamo. Ja cu napisati na hrvatskom, a ti prevedi na engleski, a moze i ruski :lol: ;) :)
ttp

PostPostao/la tomi » 05 sij 2013, 17:57

to govori da je skok na rang listi od 165 mjesta. Ja tvrdim da jopa realno vrijedi i vise, samo mora pratit internacionalni program turnira, da bi realno pokazao koliko vrijedi. Ali ovo je svakako jedan vrijedan rezultat za ošb-ovca. Tako da mozda ovo treba dati i u novine (posavska hrvatska).. Mislim da je to vrijedno spomena.
tomi

PostPostao/la ttp » 05 sij 2013, 23:53

I ja tvrdim da vrijedim vise nego sto sam trenutno na ITTF-ovoj rang listi, samo moram pratiti internacionalni program :lol: :P . Pusti ti to, Jopa se jos mora dokazati i pokazati na Budainci :)

Salu na stranu. Nista, ako nije to bilo u novinama, evo potrudit cu se nesto napisati, pa ce Mata to popraviti ;) , a onda nek novi tajnik odnese to u Posavsku, ili ti... Ne znam kome se treba obratiti u vezi objave clanka. Bit ce tesko napisati to kao sto Stjepan napise, ali nekoc sam isao u novinarsku grupu, valjda je nesto i ostalo. A Mata ce mi biti mentor :) I necemo dati da se objavi clanak uz sliku ispod 50 eura. To je eto jedna tenergy guma. :D Ako mogu Angelina Jolie i Brad Pitt prodati fotografije svoje djece za 500 000 dolara, mozemo valjda i mi za 50 eura :mrgreen: :-ss
ttp

PostPostao/la ttp » 06 sij 2013, 16:32

Napravio sam. Bilo je potrebno tri klika misem :o . Sjetio sam se da je Stjepan vec napisao izvrstan clanak na tu temu, pa sam malo copy paste :D :-ss :D i spojio u jedno... Tomi imas mail, Mata takoder, jos tajnik nek da zeleno svjetlo i to rijesi... =p~
ttp

PostPostao/la Mata » 09 sij 2013, 19:25

Objavljen je i europski ranking:

http://www.ettu.org/wp-content/uploads/ ... 1.2013.pdf

http://www.ettu.org/wp-content/uploads/ ... anuary.pdf

Priznajem da baš ne kužim kako se što boduje pa eto samo linkova x_x
Mata

PrethodnaSljedeća

Natrag na Sezona 2012./2013.

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.