3. kolo (19.10.2013.)

Moderator/ica: stjepan

3. kolo (19.10.2013.)

PostPostao/la stjepan » 15 lis 2013, 17:47

U 3. kolu 1. HSTL - istok, u subotu 19.10.2013., igraju se slijedeće utakmice:

11:00 ŠENKOVEC - STARR
11:00 MIHOVLJAN - IGEA ŽELJEZNIČAR
11:00 OŠB - PODRAVKA II
11:00 GRANIČAR - MSTC ČAKOVEC

17:00 ŠENKOVEC - IGEA ŽELJEZNIČAR
17:00 MIHOVLJAN - STARR
17:00 OŠB - MSTC ČAKOVEC
17:00 GRANIČAR - PODRAVKA

Vukovar 91. i Mladost (P) su slobodni.

Prava stolnoteniska poslastica u Brodu, dvostruki program u "Obrtničkoj" i u "Nazoru", u subotu u goste kod OŠB i Graničara dolaze dvije trenutno prvoplasirane ekipe lige. Prilika je to za OŠB da s 2 nove pobjede zasjedne na sam vrh prvoligaškog istoka i da s tih pozicija vreba svoju priliku u slijedećem kolu kada gostuje kod prva dva favorita lige, Starra i Igee (02.11.). Dobar početni raspored i 4 uzastopna domaćinstva protiv ne prejakih protivnika, prilika su da najmlađa prvoligaška ekipa sa stopostotnim učinkom otputuje u Varaždin i pokuša napraviti iznenađenje i istaknuti kandidaturu za nešto više što se zove Superliga.

No, kako prije skoka treba reći hop, tako i prije Varaždina treba dobiti 2 utakmice. Podravka 2 i Čakovec iskazali su dobru formu na početku prvenstva, oboji su u prošlom kolu dobili i Mihovljan i Šenkovec, a u njihovom međusobnom susretu u 1. kolu tijesno je dobio Čakovec koji tako sa 3/0 drži čelo Prve lige.

Podravka 2 je prva na redu. Solidna ekipa, ali ništa više od toga. Treba pripaziti na Sanjina Kovačevića koji je nekad igrao i za prvu ekipu, ali ga dugo nije bilo u 1. ligi tj. dugo nije igrao na ovoj razini. Igrač Damirove generacije, tip "all round" igrača, kad "poludi" može dobiti svakoga, ali zna i puknuti i lako gubiti. Danijel Jurašić bio je 3. igrač prve ekipe Podravke, vrlo solidan i vrlo iskusan. Treći igrač je mladi Matija Stojanović, može biti neugodan, ili Deni Filipić kojega ne poznajem. Mislim da je OŠB favorit, smatram da Garić i Arbanas pojedinačno ne bi smjeli izgubiti od nikoga, dobri su i u paru, ali samo 1 poraz nekoga od njih dvojice može OŠB odvesti u probleme. Dva poraza odvode meč do sedme partije, a onda može biti "čupavo". Treba se nadati i da će Fićo ponešto odigrati, dobiti i pridonijeti ekipi. Prognoza: 4:1 ili 4:2 za OŠB.

Ove je godine Čakovec izgleda odlučio riješiti opstanak znatno ranije nego inače. Ekipa koja skoro svake godine ispada, ali nikad ne ispadne startala je s 3 pobjede protiv ekipa iz svoje Regije. Ali teško će neokrznuta proći kroz Brod. Ipak, zaslužuju svaki respekt. Imaju sličnu kvalitetu kao i OŠB, dva neporažena igrača kod Čakovca su Igor Tkalec (5/0) i Nikola Magdalenić (4/0), dok su kod OŠB neporaženi Arbanas (4/0) i Garić (3/0). Dakle, okršaji 4 neporažena igrača lige. Treći igrač Čakovca je Arbanasov vršnjak Karlo Jambor koji je s omjerom 2/3 prilično pridonio njihovom odličnom startu. Ovo će biti i derbi kola. Tipujem na OŠB iz istih razloga kao i kod Podravke, mislim da Arbanas i Garić moraju dobivati svoje mečeve protiv ovih igrača. Ista je i prognoza: 4:1 ili 4:2 za OŠB.

Bilo bi lijepo uzeti obje pobjede, a bilo bi lijepo i da Graničar ponešto dobije, izgubi li obje, lagano bi ušao u probleme. Najbolje se držati one: nema boda iz Broda !
stjepan

Re: 3. kolo (19.10.2013.)

PostPostao/la Mata » 16 lis 2013, 11:11

Što reći nakon ovog "sažetka" osim poslušati pjesmu od Novih Fosila "...za ona dobra stara vremena ..." ^:)^
Mata

PostPostao/la tomi » 16 lis 2013, 14:43

Ovako, ponesto cu i ja reci o ovim ekipama. Realno, ovdje smo mi favoriti i unazad par sezona redovito tucemo cakovec (nostro), bilo je tu i gustih meceva ali nekako uvijek ode na nasu stranu, znali smo i izgubiti. Ekipa poput cakovca treba respektirati, ali ne previse, jer smo mi jaca ekipa, bez obzira sto smo mlađi, ali kvaliteta je na nasoj strani. Trebamo odigrati na svojem nivou, onako kako mi to mozemo i znamo, i ja ne sumnjam u pobjedu. Oni su odigrali do sada 3 meca. Prvi mec je bas upravo bio međusobni susret cakovca i podravke gdje je ekipa iz cakovca tijesno pobjedila sa 4:3, sto znaci da su to podjednako dobre ekipe. Druga dva meca je cakovec odigrao protiv po meni dosta slabijih ekipa, senkovca (4:1) i mihovljana (4:1). Gledajuci njihove rezultate i kvalitete, i nas međusobni omjer s njima, govori da smo mi favoriti u tom susretu i ja se nadam jednoj sigurnoj pobjedi. Prognoza 4:1 za OŠB!

Ali prije toga nam slijedi Podravka 2, po meni mrvicu losija ekipa od cakovca ali jednako ozbiljno to trebamo shvatiti i pokazat svu svoju snagu i pobjediti. Mislim da je vrijeme da i mi pobjedimo nekoga sa 4:0. ;) tako da je to moja prognoza za dopodnevni mec.
tomi

PostPostao/la stjepan » 16 lis 2013, 17:42

Budući je trener najbolje upoznat sa stanjem i spremnošću ekipe, ostaje nam samo doći i uživati u "izbrijavanju" sjevernjaka od strane naših dečki :-bd Ali šalu na stranu, ozbiljnost neka bude u prvom planu ! I 4 boda sletit će na konto.

Malo statistike u prilog Tomijeve konstatacije odnosa i mečeva sa Čakovcem. Protiv njih OŠB u međusobnim mečevima u Prvoj ligi vodi 8:6, ali zadnjih 5 utakmica je OŠB dobila u nizu i to sve visokim rezultatima, 4 puta sa po 4:1 + 1 "metla". Čakovec je zadnju pobjedu slavio još 2010. godine nakon čega je vodio 6:3 u međusobnim utakmicama, a od tada OŠB totalno dominira. I još jedan podatak: od 6 pobjeda Čakovca (Nostra), čak su 4 puta dobili sa 4:3 i još dvaput sa 4:2. S njima je bilo baš puno onako "ludih" utakmica s puno preokreta i dramatike. Jednu posebno pamtim: u travnju 2009. u Brodu, zadnje kolo, jedina naša pobjeda sa 4:3, ali kako - sedmi meč igraju Smuda i Kučević, sve ode u 5. set u kojemu Kučević vodi s 8:3. I onda Adam osvaja nevjerojatnih 8 poena u nizu, dobija meč i donosi pobjedu !

Neka u subotu ipak bude lakše i neka se nastavi ovaj lijepi niz koji traje 5 utakmica. I neka započne jedan novi, protiv Podravke 2. Sretno !
stjepan

PostPostao/la tomi » 16 lis 2013, 21:39

Volio bi da ponovimo sezonu 2011./2012. kada smo startali sa 4 pobjede u nizu, bila je to lijepa sezona, gdje smo osvojili 3. mjesto, tadasnja kutina nas je porazila 5. utakmicu i to sa cistih 4:0. Ove sezone se nadamo da cemo to probat nadmasit, da krenemo u sezonu sa 5 uzastopnih pobjeda, to bi bilo impresivno, da srusimo rekord star evo vec pune 2 godine. :)
tomi

PostPostao/la tomi » 16 lis 2013, 21:39

tadasnji sastav ošb-a je bio Smuda, Klaić, Garić i Jurković pod vodstvom trenera Latinovića
tomi

PostPostao/la stjepan » 16 lis 2013, 22:43

To je bila najbolja sezona, sa baš dosta rekorda. :ymhug: Te je sezone OŠB imala najviše pobjeda, omjer je bio 12/6. A posebno je bio dobar učinak u gostima - od 9 utakmica OŠB je pobijedila u čak 7 gostujućih, samo su Kutina i Podravka dobili OŠB na svom terenu. Sve jesenske utakmice u gostima, njih 5, sve pobjede. U jednom je trenutku OŠB imala omjer od 7/1, jesen je završena sa 7/2, u proljeće je omjer dignut na velikih 9/2, a onda se u završnici malo popustilo. I taj start sa 4 prve pobjede je bio najbolji. Sličan je start bio u sezoni 2008./09. kada su na prva 3 gostovanja upisane 3 pobjede i to ne bilo kakve već kod Kutine, Mihovljana i Podravke ! Uff, sjećam se da sam te mečeve propustio jer sam bio u bolnici i na štakama nakon što me udario auto. Nakon tog starta u Brod je došla kaznena ekspedicija pod imenom STK Marof, a zapravo današnji STK Časl predvođen Darkom Arapovićem i mislim Draganom Kneževićem, naravno laganini 4:0 za njih i konačnih 18/0 u sezoni.

Eto još malo statistike iz klupske povijesti, a i malo radi motivacije za subotu da se neki rekordi najprije dostignu, a nakon toga možda i prestignu. :-bd
stjepan

PostPostao/la stjepan » 19 lis 2013, 12:41

OŠB - Podravka II 4:1

1:0 Arbanas - Kovačević 3/1
2:0 Garić - Jurašić 3/0
3:0 Jurković - Filipić 3/2
3:1 Garić/Arbanas - Jurašić/Kovačević 2/3
4:1 Arbanas - Jurašić 3/1

Prvi meč odrađen, čista pobjeda, a ja pogodio rezultat. :) Sad znam zašto je Tomi prognozirao ovdje 4:0, postava "u glavu" i tako je trebalo biti. Fićo je dobio njihovog trećeg igrača, ali je onda par izgubio pa se opet sve svelo na očekivano. Dobra igra, OŠB djeluje prilično moćno, posebno Garić i Arbanas, još da se Fićo podigne razinu više ili da "poludi" u pravom trenutku, moglo bi biti svašta. Ovako treba odraditi i popodne i nema zime da se ostaje na 100 %. :-bd
stjepan

PostPostao/la stjepan » 19 lis 2013, 19:43

OŠB - MSTC Čakovec 4:2

1:0 Arbanas - Jambor 3/0
1:1 Župan - Magdalenić 2/3
2:1 Garić - Tkalec 3/1
2:2 Garić/Arbanas - Tkalec/Magdalenić 1/3
3:2 Arbanas - Magdalenić 3/2
4:2 Garić - Jambor 3/1

Čakovec je dopodne dobio kod Graničara sa 4:2 i s omjerom od 4/0 odnosno neporažen došao popodne kod neporažene OŠB. Sukladno očekivanjima i mojoj prognozi OŠB je u obostrano odličnom meču pobijedila sa 4:2 i sa 100 %-tnim učinkom za 2 tjedna igra kod varaždinskih ekipa derbije za samo čelo Prve lige. Odličan i uzbudljiv meč i veliki otpor Čakovčana, dugo nisu ovako namučili OŠB. Moglo je biti uvjerljivije, ali bogme i čupavije, moglo se otići i u sedmi meč, a tad bi vjerojatno slavio Čakovec iako se nikad ne zna.

Garić i Arbanas po 2 pojedinačne pobjede, kako sam i očekivao, oni jednostavno "moraju" dobijati mečeve protiv ovakvih protivnika jer imaju tu kvalitetu i moć. Djeluju gotovo nepobjedivo, stvarno svaka čast. Nažalost, "štekaju" u paru, danas su izgubili oba meča. Prvi i zadnji meč protiv Čakovca bili su negledljivi. Jambor protiv Arbanasa nije skupio 10 poena ukupno, djelovao je kao početnik, a nije. Protiv Garića je u zadnjem meču odigrao puno bolje, držao priličnu napetost iako se iz aviona vidjelo da Ivan ne može izgubiti i da igra s pola snage. Ostali su mečevi bili vrhunski i s puno uzbuđenja i preokreta.

Prvoligaški je debi imao Tomislav Župan koji je odigrao zaista odlično i iznenadio sve u dvorani. U 1. setu protiv odličnog Magdalenića propušta 1, a u 2. setu 2 set loptice. Ipak ga to nije pokolebalo, dobija slijedeća 2 seta, izjednačava i u 5. setu ima na 10:8 dvije meč loptice. Nažalost, ne uspijeva i iskusni Magdalenić jedva "izvlači živu glavu". Garić i Tkalec odigrali su meč na superligaškoj razini, sijevalo je sa svih strana, odlična igra obojice. Tkalec je u 1. setu poveo 5:1, a u 2. setu sa 5:2, ali je Ivan sve okrenuo na svoju stranu. Nakon gubitka 3. seta, Garić ipak ne dozvoljava odlazak u neizvjesnost 5. seta. Čakovčani su odlično odigrali parove i izjednačili na 2:2. A onda skoro drama. Magdalenić koji je protiv Župana odigrao loše, skoro izgubio, protiv Arbanasa igra odlično. Prva 2 seta je Josip ipak u potpunosti kontrolirao, ali nakon toga Magdalenić sve pogađa i dolazi na 2:2. Peti set ipak Josip drži od početka, pobjeđuje, a time praktično donosi pobjedu za OŠB jer se znalo da Jambor ne može objektivno naštetiti Gariću. No, da je Josip izgubio, otišlo bi se do 7. partije u kojoj je čekao odlični Tkalec i teško da bi Župan ili Jurković (ne znam je li bila izmjena) to izvukli.

Sumarum današnjeg dana: 2 pobjede, 4 boda, jedini uz Starr sa svim pobjedama, Arbanas sa 8/0 i Garić sa 6/0 i dalje neporaženi igrači lige, Arbanas sigurno 1. igrač lige, a Garić tu negdje, Jurković ostvario prvu pobjedu u sezoni, debitirao i odlično odigrao Župan, ali nažalost ostao bez pobjede, jedino igra i rezultati u paru podbacili.
stjepan

PostPostao/la Mata » 20 lis 2013, 18:17

Evo zašto ja ne idem na utakmice...Stjepan to sve opiše u detalje i sve znam, a ne moram se živcirati :P

Svaka čast dečkima na jučerašnjim partijama :-bd
Mata

Sljedeća

Natrag na Sezona 2013./2014.

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.