Da čovjek ne povjeruje ! Nisam stigao prije i baš sam večeras kanio malo dati analizu igračkog kadra ekipa 1. HL - istok kad ono već odrađeno

Da sve bude još bolje, analizu i komentar je dao novi član foruma "gazi" kojemu želim dobrodošlicu

na ovaj prilično zamrli forum, možda sve nekako prodrmamo da se bar malo aktiviraju postojeći članovi foruma, stolnotenisači, stolnoteniski rekreativci i ostali ljubitelji pingića, da sve malo živne, da se možda priključe i novi članovi te da tako malo komentiramo aktualna stolnoteniska zbivanja u ligama i svega ostalog oko pingića i šire.
Komentaru i ocjeni snaga te prognozi plasmana ekipa koju je u prethodnom postu dao gazi, nemam što puno dodati i oduzeti, vidi se da je poznavalac stanja i prilika i sa većinom njegovih procjena se slažem, možda bi se razlikovali u nijansama. Pa ću i sam malo prokomentirati te nijanse u odnosu na njega, a pozivam i druge da se uključe u raspravu. Moje mišljenje po klubovima istim redoslijedom kao i gazi:
OLIMPIJA - u kadru pored pobrojanih igrača ima još i
Marija Baneka, odličnog kadetskog reprezentativca, superiorno prvog igrača s kadetske RL, koji je dvojno registriran za Olimpiju (inače je igrač Vodovoda) po meni s očitim ciljem da se "kali" u 1. HL. Mislim da on može poskidati dosta skalpova pa bih Olimpiju ipak malo više približio vrhu odnosno borbi za sam vrh.
DRAČICE - slažem se, borba za opstanak, sumnjam da mogu više od toga, super ako izbjegnu ispadanje.
VUKOVAR - slažem se, evidentan raspad ekipe,
Horvat je odličan, ali za odlazak Tomića i Buljubašića nemaju adekvatne zamjene, i po meni su nekako "najtanji".
OŠB - tu mi je teško nešto više reći jer sam ipak subjektivan. No, mislim da će dečki sezonu odigrati „za gušt“, bez grča i prevelikih ambicija. Mislim da borba za 1. mjesto nije realna iako kad čovjek pogleda ostale ekipe, nije da u jednoj utakmici ne bi mogli svakog dobiti, ali teško je očekivati da
Klaić i
Dabić mogu odigrati baš svaki meč bez greške budući će OŠB vjerojatno imati problem trećeg igrača.
GRANIČAR – slažem se, mirna sezona za dečke
Marina Stipeševića.
MLADOST – ne bi trebali imati problema za ostanak, mislim da neće ni u kvalifikacije, iskusni
Knez i
Anušić u formi bolji su bar od 2-3 ekipe.
PUTJANE – ako su
Preksavec i
Šimon „u treningu“, Putjane neće imati problema, slažem se da su za neku sredinu.
MSTC ČAKOVEC – stalno u istom sastavu i stalno u borbi za opstanak, lani su u jesen bili super, a u proljeće je to bio „raspašoj“, mislim samo 1 ili 2 pobjede. No, iskusni su u borbi za opstanak, stalno ispadaju, ali se na kraju uvijek spase. Jednom su i ispali, ali je mislim odustao Vukovar pa su ipak ostali.
RR STARR – po meni daleko najjači sastav lige i ako će sve funkcionirati, Starr će se prošetati ligom ili u najgorem slučaju neće imati ozbiljnijeg konkurenta za ulazak u Superligu. Opet, već 3 sezone se stvara kao neka mega momčad (po imenima), a na kraju su se znali boriti i za opstanak.
MIHOVLJAN – jači za
Podkrajca, mogu se boriti za vrh, ali mislim ne i za sami vrh tj. 1. mjesto.
Sve navedeno je ipak „na papiru“ i uz pretpostavku da igrači koji su registrirani i kandidiraju za igranje 1. lige redovno treniraju, no, ako će neki samo igrati utakmice bez treninga, to umnogome može promijeniti papirnati odnos snaga i kvalitete. Kakogod bilo, pred nama bi trebala biti jedna zanimljiva sezona, da li jača ili slabija u odnosu na prethodne teško je reći. Što bi rekao Valter iz Sarajeva – živi bili pa vidjeli.