6. kolo (06.12.2014.)

Moderator/ica: stjepan

6. kolo (06.12.2014.)

PostPostao/la stjepan » 02 pro 2014, 11:58

Treba zaboraviti što je bilo jer se već u subotu (06.12.) utakmicama 6. kola završava jesenski dio natjecanja u 1. HL - istok. Sastaju se:

6. kolo:

11,00 STARR - OLIMPIJA
11,00 MIHOVLJAN - DRAČICE
11,00 PUTJANE - OŠB
11,00 MSTC ČAKOVEC - GRANIČAR

17,00 STARR - DRAČICE
17,00 MIHOVLJAN – OLIMPIJA
17,00 PUTJANE - GRANIČAR
17,00 MSTC ČAKOVEC – OŠB

Ekipe Vukovar '91. i Mladost su slobodne, oni su već odigrali sve utakmice i za njih je 5. kolom već završio jesenski dio prvenstva.

OŠB će, baš kao i Graničar, put Međimurja, na gostovanje kod čakovečkih ekipa Putjane i MSTC Čakovec. Vjerujem da popodne ne bi trebala izostati pobjeda protiv MSTC-a, ali protiv Putjana bi moglo biti velike borbe, tu se može očekivati napet i neizvjestan meč. OŠB bi se jednom pobjedom pozicionirala u „zlatnoj sredini“, dok bi s obje pobjede istakla kandidaturu za vrh odnosno borbu za 2. mjesto.

Ima još nekoliko zanimljivih parova, mali derbi kola je meč Starr – Olimpija, a napeto bi moglo biti u oba meča Putjana (protiv OŠB i Graničara) kao i u meču Mihovljan - Olimpija. U utakmicama između Mihovljana i Putjana s jedne strane te Olimpije, Graničara i OŠB s druge strane direktno će se odlučivati o poretku od 2. do 7. mjesta na kraju jeseni, ali i sveukupno. Dračice će vjerojatno „šaptom“ pasti i kod Mihovljana i kod Starra.

Kako je u subotu i Sveti Nikola, vidjet ćemo kome će on natovariti torbu punu bodova, %%- a kome torbu punu briga za nastavak natjecanja. :-ss
stjepan

Re: 6. kolo (06.12.2014.)

PostPostao/la gazi » 02 pro 2014, 17:18

ajmo prognozirat zadnje kolo :) žao mi je sto neki nisu aktivni na forumu vec se jave samo ponekad..

STARR- OLIMPIJA 1
ipak olimpija ima dosta poraza ove sezone, i ako nece bit u kompletnom sastavu ( mislim banek i
buljubasic), mislim da onda nemaju nikakve sanse..ako ce bit kompletni moglo bi biti napeto..

MIHOVLJAN- DRAČICE 1

PUTJANE- OŠB 1
tesko za prognozirat, mala prevaga jer su domacini, i smatram da imaju dvije na trecem...

MSTC- GRANIČAR 2
graničar mozda malo u soku i razocarani, al po kvaliteti bolji od cakovcana

STARR- DRAČICE 1

MIHOVLJAN- OLIMPIJA 2
jedino ako bujan ne napravi tricu pa moze bit gusto

PUTJANE- GRANIČAR 1
smatram da preksavec ima 2, bit ce borbe

MSTC- OŠB 2
domacini jednostavno preslabi

:-h
virtus,non copia vincit!
gazi

PostPostao/la stjepan » 06 pro 2014, 20:42

PUTJANE - OŠB 3:4

1:0 PREKSAVEC Boris - GAVRAN Antonio 3/0
2:0 AJDARPAŠIĆ Siniša - KLAIĆ Tomislav 3/2
2:1 ŠIMON Eugen - DABIĆ Dario 1/3
2:2 Preksavec/Ajdarpašić - Klaić/Dabić 2/3
3:2 PREKSAVEC Boris - KLAIĆ Tomislav 3/1
3:3 ŠIMON Eugen - GAVRAN Antonio 1/3
3:4 AJDARPAŠIĆ Siniša - DABIĆ Dario 2/3
stjepan

PostPostao/la stjepan » 06 pro 2014, 22:05

MSTC ČAKOVEC - OŠB 4:3

1:0 MAGDALENIĆ Nikola - DABIĆ Dario 3/2
2:0 JAMBOR Karlo - KLAIĆ Tomislav 3/0
2:1 LOVREK Marko - GAVRAN Antonio 1/3
2:2 Magdalenić/Godina - Klaić/Dabić 2/3
3:2 MAGDALENIĆ Nikola - KLAIĆ Tomislav 3/0
3:3 GODINA Karlo - DABIĆ Dario 0/3
4:3 JAMBOR Karlo - GAVRAN Antonio 3/1
stjepan

PostPostao/la stjepan » 06 pro 2014, 23:32

Uz gornje neslužbene, evo i službenih zapisnika s web stranice HSTS-a.

Putjane - OŠB 3:4 (zapisnik sa HSTS): http://www.hsts.hr/images/stories/20141 ... -oSb34.pdf

MSTC Čakovec - OŠB 4:3 (zapisnik sa HSTS): http://www.hsts.hr/images/stories/20141 ... -osb43.pdf
stjepan

PostPostao/la gazi » 08 pro 2014, 11:47

mislim da sam ovo kolo prognozirao najlosije dosad x_x
ajmo redom-
olimpija dobila starr bez buljubasica!svaka cast!no i prije pocetka prvenstva nisam previse imao povjerenja
u redjepovu ekipu..oke, dobri su to stolnotenisaci, al ne ipak toliko..i dosla im ekipa sa 3 podjednaka pojedinca i evo problema..mislim da nece samo tako prosetat drugim djelom prvenstva..

nakon toga olimpija gubi popodne od mihovljana!kod mihovljana kad bujan napravi tricu, oni mogu svakog dobit..i vidim da bujan prvi igrac lige, kapa dolje !

ošb me ujutro iznenadi, i pobjedi putjane, i onda me popodne opet iznenadi i izgubi od po meni, od njih definitivno slabijeg mstc-a..s time da moram rec da je ošb dobila sloidnog treceg igraca!

graničar dobio dvije, dračice dvije izgubile- očekivano..

mislim da ce nastavak prvenstva biti zanimljiv, pogotovo ako prvo kolo mihovljan dobije starr..
:-h
virtus,non copia vincit!
gazi

PostPostao/la stjepan » 08 pro 2014, 15:18

Slažem se gazi, otprilike bih i sam potpisao tvoju prognozu kola tako da bih i sam imao 3 od 8 :P Stvarno kolo s dosta iznenađujućih rezultata, ali ima ih tijekom cijele lige.

Nakon prošlog kola i pobjeda u Brodu, rekao sam da ne vidim načina kako Starru može izmaći naslov. Vrlo brzo su me demantirali porazom od Olimpije, jer da je Olimpija dobila popodne Mihovljan, imala bi 7/2 u odnosu na 8/1 Starra, međusobnu gostujuću pobjedu i uzvrat na proljeće doma. Tako da bi borba za naslov bila otvorena maksimalno. I kad se sjetim kako je Olimpija lagano "legla" u Brodu kod OŠB ... Zaključno, očekivao sam znatno veću dominaciju Starra, osvajanje naslova bez poraza, tek tu i tamo pokoji problemčić. A ono jedan poraz već u jesen i to domaći i vrlo sretno izbjegnut još jedan kod OŠB.

Dečki iz OŠB otprilike rezultatski na razini očekivanja. Možda je moglo i bolje, posebno protiv MSTC-a i Petrinje, ali moglo je i gore da nije Gavran svojim (ne)očekivanim pobjedama omogućio pobjede ekipe protiv Mihovljana i Putjana. Ispada da se moglo u maxi varijanti do 7/2, ali i do 3/6 u najlošijoj pa bi aktualni omjer od 5/4 ocijenio realnim u aktualnom trenutku kluba i prve ekipe.
stjepan

PostPostao/la ttp » 08 pro 2014, 21:58

Evo jedan zaključak na kraju polusezone.

Realan rezultat bi bio 6/3.

Da nije Gavran dobio... istina, da nije dobio ne bismo dobili Mihovljane, i to je pravi podhvat !! To se mora priznati, ali za ovo ostalo ne stoji, da nije dobio, pa mora nekog dobiti, nije da ne može i da nije imao priliku. S razlogom smo u Vukovaru računali na njegovu pobjedu, i možda da nije tad probio led jer je osjetio priliku za pobjedom pa izgorio, možda sad ne bi dobio ove mečeve. Protiv Putjana se i očekuje njegov doprinos, uostalom i sve ekipe imaju trećeg igrača koji im donosi pobjedu, pa najbolje da ni ne dobije nijedan meč u cijeloj polusezoni, tako da, spasio nas je jer je napravio dvicu, neočekivano protiv Mihovljana, jedine ekipe za koju mislim da je nama dosta nezgodna, a i nadam se da neće više reketi zvoniti. Bitno da su se moje trave koje su skroz regularne pregledavale i gdje se špekuliralo svašta, a kad netko natunira reket nikom ništa...

Da netko kaže da Tomi može izgubiti 4 meča u istom danu, dao bih 500 kn da ne može. E, pa kad se ama baš sve poklopi kontra tebe taj dan, e onda mogu i puno bolji igrači od njega izgubiti. Valjda se i to moralo dogoditi, ikad u njegovoj stolnoteniskoj karijeri igranja 1. HL. Za poraz od MSTC smatram sebe krivim jer sam trebao i mogao preuzeti odgovornost za dvicu i par, tim više što je Gavran dobio, i što sam vodio 2:0, ali začuđujuće bespotrebno izgorio... Ali što se može.

Parovi su bili zanimljivi jer smo Putjane vodili 2:1 u setovima i 8:1 te 10:5, te imali čak 7 neiskorištenih set, meč lopti, i za nepovjerovati, izgubili smo taj set, pa je na trenutak zavladala panika, no, ipak smo ostali mirni u petom setu. Nema smisla da smo sve parove do tog meča dobili 3:1, a sve što smo izgubili je bilo 2:3 i to sva 4 izgubljena meča su bila tim rezultatom tako da je sad konačno taj niz prekinut.

Kako god, mi uživamo, lijepo nam je, dobro nam je, guštamo !!! I to je najbitnije, naravno i izbjegavanje kvalifikacija čim prije to bolje.

Moram pohvaliti i sutkinju u Putjanama, fer, korektna i dosljedna, bez obzira bio domaćin ili gost.

Iako sam izgubio tjedan dana života zbog one utakmice protiv RR Starr, tj. zbog nečijeg "u žaru borbe"... No, to je iza nas. Jedino ostaje žal što oko kamere umanjuje 10 puta pravu stvarnost.
ttp

PostPostao/la stjepan » 09 pro 2014, 00:53

Dobar komentar i lijepa analiza ... Ja kao stolnoteniski laik ipak na stvari gledam više statistički, a sport nije statistika iako ga ona na kraju oslikava.

Glede Gavrana, slažem se, ispalo je u mom komentaru malo grubo rečeno kao da on neće dobiti ni meča u ovoj ligi, tako se moglo zaključiti, nisam tako mislio, a i u ranijim sam komentarima nakon nekih njegovih propuštenih prigoda rekao da će mu se jednom otvoriti. Pokazao je u nekim mečevima da može odigrati "al pari" protiv iskusnih prvoligaških igrača i malo mu je nedostajalo da i ranije zabilježi prve pobjede. Srećom, to se dogodilo na super način i u super važnom trenutku kad je odmah spojio dvije pobjede protiv Mihovljana. S pobjedama protiv Putjana i Čakovca samo je pojačao uvjerenje da se na njega može računati i ubuduće, svakako je za mene vrlo ugodno iznenađenje jeseni.

Glede Tomija, nevjerojatan sticaj okolnosti, ja bih okladu i pojačao da nema šanse da u jednom danu upiše 0/4 pojedinačno, kao da sam ga urekao u temi o statistici u analizi prošlog i najavi ovog kola. Doslovno sam rekao da nema šanse da ne popravi svoj omjer na gostovanjima u Međimurju, a eto dogodilo se i to. Protiv Čakovca 6 izgubljenih pojedinačnih setova, a čak 5 u fiksu. Ono prokletstvo kad ti ništa ne ide osim baksuza ...

Negativu treba potisnuti iz sjećanja, zato mi je najbolja ova rečenica o guštanju, tako treba ... A glede kvalifikacija, zaboravi, dobro je i mudro biti oprezan, ali u kvalifikacije će ipak netko drugi, a ne OŠB ... pozz
stjepan

PostPostao/la ttp » 09 pro 2014, 13:27

HVALA !

Znam da niste to mislili, uostalom, kad je Tomi izgubio od Preksavca, vec sam "polako" spakiravao torbu u glavi, ali to mi je bila velika greška jer je super Gavro koji je bio bolestan, jako kašljao, dao sve od sebe i u punom uletu izvukao bitnu pobjedu, protiv puno iskusnijeg igrača. Tako da sam se opekao tu i dobro me demantirao. Kad je Gavro pobijedio, trebalo je iz vec spakovane torbe vratiti se i realnost se mora igrati zadnja, pa kad smo i to dobili na nikako ne lagan nacin jer zna se kakve sumsedme utakmice, posebno kad se nadu dva defanzivca ( jedan bivši), bome puno se prebacivalo, bilo je ziheraške igre i svakako zanimljiv i interesantan meč puno preokreta u glavi, tko je bio strpljviji...

I nema ljepšeg onda otići u restoran "Barok" i pojesti piletinu u gorgonzoli s povrćem na žaru, i uz još koji krumpirić, huhuh, ma milina... Posebno kad dođeš sa čupave pobjede koja se u jednom trenutku činila izgubljenom...

U drugom dijelu, što se tiče mene i Tomija, očekujemo barem 20-30 % bolji skor... Ova polisezona nam je bila "podbačaj", realno ili ne, ne znam, ali znam da sigurno trebamo bolje jer možemo, a ukupni rezultat ćemo vidjeti kako se okrene. Do tada, malo odmora, ali ne previše jer francuska salata voli dodati koji dekagram više što bi za Tomija bila kobno. Do tada, sve naše navijače ćemo počastiti crnim kuhanim vinom, pa nam se slobodno Stjepane javite i pridružite kad budemo svi u Brodu ubrzo na okupu...
ttp

Sljedeća

Natrag na Sezona 2014./2015.

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.