4. kolo (03.11.2012.)

Moderator/ica: stjepan

Re: 4. kolo (03.11.2012.)

PostPostao/la ttp » 05 stu 2012, 16:49

Belić je izuzetno inteligentan igrač, iskusan, promišljen, pametan, i u tome leži kvaka...

Ovo su mečevi ošb-e-podravka, što je na you tubeu. Prije 2 godine mislim, ne znam gdje su mečevi od prošle godine, je li tko snimao...

http://www.youtube.com/watch?v=PvpqqOpg5GA
http://www.youtube.com/watch?v=Y-YpiFrj ... ure=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=brwpt6owyhw
http://www.youtube.com/watch?v=u8QiVxEn ... ure=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=aR0fvwLq ... ure=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=YXfWyzRU ... ure=relmfu
ttp

PostPostao/la mcs » 07 stu 2012, 11:46

Pozdrav ljudi,

evo vidim da je bilo dosta postova, pa ću se malo osvrnuti na njih.

Kod: Označi sve
dario

...(Tomiju, Adamu, Damiru, Dariu), jednom (Gariću, Jurkoviću i Jopi), i jednom (Boži, Anđelku, Mateju)...

Krećemo od starije generacije prema mlađoj, mada imam i iskustva sa još starijom generacijom Latinović, Belužić itd.

Pošto sam sa Božom Kraljevićem i Anđelko Martinovićem odigrao puno mečeva mogu konstatirati da su to pravi sportaši, dragi ljudi i uvijek rado popričam sa njima kao da i nije prošlo tolko godina od kada igramo. Ova dvojica su dosta slična karakterno, uvijek borbeni i spremni za pobjedu žtrvovat 100% sebe, pravi timski igrači. Iznimno ih cijenim i kao ljude i kao sportaše.

Klaić, Smuda. Bogdanović i Dabić je generacija iza njih. Jaka ekipa kada ih se sve zajedno stavi na okup, međutim generacija koja nije uspjela napraviti taj iskorak prije nego je svaki otišao svojim putem i ne računam da sad svaki ode u drugi klub, napravi transfer i igra tamo to nema veze. Također sa njima odigrao brdo mečeva. Mogao bih reći da sve krase borbenost, želja za pobjedom i napretkom, osim imam osjećaj da Damir često ima "muhe" u glavi što mu odnosi puno poena i dekoncentira ga.

Zadnju skupinu ne poznajem dobro, pa se neću niti opuštati u raspravu, ali rezultati na turnirima od Garića i Arbanasa su dovolji sami za sebe i daju jedan respekt, no NO no moram reći da igraje u kadetima i juniorima ne mora ništa značiti ako se to sve ne objedini još jače stisne i ne pokaže u seniorima. to je živa istina.

Moram priznat da Mateja ne poznajem ili ga se ne sjećam barem.

Matija, što ti misliš o tome svemu što sam gore spomenio, najviše me zanima što misliš od svim igračima koje je OŠB-e napravio, i sad je li realno očekivati da OŠB-e uđe npr. u Superligu, ili da pobjedi jednu IGEU, Podravku i na koji način to ostvariti, znam da je nezgodno jako o tome pričati jer Damir, Božo i ja nismo u klubu, netko se može uvrijediti zbog nečega itd., ali zanima me koja trojica, četvorica po tebi su najspremniji da ostvare najbolji rezultat i koji bi to rezultat bio, gdje je limit... ?!

Pa mislim da se radi dosta kvalitetno u samoj školi OŠB-a. Velim za ove dvije generacije igrača mogu reći da su sve to dobri igrači e sad ako se želi nešto više napraviti mora se jednostavno naći bolji trening i uvjete, kao što je to u moje vrijeme bilo popularno otići u Zagreb, od čega sam ja odustao, kvaniteta treninga je bitna a kvaliteta još bitnija.

E sad dali realno očeikvati, pa uvijek treba stremiti boljem, ali uvijek zavisi i kakva je liga te godine (da li se netko od ekipa strašno pojačao Hadžić Knežević je strašna ekipa za 2. ligu, ali opet da sam imao i ja jednog kvalitetnog igrača pokraj mene, dobili bi i mi njih), ali sam prošlogodišnji meč protiv Olimpije daje za pravo gajiti očekivanja i na prema takvim mečevima treba naginjati. Velim opet veliku ulogu igra tu i trening, a pošto svaki od igrača ima svoje obveze posao, škola, fakultet, žene :D, mala šala... ali sve se stigne ako se hoće, e sad druga je stvar što nama svima nekad neda, umorni smo, bezvoljni, ali ja to gledam na drugi način ako netko nešto voli mora ili ne mora naći vrijeme za to pa mada to bila vlažna dvorana, kasni sati ili xyz, sve se to vraća kasnije i nije to nekakva bajka nego tak to stvarno je.

Po mojoj procjeni ako već nije postavljen taj parametar uzeo bi ovu četvoricu: Adam, Klaić, Dario i Božo nisam birao igrače po jačini, pa si svaki može postaviti kak hoće zašto ne netko drugi,pitate se?? Svu četvoricu dobro poznajem, svaki ima svoj stil igre i to je jako bitno za osvajanje ukupne lige govorim o drugoj ligi, ne držite me odma za svaku riječ, ali mislim da oni imaju najveće šanse ostvariti ulazak u viši rang ili su imali ili će imati (opet kak hoćete). Liga je svaki put drugačija ali neka konstanta se mora imati.

Što se tiče limita, ako se ostvari već ulazak u 1. ligu, fak superligu, ne volim taj naziv superliga. E tamo se stari drastično mijenjaju, za napadača odlazak na jači trening je imperativ i to debelo podcratno, tamo se greške ne opraštaju i jako brzo možete završiti meč a da ga niste niti počeli. Hoću reći svake godine je 1. liga, fak superliga manje više ista, 3 ekipe jače, 2 nova superligaša, dječji vrtić ALI JAKO DOBAR od nekog zagrebačkog kluba sad da li su to dva ili jedan klub i još jedan outsider, formula je jasna dobiti ekipu koja je ušla sa Vama u elitno društvo i tražiti pobjede protiv Slameka i društva, Transagrama ili nekih od ekipa kao što je ove godine GSTK, mada prema roasteru igrača ima tu mečeva za dobiti pogotovo ako imate dobru ekipu, što pak znači dobra ekipa... 1. igrač mora biti jako kvalitetan, što pak znači da ima 1 ili dvije sigurne partije u mečevima za opstanak i ponekad može dobiti nekog i iz vrha (sebe osobno smatram superligaškim igračem i to relativno SLABIM na poziciji 2. igrača i vrlo dobrim na poziciji 3., mislim da je to realno i mada ja sam sebe nekad iznenadim ...), 2. igrač ista stvar ima barem jednu sigurnu u partijama za opstanak i solidan igrač u paru, 3. igrač mora dobiti 3. igrača iz borbe za opstanak i to je njegova zadaća. Evo tu sam ti htio iz svoje perspektive objasniti kak gledam na limit, slobodno procjenis koje su naše mogućnosti iz periferije... :-B

... i želja za pobjedom su potrebni da bi se recimo Podravka i IGEA pobjedila, i naravno sitnice da se ne događa da bude perioda bez treninga, da netko ide u grad prije meča, da se ne posvađaju s trenerom, da se mijenjaju reket i drvo, da se ne tankira meč, da svaki meč daš apsolutno sve do sebe, da se poradi na sebi, od serviranja, flipa i vraćanja servisa itd...

Ha, što reći o ovim rečenicama, to smo valjda već ovdje spomenuli pa barem desetak puta. Svaka ali svaka od ovih svari trening, grad i i izlazak prije meča, svađe u klubu i unutar tima i ostalo, sve to utječe na meč. Svi znamo da sitinice odlučuju meč ako je knap e pa Vas ja fino pitam igrate napet meč borite se trebate istračati nešto umjesto da to zabijete i pobjedite izgubite taj poen, izgubite meč i na kraju se tučete po glavi zašto zašto, a sjetite se da vam se još vrti u glavi od jučer, da da, ali morate pitati ovdje mog prijatelja Sulia [ovo dalje je zabranjeno za mlađe sportaše pa nek preskoče] da smo jednom prije 10-ak godina skupa lumpali cijelu noć na koncertu Zabranjenog pušenja, a ujutro igrali dvije tekme, ja sam dobio sve mečeve, ali ga se sjećam iz publike kak mi viče: "Ovaj nije normalan, do x sati lumpao a sad igra ko navijen", a meni glava ko lubenica, ufff mislim da se to više nikad nije ponovilo...

Pošto sam ranije konstatirao da se već da se malo trenira u ligi, vidi se to po fulanim servama, čistim loptama, brzini poena, onda ovo što piše Dario je SF, tak da to više ne komentiram.

Kod: Označi sve
Jadranko

Sad sam malo prosurfao po netu i vidim da je taj Belic malo "jači" igrač (po kilazi) :)

Evo samo malo na Belića osvrt. Belić je moj dugogodišnji prijatelj, igrali i parove na prvenstvu države. Krase ga inteligencija, borba, jako jako dobro kretanje mada je nabacio koju kilu zadnjih par godina. Ove sezone igra za Dugo Selo 1. HL Zapad, dijete mu krenulo tamo u školu pa se prebacio malu u drugu instancu naše lige. Fer i korektan igrač, mada mislim da je i on pao pod Lončarov utjecaj prošlih godina, znam da sam imao nekolioko situacija u zadnjem meču kod nas (baš se nekako čudno ponašao, ali velim ne isključujem Lončarov utjecaj tu u tom meču), ha možda je bilo i nešto onda sa njim, pitao sam ga posle meča, Kruno jel sve ok??, što si tako ljut a on samo NIŠ NIŠ, a "ovaj" se smije na klupi, ne znam nije mi taj meč još dan danas jasan.

Inače me Belić dobio od xy mečeva 2 put ili 1 put iznimno mu ne pašu lovci stoga ne čudi takva statistika. Morao bi tu zaključiti priču i reći da mi se čini da između Lončara i mene postoje neki ne rješeni problemi valjda još iz prošlih vremena, ali čovjek to ne zna artikulirati na normalan način nego kroz blago rečeno kroz ekstremno ponašanje, mada ako još "huška" druge igrače to mu ide u još jedan minus i niski udarac. No hoću reći da kada sam igrao u Koprivnici ove sezone, sa svim ljudima (gledateljima) sam lijepo razgovarao prije meča i kada sam igrao nisu baš nešt "kroz zube" navijali protiv mene, što pak znači da imaju poštovanja i sportske kulture i cijene period koji sam bio kod njih, ipak i ovime zaključujem sa Lončarom do 9. kola HSTL mislim da je problem sa njime ego i nabijanje tko je bolji igrač od nas dva, pa što je to u krajnoj liniji i bitno, ja sam izgubio još jedan meč od njega ali sam priznao poraz, pružio ruku i sportski čestitao, bez grimasa, prostačenja, podcjenjivanja, kranjnji rezultat cjelokupnog meča vam je svima poznat i to je prava pobjeda... :)

Matija, možda ne bi bilo lose da snimite uzvrat s Podravkom, pa proslijedite snimku?

Probat ćemo nešt napravit po tom pitanju. Samo volio bih da se netko pobrine za to pošto bih ja se volio koncentrirati "120%" :D na meč. Mislim da me razumijete svi...
mcs

PostPostao/la tomi » 07 stu 2012, 12:41

u svakom slucaju mcs je timska pobjeda puno vrijednija nego pojedinacna. I sta je njemu sad znacilo to sto je tebe Loncar pobjedio, kad su na kraju izgubili od vas? Dobro si ovo rekao, njegov ego. Koliko sam ja skuzio, kada smo igrali u Koprivnici, tada je bilo onako publike.. oko 20-tak. Oni njega smatraju tamo kao nekog "Boga". On je tamo za njih pojam. I sada kada Loncar skuzi da mu je netko priblizno dobar, ili podjednak igrac, on jednostavno bude frustriran i naravno ne voli izgubiti mec kod kuce pred domacom publikom upravo rado tog svog ugleda, i svoga ega.

Ja mislim da je u tome problem najveci, e sad ovo sto si napisao da imate nekih nerijesenih problema iz proslosti, to ja ne znam. Ali ja samo kazem, sta ja skuzio dok sam igrao u Koprivnici. I zato bi mi puno draze bilo, da ga pobjedim upravo u Koprivnici nego u Brodu. Da vidim njegovu reakciju.
tomi

PostPostao/la krunoja » 07 stu 2012, 12:59

Pozdrav Matija.
Sad mi tek ništa nije jasno - taj Belić nije neki klinac (na stranici HSTS piše da je rođen 1975.) pa da tako lako padne pod utjecaj ''onoga''. Onda mi se čini da nešto i s njim nije OK. Ako se poznate već tako dugo i zajedno ste igrali i parove, šta mu se to treba sugerirati ili nametnuti da promijeni odnos prema Vama? Da je klinac od 10 godina, pa da mu ''onaj'' napriča nešto ružno o Vama to bih još i shvatio. Ali čovjek od skoro 40 godina... :?:
Možda je i on pomalo (ili malo više) isfrustriran činjenicom da ste bolji od njega i da Vas ne može pobijediti.

Ne znam baš najbolje sve odnose unutar stolnog tenisa, ali ne bi me čudilo da ''onoga'' smeta i činjenica da ste npr. pobijedili Gaćinu, prošle sezone igrali Superligu, nastupili za reprezentaciju Hrvatske, trenutno prvi na tablici (IGEA), da ste ukupno gledano (stolnoteniski) bolji od njega... Ali to je ipak možda neka druga tema, stvar kućnog odgoja ili nešto treće....
krunoja

PostPostao/la mcs » 07 stu 2012, 13:00

Ja mislim da je u tome problem najveci, e sad ovo sto si napisao da imate nekih nerijesenih problema iz proslosti, to ja ne znam.

Bok Klaiću, jesi dobar? Evo samo da se kratko osvrnem na tvoj post. Možda sam ja to nespretno napisao, sa moje strane ja nemam nikakvih neriješenih problema sa dotičnom osobom, ali nekako mi se čini da on ima nešto, ali to je čisto moja subjektivan osjećaj i aura oko njega. Nije to to kad s nekim razgovaraš, to osjetiš odma, velim s moje strane i to velim tu na licu mjesta, nemam nikakvih "zaostalih" problema sa njim., ako nešto smeta hvala bogu nek kaže i ja ću se ispričati ako sam pogrješio, pa ljudi smo jel tak i grješimo...

Pa ti znaš i sam da smo nas dvoje odigrali brdo mečeva, pa nikad nije ništa ostalo visjeti u zraku ni u Brodu ni na turnirima, ni nigdje i dan danas smo si dobri bez obzira na skor, ali izgleda da kod jačih igrača postoji taj odmak kao da su nešto više, ali time samo pokazuju kako su mali na inteligentnoj i sportskoj razini, jer što bi oni bili bez svojih protivnika,prijatelja, trening partnera ... niko i ništa a to se zaboravlja i ne govorim tu samo o jednoj osobi nego više njih, bez brige naći će se oni nutra u tome....

Ali ja samo kazem, sta ja skuzio dok sam igrao u Koprivnici. I zato bi mi puno draze bilo, da ga pobjedim upravo u Koprivnici nego u Brodu. Da vidim njegovu reakciju.

Da da to bi bilo jako jako zanimljivo, bez brige vidio sam ja i reakciju kada su izgubili on nas u ovoj sezoni od nas ali neću fakat tu pisat sad o tome (nije ni mjesto takvim stvarima da se potenciraju i pisu,ništa spektakularno malo rječkanje i pazi sad čak nisam ni ja bio akter u tome, već sam smirivao strasti), ali ALI da opet po x-ti put se ne misli da ga se blati, ja samo pišem što znam i što sam vidio iz svoje perspektive.
mcs

PostPostao/la mcs » 07 stu 2012, 13:15

Pozdrav Matija.
Sad mi tek ništa nije jasno - taj Belić nije neki klinac (na stranici HSTS piše da je rođen 1975.) pa da tako lako padne pod utjecaj ''onoga''. Onda mi se čini da nešto i s njim nije OK. Ako se poznate već tako dugo i zajedno ste igrali i parove, šta mu se to treba sugerirati ili nametnuti da promijeni odnos prema Vama? Da je klinac od 10 godina, pa da mu ''onaj'' napriča nešto ružno o Vama to bih još i shvatio. Ali čovjek od skoro 40 godina... :?:
Možda je i on pomalo (ili malo više) isfrustriran činjenicom da ste bolji od njega i da Vas ne može pobijediti.

Pozdrav Jadranko. Kako ste?!

Evo ovako ćemo reći, Kruno je moj prijatelj i znamo se dugo, mislim da moramo uzeti ovaj raniji događaj striktno kao iznimku i ništa više od toga, možda je bilo nešto sa njime taj dan, pa nije bio sav svoj, možda me konačno htio pobjediti i bio blizu k tome iskreno, ali opet će Dario reći da je glava dobila kad je trebalo, hoću reći Belić je velik igrač za mene, a to što je bilo je striktno i samo jedna mala iznimka u 20-ak odigranih mečeva tak da to sve na stranu i ništa mu ne zamjeram, ali iskreno moglo je i bez toga, sad ako je pao pod utjecaj "sa strane" velim to je vjerojatno bilo zbog nekih slabosti taj dan, jer kad ste bolesni, srditi jednom rječju slabi i niste svoje, gluposti se lako prime za vas.

Ne znam baš najbolje sve odnose unutar stolnog tenisa, ali ne bi me čudilo da ''onoga'' smeta i činjenica da ste npr. pobijedili Gaćinu, prošle sezone igrali Superligu, nastupili za reprezentaciju Hrvatske, trenutno prvi na tablici (IGEA), da ste ukupno gledano (stolnoteniski) bolji od njega... Ali to je ipak možda neka druga tema, stvar kućnog odgoja ili nešto treće....

Jadranko igrao sam superligu, prvu ligu ili kako se onda zvala kad sam je igrao, već više godine mislim da jedno 5 godina ili više čak sve skupa, ne znam točno trebam pitati svog prijatelja Franju Flaca on to sigurno zna. Pa iskreno da Vam velim mislim da isto razmišljamo o problematici problema, ali velim to je van naših moći, ali energija "istog" mi nije jasna da tak velim najjasnije, slažem se i sa konstacijom Klaića, ako ga netko stisne istinski onda se osjeća ugrožen, ova KC mu je ko neki Safe Place, a ti mu kao to oces uzeti.. ne kuzim i necu fakat više raspravljat o njemu, nije fer jer ne može odgovoriti ili možda neće. Nek ostane sve na tablici lige ove sezone :).
mcs

PostPostao/la ttp » 07 stu 2012, 13:29

Ja nemam neugodnih iskustava, dapače sve fer i korektno... Tri puta sam igrao, i triput izgubio, od toga dva puta 3/2, znači bilo je rezultatski napeto... Da je atmosfera u Podravci drugačija što se tiče navijača, je, da je to loše, nije, samo je malo drugačija, ali imamo i mi u Brodu svojih Brodskih "bisera", kao i većina...
Uvijek ima nekih sitnica, ili pak većih, i ne tako davno ŠEN-GRA. Pa i onaj sudac u ŠEN mi nije baš neki simpatičan... Ovo što sam spomenio nije namjera vraćati se na stare teme... Sto puta sam pisao o takvim nezgodnim temama, sto puta imao drugačije mišljenje, jedanput zaoštrio odnose zbog foruma, par puta shvatio i upoznao loše strane nekih, isto tako svi mi koji pišemo sigurno nam se štošta zamjera, ali to je nebitno. Kao i uvijek, svoje mišljenje ću reći. Ipak mislim da se malo "pretjeruje", ne kažem da nije ili je tako, jer ne poznajem nikoga dovoljno niti sam to vidio. Samo, par puta se već spominje Lončara, u redu je što je napisano da nema loše namjere, ali ipak ja bih stao na ovome. "Volim" spomenuti da mi je jedan "član" Olimpije rekao pičkice, meni i suigraču u paru jer je smatrao da imamo friziranu travu, kasnije je vjerujem shvatio da NARAVNO nije, a nikad se nije ispričao. I sto puta bih spomenio na forumu to, ali nekad neke stvari ne treba jer su "premale", ili barem ne bi trebalo toliko često spominjati.
X puta sam spomenio negativne, ali i pozitivne strane OŠB-ovaca, dok sam bio u klubu posebno. Nekad sam pretjerao, nekad nisam, ali uglavnom sam pisao što mislim i stajao iza toga, ali jedno je to gdje se mi svaki dan vidimo, a ovo je ipak drugo. Za kraj, teško je u svemu tome biti pametan, ali čovjek uči dok je živ...
ttp

PostPostao/la stjepan » 07 stu 2012, 13:34

Pozdrav svima,

Čitam ove rasprave i dosta su zanimljive, dozna se tu dosta stvari, zanimljivosti i tako ... Ipak, ne mogu se oteti dojmu da se možda previše potenciraju te neke negativne stvari, događanja i odnosi, a koji često znaju biti posljedica trenutno povišenog natjecateljskog adrenalina iako se, evidentno je, vuku i neki repovi, prije svega u odnosu Barić - Lončar. Možda bi ipak trebalo, nogometnim rječnikom rečeno, malo "spustiti loptu na zemlju", više komentirati stolnoteniske stvari i teme, a manje međuljudske odnose. Osobno, na tu temu imam jedno jako loše iskustvo s jednog drugog foruma, dečki iz OŠB i ovdje s naše brodske razine će znati o čemu pričam. Naravno, to nije nikakvo kao neko naređenje, nego samo moje mišljenje. Ja bih se baš složio s mcs-ovom zadnjom rečenicom iz prethodnog posta:

[mcs]
ne kuzim i necu fakat više raspravljat o njemu, nije fer jer ne može odgovoriti ili možda neće. Nek ostane sve na tablici lige ove sezone
stjepan

PostPostao/la mcs » 07 stu 2012, 13:40

Bok Dario i tebi :).

Evo ovako, ja sam u preposljednjem postu napisao lijepo da zaključujem priču o "istom", tako da se ne vraćam na to. Meč prije dvije godine ŠEN-GRA i ne treba tu uvlačiti ekipu unutra, dotični gospodin Thamm je imao svoje minute tamo kao što ih on i uvijek ima, takvima ne treba davati ni rečenicu a kamoli nešto više, isto se odnosi na igrača/e koje spominješ za travu, pusti to i okreni se dalje to je moja zaključna rečenica, ima zlobnih ljudi i uvijek će biti a to ne znači da ih moramo slušati jel tak...

Što se tiče suca iz Šen, to pa mislim da ga baš nitko ne voli ili bolje reći ne raduje se kad mu on sudi meč. Evo banalnog primjera ako nije bilo tako, nek me Klaić demantira jer je to bio meč sa njime unazad nekoliko godina, ja sam pljuno dole da mi se ne škliže i opa evo TI ŽUTI karton, ja gledam, Klaić gleda što se događa i svi u nevjerici, da bi se ispostavilo da je Petričevića u ranijem meču opomenuo a meni dao direkt žuti za to što je njega opomenuo, nadam se da ste me uspjeli popratiti, evo živa istina.... Smiješno a opet žalosno...

Ostavimo ružne stvari po strani i o tome možemo razgovarati na pijači kad se vidimo, veselimo se sportu AJMO AJMO.... B-)
mcs

PostPostao/la ttp » 07 stu 2012, 13:41

A Mata ne voli čitati moje postove ovog tipa: Ja njemu kratku sajd u bekhend, on meni vrati u forhend, nakon toga ide flah serva.... Tobože kao ne zna što je sajd, flah, ali kad dođe meč udara ko lud... Znači, više treba o stolnoteniskoj taktici, barem se o tom mogu ekspertize pisati...
ttp

PrethodnaSljedeća

Natrag na Sezona 2012./2013.

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.