[ttp]
Uglavnom, koliko sam skužio cilj 3. ekipe je rezultat, i kao napredak klinaca, mada tu ne vidim kako je mogući napredak igrajući samo jedan meč protiv puno zrelijih igrača, za mene, s moje perspektive to je promašaj...
Nekad se neke stvari ne odvijaju kako se planira i priželjkuje. Uopće nije bilo planirano da u 3. HL za OŠB igraju klinci poput Marića, Lovrića i drugih. Na početku sezone su posložene sve tri ekipe za 1., 2. i 3. HL. No, onda su neke okolnosti postale drugačije pa su se ekipe morale malo "pretumbati" pa sad moraju uskakati i klinci ne voljom i planirano nego silom prilika. Prva ekipa je poznata i planirana u sastavu u kojemu i igra i tu nema problema. OŠB 2 je trebala biti juniorska ekipa: Luka, Vukovarac, Župi i Matteo. OŠB 3 je trebala biti ekipa u kojoj će igrati uvjetno rečeno "ostali". Bila je dilema da li da uopće ostavimo tu ekipu u natjecanju, ostavili smo je ne želeći remetiti sustav natjecanja na Regiji. Za OŠB 3 su kandidati bili Nožina, Marko, Gavran te Pudić kao perspektivniji mladi igrač koji kvalitetom već može tu igrati, a po potrebi bi uskočili Koncoš i Jakov Klaić. Za ekipe OŠB 2 i 3 cilj nije bio nikakav poseban rezultat. Onda su se dogodile neke nepredviđene stvari koje su uzrokovale pretumbacije. Na Mattea se nije moglo ozbiljnije računati u OŠB 2, nešto zbog povrede, a više zbog obaveza kao suca u nogometu. Vukovarac je bio u Irskoj i nije mogao igrati 4 kola odnosno 2 termina. U tim su terminima znači bila samo dvojica, Luka i Župi pa im je pridodan Gavran koji onda više nije mogao igrati 3. HL. Za Gavrana je odlično da igra 2. HL, moje mišljenje. Tako je zapravo napravljena rotacija Matteo - Gavran i OŠB 2 funkcionira u tom sastavu. Kod OŠB 3 je manjak kvalitetnih igrača koji mogu igrati tu ligu. Tu su Nožina i Matteo OK, ali Matteo često može odigrati prvi meč pa mora bježati na suđenje. Marko je odigrao prva 2 turnira, sad zbog faksa i obaveza nije mogao. Jakov Klaić uopće ni ne trenira. Tako da ostane Nožina, Matteo "na pola radnog vremena" i Pudić. Kad nema Mattea, uz Nožinu i Pudića treba još netko "popuniti broj" i to je doslovno tako jer Koncoš, Marić, Lovrić i ostali klinci još nemaju kvalitetu za 3. HL. Može se reći da smo pogrešno procijenili na početku sezone, neke su se stvari i znale, ali sigurno nije bio cilj da najmlađi kadeti igraju ovu ligu, ali tako ispade da sad moraju malo uskakati. Tako da apsolutno stoji
[ttp]
Moram priznati da nikako ne vidim svrhu da "klinci" Marić i Lovrić igraju ovu ligu, mislim da je to ipak još prejaka liga za njih, i da je još rano da se "kale", posebno jer izgube cijeli dan
Klinci ne igraju ciljano ovu ligu, već je sad tako ispalo. Alternativa je bila da u pola lige odustanemo od nje što mislim da bi bila bruka i to nećemo napraviti, sad moramo podnijeti žrtvu zbog nastalih okolnosti i odigrati sezonu do kraja. Bio sam jučer u dvorani, po meni je jedan klinac bio nepotreban tamo jučer, uz Nožinu i Pudića (ako je Matteo morao otići) dovoljan je bio još jedan, a ne dva, drugi je mogao imati slobodnu nedjelju za odmor, učenje, igru i ostalo. Moje mišljenje, ali ja nisam trener i ne znam sve okolnosti zašto su bili oni koji su bili.
Htio sam samo reći da stvari nisu crno-bijele kakvima se nekada čine onako izvana i da je potpuno pogrešan zaključak da je rezultat cilj treće ekipe. Možda je takav zaključak proizašao iz komentara o tri pobjede kao dobrom jučerašnjem rezultatu i pohvali dečkima za to, ne znam. Evo, ako sam malo uspio pojasniti ...