Jedino što bih volio od saveza je : (1) osigurati besplatan nastup na turnirima izvan HRV. našim reprezentativcima... Jer ovo je užas kako je bilo do sada. Time pokazuju tko ima novaca može igrati za repku, a tko nema, nema veze, ići će netko umjesto njega tko je voljan izdvojiti novce za turnire (NA KOJIMA PREDSTAVLJAJU HRVATSKU !!!)
(2) Decentralizirati, nije ZG sve, pokušati pomoći i manjim sredinama jer i oni mogu puno toga dati....
(3) POPULARIZIRATI STOLNI TENIS, to nije lagan posao, ali na njemu se mora raditi, meni su rekli mnogi da bih mogao biti ambasador kada sam bio u Americi jer odlično promičem svoje... Tako i stolni tenis, i kemiju haha...

Po tom pitanju imam ideja, rješenja...
(4) Zoran Primorac je dao odličan intervju u SN... No, tu i mi imamo veliku ulogu. Kada budemo dali mladim igračima šansu da postanu treneri ili sudjeluju u tom krugu , onda će biti i više uspjeha. Pa Amerikanci su svoje branitelje angažirali u raznim firmama i to je dokazano bio jedan od najuspješnih poteza. A Azijati svoje bivše igrače aktivno uključili u trenere, ili barem savjetnike treneru... No, kod nas, ma ne samo kod nas, svugdje je tako da se nitko ne želi maknuti sa svoje pozicije barem ne negdje do 75 godine haha. To je posebno izraženo u manjim sredinama, a uostalom i zašto bi se maknuli, dobro im je, nemaju konkurencije, imaju dobru plaću,idu načelom bitno da sam ja siguran, to je najbitnije... Nije to lagano promijeniti. Kako sam u zg, vrtim se po raznim krugovima, čuo sam, i vidio dosta o problemima naše repke... Ne bih sada javno o tome. Mogu samo reći da su problemi, kao što to često biva, u neadekvatnom znanju trenera i mnogo čemu drugome.... itd.
(5) Usporedio bih Kineze i nas... no, prije toga, akcija Primorac na kvadrat je bila dobra ideja... pohvala na tome. Naravno da nismo mi Kinezi

, ali možemo pokušati postati barem jednim dijelom kao oni... Kod njim svaka škola ima stolnoteniski klub

. Za to je potreban veliki napor, ali moglo bi se po tom pitanju stvari i kod nas pokrenuti... Samo, treba tu puno "velikih", voljnih i pametnih ljudi. No, mislim da se može po tom pitanju,polju napraviti veliki napredak prema naprijed. A opet, ovo je samo sport, ljudi su bez posla, naš najveći problem... Zašto razvijati sport, kada imamo druge probleme. Ima i tu istine, ali sport može biti je jedan od odličnih načina, dugoročnih, za napredak... Zaposli ga u sportu, bolje da radi tamo, nego nigdje, jedva skrpava kraj sa krajem, pa neće onda biti problema, ili će manje biti problema sa drogom, kriminalom itd.

Ali kod nas je stolni tenis dosta necijenjen, samo nogomet, nogomet i nogomet. Rukomet i sada hokej uspiju tu i tamo nešto konkurirati. Košarka više nije što je nekada bila. A da se konačno da prednost i manjim sportovima ?
(6) Nogomet je, po mom mišljenju propao. Ovo je velika sramota što Dinamo radi. I meni je nepojmljivo da se toliki novci tu vrte, i taj jedan Mamić da ne govorim. Previše ga ljudi ne voli, sigurno sa opravdanim razlogom... Zato su odličan potez napravili hokejaši. Da vidite koja je to atmosfera na utakmicama. Gubili ili pobjeđivali, isto je. Nema da se igrači svađaju sa navijačima. I cijelu obitelj možete povesti....uživat ćete...
(7) I jedino što bih najviše volio jer se mene dotiče... A to je da se uvede prva premier liga, tu nek ostanu najboljih 8 ili 10 iz sadašnje prve lige, i da sada 2 liga postane prva, ili/i da podijele onda tu prvu ligu na cijelu Hrvatsku, prvih 5 ekipa iz svake regije da čine prvu ligu, a ostalih 5 nek budu druga liga. Stjepan tu zna više, ali mislim da bi se time više moglo dobiti novaca od županije, grada...I dobili bi na kvaliteti, doduše i na troškovima

.
Ma eto, puno toga sam rekao, isfilozofirao... sve to zvuči i više nego ambiciozno... sve u svemu, nadam se boljem, u bilo kojem pogledu !