Najava sezone 2014./2015.

Moderator/ica: stjepan

Najava sezone 2014./2015.

PostPostao/la stjepan » 03 srp 2014, 21:37

Na web stranici HSTS-a jučer (02.07.2014.) je objavljen neslužbeni raspored natjecanja u Superligi i Prvim ligama istok i zapad (muški i žene) za slijedeću sezonu 2014./2015. Isti se može vidjeti i ovdje na slijedećem linku:

Neslužbeni raspored Superlige i 1. HL za sezonu 2014./2015. (web stranica HSTS-a 02.07.2014.): http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/2 ... d_lige.pdf

Sastav 1. HSTL - istok za sezonu 2014./2015. je slijedeći:

1. STK OLIMPIJA, Osijek
2. STK DRAČICE, Đakovo
3. STK VUKOVAR '91., Vukovar
4. STK OŠB, Slavonski Brod
5. STK GRANIČAR, Slavonski Brod
6. STK MLADOST, Petrinja
7. STK PUTJANE, Čakovec
8. MSTC ČAKOVEC, Čakovec
9. STK STARR, Varaždin
10. STK MIHOVLJAN, Mihovljan

U odnosu na prošlu sezonu, u ligi su 3 nove ekipe: Olimpija (ispala iz Superlige) te Putjane i Dračice (iz regionalnih liga kroz kvalifikacije ostvarili plasman u 1. HL).

U odnosu na prošlu sezonu, nema više ekipa Igea Željezničar (plasirali se u Superligu), Šenkovca (odustali od igranja u 1. HL) i Podravke II (ispali iz 1. HL).
stjepan

Re: Najava sezone 2014./2015.

PostPostao/la stjepan » 28 srp 2014, 18:40

Raspored utakmica STK OŠB u jesenskom dijelu prvenstva 1. HL - istok:

1. kolo (04.10.2014. - 17,00 sati): Graničar - OŠB

2. kolo (18.10.2014. - 17,00 sati): OŠB - Mladost (Petrinja)

3. kolo (02.11.2014. - 11,00 sati): OŠB - Dračice (Đakovo)
3. kolo (02.11.2014. - 17,00 sati): OŠB - Olimpija (Osijek)

4. kolo (08.11.2014. - 11,00 sati): Vukovar '91. (Vukovar) - OŠB

5. kolo (29.11.2014. - 11,00 sati): OŠB - RR Starr (Varaždin)
5. kolo (29.11.2014. - 17,00 sati): OŠB - Mihovljan (Mihovljan)

6. kolo (06.12.2014. - 11,00 sati): Putjane (Čakovec) - OŠB
6. kolo (06.12.2014. - 17,00 sati): MSTC Čakovec (Čakovec) - OŠB
stjepan

PostPostao/la stjepan » 12 kol 2014, 14:58

Video najava sezone STK OŠB u 1. HL - istok na SBTV 11.08.2014. (Tomislav Klaić i Dario Dabić):

https://www.youtube.com/watch?v=jkRCgW2 ... e=youtu.be
stjepan

PostPostao/la gazi » 26 kol 2014, 12:28

Pošto su objavljene registracije klubova na HSTS-u, da malo prokomentiram ekipe za ovu sezonu..

STK OLIMPIJA OSIJEK
Ispali iz Superlige u kojoj su bili bez pobjede. Vratio im se Buljubašić, uz kojeg su tu još registrirani Borbaš, Čović, Pandžić i Selak. Po mojoj procjeni sredina ljestvice.

DRAČICE ĐAKOVO
Igrali kvalifikacije, nisu se plasirali u ligu, ušli tek nakon što je Šenkovec odustao.
Tu su Biber, Šegec i Tominac, kojima vjerojatno predstoji borba za opstanak.

VUKOVAR 91.
Prošle sezone na kraju sjajni treći, no ove po meni glavni kandidat za ispadanje. Od ekipe iz prošle sezone
ostao samo Horvat, i mislim da im to neće bit dovoljno za opstanak. Predviđam im grčevitu bobru za izbjegavanje zadnje pozicije.

OBRTNIČKA ŠKOLA SLAVONSKI BROD
Ostali bez dvoje bitnih igrača iz prošle sezone, Arbanasa i Garića, prvog i drugog igrača lige, te će po tome bit znatno oslabljeni. Vraća se Dabić, te su tu još Klaić, Jurković i Župan. Predviđam plasman u sami vrh, možda i borbu za prvu poziciju.

GRANIČAR SLAVONSKI BROD
Ostali u istoj ekipi kao i prošlih sezona, Biber, Jurinić, Kraljević. Solidni, sredina tablice.

MLADOST PETRINJA
Isti sastav kao i prošlih godina, Anušić, Ramušćak i Knežević. Po mom mišljenju borit će se za izbjegavanje kvalifikacija.

PUTJANE ČAKOVEC
Ušli kroz kvalifikacije u Prvu ligu. Tu su prošle sezone odlični Šimon koji je bio 4. igrač lige, dokazani Preksavec, te Ajdarpašić i Balić. Uz Olimpiju sredina tablice.

MSTC NOSTRO ČAKOVEC
Ostali u istoj postavi kao i prošle sezone, Kučević, Jambor, Tkalec, Magdalenić, i mislim da će se borit da izbjegnu kvalifikacije. Po meni bolji od Dračica i Mladosti.

RR STARR VARAŽDIN
Ekipa koja se pojačala sa dvojicom slavonaca, Garićem i Bogdanovićem. Prvi je bio drugi igrač Prve lige, a Bogdanović je u Supeligi ostvario 5 pobjeda. Tu je još i jako dobar Horvat. Po meni možda po imenima i najjači sastav, no veliko je pitanje kako će se to u Varaždinu odvijati. Do kada će dečki doalzit na mečeve, koliko će to bit ozbiljno. Nisu toliko bolji od ostalih, mogu već i prvo kolo izgubit. A ako izgube još koji meč, mislim da se raspadaju.

MIHOVLJAN
Ista ekipa kao i prosle godine, njihov najjači igrač Bujan, Mikac, Marušić, no vidim da je tu i Podkrajac, perspektivni junior koji je prošle sezone igrao u Šenkovcu. Možda će bit pri vrhu sa OŠB, možda i u borbi za prv poziciju.

Po meni je liga dosta slabija nego prošlih sezona, i nema izrazitog favortia za prvo mjesto i da može svak svakog pobjedit. Prognoziram da će se za vrh borit STARR, možda ih može iznenadit OŠB ili Mihovljan. Mislim isto tako da Vukovar ispada, a da će se za kvalifikacije borit Dračice i Mladost Patrinja.
Toliko od mene za najavu sezone. :)
virtus,non copia vincit!
gazi

PostPostao/la stjepan » 26 kol 2014, 21:36

Da čovjek ne povjeruje ! Nisam stigao prije i baš sam večeras kanio malo dati analizu igračkog kadra ekipa 1. HL - istok kad ono već odrađeno :-bd Da sve bude još bolje, analizu i komentar je dao novi član foruma "gazi" kojemu želim dobrodošlicu :-h na ovaj prilično zamrli forum, možda sve nekako prodrmamo da se bar malo aktiviraju postojeći članovi foruma, stolnotenisači, stolnoteniski rekreativci i ostali ljubitelji pingića, da sve malo živne, da se možda priključe i novi članovi te da tako malo komentiramo aktualna stolnoteniska zbivanja u ligama i svega ostalog oko pingića i šire.

Komentaru i ocjeni snaga te prognozi plasmana ekipa koju je u prethodnom postu dao gazi, nemam što puno dodati i oduzeti, vidi se da je poznavalac stanja i prilika i sa većinom njegovih procjena se slažem, možda bi se razlikovali u nijansama. Pa ću i sam malo prokomentirati te nijanse u odnosu na njega, a pozivam i druge da se uključe u raspravu. Moje mišljenje po klubovima istim redoslijedom kao i gazi:

OLIMPIJA - u kadru pored pobrojanih igrača ima još i Marija Baneka, odličnog kadetskog reprezentativca, superiorno prvog igrača s kadetske RL, koji je dvojno registriran za Olimpiju (inače je igrač Vodovoda) po meni s očitim ciljem da se "kali" u 1. HL. Mislim da on može poskidati dosta skalpova pa bih Olimpiju ipak malo više približio vrhu odnosno borbi za sam vrh.

DRAČICE - slažem se, borba za opstanak, sumnjam da mogu više od toga, super ako izbjegnu ispadanje.

VUKOVAR - slažem se, evidentan raspad ekipe, Horvat je odličan, ali za odlazak Tomića i Buljubašića nemaju adekvatne zamjene, i po meni su nekako "najtanji".

OŠB - tu mi je teško nešto više reći jer sam ipak subjektivan. No, mislim da će dečki sezonu odigrati „za gušt“, bez grča i prevelikih ambicija. Mislim da borba za 1. mjesto nije realna iako kad čovjek pogleda ostale ekipe, nije da u jednoj utakmici ne bi mogli svakog dobiti, ali teško je očekivati da Klaić i Dabić mogu odigrati baš svaki meč bez greške budući će OŠB vjerojatno imati problem trećeg igrača.

GRANIČAR – slažem se, mirna sezona za dečke Marina Stipeševića.

MLADOST – ne bi trebali imati problema za ostanak, mislim da neće ni u kvalifikacije, iskusni Knez i Anušić u formi bolji su bar od 2-3 ekipe.

PUTJANE – ako su Preksavec i Šimon „u treningu“, Putjane neće imati problema, slažem se da su za neku sredinu.

MSTC ČAKOVEC – stalno u istom sastavu i stalno u borbi za opstanak, lani su u jesen bili super, a u proljeće je to bio „raspašoj“, mislim samo 1 ili 2 pobjede. No, iskusni su u borbi za opstanak, stalno ispadaju, ali se na kraju uvijek spase. Jednom su i ispali, ali je mislim odustao Vukovar pa su ipak ostali.

RR STARR – po meni daleko najjači sastav lige i ako će sve funkcionirati, Starr će se prošetati ligom ili u najgorem slučaju neće imati ozbiljnijeg konkurenta za ulazak u Superligu. Opet, već 3 sezone se stvara kao neka mega momčad (po imenima), a na kraju su se znali boriti i za opstanak.

MIHOVLJAN – jači za Podkrajca, mogu se boriti za vrh, ali mislim ne i za sami vrh tj. 1. mjesto.

Sve navedeno je ipak „na papiru“ i uz pretpostavku da igrači koji su registrirani i kandidiraju za igranje 1. lige redovno treniraju, no, ako će neki samo igrati utakmice bez treninga, to umnogome može promijeniti papirnati odnos snaga i kvalitete. Kakogod bilo, pred nama bi trebala biti jedna zanimljiva sezona, da li jača ili slabija u odnosu na prethodne teško je reći. Što bi rekao Valter iz Sarajeva – živi bili pa vidjeli. :-h
stjepan

PostPostao/la gazi » 27 kol 2014, 12:50

hvala na dobrodoslici, treba malo ozivit forum :D slazem se, sve ce najvise ovisit o tome koliko ce tko ozbiljno trenirat, i kome je u interesu da ide u superligu..isto se slazem da je na papiru RR STARR najjaca ekipa, al ako ih nece imat tko vodit, posto je Redjep registriran za split, mislim da ce imat problema.jesu ti decki dobri igraci, al mislim da svi imaju problema u glavi, i nece im bit lako..i poznavajuci Redjepa, kako je to izgledalo proslih sezona, pitanje koliko ce to bit ozbiljno..i ove godine nema nekog pojedinca koji iskace, po meni, i bit ce zanimljivo..cekam da se ostali prikljuce, da netko otvori i analizu superlige!
virtus,non copia vincit!
gazi

PostPostao/la mcs » 28 kol 2014, 10:30

Pozdrav Gazi i dobro došli na forum, i odmah, pišem da se nadam puno većem broju Vaših postova prema viđenoj iznešenoj materiji.

Kada sam čitao Vaš post, mislio sam da piše Dario, a kada ono vidim neko novo lice. :ymparty:

Odmah i pozdravljam svog dragog prijatelja Stjepana i ostale brođane (za priče iz prošle sezone, bolje ostavimo kad se vidimo u Brodu na cugi).

E sad što se tiče analize superlige, budem ja malo zasukao rukave pa odrapim ovdje gore svoje viđenje.

Na komentar 1. HL Stjepan i Gazi izložili sve, pa stvarno nema smisla to nešto dodavati, mada jedno imajte na umu sve je moguće i to je sport.
mcs

PostPostao/la guess who » 01 ruj 2014, 15:11

Mislim da ekipa OŠB-a previsoko cilja ove sezone. Jednostavno po kvaliteti su ekipe Starr i Olimpija snažnije od OŠB-a.
O Starr-u ne treba trošiti riječi,Horvat,Garić i Bogdanović su ekipa za 1.mjesto u ovoj ligi.
Olimpija dobra ekipa uz mladog Baneka kojem predviđam svega pokoji poraz.
Mihovljan uz Bujana koji gubi po 2-3 meča u ovoj ligi i Podkrajca sigurna ekipa za vrh tablice.

OŠB-u predviđam minimalno 4 poraza i borbu od 2 do 4 mjesta.
guess who

PostPostao/la stjepan » 02 ruj 2014, 00:09

guess who :-h Welcome ! Nešto ovom forumu krenuli novi članovi :-bd

Ovdje bih se složio s tvojim procjenama, otprilike sam i sam tako prognozirao. RR Starr je po kvaliteti igrača vjerojatno najjači. Isto i po pitanju Olimpije kao i njihovog mladog Baneka. Dečko stvarno rastura rezultatski, ali i kvalitetom igre, uz to ima odličnog trenera Bertu koji ga teše u budućeg reprezentativca iako je već igrao za kadetsku repku. Banek je u Opatiji proteklog vikenda superiorno osvojio 1. Otvoreni turnir HSTS-a u kadetima, a na kadetskoj je rang listi daleko odmakao svima i ta će se razlika samo povećavati jer je prerastao tu kategoriju. Napravio je i darmar u juniorskoj konkurenciji gdje je dogurao do polufinala pobijedivši usput i jednog Martina Petrovića, a na juniorskoj RL je već 9. s tendencijom napredovanja jer mu nekoliko igrača ispred njega bježi malo bodova. Osobno me baš zanima koji će Banek imati skor u 1. ligi, ali vjerujem također da bi trebao biti u vrhu.

Za OŠB je velim teško reći jer sad su sasvim druge okolnosti u odnosu na prethodne 2-3 godine kada se sastav profilirao za Superligu, nažalost, falio je poen-dva da se to ostvari. U sadašnjem sastavu mislim da vrijede za gornji dom 1. lige, sad teško je reći kako će to na kraju ispasti, ali želim im sve najbolje.
stjepan

PostPostao/la Mata » 04 ruj 2014, 07:57

1.Liga istok. Nakon ovih expertiza stručnjaka teško je nešto dodati ili oduzeti. Čini mi se da je netko napisao da je liga slabija. Kako se uzme. Igrački možda i je, ali imam osjećaj da tu ima puno ekipa koje mogu dobiti jedna drugu i da bi recimo poredak od 3-7 (ili 8.-og) mjesta mogli odlučivati međusobni mečevi, razni krugovi. A to daje posbenu draž natjecanjima.
Ne treba biti nekakav veliki stručnjak da bi se reklo da je RR STARR po imena igrača daleko ispred svih. Ne kažem da ih netko ne može dobiti u pokojem meču, ali baš cijeli meč, jako teško. Mislim da im je treći igrač daleko najjači i da praktično vode 2:0 u svakom susretu, a onda je teško očekivati nešto više. Čak i da ih netko i dobije mislim da taj teško može držati s njima korak u cijeloj sezoni.
Ostalih prognoza se suzdržavam. Želim dečkima iz OŠB da igraju opušteno, da puste ruku, a na kraju sezone će se vidjeti koliko su posla napravili.
Svim novim forumašima želim dobrodošlicu i neka pišu što više.
Mata

Sljedeća

Natrag na Sezona 2014./2015.

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.