19. Memorijal ANTUN TOVA STIPANČIĆ (Zagreb, 18.-20.11.2011.)

Moderator/ica: stjepan

Re: 19. Memorijal ANTUN TOVA STIPANČIĆ (Zagreb, 18.-20.11.20

PostPostao/la ttp » 17 stu 2011, 00:18

Naravno, kao i uvijek, "obrtnici" se bore za postolja, sad hoće li se i izboriti, druga je stvar.

Ovo mi vuče na sličnu izjavu Slavena Bilica :-w 8-} Jesam li pogodio \:D/ :-?
ttp

PostPostao/la ttp » 18 stu 2011, 17:16

Bio sam na turniru između 14.30 h i 16 h. Dario Pudic je ispao u grupi, tako da nisam vidio kako je igrao. Pogledao sam "malog" Martina Petrovica, dobio je nekog kvalitetnog Slovenca nakon grupe, odigrao je fantasticno, i igra jako lijepo...
Bas me ugodno iznenadio. Cuo sam da se puno radi i trenira, tako da me takav rezultat ni ne cudi. Pitali su me zasto nema Jope, tek sam sad skuzio da je i Jopa mogao igrati, s obzirom da je bio mali Dario...
ttp

PostPostao/la tomi » 19 stu 2011, 19:27

prve informacije: dario i adam prosli grupe.. Adam je pobjedio nositelja skupine 3:0, sto je pohvalno..
tomi

PostPostao/la ttp » 20 stu 2011, 13:15

Pozdrav svima. Opisat ću dojmove s Tove. Turnir je počeo u 15 h, a u 13 h smo ručali s brodskim stolnotenisačima. Teško je bilo u 14 h krenuti na zagrijavanje, ali kad se mora, mora se. Kad bi sudio na temelju zagrijavanja kako ćemo proći, rekao bih da ćemo ispasti u grupi, ali za to je Adamova i moja igra kriva gdje ne možemo uskladiti i prebaciti 3 loptice haha.
Kada sam igrao prvi meč sa Kolarekom, Adam je preko puta igrao sa Marom M. Više sam pratio njega nego sebe. Vidio sam da je 9:9 rezultat i 1:0 za Adama. Nažalost gubi taj set. Poslije toga nisam gledao, ali znam da je Maro dobio u petom setu. Od Kolareka sam izgubio 3:0, što je i očekivano, i bila mi je cast igrati, ali jako mi je drago što to nije bilo bez ispaljenog metka, i što je svaki poen zarađen, što dobrim servisima, što nezgodnom travom. Jako je glupo govoriti o nekom rezultatu, ali može se uzeti set da se posloze neke stvari, hehe, ne više, jer čini mi se da ne voli igrati protiv lovaca… U drugom kolu je Barić jako namučio Kolareka, bilo je 4:1, ukratko: velika borba i lijep meč (nisam puno gledao tako da ne znam kako se kretao rezultat). Moj meč za prolaz u grupi je bio protiv Marčetića. Kada sam ga gledao protiv Kolareka mislio sam da će biti jako teško. Iako sam se …., i igrao ko grlica, oba dva meča u grupi, jako bojažljivo, ukočeno, nesigurno, ipak sam dobio 3:0, na 5, 6, 6. Meni je bilo puno teže nego što rezultat kazuje. Zatim je Adam igrao meč protiv nekog, mislio sam da je to onaj 4. igrač. Nisam imao pojma da je to nositelj. Gledao sam cijeli meč, Adam je odigrao taktički pametno, hrabro i lukavo, nije bezglavo igrao i nerezonski, sigurno, i dobio je taj meč 3:0. Nakon grupe je igrao u pretkolu sa Runjićem F. (dešnjak). Prvi set je izgubio u fiksu, iako je vodio. Drugi set gubi glat, još mu je prvi set bio u pamćenju, treći set vodi 10:7 i gubi, ipak se 4. set vraća gdje uvjerljivo dobiva, pet set ne sjećam se kako se kretao rezultat. Mislio da je bilo 6:6 pa onda 11:6, 7… Uglavnom, šteta što nije bilo snage u završetku seta, ali lijep meč za gledati, gdje su se obojica morali potruditi osvojiti svaki poen. Uglavnom napeto je bilo. Ja nisam morao igrati pretkolo, sreća me poslužila, ali sam zato dobio Kovača Bornu. Nije igrao svom snagom, vukao je spinove malo lakše da budu duži poeni. Naravno 4:0, ali zadovoljan sam brojem osvojenih poena… Sve u svemu, mi smo prezadovoljni, posebno igrom, ali i rezultatom. Dosta od mene. Bye
ttp

PostPostao/la ttp » 20 stu 2011, 16:54

Još sam zaboravio napisati. Adam je imao dva lijepa poena, naravno, nisu poeni s pimplom, kontrom ili spinom, nego s dizanjem zicera protiv nositelja grupe. Bila je to duga izmjena u kojoj Slovenac zabija, a Adam diže, ovaj zabije lijevo, pa desno, pa se Adam okrene i nekako vrati, uglavnom, ne moze se to opisati, vidio sam da su se ljudi okolo okretali, cak i igraci koji su igrali, uglavnom pogledi su bili usmjereni na taj stol do zavrsetka poena. A drugi poen nije bio toliko lijep, ali svakako ubada u oči, naravno loptica leti visoko u zraku i treba pasti odmah na stol na forhend strani pokraj mrezice, ali na iznenadenje mnogih, loptica pada i pada, i kad je napokon pala, pogodila je rub stola hahha.
ttp

PostPostao/la mcs » 20 stu 2011, 18:54

Evo Dario je odlicno opisao sto se dogadalo. Iz moje perspektive i mojeg kuta, u prvom mecu igrao sam sa "vasim" bivsim suigracem Damirom Bogdanovićem i dobio 3-1, mec nije bio na razini, Damir se jos uvijek oporavlja od ozljede, tako da je mec izgledao vise kao zagirajvanje, nakon toga slijedi mec sa Zeng Jie-om, mec kojeg sam odigrao najbolje na turniru, nakon 1. set u kojem vodim, Zeng sa svojim pimplom posle lova uspijeva nekako dobiti, 2. set cijeli vodim i dobivam, nakon 1-1 Zeng pojavaca i lako dobiva 3. set, u 4. setu rezultat se krece na 8-8, 9-9 i Zeng dobiva dva poena zaredom tak da je na kraju bilo 3-1. Poslje grupa igrao sam sa Slovencom (malo stariji gospodin) čini mi se Jamšek, najlošiji mec na turniru iz moje perspektive, ali kad je trebalo bili su braca Runjic i njihov tata, Dario, Adam i kolega iz kluba Samac, koji su me digli kad je trebalo a vjerujte nije mi bilo lako kako se cinilo, da na kraju dobivam 4-2, nakon 1-2 dobivam 3 seta zaredom, ali definitvno nisam bio zadovoljan igrom tu. Sljedi mec u osmini sa Kolarekom, ista prica ko i sa Zengom, odlican mec, po mojem misljenju malo sam previse fulao spin na spin, osatlo je sve bilo super, mozda sam trebao dobiti jos jedan set, ali decko ima vise treninga i nije to vise kao nekad kad se sa puno manje treninga (ja u projseku imam 3, on ziher svaki dan) moze dobiti igrac. Kolarek je odigrao jako pametno kad je trebalo, ali poene koje sam izradio sam i dobio manje vise, na kraju 4-1, s time da je bilo 1-0 za mene, ali evo sve u svemu zadovoljan sam (sam sa sobom), a sto se tice moje ekipe Samac dobio Zeljka bez greske u grupi i Marina Runjica isto glatko, Maro je odigrao opet solidno i potvrduje da je u dobroj formi i dalje.

Iz kuta IGEA-e, nama je ovaj turnir samo posluzio kao dobar trening, sljedeci vikend igramo sa Transagramom kao sto sam ranije napomenuo utakmica sezone za moje kolege i mene, ako cemo ovako odigrati, ja se ne bojim u povoljan rezultat. Za kraj pozdravljam sve decke, atmosfera je bila super, prijateljska, svi smo dosli tamo gustat, tak da nemam zamjerke...

P.S. Potvrđujem da su ljudi gledali Adama i pljeskali kad je bio gotov poen, koliko god je malo ljudi bilo, ali bilo je lijep i to cuti, Bravo Adam.
mcs

PostPostao/la ttp » 20 stu 2011, 19:44

Hvala mcs-u na postu... Ne da mi se uvijek samo pisati, pa je lijepo nekad citati tude dojmove. Gledao sam malo tvoj mec sa Jamšekom. Nezgodan je protivnik, stariji je , pa sigurno ima iskustva, i zna na lov, tako da, nisu lagani takvi mecevi jer je protivnik strpljiv, i treba se potruditi za svaki poen. Duze su izmjene bile, nije bilo kratkih poena, tako da bravo za taj mec.
Tomiju moze biti zao sto nije dosao :p
Od ostalih rezultata, M. Runjic je dobio Zeljka 3:0, i Klarica isto. Izgubio je 4:2 od Mileusnica Mare.
Runjic Frane je izgubio 3:1 od Fuceca, a ispao je od Zupcica. Samac je dobio Marinkovica 4:2. Fucec je dobio 4:3 Simovica koji je poveo sa 1:3. Od cura, igrala je neka Hadžiahmetović, prva liga je... Rezultate ne znam...
ttp

PostPostao/la sportikus » 20 stu 2011, 21:15

Evo ukratko moji dojmovi sa Tove. Po dolasku, domaća atmosfera, Sefo, Akan, Vjeko, Gigi, Dario...pola Broda, za zagrijavanjem najviše ljudi naravno oko stola gdje se zagrijavamo Dario i ja, sa neizostavnim dobacivkama :)
Dario: Kako smo igrali paralelno, bacao sam oko ali ne previše jer sam igrao s Marom gdje je bilo napeto, ali mislim da protiv Kolareka Dario i nije mogao loše odigrati, realno je Tompa bolji , ak osagusti stisnut će poen-dva, svakako meč koji će više koristiti Dariu. I ja kad sam vidio Dariovog drugog igrača, pomislio sam da bi moglo biti čupavo, ali evo, bez obzira na rezultat vjerujem da Dariu nije bilo lako odigrati, ali nije ni Dario "veslo sisao" i više manje sigurno prolazi grupu :-bd U glavnom turniru, protiv Borne, lijepe izmjene poena, mogao je dobro istestirati travu, par puta se Borni zavrtilo od rotacije koje je bacio u dno mreže, rutinski odrađeno, ali malo se je i oznojio ;)
mcs: Očekivao sam prolaz grupe, najčistija situacija je bila, dobiti damira realna opcija i poraz od Zenga. I tu sam bacio oko na meč protiv Damira, koliko mi se činilo nije bilo nekih većih uzbuđenja, i zagrijavajuća pobjeda. Protiv Zenga nisam gledao, ne sumnjam u kvalitete Zenga, kao i kod Daria, mcs je izvukao više dobroga iz tog meča u svoju korist i podigao radnu temperaturu za dalje. Protiv Slovenca je bila muka, gledao sam meč , obostrano nadmudrivanje, bilo je grešaka na koje i mcs odgovara sa nevjericom "kako mogu tako glupu lopticu odigrat" :? ali borbenost i smirenost sa taktikom donose novu pobjedu mcsa.

Ja-realno nisam očekivao prolazak grupe. Nositelj 4. igrač Slovenije, Maro Superligaš iGEA, i igrač iz Uranije Baška s kojim bi Mata imao posla za "izmesarit" B-) prvi meč protiv Mare, odlična igra i s jedne i druge strane, prvi set ispipavanje snaga, određivanje taktike, dobivam na 6. Na kraju sam izgubio 3:2 ali ako mogu gledati gdje sam možda mogao lakše do pobjede, to je u drugom setu kada imam vodstvo cijelo vrijeme i 9:8, ali Maro dobro odigrava za dobitak seta, u trećem diže svoju igru, dok sam se ja privikao na to BAM gubim na 4, četvrti set prava borba, poen za poen, dobri poeni, i na kraju dobivam priliku za peti set dobijam na 10. U petom setu, malo mi je pala koncentracija, Maro odigrava par dobrih poena, jedna :@) i odvojio se i do kraja držao razliku, na kraju zadovoljan sam jako igrom, čestitike mari, bio je mudriji.
Jurišić Dragiša, nema šta puno se reći, rutinski meč, isprobavanje servisa, flipova i sl...
U međuvremenu maro dobija uz veliku borbu nositelja, reko vidi vraga, Maro prvi, e sad će ovaj mene stisnit da barem kao 2. prođe dalje. Ja nsiam imao što izgubiti, krenuo sam na sve ili ništa. Naravno ne grlom u jagode. Slično sam igrao kao i protiv Mare, samo po meni je ovo bio još bolji, kvalitetniji meč i s jedne i s druge strane, bilo mi je gušt igrati u takvim okolnostima, gdje se da igrati, svaka loptica je bitna, svaka je teška, oreš i kopaš za svoj jedan poen. Prvi set dobivam, i dižu mi se apetiti :) , ključan je bio drugi set, koji uz atraktivne poene,uz malo sreće u obliku :@) u bitnim trenutcima dobivam na 10. U petom setu, on je bio već vidno zabrinut a ja u naletu, reko ako ovo sad ne riješim u svoju korist, bit će teško izvući živu glavu. Zadržao sam kvalitetu igre i zasluženo osvajam na oko glatku pobjedu, opet jedan od mečeva za 3:0 ili 0:3, mala je razlika. Tako da Maro i ja prolazimo skupinu.

Ja sam imao sreću u nesreći da sam morao igrati pretkolo, i eto ti Runjića F. na tapeti. Prvi set gubim na 9 uz stalno vodstvo od 1-2 poena, sa mojeg viđenja, spin mi je zakazao sa F i B.Drugi set me nema nigdje, sve što sam pokušao bilo je krivo što Frane dobro koristi. Opet ako mogu tražit priliku za nešto neizvjesniji meč to je u trečem setu, gdje imam 10:7 ali gubim na 12, ja :@) Nakon toga sve je izvjesnije da je moj Tova gotov uskoro, ali sve što do sada nije išlo, išlo je u 4. setu, koji lagano dobivam na 5, ali to je sve od mene bilo i Runjić zasluženo pobjeđuje 4:1. igrao sam 2od 5 setova, što nije bilo dovoljno.

Dobar turnir za dva ošbovca i sprtske prijatelje mcsa,Runjića M. i F., pa i Mare. Jako kvalitetni mečevi,dobra igra, borbenost, zadovoljan sam i učinkom rezultatski ali i prikazanom igrom i daria i mene. To je ukratko od mene, pozdrav svima :ymparty:
sportikus

PostPostao/la Mata » 20 stu 2011, 21:51

Svaka čast dečki :ymapplause: :ymapplause: kako zbog dobrih partija,ali više na ovim opširnim opservacijama :-bd
Ako nekad i pomislite da nema tko čitati vjerujte ima nas i takvih ^:)^
Po "boji" vašeg pisanja vidim da ste zadovoljni napustili dvoranu tako da se tu nema što dodati.
Vidim spominjete pisca ovih redaka x_x sportikus imenom dok ttp to radi okolnim putem :-j

Nakon grupe je igrao u pretkolu sa Runjićem F. (dešnjak).

Ovo je 100% napisano radi mene jer valjda samo još ja ne znam tko je Frane,a tko Marin x_x x_x
Mata

PostPostao/la ttp » 20 stu 2011, 21:52

Sad kad sam čitao zadnji post, imam još komentara. Čini mi se da je tebi, (kao i meni u meču za prolaz grupe) bilo puno teže nego što izgleda. Nije mi se učinilo da si tako teško došao do pobjede, mada i rezultat to kazuje... Sigurno da si se borio za svaki poen, i nisi olako igrao, ali ipak si u tom meču bio bolji. Čak i kada vodiš 2:0, bio si na oprezu,što je i normalno, i tad si rekao, ako izgubim ovaj set bit će svačega, došlo mi je da te polijem onom vodom da ne pričaš gluposti :)) :D , ali dobro je što nije došlo do 4. seta, iako mislim da bi dobio taj set, po toj tvojoj igri opandrči, pa šta bude, :)) , vidi se da nema rješenja. :)
Što se tiče mcs-a zaboravio sam te pitati, baš si nešto bio ljut u meču protiv Jamšeka. Dobiješ poen za set, pa se ljutiš. U jednom sam trenutku pomislio da krivo navijam, pa sam zašutio, nije mi bilo jasno. I nije mi se učinio to kao loš meč, lijepo ste obojica igrali... Sad, nisam gledao cijeli meč pa ne znam zašto si nezadovoljan, ali zbilja, onako sa strane, bili su poduži poeni. Par puta si lupio kontru sa travom, to ti je dobro, samo još uvježbaj... I mislim da ti ne bi bilo loše da okreneš nekad reket, pa recimo odblokaš na stolu... Čini mi se da imaš problem, sličan kao i ja, čim igramo sa jačim igračima, sve je ubrzano, i nije da oni ništa ne mogu profulati, nego imaju više snage u spinu, i onda teško se priviknuti na takvu lopticu jer ti (nam) fali takvih sparing partnera, i još više mečeva. Tako da, baš ovo što je Adam napisao, dobro će nam koristiti takvi mečevi.
Drago mi je što je Adam prošao grupu, i sad se popeo na rang listi više. Ipak bude lakše na nekim turnirima oko ždrijeba. Znam da sada kako se hvalimo, može ispasti svakojako, ali stvarno smo prezadovoljni, pa onda pišemo kako je, a ne sad da se dižemo međusobno u nebesa. Kako sam često puta više čovjek od kritike, jučerašnji dan je potpuno suprotan. I još moram reći, dok nisam vidio kako Adam igra, nisam bio objektivan to govoriti, ali sada, na temelju ovoga, čini mi se da igra možda i najbolji stolni tenis u svom životu. Što će biti sa mnom i Tomijem kada dođemo u tvoje godine, a tek Stjepanove ajoj :)) Ako i sad Tomi poludi, onda izgleda kako mene nema, svi procvjetali igrajući jer nema više treninga na travu :lol:
Kada je adam prije govorio, ja bolje igram kad ne treniram, smijao sam mu se i nikad se nisam složio s tim. Kad evo, naravno da bih bolje igrao sa treningom, ali neke druge stvari to nadoknade. Prije je Alen govorio, čim dođem na mladost, rezultati cvjetaju, sad je izgleda obrnuto =)) . Eto, ova tema se stvarno proširila... Prihvatite se i dalje treninga, posebno ti Tomi \m/ :) , pa da Podravku pobjedite :D :ympray:
ttp

PrethodnaSljedeća

Natrag na Sezona 2011./2012.

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.