Postao/la ttp » 21 stu 2011, 10:38
Ja imam par zamjerki oko turnira. Očigledno, turnir za seniore je sve slabiji i slabiji, i manje brojan što se tiče seniora, i turnira rekreativaca. Ne znam što je razlog tome, pretpostavljam, neki će reći recesija..., osobno mislim da je prijavnina preskupa, 120 kn, bez obzira na sve, previše, jer nije to više stvar samo prijavnine, nego dođi ti iz nekog grada Osijeka, Broda, Zadra, Čakovca, platiti put, trebaš nešto i pojesti... izgubiš cijeli dan, da bi odigrao 2 do 3 meča, evenutalno 4, naravno ako nisi u reprezentaciji Hrvatske. Naravno, lijepo je odigrati s vrhunskim sportašima, no pitaš se, vrijedi li to toliko. Ja sam bio u zg, i ajd nekako idem jer volim itd. i nije mi toliki problem nastupiti, ali kad se stavim u kožu ostalih, drugačije je... Ako su procijenili da to toliko košta, ok, ali mislim da će vrijeme svoje pokazati. Pohvalno je što se Tova ove godine boduje i za seniore. Uvjeti su super. Otvaranje turnina u bezvezno vrijeme, oko 17 h, nakon grupa, dok još neki igraju, i prekidanje, sasvim je nepotrebno i glupo. Prvo jer nema potrebe za tim, manje je ljudi u dvorani jer oni koji su ispali iz grupe su otišli, a i prekida se meč... I rekreativci kažu, da im je ljepše po seoskim turnirima, osim što se više naigraju, još i parove ubace, i bude ručak, ili barem kava, kifle, i sve to za dosta manje novaca... Čisto, znak nekog domaćinstva itd. Naravno, znam da su ovo turniri hsts-a gdje su propisana 4 igrača po grupi, iako često budu i 3 igrača... i da je ručak teško održiv itd....... Slična stvar je prošle godine PH u Puli, gdje moraš još doći dan ranije, i platiti smještaj, da bi odigrao 2 meča, i to ako nisi stvarno među boljim seniorima nemaš se čemu puno nadati, eto i parovi su se još igrali... Pa da ne duljim više, jasno je što meni osobno smeta, možda ostalima ne...
Ostale stvari neću kritizirati, jer mogao bih sto godina pisati... ukratko: pričao sam sa par službenih djelatnika hsts-a, i oni su svjesni kako se stvari sporo kreću i mjenjanju na bolje, i nije da nemaju odlične ideje, ali nekako su promjene uvijek teške, spore. Interesi pojedinaca, iz ponekih klubova, spriječavaju te promjene na bolje... Tako da ovo oko zastupljenosti stolnog tenisa na tv-u, trenutno je to, po meni, sekundarni i manje bitan problem, u odnosu na ostale....
Moram pohvaliti, i zahvaliti se našem starom, ali i daljem mladom igraču na podršci, igraču ošb-a koji je trenutno neaktivan, i bez kojeg OŠB-e, ne bi iz pete lige došla do treće lige, iz sezone u sezonu. Ostao mi je u pamćenju, među ostalim, i po tome jer je, uz moju dvicu ili tricu, on često puta donio presudan, ali jako bitan četvrti bod. A to je, nitko drugi, nego, Ivan , Janč Ivan hehehe, naš medicinar. Kad sam se već dotakao prošlosti, i Nožina je tada isto puno pomogao... pozz