2. Otvoreni turnir HSTS-a (Zagreb, 14. i 15.01.2012.)

Moderator/ica: stjepan

2. Otvoreni turnir HSTS-a (Zagreb, 14. i 15.01.2012.)

PostPostao/la stjepan » 10 sij 2012, 08:49

Nakon stanke zbog božićnih i novogodišnjih blagdana, slijedećeg vikenda službeno počinje drugi dio natjecateljske sezone 2011./2012. Na rasporedu su najprije 2. Otvoreni turniri HSTS-a koji se igraju i za Trofej "RENO VINEK". Propozicije su još prošli tjedan objavljene na web stranici HSTS-a i mogu se pogledati na donjem linku. Ukupno se igraju 4 ciklusa ovih turnira, od toga se 4 turnira igraju u kategorijama MK, K i J, a po 2 turnira imaju NMK i S. Prvi su OPEN turniri HSTS-a odigrani u Zagrebu i to još početkom listopada 2011., a serija će se sada ubrzati. Tako se u narednom vikendu (14. i 15.01.2012.) igraju 2. turniri također u Zagrebu, 3. se turniri igraju za 2 tjedna (28. i 29.01.2012.) u Krapini, a serija se završava 4. turnirima koji će se 18. i 19.02.2012. odigrati ponovo u Zagrebu. Po 14 najboljih igrača sa OPEN turnira + 2 igrača koje odrede treneri reprezentacija, znači ukupno 16 najboljih u svakoj kategoriji, nastupit će na završnom MASTERS turniru koji se sredinom travnja igra u Malinskoj na otoku Krku i to će biti svojevrsni festival hrvatskog stolnoteniskog sporta.

2. Otvoreni turniri igraju se u zagrebačkom Domu sportova i to u kategorijama MK, K, J i S. STK OŠB će naravno nastupiti u Zagrebu, konačan spisak putnika bit će definiran danas do 11 sati nakon čega će i prijava biti poslana u HSTS. Zbog novog unificiranog elektronskog načina prijave igrača za turnire, već večeras bi na webu HSTS-a trebao biti objavljen popis prijavljenih igrača (do 23,00 sati), a sutra i kompletan ždrijeb. Link na propozicije:

2. Otvoreni turnir HSTS-a - Trofej "RENO VINEK" (propozicije): http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/p ... sts%20.pdf
stjepan

Re: 2. Otvoreni turnir HSTS-a (Zagreb, 14. i 15.01.2012.)

PostPostao/la stjepan » 10 sij 2012, 11:36

Prijava za STK OŠB upravo poslana. Na turniru će nastupiti:

SUBOTA

* MLAĐI KADETI: Gavran Antonio i Pudić Dario
* JUNIORI: Arbanas Josip, Garić Ivan i Jurković Filip

NEDJELJA

* KADETI: Arbanas Josip
* SENIORI: Dabić Dario, Garić Ivan i Jurković Filip
stjepan

PostPostao/la ttp » 10 sij 2012, 12:44

Bok svima. Nije mi ovo skroz jasno. Mislio sam da ce prvih 16 tj. 14 igraca sa rang liste ici na masters, (moze i manje npr. prvih 8 s rang liste, a ostalih osam s turnira hsts-a), no nisam mislio da se trazi prvih 14 najbolje plasiranih u ta dva turnira zajedno. Znaci nitko en ide direktno s rang liste. U jednu ruku je to dobro, jer nema vjecnih bodova, a u drugu ruku onima koji su redovito isli na turnire i osvajali bodove, nema prave koristi od toga, osim sto ce biti bolje rangiran prilikom zdrijeba. Ipak, vecu prednost dajem ovom nacinu gdje se trazi prvih 14 igraca hsts-ovih turnira, iako meni trenutno osobno vise odgovara da se gleda rang lista...
ttp

PostPostao/la stjepan » 10 sij 2012, 13:18

Da ne tražiš, evo ti link na Pravilnik o sustavu stolnoteniskih natjecanja. Članak 76. definira plasman na MASTERS turnire.

PRAVILNIK o sustavu stolnoteniskih natjecanja: http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/h ... 201112.pdf

Izgleda da su ti porasle ambicije kad se nadaš plasmanu na seniorski MASTERS što je pohvalno. ^:)^ Sa redovne bi rang liste teško upao, a ne vjerujem da bi te zvao i Neven Cegnar, zato upri u nedjelju i izbori si dobar plasman pa ćemo vidjeti kakav ti rezultat treba na 2. turniru za plasman na MASTERS.
stjepan

PostPostao/la ttp » 10 sij 2012, 14:11

Hvala na odgovoru. To se dogodi kad ne pratim aktualna zbivanja, nego iz glave napamet govorim... Znaci, napravit ce se rang lista s ta dva hsts turnira za seniore, i po toj rang listi prvih 16 igraca nastupa na mastersu i eventualne zamjene ce se uzimati isto s te rang liste napravljene iz ta dva turnira. Krivo sam mislio jer dosada nije bilo nesto slicno tome da se na dva (ili 4) turnira igra i onda da se radi posebna rang lista, obicno su se bodovi samo pridodavali aktualnoj rang listi. Zadnje pitanje. Hoce li se onda ti bodovi sa ta dva hsts-a turnira isto pridodavati i aktualnoj rang listi ? Pretpostavljam da hoce...

Ali mislim da sam za PH osiguran, na kval. reg. koji ce biti mislim 12.2, prva cetiri plasirana idu na PH i prvih 16 s rang liste, ako ostane slicno stanje na aktualnoj rang listi, uz prepostavku da ce se Marin i Frane plasirati medu prva cetiri, i neki igraci sigurno nece nastupiti (nije pravilo, ali tako uvijek bude na takvim turnirima od 48 igraca) gotovo sam siguran da cu upasti kao rezerva na PH. Dakako da se bolje osigurati, ali evo malo se igram gatanja i racunice i gledam kako da odmorim svoja vec stara leda, tako da se mozda necu trositi na svoj rodendan i igrati kval. reg. Ipak, godine su to vec, stari se... tek sad razumijem didu i baku kad mi kazu vidjet ces ti kad dodes u moje godine...
Stjepane, nisko letim, ali visoko pucam. Nisam pipnuo reket 4, 5 tjedana, ali igram Adamov princip, sve ili nista, udri i ostro na prvu...
ttp

PostPostao/la stjepan » 10 sij 2012, 15:32

Skoro pa si shvatio :lol: :p Pravi se posebna rang lista za Otvorene turnire (2 seniorska i najmlađekadetska odnosno po 4 juniorska, kadetska i mlađekadetska) i to naravno za svaku kategoriju. Ona je osnova za nastup na MASTERS-u, a ne sveukupna rang lista HSTS-a. Pravo nastupa na MASTERS-u ima 14 (ne 16) prvih igrača u svakoj kategoriji s tih posebnih rang lista Otvorenih turnira + još po 2 igrača koje pozove trener reprezentacije uz uvjet da su odigrali bar 1 Otvoreni turnir. Što daje ukupno po 16 igrača u svakoj kategoriji za MASTERS.

Bodovi osvojeni na Otvorenim turnirima, osim za posebnu rang listu za MASTERS, normalno se pribrajaju na redovne rang liste HSTS-a što možeš vidjeti po stupcima na bilo kojoj rang listi jer su navedeni turniri koji se boduju s pripadajućim koeficijentima.

Tvoj nastup na PH je sasvim realan, a savjet je da ga ipak pokušaš potvrditi i na Regijskim kvalifikacijama. Zato što se može dogoditi da masa igrača iz vrha ne nastupi, a imat će plasman po rankingu. Na Regijskim kvalifikacijama će otići 24 mjesta, pa kad se ubace inozemci, one koje trener repke pozove, pa onda redom s rang liste, može se desiti da ne dođe red do tebe iako je to skroz minimalna i teoretska šansa.
stjepan

PostPostao/la ttp » 10 sij 2012, 15:39

[quote][Skoro pa si shvatio /quote]
:lol: :lol: :lol: Dobra, dobra :-bd
ttp

PostPostao/la ttp » 10 sij 2012, 23:50

Izasao je popis za 2. Otvoreni turnir HSTS-a u ZG. Mozda grijesim, ali ipak je bolje napomenuti... Sve ce sutra biti jasnije kada izade zdrijeb... Osim ako Stjepan ranije odgovori.

Kod seniora, gledam redne brojeve, i cini mi se da su svi poredani po rang listi, Kolarek je prvi i na popisu i na rang listi. Frane i Marin su 19. i 20. na rang listi, isto tako su i na popisu. Kao sto je i kod ostalih igraca, a kod mene pise NR, kao i kod jos 5-10 natjecatelja... Cini mi se da je mozda gledana stara rang lista. Ako nije nista bitno, ok, zanemarite, ako je mozda neka greska koja moze utjecati na zdrijeb, mozda treba napomenuti Alenu...pozzz
ttp

PostPostao/la ttp » 10 sij 2012, 23:53

Vidim da je isto tako kod juniora, tako da mislim da je to ipak nevazno...
ttp

PostPostao/la stjepan » 11 sij 2012, 08:44

Bravo Dario, ništa ti ne može promaći i ovoga si puta u pravu. :ymapplause: I ja sam to primijetio još sinoć kad je objavljen popis prijavljenih, ali je bilo kasno pa sam reakciju ostavio za jutros. Ima grešaka po pitanju rankinga jer stupac "Rang" označava upravo ranking. A to nije uopće nebitno jer se po tome radi ždrijeb odnosno sistemom "zmije" slažu skupine. Kod igrača OŠB su 3 greške. U seniorima za sva 3 naša prijavljena igrača stoji oznaka NR tj. da nemaju rankinga što je netočno jer jedino Ivan Garić nema seniorskog rankinga dok je Dario Dabić 21., a Filip Jurković 48. na rang listi seniora. Kod juniora je greška kod Ivana Garića koji je inače 18. na rang listi, a stoji NR. Kod ostalih naših igrača je sve OK.

Zvao sam Alena Ivančina i skrenuo mu pozornost na to, pa će to u konačnici biti ispravljeno. Evo linka na popis prijavljenih igrača za 2. Otvoreni turnir HSTS-a.

Popis igrača za Trofej "RENO VINEK" (2. turnir): http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/p ... ovinek.pdf
stjepan

Sljedeća

Natrag na Sezona 2011./2012.

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.