59. ZAGIPING, Zagreb, 18. - 20.05.2012.

Moderator/ica: stjepan

59. ZAGIPING, Zagreb, 18. - 20.05.2012.

PostPostao/la stjepan » 10 svi 2012, 09:55

Već neko vrijeme na web stranici HSTS-a stoji poziv i propozicije za 59. ZAGIPING - Otvoreno međunarodno prvenstvo Zagreba u stolnom tenisu za juniore i kadete. Vjerojatno najveći stolnoteniski "dječji" turnir u Europi i vjerojatno svoj djeci, pa i kasnije kad postanu seniori, najdraže natjecanje. Tih dana vrvi Dom sportova, sve tri dvorane su pune djece, roditelja, trenera ... Turnir se igra drugi vikend, od petka do nedjelje (18. - 20.05.2012.). U petak su kvalifikacije ekipno i pojedinačno, u subotu se igraju glavni turniri ekipno i pojedinačno, a u nedjelju su završnice. Zbog preko 1.000 igrača razrađen je poseban sustav natjecanja kroz kvalifikacije do glavnog turnira. Polovica ekipa i pojedinaca su direktno u glavnim turnirima, druga polovica to nastoji izboriti tijekom petka i kvalifikacija. Slijedi link na Propozicije 59. "Zagija".

59. ZAGIPING, Zagreb, 18. -20.05.2012. (PROPOZICIJE): http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/p ... giping.pdf

Danas je poslana prijava za STK OŠB, zbog velikog broja ekipa i igrača i kompleksnog sustava natjecanja, rok za prijavu je do sutra (petak) što je dosta ranije nego za druge turnire. OŠB će nastupiti sa 4 ekipe i 10 igrača, a prijavljeni su:

EKIPNO

Najmlađi kadeti OŠB 1 (Tomas i Lovrić)
Najmlađi kadeti OŠB 2 (Marić i F.Garić)
Mlađi kadeti OŠB (Gavran, Pudić i Koncoš)
Juniori OŠB (Arbanas, Župan i Jurković)

POJEDINAČNO

Najmlađi kadeti - Pudić, Tomas, Lovrić, Marić i F.Garić
Mlađi kadeti - Gavran i Koncoš
Kadeti - Arbanas
Juniori - Župan i Jurković

U glavnom će pojedinačnom turniru bez igranja kvalifikacija sigurno biti Arbanas (kadeti) i Pudić (najmlađi kadeti), ostali će morati igrati kvalifikacije što znači proći grupu te još kolo, dva ili tri (ovisno o broju prijavljenih igrača). Za ekipno mislim da će svi morati u kvalifikacije i tu mislim da bi juniori mogli upasti u glavni turnir.
stjepan

Re: 59. ZAGIPING, Zagreb, 18. - 20.05.2012.

PostPostao/la stjepan » 14 svi 2012, 18:03

Objavljen je ždrijeb 59. ZAGIPINGA. Evo kako stoje ekipe i igrači OŠB:

EKIPNO

Najmlađi kadeti OŠB 1 (Tomas i Lovrić) - igraju kvalifikacije u petak, 1. kolo su slobodni, u 2. kolu igraju protiv Pule, za plasman u glavni ekipni turnir (subota) trebali bi proći ukupno 2 kola (još pobjednika meča BIH - slovenski Zalog), teško.

Najmlađi kadeti OŠB 2 (Marić i F.Garić) - u 1. kolu kvalifikacija igraju protiv slovenske Vrhnike, do glavnog turnira trebali bi proći ukupno čak 3 kola, jako teško

Mlađi kadeti OŠB (Gavran, Pudić i Koncoš) - slobodni u 1. kolu kvalifikacija, u 2. kolu igraju protiv slovenskog Ptuja, prođu li to - za plasman u glavni ekipni turnir idu vjerojatno na ekipu iz Bugarske, teško

Juniori OŠB (Arbanas, Župan i Jurković) - direktno su u glavnom turniru i ne moraju igrati kvalifikacije u petak. Juniori OŠB su u skupini A sa Splitom, slovenskim Triglav-Arrigonijem te čekaju još jednu ekipu iz kvalifikacija. Samo pobjednik skupine ide u ekipno polufinale, teško

POJEDINAČNO

Najmlađi kadeti - Pudić je direktno u glavnom turniru među 32, u skupini ima Bugarina i čeka još dva protivnika iz kvalifikacija, trebao bi proći grupu, dalje kako bude. Tomas, Lovrić, Marić i F.Garić igraju pojedinačne kvalifikacije u petak, Tomas i Lovrić su nositelji, a Marić i F.Garić podnositelji svojih grupa. Za plasman u glavni pojedinačni turnir u subotu trebali bi proći skupine što je realno, ali i još 3 kola na ispadanje što je jako teško. Ipak, svaka im pobjeda nosi poneki bod pa nek se bore.

Mlađi kadeti - i Gavran i Koncoš moraju u pojedinačne kvalifikacije. Za plasman u glavni turnir treba proći kvalifikacijsku grupu te još 2 kola na ispadanje. Gavran je ukupno 7. nositelj kvalifikacija, mogao bi se dokopati glavnog mlađekadetskog turnira u subotu. Koncoš teško, ali da nešto pobijedi i upiše prve bodove za rang listu, bilo bi dobro.

Kadeti - Arbanas je direktno u glavnom turniru. Nositelj je svoje skupine i ukupno 10. nositelj cijelog turnira. U skupini ima Slovenca Šfiligoja + dvojicu kvalifikanata. Nadamo se još jednom dobrom Josipovom rezultatu.

Juniori - Župan i Jurković moraju igrati kvalifikacije, ali za plasman u glavni turnir ne bi trebali imati problema jer je dovoljno samo proći skupinu.

Na kraju, evo i linkova na kompletan ždrijeb kvalifikacija i glavnih turnira za ekipni i pojedinačni dio ZAGIPINGA.

EKIPNO - kvalifikacije: http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/p ... kacije.pdf

EKIPNO - glavni turnir: http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/p ... turnir.pdf

POJEDINAČNO - kvalifikacije: http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/p ... kacije.pdf

POJEDINAČNO - glavni turnir: http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/p ... glavni.pdf

Sretno %%- svim igračima OŠB i samo neka uživaju.
stjepan

PostPostao/la tomi » 15 svi 2012, 10:02

sretno nasim deckima, neka se trude, bore i rezultat ce doci uz malo srece. Ovaj turnir je zasigurno dozivljaj za nase malisane.. Pa neka uzivaju u stolnom tenisu! ;)
tomi

PostPostao/la stjepan » 17 svi 2012, 17:36

Danas sam saznao da je od nastupa na turniru odustao Filip Jurković. :o Tako će juniorsku ekipu činiti Tomislav Župan i Josip Arbanas, a u pojedinačnom juniorskom turniru nastupit će samo Župan.
stjepan

PostPostao/la tomi » 18 svi 2012, 22:46

zasto fico nije nastupao?
tomi

PostPostao/la ttp » 19 svi 2012, 00:10

Danas sam bio na Zagi-pingu. Ovo sto sam uspio vidjeti su bile grupe od naših malih klinaca, Juraja Lovrića i Luke Marića. Ne bih ga prepoznao da nije imao dres OŠB-a. Što ta djeca danas rastu... ?!
Prvi meč koji je igrao, to je bio derbi za prolaz grupe. I sad na početku prvog seta pokažem mu da pimpla kroz forhend, a Juraj gleda onako čudno u mene, kao ko si ti ?! hehe. I ja sam se izgleda promijenio...
Uglavnom, Juraj je taj meč dobio 3:2. Ostao sam fasciniran. Naravno, bit ću iskren, mislim da svi naši klinci mogu i trebaju igrati bolje da se više ulaže u njih, ali ja skidam malom Juraju kapu. Sve sluša što mu pokažem, miran i pristojan dečkić. Borben, razmišlja, taktičar mali, ali sve potiho. Iako i on i Luka imaju očitih problema sa bekhendom, pa i sa sigurnosti u pimplu, i forhend spinu. Najviše mi se sviđa njegov repertoar servisa, a Župi i ja smo ostali šokirani kakvi su se poeni odvijali, udarci forhenda s obje strane, bombanje... Koliko netko ima dobru ruku, i koliki je talentan i potencijal, ne znam... no znam da je jako lijepo vidjeti tako male klince koji slušaju... Mislim da je to gušt svakog trenera. I iskreno se nadam da će i oni dobiti svoju priliku kao što smo i mi stariji dobili, te Ivan, Fico i Jopa... Bez 5 puta tjedno, i to bez starijih sparinga, teško je držati ritam Zagrepčana i ostalih, teško im je parirati (ukoliko je to cilj)... A mislim da ta generacija, svakako zaslužuje priliku da se pokažu, dokažu i vesele svojim uspjesima, pa da i oni daju svoj doprinos klubu, kao što će i klub njima... I još nešto, potencijal kakav ima mali Dario, od motorike i svega (to Adam zna najbolje), mislim da svaki klub koji se na to "ogluši" stid može biti to "upropastiti". To je jaka i oštra riječ, ali hoću reći, ne razviti to u dijetetu, zbilja je potužno. Kretanje nula bodova. Ništa strašno,no big deal, samo je žalosno. Što bi neki dali da imaju takav potencijal !! Za mene je to kao da dijete u drugom razredu osnovne škole ne zna zbrajanje do 5 i pisanje slova. A kako će znati ako se jako rijetko radi, i ako mu nitko ne pokaže... na ovome ću završiti. (Dao sam si za pravo malo to prokomentirati, ne moram spominjati, to je samo moje mišljenje koje ne mora biti točno i ispravno, a svatko nek sam prosudi jel je ili nije, ukoliko sam prekršio nešto, a uvijek se može moderirati post....)
ttp

PostPostao/la ttp » 20 svi 2012, 10:51

Dario Pudić je prošao grupu, ne znam točno kako jer nisam gledao, znam da je jedan meč izgubio, i onda je dobio nekog igrača koji igra s travom, valjda. Mislim da se nije napravio krug, ali taj što ima travu na bekendu, ako se ne varam, 3:2 je izgubio od tog što je prvi u grupi bio... Uglavnom, Dario je prošao kao drugoplasirani. U glavnom ždrijebu je izgubio. Protivnik je bio bolji...
Gavran je imao dosta jaku grupu, no najviše me iznenadio, ugodno, u pozitivnom smislu. Nije prošao grupu (mislim), ali to je sad manje bitno. Nadam se da će nastaviti napredovati, jer ovo je jako lijepo kako sada igra, napredak je očiti :)
Josip je bio treći u grupi... Uz lošiju pokazanu igru nego inače, uz premalo htijenja...... mogu reći da su nijanse odlučivale da ipak prođe grupu, vjerojatno. Ključni meč je izgubio 3:1, prvi set nije se snašao, i izgubi, drugi set dobije glat, treći set vodi 10:8 i izgubi, i 4 set je imao sigurno 2 set lopte, no ipak gubi.
Župan je igrao fantastično, (nisam gledao), ali sam čuo. I ključni meč, najslabiji, padne koncentracija, zainteresiranost, nema više potrebne stabilnosti da pametno odigra, i brzopleto gubi... koliko sam skužio
ttp

PostPostao/la tomi » 20 svi 2012, 22:03

Hvala ttp na informacijama sa zagija.. meni je zao sto nisam bio, uvijek volim pogledati nase klince kako igraju jer mi je to doista interesantno gledati kako se snalaze na jednom velikom turniru i kako igracki napreduju.. Ali sva sreca pa imamo svoje ljude koji tamo budno prate događanja.. ;) Ma župy je najveci kralj.. hehhe dobar je ove sezone, stvarno se popravio.. 8-)
tomi

PostPostao/la Mata » 22 svi 2012, 07:15

Mata

PostPostao/la stjepan » 22 svi 2012, 11:04

Hvala Mata za info koji bih samo malo preciznije dopunio linkovima na pojedinačne i ekipne rezultate 59. ZAGIPINGA.

59. ZAGIPING, Zagreb, 18. -20.05.2012. (REZULTATI - POJEDINAČNO): http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/r ... inacno.pdf

59. ZAGIPING, Zagreb, 18. -20.05.2012. (REZULTATI - EKIPNO): http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/r ... ekipno.pdf
stjepan

Natrag na Sezona 2011./2012.

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.