9. kolo (25.02.2012.)

Moderator/ica: stjepan

Re: 9. kolo (25.02.2012.)

PostPostao/la stjepan » 21 vel 2012, 14:07

U subotu (25.02.2012.) se utakmicama 9. kola nastavlja prvenstvo u 1. HSTL - istok. Iako prvenstvo nije baš pravo niti započelo jer se prvo proljetno odnosno ukupno 7. kolo nije odigralo u cijelosti (meč Kutina - Mladost), dok je 8. kolo prije 2 tjedna zbog snježnih oborina u cijelosti odgođeno i odigrat će se tek 3 tjedna po završetku prvenstva odnosno nakon 12. kola (28.04.). Tako da se poprilično izgubio ritam i slijed prvenstva, poremećen je raspored igranja, no, što je - tu je i valja nam se prilagoditi postojećim okolnostima. OŠB u ovom kolu ima 2 gostovanja, najprije dopodne kod Mladosti u Petrinji, a popodne u Kutini. Objektivno je očekivati pobjedu u Petrinji i poraz u Kutini, baš onako kako je bilo i jesenas u Brodu. No, kad je stolni tenis u pitanju, prognoze su nezahvalne i uvijek su moguća i ugodna i neugodna iznenađenja. S tim da se ova prva priželjkuju i poželjna su, a ova se druga trebaju izbjeći ;) .

Jesenas smo u Brodu dobili Petrinju sa 4:2, moglo je i trebalo uvjerljivije, ali je stari Knez dobio 2 meča u 5 setova (Garića i Smudu), svi se još sjećamo kontroverzne završnice meča Smuda - Knežević [-x . Tada su za Petrinju, uz Kneza, igrali Klarić i Anušić. Mislim da Klarić više ne igra za njih i da će umjesto njega nastupiti Davor Ivković ili eventualno netko od mlađih igrača. O Kutini je suvišno govoriti, neporažena ekipa liga koja "mete" sve redom, kao i nas jesenas. Uvijek se nekako nadamo prekidu negativnog niza, ali nikad ni blizu, apsolutni su favoriti i ostaje se samo nadati da naši nekako "polude" kao nekad protiv Igee, a bilo je još sličnih izdanja. Evo i svih parova 9. kola 1. HSTL - istok:

9. kolo:

11,00 - MSTC ČAKOVEC - VIROVITICA
11,00 - MLADOST - OŠB
11,00 - MIHOVLJAN - BELI MANASTIR
11,00 - STARR - VUKOVAR 91.

17,00 - PODRAVKA - VIROVITICA
17,00 - KUTINA - OŠB
17,00 - STARR - BELI MANASTIR
17,00 - MIHOVLJAN - VUKOVAR 91.

Od ostalih mečeva, neizvjesno bi moglo biti u utakmicama Starra i Mihovljana protiv Vukovara iako su domaćini papirnati favoriti. Posebno Mihovljan, dok Starr zna zaigrati u šarenom sastavu i tu bi Vukovarci mogli do bodova prije nego kod Mihovljana. Derbi začelja (predzadnji i zadnji) je meč MSTC Čakovec - Virovitica iako će to domaći vjerujem lako odraditi, kao i Podravka protiv Virovitice. Beli Manastir će teško do bodova kod Starra i Mihovljana, lakše kod Starra nego kod Mihovljana baš kao i Vukovar. I naravno, OŠB dobija obje ... :lol:

Mata će, za one koji neće put Petrinje i Kutine, vjerojatno ovdje ići LIVE s rezultatima i pikanterijama s naših utakmica. :)] :-c :-@
stjepan

PostPostao/la Mata » 21 vel 2012, 17:39

Tu sam glede LIVE izvještaja,izjava u mix zoni itd :-bd

Za prvu utakmicu sigurno i tu se nadam pobjedi OŠB-a :ympeace:

Što se tiče Kutine...hm tu sam skeptik :p ,ali ne zbog sebe nego zbog defetističkih izjava ponekad od strane vas samih x_x tipa Frane ovo,Marin ono ,Damir bla-bla tako da bih po tome već sad mogao napisati Kutina - OŠB 4:0 :-o
Nisam ni ja lud da ne vidim koliko su jaki ,kako pojedinačno tako i ekipno no nema predaje .
Iz prijašnjih iskustava uzeti dobre stvari,loše ne ponavljati nego nešto promijeniti...makar i pustili bradu da vam naraste da ih zbunite 8-} to definitivno nekad ima utjecaja ;) ;)

Šteta da se nisu igrale ove prošle utakmice koje su mogle biti nekakav pokazatelj,ali što se može :ymdaydream:
Mata

PostPostao/la stjepan » 21 vel 2012, 21:00

Mata, dogovoreno. Dvije minute nakon zadnjeg poena u Petrinji dobivaš info sms-om s kompletnim rezultatima. Dok mi nađemo mjesto za ručak i naručimo, otvaramo forum i čitamo sve uključivo s našim izjavama iz mixed zone i fotkama koje ćeš priložiti ... :ymhug: :p
stjepan

Re: 8. kolo (11.02.2012.)

PostPostao/la ttp » 22 vel 2012, 16:02

KUTINA - OŠB

A) Runjić Marin Y)
B) Damir Bogdanović X)
C) Runjić Frane Z)

A) Runjić Frane Y)
B) Runjić Marin X)
C) Bogdanović Damir Z)

A) Bogdanović Damir Y)
B) Runjić Frane X)
C) Runjić Marin Z)

Prvo sam napisao postave za ošb-e, čisto radi fore itd., no, da me se ne bi krivo shvatilo...., ipak sam maknio... čist račun, duga ljubav

Ovo sam samo neke varijante odvrtio... Razne su mogućnosti. Nekada se ne treba previše zamarati tko će kako postaviti, jer ne možeš znati, nekada treba samo igrati, i to je najbitnije, no, veliku ulogu igra postava. Znamo tko kome ne paše itd., da sad ne pišem to javno, tako da, može biti 4:0 za Kutinu, ali ako bude dobra postava, vidim i 4:2 ili 4:3 za OŠB-e, pa čak i 4:1. Par moze, kao i uvijek, odigrati veliku ulogu.
Postavu Kutine je jako teško pogoditi, tu im skidam kapu, to mi se jako sviđa, jer su oni takvi, da nemaju pravila, svako od njih može igrati na bilo kojem mjestu, ne zamaraju se time, a za OŠB-e, to je poznato da se najlakše može prokužiti kako se postavlja. Kao i Petrinju, usudit ću se reći, trtaroški se postavlja, i uvijek po "pravilima"... Kako god, sretno ošb-u u subotu !
ttp

PostPostao/la stjepan » 22 vel 2012, 20:25

Ovaj sam post prebacio na temu 9. kola jer se i odnosi na tu temu. Inače, zanimljive opservacije oko postava. Navedene su 3 mogućnosti iako postoji 9 različitih. Ova treća navedena varijanta sa Damirom na C je najmanje moguća i sastav Kutine je nije koristio što ne znači da možda nekad i neće.

Tako da svatko može imati svoje mišljenje odnosno pola mišljenja jer druga polovica pripada protivniku. Ne bih se složio da je OŠB baš tako predvidljiva kod postavljanja tj. da postavlja "trtaroški" ili na sigurno kad tu nema pravila i može se vidjeti da su do sada odigrane razne varijante postava. Gotovo uvijek drugačije tako da ta teza "ne drži vodu". Pogledaj u zapisnike. Konačno, ponekad se prilagođavaš i protivniku, pokušavaš dokučiti njegovu varijantu pa staviti svoju za koju misliš da će ti najbolje odgovarati. Sjećam se situacija kada je postava ispala 100 % po želji i zamisli, a rezultat nije bio ni približno takav. I obratno, tako da se slažem s onim da je na kraju igra ipak najvažnija.

Sastavi Kutine i OŠB su potpuno različite "konfiguracije", Kutina stalno ima 3 full spremna igrača koja mogu svaki pobijediti baš svakog igrača naše lige i tu je ta snaga pa je gotovo svejedno kako će postaviti. I usprkos tome nikad nisu postavili onu treću kombinaciju. Kod nas je često stanje i sprema igrača toplo-hladno pa se nastoji postaviti najlogičnije što mislim da je nekako i najnormalnije. Nema logike najspremnijeg igrača staviti na C ili na Z pa da odigra samo jednu nego mu se da prilika da ubode dvije na A ili na X pa ako još netko nešto priloži, eto pobjede za ekipu. Kod takvih se kemijanja na kraju lako popije "metla", a opet svaka taktika koja dovede do pobjede je dobra. Bolje "predvidljivom" taktikom pobijediti, nego nepredvidljivom izgubiti. Interesantna tema iako sam ja tu laik, ali sam se malo kroz sve ove godine ponešto i naučio. :P
stjepan

PostPostao/la ttp » 22 vel 2012, 22:01

Ovo sam samo neke varijante odvrtio... Razne su mogućnosti

Citiram sam sebe, znam da postoji devet, i nema potrebe da sve mogucnosti navodim... Mislim da su ovih 5 primjera gdje je Damir pod C sasvim dovoljna... Cak ih nisam ni iskopao, nego prvo sto sam nasao. Ove sezone KUT je slabo puta bila domacin, tako da se tesko moze skuziti na temelju dosadasnjeg toka. Osobno, dok sam igrao prosle godine, cesto sam gledao i pratio tko ce kako postaviti.... Necu sada navoditi primjere. Sto se tice osb-a. Dao sam svoje misljenje, nista vise. Ne zelim govoriti u ime ostalih. Ne govorim za ovu sezonu, jer ne pratim tko igra na kojoj poziciji... Govorio sam vise za proslu sezonu. Ako se to ove godine promijenilo, super. Drago mi je. Moram pogledati...
Ali proslu godinu, bilo bi najzanimljivije pitati protivnike sto misle hahaha, i naravno igrace koji su tada igrali, a da to nisam ja... Ne zelim da se ovo shvati kao attack na osobe (trenera, igrace, upravu) iz osb-a. Ali ako se smije za Slavena Bilica okarakterizirati da npr. voli ziherasku igru, bubam sad, zasto se ne bi moglo ovo reci da se trtaroški postavlja, ne samo takticki gledano, nego i u pogledu tko ce igrati. Jako rijetko ce igrati 4 igrac. Molim da se ovo ne shvati kao zlonamjerna kritika...

Mislim da niste laik, iako to cesto puta kazete. Nema veze sto niste skolovani igrac. Ima masu skolovanih igraca koji su u stanju jako dobro "prokomentirati" tekmu na strucnoj razini, i sve oko toga. To sto kad nekome to ne paše, kaze, treba se znati tko sto je struka...bolje necu komentirati. Tako da, ja osobno ne gledam vase komentare kao nestrucne, dapace, vrlo korisne itd... Jedino me zanima kako kada gledate tekmu, je li raspoznajte servise koji su servirani itd. flah, rez, vise sajda, manje...

http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/h ... t.-v91.pdf

http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/h ... ut-oid.pdf

http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/h ... ut-gra.pdf

http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/h ... ut-nos.pdf

http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/h ... ut-obs.pdf
ttp

PostPostao/la ttp » 22 vel 2012, 22:19

Jos nesto. Mogu sada pisati romane, koliko ima primjera kada je taktika pomogla, a i isto toliko primjera kada nije pomogla taktika tj. nije imala nekog utjecaja... tesko se igrati Nostradamusa, ali poanta je pobijediti, na sto laksi nacin. A ici u glavu ili ne, riskantno je, no ponekad jako bitno. Poznato je da Toma Brncic voli pobjeci od nekog igraca, a to nek Mata opise svoja iskustva. Ima zanimljivih primjera kada je OSB igrala u Petrinji, i masa drugih isto jako zanimljivih primjera... Obrambeni igraci su zahtjevni, i njima je jako bitno sa kim igraju (doduse kao i sivma). No, ovdje je to puno izrazenija razlika, moze biit mladi nabrijani igrac, vrhunski talent, a da ne zna na obranu, ili neki stari ciko, koji ce te razbiti jer zna na obranu. Svima je bitno s kim igraju, ali defanzivcima posebno...
ttp

PostPostao/la ttp » 22 vel 2012, 22:42

Ima masu skolovanih igraca

Krivo, ovdje treba pisati ima masu neskolovanih igraca
ttp

PostPostao/la sportikus » 22 vel 2012, 22:47

protiv Petrinje, bez obzira u kojem sastavu igraju, treba odigrati maksimalno, zabilježit pobjedu i gotovo je s njima za ovu sezonu. Kvalitetniji smo i utreniraniji i ne sumnjam u pobjedu sa maksimalnim pristupom.

Protiv Kutine, bez obzira na postavu, su oni favoriti, nadam se samo da ćemo ubosti koji meč, da neće biti metla, a ako se ukaže prilika bilo bi ju dobro iskoristiti. Realno pobjeda-poraz, ali uvijek spremni i u niskom startu za iznenađenja \m/
sportikus

PostPostao/la ttp » 22 vel 2012, 23:08

Tako je Adame, svi racunaju na tvoju dvicu i par :P, i Tomi ce valjda jednu ubosti :lol: :)
Sada sam skuzio da smo se Stjepan i ja malo "mimoisli". Pise treca varijanta, Damir na C. Na trecoj varijanti je Damir na A. Haha, a ja sam gledao to, a nisam ni skuzio trecu varijantu. Eto, kad zurim... Slazem se, stvarno je je jako rijetko, vjerojatno nikada, postavljan na A...
ttp

Sljedeća

Natrag na Sezona 2011./2012.

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.