Postao/la stjepan » 12 sij 2011, 20:42
Nakon analize Kalendara u klubu, sinoć su voditelju Regije poslane primjedbe i prijedlozi u vezi nekoliko termina, očekujemo njegovo očitovanje barem o ovome kad već nismo konzultirani ni po kojem pitanju i detalju odnosno terminu natjecanja:
1) PRIMJEDBA: 26.02.2011. (subota) predviđeno je da STK OŠB bude domaćin i organizator Ekipnog (kvalifikacije za PH) i Pojedinačnog prvenstva Regije za mlađe kadete (što je „zaostatak“ iz prvog dijela sezone), no, to nije moguće budući STK OŠB toga dana kao domaćin igra utakmice 9. kola 2. HL protiv „Vukovara“ i „Olimpije“.
PRIJEDLOG: predlažemo da se taj turnir odigra u OŠB dana 12.03.2011. (subota) kada se igra 10. kolo 2. HL jer su u tom kolu ekipe OŠB i Graničar slobodne u 2. HL, a nema ni drugih predviđenih natjecanja na razini Regije i HSTS-a. Osim toga, predloženi je termin dovoljno „na vrijeme“ budući se Ekipno PH mlađih kadeta igra tek krajem travnja.
2) PRIMJEDBA: 13.03.2011. (nedjelja) predviđeno je da se igra 5. turnir 2. Regionalne lige – istok čiji je domaćin STK „Brod“, a istoga se dana igraju 15. i 16. kolo 3. HL u kojemu su „Brod“ i „Budainka“ domaćini ekipama „OŠB 2“ i „Graničar 2“ pa nije jasno kako će STK „Brod“ istovremeno biti domaćin 3. i 4. lige ?
PRIJEDLOG: nemamo konkretnog prijedloga budući je to više problem STK „Brod“ kako će to funkcionirati, no, možda bi se moglo razmisliti da se zamjene domaćinstva 4. i 5. turnira 2. Regionalne lige – istok i to tako da se 4. turnir igra kod STK „Brod“, a da 5. turniru domaćin budu STK „Gornji Bogićevci“ o čemu bi ipak trebalo konzultirati navedene klubove.
3) PRIMJEDBA: slična je situacija sa terminom 09.04.2011. (subota) kada je predviđeno da STK „Graničar“ bude domaćin i organizator Regijskih kvalifikacija za PH za mlađe kadete, a istoga se dana igra posljednje 12. kolo u 2. HL u kojoj su „Graničar“ i „OŠB“ domaćini ekipama „Podravke“ i „Nostra“ pa nije jasno kako bi se to izvelo, mislim što se tiče „Graničara“ ?
PRIJEDLOG: možda bi se Regijski turnir mlađih kadeta mogao prebaciti na nedjelju 10.04.2011. iako je toga dana predviđeno odigravanje turnira u obje Međužupanijske lige (istok i zapad) u kojima igra i dosta klinaca, a koji (možda) ne bi bili zainteresirani boriti se za nastup na PH ?...
Generalno, smatram da je kalendar Regije trebalo napraviti ranije jer je kalendar HSTS-a za drugi dio sezone objavljen poodavno i tako se moglo iskoristiti nekoliko termina u siječnju čime bi se bitno smanjila „gužva“ oko termina u veljači, ožujku i travnju. Nije dobro da se isti dan igraju različite lige kao npr. u dva slučaja preklapanja 3. i 4. lige jer to nekim klubovima pravi poteškoće u organizaciji i logistici. Isto tako, mislim da kalendar Regije treba raditi u suglasju i u koordinaciji s klubovima, posebice onima jačima i brojnijima koji imaju više ekipa u ligama, koji imaju mlađe dobne kategorije koje nastupaju na državnim turnirima i koji često organiziraju natjecanja (ligaška i turnirska). Pri tome mislim i na prihvaćanje domaćinstava pojedinih natjecanja i nije mi baš jasno kako se ta domaćinstva određuju kad npr. STK „OŠB“ nije pitana za proljetni dio sezone da li želi i može nešto organizirati. Sa mnom je razgovarao Marin Stipešević oko toga i izrazio sam interes da ponešto organiziramo i tako olakšamo voditelju Regije sastavljanje kalendara i organizaciju, no, on se nije ništa interesirao ni pitao OŠB i vidim da nas nigdje nema osim onoga duga iz jesenskog dijela sezone, a ipak su domaćinstva podijeljena. Smatram da to nije dobar pa ni korektan odnos prema OŠB i ne znam čime smo zaslužili takav tretman. Nema tu ljutnje, na kraju krajeva povjerenik Regije sastavlja kalendar i određuje domaćinstva, žao mi je samo što ta suradnja i koordinacija nije bolja, a lako bi mogla biti savršena ...