Dobrodošli na web stranicu STK "Slavonski Brod", Slavonski Brod

 

Pobjedama u Varaždinu i Mihovljanu OŠB učvrstila 1. mjesto u 1. HSTL – istok ! Nove dvije pobjede ekipe OŠB 2 !

U 4. kolu 1. HSTL – istok STK “Obrtnička škola – Brod” s nove se dvije pobjede na gostovanju u sjeverozapadnoj Hrvatskoj učvrstila na 1. mjestu prvoligaške ljestvice. Time su “obrtnici” najavili da će im ovo biti najuspješnija prvoligaška sezona u novijoj klupskoj povijesti. Subotnji (05.11.2011.) su mečevi ponudili dva lica “obrtnika”: najprije su u Varaždinu u dosta slabom izdanju i uz dosta poteškoća ipak savladali oslabljenu ekipu STK “SC Ronald Ređep Starr” rezultatom 4:2, a zatim su, također sa 4:2, pobijedili puno kvalitetniju i do ovoga kola neporaženu ekipu STK “Mihovljan” u istoimenom dijelu Čakovca. Obje su pobjede plod kolektivnog doprinosa svih igrača, naime, obje su pobjede ostvarene na način da su sva trojica igrača dobili po jedan pojedinačni meč što je, uz pobjede u igri parova, donijelo i obje pobjede ekipe trenera Predraga LATINOVIĆA. Slijede zapisnici i analiza utakmica.

SC RONALD REĐEP STARR  –  OŠB   2:4

 • 1:0   PETRIČEVIĆ Denis – SMUDA Adam           3/0   (10, 9, 4)
 • 1:1   GREDELJ Marko – KLAIĆ Tomislav             0/3   (-4, -10, -5)
 • 1:2   VIDAČEK Martin – GARIĆ Ivan                   1/3   (-9, 9, -10, -11)
 • 1:3   PETRIČEVIĆ/VIDAČEK – SMUDA/KLAIĆ    2/3   (3, -11, -9, 9, -6)
 • 2:3   PETRIČEVIĆ Denis – KLAIĆ Tomislav         3/0   (7, 10, 7)
 • 2:4   VIDAČEK Martin – SMUDA Adam               2/3   (-9, 9, -6, 9, -1)

Meč između ekipa “Starr” i “Obrtničke škole – Brod” odigran je u prekrasnom TTS Sportskom centru (Total training solution) koji je u vlasništvu poznatog nogometnog trenera Branka IVANKOVIĆA (na slici s ekipom OŠB). Domaća je ekipa nastupila znatno oslabljena neigranjem Borisa PREKSAVECA kojega je zamijenio junior Marko GREDELJ koji je ipak preslab za ovu konkurenciju. No, to baš i nije puno pomoglo “obrtnicima” koji su odigrali u grču i vrlo teško došli do pobjede. Poveli su domaćini 3/0 pobjedom svog najboljeg igrača Denisa PETRIČEVIĆA protiv dosta nervoznog Adama SMUDE kojemu je malo što polazilo za rukom. Smuda je u prvom setu ispustio vodstvo od 8:5 te set lopticu kod 10:9 i više se nije uspio vratiti u meč. Tomislav KLAIĆ lako je izjednačio rezultat u meču na 1:1 protiv Marka Gredelja koji je imao priliku osvojiti počasni set, ali je u drugom setu ispustio vodstvo od čak 10:5. U meču između vršnjaka Martina VIDAČEKA i Ivana GARIĆA slavio je Garić sa 3/1 u setovima, ali su se svi setovi rješavali na razliku. Iz ovoga meča valja istaknuti sportski potez Ivana Garića koji je u neizvjesnoj završnici prvog seta priznao poen protivniku iako je sudac poen već dodijelio njemu. To ga je moglo koštati gubitka seta, no, prevladala je sportska fernesa mladog Garića, a poštenje mu se ipak vratilo u obliku osvajanja tog seta. Igra parova pokazala se ključnom za rasplet cijelog meča. Kombinacija “obrtnika” Smuda/Klaić ove sezone funkcionira zaista dobro, a važan su bod osvojili teškom i tijesnom 3/2 pobjedom protiv domaćeg para Petričević/Vidaček. Domaći je par lako osvojio prvi set da bi Brođani osvojili teško slijedeća dva. Ipak, odluka o pobjedniku pada u petom setu u kojemu se igra izjednačeno do 6:6. Do tada prilično indisponirani Smuda tada odigrava nekoliko odličnih poena i servisa i Brođani s pet poena u nizu odnose pobjedu u meču. U tom su trenutku Brođani već imali pobjedu “u džepu”, jer da je meč i otišao do sedme partije, treći domaći igrač (Gredelj) zasigurno ne bi imao izgleda u meču protiv Garića. Pobjedu “obrtnika” privremeno je odgodio Denis Petričević svojom drugom pobjedom u meču (3/0 protiv Tomislava Klaića). Četvrti bod za vrijednu pobjedu “Obrtničke škole – Brod” donio je Adam Smuda 3/2 pobjedom protiv žilavog i neugodnog mladog Martina Vidačeka. Na kraju, u petom setu ipak nije bilo drame i Smuda je taj set riješio rezultatom 11:1 za konačnu pobjedu “obrtnika”.

MIHOVLJAN  –  OŠB   2:4

 • 1:0   BUJAN Nino – GARIĆ Ivan                3/1   (3, -8, 7, 6)
 • 1:1   MIKAC Robert – KLAIĆ Tomislav       1/3   (9, -8, -8, -7)
 • 1:2   MIKAC Nikola – SMUDA Adam         0/3   (-6, -6, -9)
 • 1:3   R.MIKAC/BUJAN – SMUDA/KLAIĆ   1/3   (-5, 3, -3, -6)
 • 2:3   BUJAN Nino – KLAIĆ Tomislav         3/2   (7, -8, 9, -3, 3)
 • 2:4   MIKAC Nikola – GARIĆ Ivan             2/3   (-7, -10, 7, 7, -7)

Utakmica Mihovljan – OŠB bila je na puno višoj kvalitativnoj razini u odnosu na utakmicu protiv Starra. Brojne duge izmjene udaraca, atraktivni potezi i ogromna borbenost i želja za pobjedom igrača obiju ekipa ono su što je obilježilo ovaj meč sa sretnim završetkom za ekipu OŠB. “Obrtnici” su pobjedu ostvarili na potpuno identičan način i uz potpuno isto kretanje rezultata kao i u meču protiv Starra. Prvi igrač domaćih Nino BUJAN nije imao previše problema protiv Ivana Garića koji je pokušao sve, ali osim osvajanja jednog seta nije uspio ozbiljnije ugroziti pobjedu Bujana. Uzvratio je Tomislav Klaić lijepom igrom i potpunom kontrolom meča protiv Roberta MIKCA što je rezultiralo Klaićevom 3/1 pobjedom. Još uvjerljiviji bio je Adam Smuda koji je meč protiv Mihovljančana odigrao kao preporođen u odnosu na utakmicu protiv Starra. Smuda nije Nikoli MIKCU prepustio niti seta pa čak niti onda kada je gubio 3:7 kao što je to bilo u trećem setu. Smuda i Klaić ponovo su odlično odigrali igru parova dobivši domaću kombinaciju R.Mikac/Bujan sa 3/1 u setovima, a tim su rezultatom “obrtnici” poveli i u meču. Osim drugog seta koji su osvojili domaćini, u preostala tri seta Smuda i Klaić bili su iznimno dominantni. Kada se činilo da bi “obrtnici” mogli brzo završiti meč, uslijedila je prava drama i grčevita borba za već skoro osiguranu pobjedu. Najprije je Nino Bujan sa 3/2 u setovima savladao Tomislava Klaića u meču u kojemu je stalno vodio Bujan, a Klaić stizao, no, ipak je odlučujući peti set Bujan dobio superiorno. Zatim je Ivan Garić odličnom igrom poveo 2/0 u setovima protiv Nikole Mikca i “obrtnici” su ponovo samo na set do ukupne pobjede. No, Mikac se ne predaje, osvaja slijedeća dva seta i u petom vodi sa 6:2 te se činilo da će i ovaj meč “obrtnicima” iscuriti iz ruku i da će se sve rješavati u sedmom meču. No, Ivan Garić radi veliki preokret i serijom od 9:1 osvaja peti set i donosi ukupnu 4:2 pobjedu za OŠB. Još se jednom pokazalo kako ponekad zna biti teško doći do posljednjeg poena i pobjede.

U ostalim susretima 4. kola 1. HSTL – istok postignuti su slijedeći rezultati: MSTC Čakovec – Vukovar ’91. 2:4, Podravka – Beli Manastir 4:0, Mladost (P) – Virovitica 4:0, MSTC Čakovec – Beli Manastir 1:4, Podravka – Vukovar ’91. 4:0 i Kutina – Virovitica 4:0. Nakon 4. kola u vodstvu je ekipa OŠB sa 13 bodova, slijede Podravka sa 11, Kutina sa 10 itd. Kompletna se tablica nalazi na klupskoj web stranici (u Izborniku: Lige – 1. HL-istok – Sezona 2011./2012). 

Svojim kolegama iz prve ekipe, sjajnim su se rezultatima priključili i igrači druge klupske ekipe (OŠB 2) koji su u 6. i 7. kolu 2. HSTL (1. Regionalna liga Slavonske regije – zapad) ostvarili nove 2 pobjede s kojima su se sada sami učvrstili na 1. mjestu ljestvice drugoligaša. Mladi su “obrtnici” pobijedili sastave Kutine 2 (4:0) i Siska (4:3). Slijede zapisnici utakmica OŠB 2.

OŠB 2  –  KUTINA 2   4:0

 • 1:0   GARIĆ Luka – SOKOLOVIĆ Siniša                 3/1   (-5, 8, 8, 10)
 • 2:0   ARBANAS Josip – JUGOVIĆ Ivo                     3/0   (3, 8, 6)
 • 3:0   BEDNJANEC Matteo – HORVAT Davor           3/2   (8, -6, -9, 11, 7)
 • 4:0   GARIĆ/ARBANAS – SOKOLOVIĆ/HORVAT    3/1   (-8, 2, 7, 7)

U meču protiv druge ekipe Kutine mladi su “obrtnici” rutinski odradili posao i pobijedili s maksimalnih 4:0. Tako su malo ublažili istovjetan prvoligaški poraz prve klupske ekipe protiv prve ekipe Kutine. Nešto više problema imao je tek Matteo BEDNJANEC koji je u meču protiv Davora HORVATA morao spasiti i jednu meč loptu protivnika u četvrtom setu što je i uspio te dobio meč rezultatom 3/2. Po jednu su pojedinačnu pobjedu te zajedničku u igri parova ostvarili Luka GARIĆ i Josip ARBANAS.

OŠB 2  –  SISAK   4:3

 • 1:0   GARIĆ Luka – RADOŠ Ivica                          3/1   (-5, 3, 7, 2)
 • 1:1   ARBANAS Josip – TERZIĆ Gordan                0/3   (-5, -6, -7)
 • 1:2   BOŠNJAKOVIĆ Marko – RADENIĆ Antonio   1/3   (-9, -3, 8, -6)
 • 2:2   GARIĆ/ARBANAS – TERZIĆ/RADENIĆ         3/0   (6, 13, 3)
 • 3:2   GARIĆ Luka – TERZIĆ Gordan                     3/1   (9, -8, 9, 5)
 • 3:3   BOŠNJAKOVIĆ Marko – HORŽIĆ Viktor        2/3   (7, 6, -5, -8, -5)
 • 4:3   ARBANAS Josip – RADENIĆ Antonio           3/0   (8, 4, 8)

Ekipa OŠB 2 u meču protiv Siska nastupila je oslabljena neigranjem Mattea Bednjaneca umjesto kojega je u sastavu debitirao Marko BOŠNJAKOVIĆ koji je u dosadašnjem tijeku sezone nastupao za treću klupsku ekipu u 3. HSTL (2. Regionalna liga Slavonske regije – zapad). To se i osjetilo na konačnom rezultatu koji je ipak mogao i trebao biti povoljniji za mlade “obrtnike” da baš Marko Bošnjaković nije prokockao gotovo sigurnu pobjedu u meču protiv Viktora HORŽIĆA nakon sigurno dobijena prva dva seta. To je utakmicu odvelo do sedmog meča o kojemu Josip Arbanas nije imao baš nikakvih problema protiv Antonija RADENIĆA. Dvije pojedinačne pobjede u meču ostvario je Luka Garić, a posebno je vrijedna ona protiv najboljeg igrača Siska Gordana TERZIĆA. Jednu je pobjedu ostvario Josip Arbanas, a jednu par Garić/Arbanas. Nakon 7. kola ekipa OŠB 2 jedina je neporažena momčad lige i sama  je na 1. mjestu  s omjerom 7/0, na drugom mjestu je Graničar s omjerom od 6/1, slijede Novska, Strmac i Sirač (5/2) itd. Kompletna se tablica nalazi na klupskoj web stranici u Izborniku “Lige” (2. HL – Slavonska regija-zapad – Sezona 2011./2012.).

 
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