Svjetsko rukometno prvenstvo - Švedska 2011.

Moderator/ica: stjepan

Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Švedska 2011.

PostPostao/la Mata » 21 sij 2011, 08:31

Tako je....to je teorija koja nam daje za pravo da smo još u igri.Ako smo pravi možemo pobijediti sve 3 utakmice i to je to.
Međutim ne znam šta se događa ako i Srbija pobijedi u sve 3 utakmice,valjda bolja gol razlika.
A ovo koja je grupa jača...hm to je relativno...Švedi dugo godina harali,Poljaci u zadnjih par godina u polufinalima...a Argentina je i nas dobila 2003. kad smo bili prvaci...još ako im dođe Messi za drugi krug :o
Mata

PostPostao/la mcs » 21 sij 2011, 08:53

Imenjace, potvrdeno je da Messi ne stize ima kopacke pa ga ne pustaju u Lund tak da nist od njega, oslabljeni su Argentitnci sad i prema napred i natrag, mislim da ih mozemo dobiti u napetoj zavrsnici kada ce se lomiti utakmica.

Sto se tice ekipa sa istim brojem bodova mislim da je prvi kriterij gol razlika ali evo provjerit cu pa javljam...
mcs

PostPostao/la stjepan » 21 sij 2011, 12:31

Iz više razloga smatram da se nećemo uspjeti dočepati jednog od prva dva mjesta koja vode u polufinale.

Prvo, moramo sve pobijediti, ali ni to nije garancija da ćemo uspjeti jer i ako Srbi i Danci sve pobijede, tada bi između nas i Srba odlučivala ukupna gol razlika, a na srpsku ne možemo utjecati. Objektivno, ta je mogućnost preteoretska, ali postoji.

Drugo, ne igramo dobro, a niti je atmosfera u ekipi naročita, osobito nakon Danaca, kao da imamo previše akumuliranih negativnih emocija i to još (i zato) od meča sa Srbima koji nismo dobili iako su to svi očekivali. Kao da je zahladila relacija Goluža-Balić koji nije igrao skoro ništa sinoć u 2. poluvremenu, a čitam i njegovu izjavu "da mu se više gadi rukomet"! Igramo na mahove i više na individualne akcije pojedinaca nego kao ekipa. Vori i Zrnić su opravdali očekivanja i oni su mi OK. Nemamo vanjski šut, većina ekipa ima po dvojicu razarača koji imaju topove u rukama i samo mijenjaju rašlje, lijeve ili desne. Lac previše forsira, često bez rezona, a sklon je i faulima u napadu odnosno probijanjima, sinoć mu 3 puta nisu sudili evidentno naskakivanje na dansku obranu. Buntić je sinoć zabio dosta golova, ali većinu kad je sve već bilo gotovo, a 2 su mu bila praktično autogolovi danskog golmana. Više sam očekivao od Štrleka, posebice brze kontre, ali puno više igramo na desnu stranu i Zrnića nego lijevo na Štrleka. Ali mi protiv ozbiljnih ekipa praktično nemamo kontri i lakih golova, ali ih zato lako primamo. Sinoć su nam Danci 3 put zaredom (!) zabili brzi centar nakon našeg gola, to se ozbiljnim ekipama ne smije događati ili bar ne toliko puta. I golmani loše brane, posebice Alilović kojemu je sve ulazilo.

Treće, pristalica sam "teorije zavjere" jer mislim da će "sustav" (čitaj: IHF) učiniti sve što treba da se domaćina Švedsku pogura do polufinala. Nažalost, Švedi su svoje pravo na kiks (nažalost) već ispucali protiv Argentine i "nije bilo teorije" da sinoć Švedi ne dobiju Poljsku što se i dogodilo. Ako Švedi hoće polufinale, a hoće, ne smiju više kiksati i također trebaju sve dobiti, znači i nas. Ako bude trebalo, pomoći će i susjedi Danci s kojima (gle čuda !) igraju baš u zadnjem kolu i to zadnji meč, nakon što Hrvati svoje odigraju i kad će se znati što im (obojima) odgovara. A prema prvobitnom nisu trebali igrati u zadnjem kolu, ali se izgleda nešto najednom promijenilo... Budimo realni, na djelu će biti skandinavsko "poštenje", nudim okladu da će odigrati baš onako kako će obojima odgovarati, ako treba i remi, bit će remi, ako treba remi sa konačnih 7:7, tako će i biti, kao tvrda tekma, dobre obrane, odlični golmani pa zato malo golova, sic ! Pa nisu oni "balkanci" kao mi one godine kad smo igrali najbolje i derali sve redom da bi s 8 pobjeda i 1 porazom na kraju bili tek 5. jer nismo kalkulirali da u četvrtfinalu izbjegnemo Francuze.

Četvrto, nama će osim Šveda opaki biti i Argentinci za koje, kako čujem, ipak neće igrati Messi iako bi bilo bolje da on igra jer nije naročito visok, a ne ona dvojica visokih razarača koji su i domaćine Šveđane pojeli za doručak, gledao sam tu tekmu na SPORT1 kanalu. Argentina igra odlično, nakon nogometa i košarke, evo ih i u rukometu gdje su do jučer bili sprdnja (sad bi se mogli pojaviti i u vaterpolu ...). A s njima imamo i neugodna iskustva sa SP koja su doduše na kraju završila super ugodno.

Na kraju i peto, sport je to i nada umire posljednja pa ćemo se ipak još malo nadati da će se nešto preokrenuti u našu korist i da će nas nekim čudom krenuti kao i puno puta do sada. I da "pakleni" ni ovaj puta neće završiti u paklu. Bez obzira na sve i kakogod završilo, ovi dečki nisu zaslužili pljuvanje obzirom na "minuli rad", ali trebaju biti spremni podnijeti kritiku ako nisu dobro i pošteno odigrali i dali sve od sebe.
stjepan

PostPostao/la mcs » 21 sij 2011, 12:56

Uhuu Stjepana bravo za post.

Evo necu duljiti puno jer i ja znam puno pisat pa s obzirom na tvoj raniji post, necu duljit osvrnut cu se samo na 5. tocku "stjepanovog" reda

Uzasno me smeta sto nasim rukometasima i cijelom timu se ne smije nista prigovorit, pa ako nesto nije bilo u redu onda nije bilo u redu, ako moja baka vidi da je Buntic bolji od M.K-a onda nek igra Buntic, ali dobro ne smije se njih kritizirat jer su uhvatili dio sportske povijesti, ali ja velim i 100% sam zagovornik toga, zivi se u sadasnjosti a ne proslosti, ako si dobar pokazi to u ovom trenutku, a ne temelju neceg sto je bilo, pa sad da ne odem do kraja sa filozofijom mislim da ste svi spokontali sto sam htio reci...

i jos jedno, mislim da nismo zasluzili polufinale SP-a sa ovakvom igrom, ali srecom ima tu vise reprezentacija pogotov iz nase 2. skupine koje su isto takve, pa se onda necu zalit ako udemo.
mcs

PostPostao/la Mata » 22 sij 2011, 00:05

U jbt vi ga napišete roman pa onda se snalazi u odgovorima.
Mislim da se svi slažemo da je to samo sport i mogući su dakle svakojaki ishodi.Naš mentalitet nas tjera da idemo u krajnosti.
Budemo li odigrali vrhunski ove 3 utakmice i pobijedimo znači zaslužili smo borbu za medalje.
Većinom se slažem sa vašim komentarima pa ću zakuhati malo sa prijateljem Stjepanom i opaliti malo kontru :)
Dakle oko teorije urote.Kad sam ja svojedobno opisivao jedno drugo SP gdje se vrti astronomski novac Stjepan se čudio.A gle čuda čak sam i "pogodio" prvaka :o
Sad odjednom neke skandinavske urote :lol:
Obrijemo li mi sve ...dakle i Švede onda neka oni prave urote kakve hoće.
A malo i o nama poštenjačinama....SP u Njemačkoj...igramo sa Španjolcima više od pola utakmice i jedni i drugi ne gledamo protivnikov gol i kad smo si već postali smiješni odlučimo ipak pobijediti mi,a ne Španjolci jer stvarno je bila sprdačina.
Isto tako na jednom prvenstvu igramo sa Srbijom...njima ništa ne znači,a nama treba pobjeda jer smo kiksali s Norvežanima....volio bih baš pogledati snimak te utakmice onako bez adrenalina
Mata

PostPostao/la matteo94 » 22 sij 2011, 11:05

http://www.net.hr/sport/page/2011/01/21/0915006.html
danas idemo po pobjedu sa novim golmanom na golu, to je IVAN PEŠIĆ....nadam se da će on obavit svoj zadatak i skupiti barem 10 obrana...što se tiče nas, mislim da možemo proći dalje, bez obzira što će danci pustit švveđanima...vjerujete mi, srbi neće dozvolit šveđanima da ih pobjede...kada bi odigrali dva 1. poluvremena kakva su bila protiv danske, sve 3 pobjede bi bile u džepu i onda borba za medalju...vjerujem da dizelaši mogu postati oni stari pakleni i pokazati kako se igra rukomet...vidjet ćemo danas u 18,15 h, nadam se našoj lakoj pobjedi...
matteo94

PostPostao/la mcs » 22 sij 2011, 11:40

Ovako Pesic je po mojem skromnom misljenju najbolji golman izmedu ova 3, ako ce uci dat ce sve od sebe da se nametne, i trazit ce da napravi posao najbolje sto moze.. Ajmo Pesicu!!!

2. stvar sto se tice srba, mislim da ce suci sad tek vuci Svedsku, Srbi nemaju sanse s njima jer se bruse na nas a ostalo im sve odlazi kroz ruke, mislim da su se vec oni pomirli da ne idu dalje.

3. stvar sto se tice danasnje tekme, mislim da je odlicno sto pocinjemo sa Argentinom, repka koja nam moze dati toliko potrebno samopouzdanje da mozemo jos uvijek nesto napraviti, ako dobijemo ovu tekmu to ce nas dici i pocet cemo puno bolje sa Svedskom sutra, ovo treba shvatiti kao tekma za motiv i za samopuzdanje.

4. stvar ovo ide na Matu i Stjepana nasa dva "juniora", svakav ishod moze biti u zadnjoj tekmi DAN-ŠVE, ali ono sto je cinjenica ako mi sve dobijemo idemo dalje, pa nek si pustaju oni kolko ocu, bravo ja :D
mcs

PostPostao/la Mata » 22 sij 2011, 11:52

4....otprilike isto sam i ja napisao neka slažu urote kako hoće ako mi dobijemo sve 3 :P

3.Ako ne možemo dobiti Argentinu onda zatvaramo temu :o

2.Ne bih se složio za Srbe...Šveđe su favoriti ali nije samo medalja u igri već i kvalifikacije za OI tako da će svi gristi do yaya

1-A Pešić....dečka nisam gledao skoro nikad i ne ulijeva mi neko povjerenje.Pa on je treći golman u ZG,a treći je u repki.Nadam se da griješim ali čini mi se da je on u repki jer je poznat po tome da je izboden nožem...ponavljam nadam se da griješim
Mata

PostPostao/la mcs » 22 sij 2011, 12:17

4. ok oko 4. se slazemo znaci dvojica. close thread.

3. Moze zatvaramo posle Argentine ako gubimo

2. Ovo je cisti moj previd za OI, ali svejedno mislim da su SRB bez sanse, vidjet cemo poslije tekme danas... to je moje misljenje

1. Pesic sam gledao par puta i cisto nije fer da je treci golman u ZG-u, znamo dobro kakve se tamo zakulisne igre igraju s gospodinom G. dalje necemo, vidjet cete ako ce braniti...
mcs

PostPostao/la stjepan » 22 sij 2011, 20:49

Hrvatska - Argentina 36:18 ! Što reći, kako sada biti pametan ili "pametan" ? Koja je Hrvatska prava, ova ili ona od prije 2 dana ? Neigranje Messija je očito bio prevelik hendikep za gaučose... Ovo daje nadu i zapravo je sutrašnja utakmica sa Švedima bitka za polufinale. Ako dobijemo, vjerojatno nećemo kiksati protiv Poljaka i eto nas u borbi za medalje. Švedi su dobili Srbe light i imaju bod više od nas. Dobiju li nas Švedi, postaju nam nedostižni i sigurni su za polufinale. Njima paše i remi s nama i tu na scenu stupa moja "teorija zavjere" jer će meč s Dancima biti štela i biti će onako kako paše obojima da prođu jer će Danci dotle sve riješiti (mislim da večeras dobijaju Poljake, a sutra Argentinu). Zaključno, nama igra samo pobjeda sutra, e sad vidjeti ćemo kako će to ići. Siguran sam da će suci navlačiti za Švede preko svake normalne mjere, pritisak publike na naše i na suce biti će izniman, za pobjedu ćemo morati biti 50 % bolji od njih i sudaca ...

[matteo94]
vjerujete mi, srbi neće dozvolit šveđanima da ih pobjede...

Matteo, potpuno kriva procjena, zar misliš da bi Švedi ispali iz igre za polufinale već u 1. kolu 2. kruga ?...

[mcs]
2. stvar sto se tice srba, mislim da ce suci sad tek vuci Svedsku, Srbi nemaju sanse s njima jer se bruse na nas a ostalo im sve odlazi kroz ruke,

[Mata]
2.Ne bih se složio za Srbe...Šveđe su favoriti ali nije samo medalja u igri već i kvalifikacije za OI tako da će svi gristi do yaya

Sasvim normalne pretpostavke "mcs"-a i "Mate", nisam uspio ni na jednoj TV pronaći tu tekmu, igrala se kad i naša, ali sam pratio kretanje rezultata na txt, u 1. su se poluvremenu i do pola drugog smjenjivali u vodstvu, do 20:20, pretpostavljam (moja teorija zavjere, hehehe) da kad je vrag odnio šalu da su suci uzeli stvar u svoje ruke i pogurali Švede do pobjede, moram malo pregledati izvješća sa srpskih portala...
Slažem se i s ostalim vašim ocjenama i procjenama, naravno da ako naši sve dobiju da idemo u PF, moja teorija zavjere igra samo u slučaju da zadnji meč ŠVE - DAN odlučuje o polufinalisti.
stjepan

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostali sportovi

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.