Postao/la stjepan » 21 sij 2011, 12:31
Iz više razloga smatram da se nećemo uspjeti dočepati jednog od prva dva mjesta koja vode u polufinale.
Prvo, moramo sve pobijediti, ali ni to nije garancija da ćemo uspjeti jer i ako Srbi i Danci sve pobijede, tada bi između nas i Srba odlučivala ukupna gol razlika, a na srpsku ne možemo utjecati. Objektivno, ta je mogućnost preteoretska, ali postoji.
Drugo, ne igramo dobro, a niti je atmosfera u ekipi naročita, osobito nakon Danaca, kao da imamo previše akumuliranih negativnih emocija i to još (i zato) od meča sa Srbima koji nismo dobili iako su to svi očekivali. Kao da je zahladila relacija Goluža-Balić koji nije igrao skoro ništa sinoć u 2. poluvremenu, a čitam i njegovu izjavu "da mu se više gadi rukomet"! Igramo na mahove i više na individualne akcije pojedinaca nego kao ekipa. Vori i Zrnić su opravdali očekivanja i oni su mi OK. Nemamo vanjski šut, većina ekipa ima po dvojicu razarača koji imaju topove u rukama i samo mijenjaju rašlje, lijeve ili desne. Lac previše forsira, često bez rezona, a sklon je i faulima u napadu odnosno probijanjima, sinoć mu 3 puta nisu sudili evidentno naskakivanje na dansku obranu. Buntić je sinoć zabio dosta golova, ali većinu kad je sve već bilo gotovo, a 2 su mu bila praktično autogolovi danskog golmana. Više sam očekivao od Štrleka, posebice brze kontre, ali puno više igramo na desnu stranu i Zrnića nego lijevo na Štrleka. Ali mi protiv ozbiljnih ekipa praktično nemamo kontri i lakih golova, ali ih zato lako primamo. Sinoć su nam Danci 3 put zaredom (!) zabili brzi centar nakon našeg gola, to se ozbiljnim ekipama ne smije događati ili bar ne toliko puta. I golmani loše brane, posebice Alilović kojemu je sve ulazilo.
Treće, pristalica sam "teorije zavjere" jer mislim da će "sustav" (čitaj: IHF) učiniti sve što treba da se domaćina Švedsku pogura do polufinala. Nažalost, Švedi su svoje pravo na kiks (nažalost) već ispucali protiv Argentine i "nije bilo teorije" da sinoć Švedi ne dobiju Poljsku što se i dogodilo. Ako Švedi hoće polufinale, a hoće, ne smiju više kiksati i također trebaju sve dobiti, znači i nas. Ako bude trebalo, pomoći će i susjedi Danci s kojima (gle čuda !) igraju baš u zadnjem kolu i to zadnji meč, nakon što Hrvati svoje odigraju i kad će se znati što im (obojima) odgovara. A prema prvobitnom nisu trebali igrati u zadnjem kolu, ali se izgleda nešto najednom promijenilo... Budimo realni, na djelu će biti skandinavsko "poštenje", nudim okladu da će odigrati baš onako kako će obojima odgovarati, ako treba i remi, bit će remi, ako treba remi sa konačnih 7:7, tako će i biti, kao tvrda tekma, dobre obrane, odlični golmani pa zato malo golova, sic ! Pa nisu oni "balkanci" kao mi one godine kad smo igrali najbolje i derali sve redom da bi s 8 pobjeda i 1 porazom na kraju bili tek 5. jer nismo kalkulirali da u četvrtfinalu izbjegnemo Francuze.
Četvrto, nama će osim Šveda opaki biti i Argentinci za koje, kako čujem, ipak neće igrati Messi iako bi bilo bolje da on igra jer nije naročito visok, a ne ona dvojica visokih razarača koji su i domaćine Šveđane pojeli za doručak, gledao sam tu tekmu na SPORT1 kanalu. Argentina igra odlično, nakon nogometa i košarke, evo ih i u rukometu gdje su do jučer bili sprdnja (sad bi se mogli pojaviti i u vaterpolu ...). A s njima imamo i neugodna iskustva sa SP koja su doduše na kraju završila super ugodno.
Na kraju i peto, sport je to i nada umire posljednja pa ćemo se ipak još malo nadati da će se nešto preokrenuti u našu korist i da će nas nekim čudom krenuti kao i puno puta do sada. I da "pakleni" ni ovaj puta neće završiti u paklu. Bez obzira na sve i kakogod završilo, ovi dečki nisu zaslužili pljuvanje obzirom na "minuli rad", ali trebaju biti spremni podnijeti kritiku ako nisu dobro i pošteno odigrali i dali sve od sebe.