http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/h ... a_1011.pdfEvo kako se dođe do tvojih 66 bodova temeljem gornjeg "Pravilnika o izradi rang lista":
Svaki turnir, prema težini, ima svoj koeficijent i to ide u rasponu od 0,3 za Regijske kvalifikacijske turnire do 1,8 za Pojedinačno PH, ukupno je 7 kategorija turnira, u članku 8. je navedno s kojim se koeficijentom igra koji turnir. Članak 9. govori koji se bodovi dobivaju za plasman na turniru u svih 7 navedenih koeficijenata, a svaki još podijeljen na 2 stupca: za svako točno osvojeno mjesto ili kada se bodovi dijele npr. svi koji ispadnu u četvrtfinalu dobivaju iste bodove za plasman od 5. do 8. mjesta (znači bodovi za 5., 6., 7. i 8. mjesto se zbroje i podijele sa 4). Dalje, svi su igrači podijeljeni u 7 kategorija, ovisno o rankingu, a to je sve navedeno u članku 10. Pravilnika. Članak 11. dalje govori koliko se bodova dobiva za pobjede nad igračima iz pojedine kategorije, a članak 12. o još nekim modifikacijama. I sad evo izračuna tvojih bodova:
- 59,5 bodova nosi tvoje 8. mjesto na 2. grupi (koeficijent turnira je 0,7), to su dakle bodovi po osnovi plasmana
- 6,5 bonus bodova dobivaš za 3 ostvarene pobjede i kad zbrojiš to je tih 66,0 bodova
E sad da objasnim tih 6,5 bodova. Dobio si 2 igrača iz V. kategorije (Marinković i D.Zeljko) i 1 igrača iz VI. kategorije (Jardas) pri čemu se gleda njihov ranking na tada aktualnoj rang listi broj 1 gdje je Marinković bio 20., D.Zeljko 25., a Jardas 37. na rang listi. Članak 11. kaže da pobjede nad igračima iz V. kategorije nose 5 bodova, a nad igračima iz VI. kategorije nose 3 boda pa bi to bilo 5+5+3=13 bodova. Ali članak 12., alineja 3. kaže da se rejting bodovi za pozivne turnire 2. grupe dobivaju u 50 % ostvarene vrijednosti, a matematika kaže da je 50 % od onih 13 jednako onih 6,5. Možda je malo komplicirano, ali opet i nije. Tomi je dobio 45 bodova za 2. mjesto na Regijskom i ništa bonusa jer igrači koje je tukao nisu imali rankinga. Isto tako Fićo je dobio 36,8 bodova (36,75 zaokruženo na jednu decimalu) za podjelu 3. i 4. mjesta s Kulejom. Jedino mi nije jasno kako je Antonio dobio bodove za plasman kad na turniru nije ostvario niti jednu pobjedu što je u suprotnosti s člankom 14. Pravilnika. Mislim da je to zato što je voditelj Regije poslao samo konačni plasman bez pojedinačnih skorova igrača. Za prvo mjesto na Regijskom (a da npr. iz nekog razloga nisi nastupio na 2. grupi) dobio bi 51 bod. Ako si nastupio u 2 faze, dobivaš bolje bodove nakon izračuna jer ti nekad 1. mjesto na nižoj razini može donijeti više bodova nego zadnje mjesto na višoj razini (zbog bonusa).
Nadam se da je sada sve jasno, iako mislim da bi vi koji godinama igrate stolni tenis ipak malo bolje trebali poznavati stolnoteniske propise odnosno kako funkcionira stolnoteniski sustav u RH, kako se što vrednuje itd. Dobro, znam lakše se osloniti na tajnika koji to treba znati, ali nije loše i kada bi to sami znali ...