Rang liste HSTS-a

Moderator/ica: stjepan

Re: Rang liste HSTS-a

PostPostao/la ttp » 22 vel 2011, 20:49

Bolje se nemoj prijetiti Tomiju, on je tata mata za tebe hahahah :P

Luka, pa ja uzmem napadački reket i pobjedim sve vas...sramotno ! A japanskim načinom držanja reketa, bolje da ne govorim kako je završilo. Jedino sa Ivanom nisam igrao, ali on je klasa, ne mora se dokazivati, a ti, Fićo, Matteo, Jopa baš me zanima kada ćete me moći razbiti, što biste trebali :P Načekat ću se :lol:
ttp

PostPostao/la stjepan » 24 vel 2011, 08:30

Konačno su objavljeni i rezultati 2. Pozivnog turnira seniora 1. grupe, a samim time i nova rang lista seniora nakon drugog ciklusa ovih turnira (Regijski - 2. grupa - 1. grupa). Dario Dabić je za 8. mjesto na 2. grupi dobio 66,0 bodova te je napredovao za 11 mjesta na rang listi i sada je na 25. mjestu, naš je najbolje rangirani igrač u seniorskoj konkurenciji. Tomislav Klaić je za 2. mjesto na Regijskom turniru dobio 45,0 bodova i ostvario je još veći skok, napredovao je za čak 15 mjesta i sada je na 34. mjestu. Na seniorsku je rang listu po prvi puta u karijeri ušao Filip Jurković koji je za 3. mjesto na Regijskom turniru dobio 36,8 bodova, s tim je bodovima na 54. mjestu. Na rang listu je ušao i Antonio Nožina iako je na Regijskom turniru izgubio sve mečeve, ali je valjda po osnovi plasmana dobio 27,8 bodova, a s tim je bodovima Antonio na 65. mjestu.

Evo trenutnog plasmana svih igrača OŠB na aktualnoj rang listi seniora zajedno s bodovima (u prvoj zagradi je plasman na prethodnoj rang listi, a u drugoj su aktualni bodovi):

SENIORI (RL broj 2 od 23.02.2011.)

* 25. (36.) Dabić Dario (111,0)
* 34. (49.) Klaić Tomislav (72,8)
* 54. (NR) Jurković Filip (36,8)
* 65. (NR) Nožina Antonio (27,8)
stjepan

PostPostao/la ttp » 24 vel 2011, 12:54

Imam nejasnoću... Bodovi se dobiju za plasman, a ne za pobjede koje si ostvario ? Mislim, logično je da se treba gledati i da se gleda ako si dobio nekog bolje rangiranog igrača da ćeš time dobiti više bodova, ali nekako po usporedbi bodova to kao da nema nikakvog utjecaja. I slabi su mi ti moji bodovi, samo 66. Pa da nisam nastupio na seniorskom, za prvo mjesto bih dobio mislim 60 bodova, jer je Tomi dobio 45. Kao i ja kada sam bio drugoplasirani na regiji...
ttp

PostPostao/la stjepan » 24 vel 2011, 14:25

http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/h ... a_1011.pdf

Evo kako se dođe do tvojih 66 bodova temeljem gornjeg "Pravilnika o izradi rang lista":

Svaki turnir, prema težini, ima svoj koeficijent i to ide u rasponu od 0,3 za Regijske kvalifikacijske turnire do 1,8 za Pojedinačno PH, ukupno je 7 kategorija turnira, u članku 8. je navedno s kojim se koeficijentom igra koji turnir. Članak 9. govori koji se bodovi dobivaju za plasman na turniru u svih 7 navedenih koeficijenata, a svaki još podijeljen na 2 stupca: za svako točno osvojeno mjesto ili kada se bodovi dijele npr. svi koji ispadnu u četvrtfinalu dobivaju iste bodove za plasman od 5. do 8. mjesta (znači bodovi za 5., 6., 7. i 8. mjesto se zbroje i podijele sa 4). Dalje, svi su igrači podijeljeni u 7 kategorija, ovisno o rankingu, a to je sve navedeno u članku 10. Pravilnika. Članak 11. dalje govori koliko se bodova dobiva za pobjede nad igračima iz pojedine kategorije, a članak 12. o još nekim modifikacijama. I sad evo izračuna tvojih bodova:

- 59,5 bodova nosi tvoje 8. mjesto na 2. grupi (koeficijent turnira je 0,7), to su dakle bodovi po osnovi plasmana
- 6,5 bonus bodova dobivaš za 3 ostvarene pobjede i kad zbrojiš to je tih 66,0 bodova

E sad da objasnim tih 6,5 bodova. Dobio si 2 igrača iz V. kategorije (Marinković i D.Zeljko) i 1 igrača iz VI. kategorije (Jardas) pri čemu se gleda njihov ranking na tada aktualnoj rang listi broj 1 gdje je Marinković bio 20., D.Zeljko 25., a Jardas 37. na rang listi. Članak 11. kaže da pobjede nad igračima iz V. kategorije nose 5 bodova, a nad igračima iz VI. kategorije nose 3 boda pa bi to bilo 5+5+3=13 bodova. Ali članak 12., alineja 3. kaže da se rejting bodovi za pozivne turnire 2. grupe dobivaju u 50 % ostvarene vrijednosti, a matematika kaže da je 50 % od onih 13 jednako onih 6,5. Možda je malo komplicirano, ali opet i nije. Tomi je dobio 45 bodova za 2. mjesto na Regijskom i ništa bonusa jer igrači koje je tukao nisu imali rankinga. Isto tako Fićo je dobio 36,8 bodova (36,75 zaokruženo na jednu decimalu) za podjelu 3. i 4. mjesta s Kulejom. Jedino mi nije jasno kako je Antonio dobio bodove za plasman kad na turniru nije ostvario niti jednu pobjedu što je u suprotnosti s člankom 14. Pravilnika. Mislim da je to zato što je voditelj Regije poslao samo konačni plasman bez pojedinačnih skorova igrača. Za prvo mjesto na Regijskom (a da npr. iz nekog razloga nisi nastupio na 2. grupi) dobio bi 51 bod. Ako si nastupio u 2 faze, dobivaš bolje bodove nakon izračuna jer ti nekad 1. mjesto na nižoj razini može donijeti više bodova nego zadnje mjesto na višoj razini (zbog bonusa).

Nadam se da je sada sve jasno, iako mislim da bi vi koji godinama igrate stolni tenis ipak malo bolje trebali poznavati stolnoteniske propise odnosno kako funkcionira stolnoteniski sustav u RH, kako se što vrednuje itd. Dobro, znam lakše se osloniti na tajnika koji to treba znati, ali nije loše i kada bi to sami znali ... :P
stjepan

PostPostao/la ttp » 24 vel 2011, 15:59

uuuuuu, HVALA na objašnjenju, sada mi je sve jasno i razumljivo... ko da je moje podrucje
Je l´ se sjećate na forumu lige slast kada sam rekao da me sramota što ništa ne znam... :D pa ste mi rekli da je moje da igram, te da se ne brinem, a za pravila, statistiku..., zato postoji tajnik :P Tako da, žao mi je, držim se toga hahahhaha :mrgreen:
ttp

PostPostao/la stjepan » 25 vel 2011, 10:03

Dobar izgovor zlata vrijedi, hehe ...
stjepan

PostPostao/la ttp » 25 vel 2011, 11:15

:lol: :mrgreen:

Eto, ništa od Don Perignona hahahhaha
ttp

PostPostao/la stjepan » 09 ožu 2011, 08:50

Izišle su nove rang liste za kadete, mlađe kadete i najmlađe kadete nakon odigranog 28. Kupa grada Rijeke, a na kojemu igrači OŠB nisu nastupili. Kako sam i pretpostavio, taj je turnir, obzirom na nizak koeficijent te na neigranje većine najboljih igrača iz "top ten" svih kategorija, vrlo malo utjecao na promjene pozicija igrača na rang listama, a nimalo na sam vrh.

KADETI - U prvih 9 gdje su naši Ivan Garić (1.) i Filip Jurković (9.) nema nikakvih promjena u poretku, tek iza njih tu i tamo su poneki igrači zamijenili mjesta. I Josip Arbanas (20.) i Tomislav Župan (78.) su ostali na svojim pozicijama.

MLAĐI KADETI - Isto kao i kod kadeta, nema promjena u prvih 9, iza njih tu i tamo pokoja zamjena mjesta. Kinkela Daniel iz Opatije je osvojio turnir, ali se nije mrdnuo sa svog 7. mjesta. Josip Arbanas je i dalje 2., jedino su Antonio Gavran i Davor Hemar pali za 2 odnosno 3 mjesta dok je Dario Pudić ostao na istoj poziciji (50.).

NAJMLAĐI KADETI - Ovdje je Dario Pudić pao za 1 mjesto i sada je 15., Marko Tomas je napredovao za 1 mjesto, Juraj Lovrić pao za 3 mjesta, a ostali su tamo gdje su i bili prije Rijeke.

Evo trenutnog plasmana svih igrača OŠB na aktualnim rang listama juniora, kadeta, mlađih kadeta i najmlađih kadeta zajedno s bodovima (u prvoj zagradi je plasman na prethodnoj rang listi, a u drugoj su aktualni bodovi):

KADETI (RL broj 11 od 09.03.2011.)

* 1. (1.) Garić Ivan (1.162,5)
* 9. (9.) Jurković Filip (645,5)
* 20. (20.) Arbanas Josip (302,8)
* 78. (74.) Župan Tomislav (21,5)

MLAĐI KADETI (RL broj 11 od 09.03.2011.)

* 2. (2.) Arbanas Josip (1.320,0)
* 27. (25.) Gavran Antonio (209,0)
* 40. (37.) Hemar Davor (84,0)
* 50. (50.) Pudić Dario (54,0)

NAJMLAĐI KADETI (RL broj 11 od 09.03.2011.)

* 15. (14.) Pudić Dario (302,5)
* 51. (52.) Tomas Marko (18,8)
* 60. (60.) Koncoš Matej (11,0)
* 62. (62.) Garić Filip (10,8)
* 70. (67.) Lovrić Juraj (6,0)

Seniorska rang lista nakon PH još nije objavljena, postoje određene situacije koje se moraju mijenjati odnosno definirati u Pravilniku o rang listama pa će valjda onda biti i seniorska.
stjepan

PostPostao/la stjepan » 16 ožu 2011, 13:15

Nakon seniorskog PH objavljena je nova seniorska rang lista. Ona je još neslužbena budući su u proceduri izmjene Pravilnika o rang listi koje je predložila Natjecateljska komisija, ali to treba donijeti Izvršni odbor HSTS-a. Izmjene se tiču načina tretiranja i obračuna bonus bodova kod predaje mečeva prije ili za vrijeme meča.

Na neslužbenoj rang listi nema bitnih promjena što se tiče igrača OŠB. Dabić i I.Garić nisu osvojili nikakve bodove na PH tako da je Dabić pao za 1 mjesto isto kao i F.Jurković i Nožina, dok je T.Klaić pao za 4 pozicije. Na čelo seniorske rang liste je izbio Ivan Juzbašić (s njim je na PH u skupini bio I.Garić).

Evo trenutnog plasmana svih igrača OŠB na aktualnoj rang listi seniora (za sada neslužbenoj) zajedno s bodovima (u prvoj zagradi je plasman na prethodnoj rang listi, a u drugoj su aktualni bodovi):

SENIORI (RL broj 3 od 14.03.2011.)

* 26. (25.) Dabić Dario (111,0)
* 38. (34.) Klaić Tomislav (72,8)
* 55. (54.) Jurković Filip (36,8)
* 66. (65.) Nožina Antonio (27,8)
stjepan

PostPostao/la stjepan » 16 ožu 2011, 13:19

Baš sam mogao staviti i link za rang listu, pa ga evo sada, tu dolje, samo kliknete ... :lol:

http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/r ... iori_3.pdf
stjepan

PrethodnaSljedeća

Natrag na Sezona 2010./2011.

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.