Ipak već danas otvaram ovu temu i najavljujem 5. kolo 2. HL-istok u kojoj nakon 5 tjedana pauze ponovo nastupa OŠB. Tko se još sjeća pobjede u Vukovaru pa dana "Otvorenih vrata" u Vukovaru ili meča s Olimpijom ID u Osijeku... Valja pogledati u budućnost koja je za koji dan. Evo svih parova 5. kola:
OLIMPIJA ID - MSTC NOSTRO
VUKOVAR '91. - PODRAVKA
OŠB - MIHOVLJAN
GRANIČAR - ŠENKOVEC
OLIMPIJA ID - PODRAVKA
VUKOVAR '91. - MSTC NOSTRO
OŠB - ŠENKOVEC
GRANIČAR - MIHOVLJAN
Naravno, najviše smo fokusirani na naše mečeve gdje bi, nadam se, trebali podebljati bodovni saldo. Nekako imam osjećaj da svi dečki jedva čekaju subotu, da su dobro pripremljeni i spremni, a i da su motivirani, posebno neki (mislim na Adama), da pokažu da su slabiji rezultati u dosadašnjem dijelu sezone splet raznih okolnosti, a ne takve razine kvalitete kakvu pokazuje trenutačni skor.
MIHOVLJAN - mislim da smo tu favoriti i da bi to trebali dobiti iako sam i maksimalno oprezan jer to nije onaj Mihovljan od prošle 2 sezone (potpuno nespreman, čak neozbiljan) iako su isti igrači u pitanju, sada su bolji i spremniji što su i pokazali pobjedom protiv Šenkovca. Imaju lošiji omjer (2/5) od OŠB (2/3), ali njihova eventualna pobjeda stavlja ih u bolji položaj u odnosu na nas. Nas pobjeda stavlja u još dominantniji položaj u odnosu na njih. Nino Bujan svakako im je prvi igrač, napravio je "dvice" protiv Šenkovca i Nostra, dobio je još i Horvata iz Vukovara, ali i propustio nemoguće protiv Tomića jer kod 3:1 za Mihovljan ispušta dobiveni meč. Igrao je dobro, "al pari", protiv još nekoliko respektabilnijih igrača lige. Jedna pobjeda nad Bujanom odvodi meč u sigurne vode za OŠB jer su ostali dosta slabiji. Tomislav Marušić ima 2/7, a Davor Matotek 0/4, no, nikad ne znaš kako se stvari mogu razvijati. Par igraju u kombinaciji Marušić/Bujan i to vrlo dobro, ostvarili su 3 pobjede. Odigraju li svi naši na svojoj razini, tu bi ipak trebali do pobjede.
ŠENKOVEC - od njih mi se kosa diže na glavi, ovo što još imam, prije svega zbog 2 lanjska 3:4 poraza i jer su nam uvijek neugodni, inače su dečki OK. Jedina ekipa koju nismo NIKADA pobijedili u 2. HL, bili su i prvoligaši, ali to su bili ili jesu i Podravka i Mihovljan i Olimpija i Igea Željezničar i sve smo ih pobjeđivali, ali Šenkovca nismo nikad. Možda je došlo vrijeme za rušenje tradicije i čini se da su sada slabiji nego prijašnjih godina, slabiji nego lani kada su se dva puta provukli. Matija Barić je prvi igrač lige sa 11/1, prvi poraz u prošlom kolu od Dragana Kneževića, nekoliko godina u samom vrhu lige, nikada ga ni jedan naš igrač nije dobio, njegov meč s Dariom bi trebao biti poslastica dana. Rinaldo Jurinec nam je također neugodan, sada ima omjer 5/6, nije na lanjskoj razini, ali je popravio formu od početka sezone. Lani naš krvnik, dobio obje sedme odlučujuće partije protiv OŠB. Djeluje pomalo nezgrapno, kao da je nepokretan, ali zna opako udarati. Treći im je igrač Eugen Šimon koji ima 2/9, ali on ne smije (a nikada ni nije) napraviti partiju protiv naših. Kada bi sada došli do sedme, mi bi sigurno dobili uz pretpostavku da postavljaju igrače po jačini.
Prognozirati je nezahvalno jer se radi o najopakijem sportu. Jedna pobjeda bi bila solidan učinak (Šenkovca ipak nikad nismo dobili), a nadam se i dvjema što bi nas pogurnulo u sredinu odnosno čak i u gornji dio ljestvice. S obje bi pobjede polusezonu završili na 5. mjestu sa šansama za još boljim plasmanom. No, prije treba odraditi subotu pa ćemo biti malo pametniji.
U subotu je i derbi kola i prvenstva između neporaženih Olimpije i Podravke. Iako su Belić i Lončar odličan par, uvjeren sam da Olimpija to dobija, naravno da će prije toga lako dobiti i Nostra. I Vukovar će dobiti Nostra, a u meču Vukovar - Podravka veće šanse dajem Podravki. Graničar će, mislim, izgubiti obje (Šenkovec i Mihovljan), a OŠB će, naravno, obje dobiti !