6. kolo (11.12.2010.)

Moderator/ica: stjepan

6. kolo (11.12.2010.)

PostPostao/la stjepan » 08 pro 2010, 13:47

Još se naravno može komentirati prošlo uspješno kolo, ali već otvaram i temu slijedeće subote kada se igra posljednje jesensko 6. kolo u 2. HL - istok, a u njemu se sastaju:

PODRAVKA - GRANIČAR
MSTC NOSTRO - OŠB
KUTINA - VUKOVAR '91.
MLADOST (P) - OLIMPIJA ID

PODRAVKA - OŠB
MSTC NOSTRO - GRANIČAR
KUTINA - OLIMPIJA ID
MLADOST (P) - VUKOVAR '91.

U 6. kolu slobodne su ekipe Šenkovca i Mihovljana koje su već na odmoru. Iz kuta tajnika kluba koji sve podrobno, doduše teoretski, izanalizira, objektivnost govori da smo favoriti u meču protiv Nostra, a da je Podravka favorit protiv nas. Mislim da bi svi bili zadovoljni da papirnati favoriti potvrde taj status. Iako intimno i subjektivno, želimo da se to dogodi samo u prvom meču, a u drugom ne. 8-) . Analiza suparnika iz kuta klupskog tajnika:

MSTC NOSTRO - Pretposljednja ekipa na tablici s učinkom od 1 pobjede i 6 poraza (OŠB je na 5. mjestu s 4 pobjede i 3 poraza). Do prošle subote ekipa na kojoj se "popravljala gol-razlika", 5 glatkih poraza sa samo 2 pojedinačne pobjede mladog Damjana koji je imao 2/3, a ostali živi užas: Panić Filip 0/5, Tkalec Igor 0/5, Kučević Samir 0/2, par 0/5 ! "Metlom" (4:0) su ih pomeli Podravka, Šenkovec i Kutina, a "pristojne" (1:4) poraze upisali su protiv Mihovljana i Petrinje. A onda se prošlo kolo dogodila rezultatska preobrazba ekipe u kojoj je debitirao ove sezone Nikola Magdalenić. Lideru Olimpiji uzeli su 2 pojedinačne partije, obje Damjan (protiv Tominca i Čovića) koji je iskoristio male rošade domaćina ubacivanjem Čovića poslije para da bi popodne šokirali pobjedom u Vukovaru sa 4:3 uz dvije pobjede Kučevića te po jednu Damjana i Magdalenića. Samir Kučević je dobio Tomića i Horvata u sedmoj, on im je sigurno najjači igrač. Nije jasno zašto je tako malo igrao u dosadašnjem dijelu sezone, kao da iz nekog razloga dozira nastupe (nekompletnost ekipe, povrede, bolesti :?: ). Par je Nostru "najslabija karika" jer imaju svih sedam poraza, igrali su ga u 3 razne kombinacije, ali postoji i ona "o zakonu velikih brojeva" pa treba biti oprezan, uostalom i naš učinak u paru nije impresivan (2/5). Bilo kako bilo, mislim da smo i protiv najkompletnijeg Nostra favoriti, "samo" to treba potvrditi i za stolom. S njima imamo negativan (3/5) omjer pobjeda i poraza i to zbog 2 lanjska poraza kada su oni u sastavu imali Džaferovića i Radočaja i bili neusporedivo jači nego danas. Izvukli su nam se u jesen u Čakovcu kada smo vodili 3:1 pa izgubili 3:4, siguran sam da Dario još pamti tu utakmicu i da će imati i dodatnih motiva... Proljetos je u Brodu bilo 4:2 za njih, iz toga sam meča upamtio nesportsko ponašanje Džaferovića gdje su se on I Damir zamalo potukli na kraju, a pravdu je u svoje ruke htio uzeti i jedan "pogolemi" gledatelj (Vinko Tomakić) koji se također htio obračunati sa "omalenim" Džaferom ... Također, pamtimo i meč iz pretprošle sezone kod nas kada je Adam igrao sa Kučevićem odlučujući sedmi meč i gubio 3:8 u petom setu, da bi onda "postao stari dobri Adam" :lol: i to lako okrenuo na 11:8 za našu pobjedu. Uvijek su mečevi s Nostrom bili nekako ludi, puni uzbuđenja, a često je o ishodu ovisio i status jedne od ekipa. Naš status sada nije upitan, njihov je, iako će za njih važnije biti popodne i meč protiv Graničara.

PODRAVKA - Trenutno na diobi 2. mjesta s Kutinom sa 6 pobjeda i 1 porazom, ali i međusobnom pobjedom protiv Kutine. Potpuno obratna priča, ekipa koja igra 2 godine s 3 ista igrača: Danijel Lončar godinama prvo ime ekipe i godinama jedan od najboljih igrača lige. Nikada ga nitko od naših nije pobjeđivao sve dok nije upoznao Adama Smudu koji ga je razmontirao prošle sezone u Koprivnici. Ipak pravi je igrač i pravi sportaš, ima iskustvo pobjeđivanja u 1. ligi, ali čini se ne više tako nedodirljiv kao prije, trenutni mu je omjer 7/3, lako je gubio od D.Kneževića, Arapovića i F.Runjića. Čini se da je Podravci trenutno prvi igrač ipak Krunoslav Belić koji ima 10/2, on je gubio samo od dvojice najboljih: Barića (9:11 u petom setu) i prošle subote 1/3 protiv D.Kneževića. Treći im je igrač Danijel Jurašić koji ima 3/5, ali nipošto nije slab igrač i daje doprinos ekipi, ne možeš sa sigurnošću reći da na njemu imaš partiju, ali od dvojca Belić-Lončar ipak je bitno slabiji. S Podravkom imamo također negativan omjer od 2/4, a oba smo ih puta dobili pretprošle sezone (dakle, znamo za pobjedu i u Koprivnici), oba puta po 4:3, u utakmici u Brodu te sezone za nas je zaigrao i mali Jakov Klaić, ali namjerio se baš na Lončara ... Sigurno je da su favorit protiv nas, ali u nekim ludim okolnostima možda bi i mi mogli do pobjede po scenariju: dvije protiv Jurašića, par i da netko skine Lončara ili Belića ili nekako slično. Par im je jak i uvijek igraju Belić i Lončar, no, nitko nam ne može zabraniti nadu ...

Derbi zadnjeg kola je u Kutini gdje gostuje Olimpija. Iako se s tim neće složiti Željko Runjić, mislim da će to ipak dobiti Olimpija, ne lako, ali dobiti. Runjići u paru nisu poraženi, na trećem (Tomincu) naprave 2 partije i evo ti belaja ... Ipak prognoza je 2 pobjede Olimpije i 2 poraza Vukovara kod Kutine i Petrinje koje će, znači, upisati po pobjedu i poraz. Zanimljivo će biti i u derbiju začelja koji igraju Nostro i Graničar i rezultat toga meča direktno će odlučivati tko bi mogao ispasti, a tko u kvalifikacije iako ima još pola sezone do kraja. Izgubi li to Graničar (a sigurno je da će izgubiti dopodne kod Podravke), bojim se da će se onda teško spasiti jer bi onda ostao na nuli, a Nostro bi imao 2 pobjede kao i Vukovar što bi im bila značajna prednost u odnosu na Graničar. Ne bi bilo gotovo, ali skoro ...
stjepan

Re: 6. kolo (11.12.2010.)

PostPostao/la stjepan » 08 pro 2010, 14:01

Ne pravi se ražanj dok je zec u šumi, ali dobijemo li jednu (Nostra), na polusezoni ćemo imati isti omjer kao i Petrinja (5/4) i biti ćemo, kao i sada trenutno, na diobi 4. i 5. mjesta. Naravno, uz potpuno realnu pretpostavku da će Petrinja dobiti Vukovar, a izgubiti od Olimpije. S Petrinjom bi tada mogli potpuno ravnopravno u utrku za 4. mjesto jer su prve 3 ekipe realno nedostižne za nas. A to, mislim, velika većina nije očekivala od OŠB ove sezone obzirom na sastav ove sezone u odnosu na prošlu ...
stjepan

PostPostao/la boško ošb » 09 pro 2010, 15:21

sretno dečkima u čakovcu i koprivnici. nek donesu jednu pobjedu i to će biti zadovoljavajuće... dario no.1 :D
Hajduk živi vječno!
boško ošb

PostPostao/la sportikus » 09 pro 2010, 16:09

Tajnik kao da je stari iskusni sportaš sa papirom struke, jer nakon ovakve analize što više reči.. ;) Svaka čast!
Slažem se u potpunosti da smo favoriti protiv Nostra, pogotovo ako Dario i Tomi budu na prošlosubotnjem nivou, a još više ako im se ja priključim, a rado bi vidio taj scenarij. Jako su neugodna ekipa, Magdalenić nije zgodan al je nezgodan :P mislim da snjim nemam baš najbolji omjer, Kučević drži loptu, pametno odigra.. Dobro je da prvu igramo protiv njih, jer naš primarni cilj će, nadam se, biti ispunjen, a u Koprivnici kako bude, ali sigurno da na papiru imaju jača imena i za stolom se može vidjeti.
I ja mislim da nitko nije baš očekivao da ćemo biti u sredini tablice, već se špekuliralo o borbi sa opstanak sa Graničarom. Veliku ulogu tome ima Dario, koji nas je sve iznenadio ugodno, tomi varijabilan, ali kad je trebalo izvrstan, jedino nekako ja još kaskam, što zbog opravdanih-što neopravdanih razloga, ali i stolni je timski sport :P
Potpisujem omjer 1/1 u subotu!
Prognoza:
PODRAVKA - GRANIČAR 1 - 1.07
MSTC NOSTRO - OŠB 2 - 1.40
KUTINA - VUKOVAR '91. 1 - 1.20
MLADOST (P) - OLIMPIJA ID 2 - 1.25

PODRAVKA - OŠB 1 -1.30
MSTC NOSTRO - GRANIČAR 1 -1.75
KUTINA - OLIMPIJA ID 2 - 1.45
MLADOST (P) - VUKOVAR '91 1 - 1.35
Ukupno-10.006
Ulog 50kn-mogući dobitak=500.32kn
;)
sportikus

PostPostao/la stjepan » 09 pro 2010, 23:39

Pravi si "bookmaker", nema šta, vrhunski uradak iz Germaniasporta... :lol:

A što ti znači ono "Tajnik kao da je stari iskusni sportaš..." ? Mislim, onaj "kao" ti je suvišan ... Star sam i iskusan, nema što, a sportaš ? Gdje si ti bio kad sam ja rasturao u klikeranju (znaš li što je to uopće ?), da ne govorim o "čovječe ne ljuti se", tu me nitko nije mogao dobiti... :lol:

Igrao sam i "kvizovku", tu sam bio u polufinalu prvenstva Jugoslavije, hodao sam po turnirima kao pravi "globetrotter", igrao sam u Sarajevu, Bjelovaru, Novom Sadu, Somboru, Zagrebu ... Jednom sam tukao dvostrukog prvaka Jugoslavije i to na svom drugom turniru u karijeri igranom u Vrbovcu 2 dana, ja se pojavio niotkuda, 24 igrača igrala, njih 23 s rankingom, a ja bez, potpuni anonimac. I sredim prvaka, i još petoricu, omjer 6/5 u 11 mečeva nije loš za potpunog autsajdera, to su bili dani ... Dogurao sam do 23. mjesta državne rang liste na kojoj je bilo oko 150 igrača od Triglava do Gevgelije ... A onda je došao rat i sve je to prestalo, a bio sam u velikom naletu.

A duboki sam trag ostavio i u stolnom tenisu. Bio sam prvak razreda i igrao za ekipu svoje škole, s "drvenjakom" s placa, od licitera ... :oops: Kakva trava, off i deff, pičili sa šperpločom na kuhinjskoj trpezi, razvučemo one izvlačke pa udri do pola noći ili dok se šperploča ne usiječe i raskrvari prstenjak... Imao sam i jednu "međunarodnu" pobjedu, jednog su ljeta organizirali seoske sportke igre, ja igrao za svoje selo i smazao nekog starog iz susjednog sela, uh, kako sam bio važan, kao da sam osvojio Svjetsko... ;)

Dakle, sve točno, samo nema "kao", jer tajnik je zaista stari, iskusni sportaš ... :lol:
stjepan

PostPostao/la sportikus » 10 pro 2010, 00:13

uu, duboke isprike, sa štovanjem dr.Stjepane, pa nisam znao za sve to ;)
Nego..pa što ja onda igram u prvoj trojci kraj ovakvog igrača, svjetske klase!!? Svaka čast, nekako imam dojam da ima još toga ali da niste pisali kako me ne bi pokopali do kraja :D
Vidiš kako je taj naš hrvatski jezik zeznut..jedna riječ i sve ode kvragu :))
sportikus

PostPostao/la tomi » 10 pro 2010, 00:47

hahahaha... smijesno mi je kad sve ovo citam... ali imam jednu zamjerku na adamovu kladionicu... adame fulat ces onaj jedan par... znas ti koji... podravka-osb bolje ti je da storniras listic na vrijeme da ne izgubis pare...hhahahahah
tomi

PostPostao/la sportikus » 10 pro 2010, 01:25

hehe. A ne znam tomi, možda neka kombinacija, ha? :)) ili imaš dojavu? :P
sportikus

PostPostao/la stjepan » 10 pro 2010, 08:25

Imam ja: Lončar je na službenom putu u Brazilu, piloti su tamo navodno u štrajku i neće se stići vratiti. Vraća se brodom iz Rija i stići će na drugi dio sezone. Beliću se pokvario auto pa također neće doći, igraju Jurašić, jedan kadet i jedan mlađi kadet ... :lol:
stjepan

PostPostao/la Mata » 10 pro 2010, 14:40

Dečki sretno sutra :!:

Radi popravljanja kućnog budžeta višim koeficijentima ja bih popodnevni program igrao na neka iznenađenja i stavio bih sve dvojke :roll:

Stjepane,radi recesije slobodno napiši samo jedan sms na kraju meča...dakle Nostro -OŠB 2:4 pobjede Klaića,Dabića,Smude i para i Podravka-OŠB 3:4 pobjede Klaića,Dabića i Smude 2x...ne moraš kao inače opisivati svaki poen :P

I evo za kraj,pretražujem po net-u sva izdanja sarajevskog "Oslobođenja" novosadskog "Dnevnika" itd i nikako ne mogu pronaći ove tvoje uspjehe u klikeranju,kvizovki i sl. :lol:
Mata

Sljedeća

Natrag na Sezona 2010./2011.

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.