58. ZAGIPING, Zagreb, 13. - 15.05.2011.

Moderator/ica: stjepan

Re: 58. ZAGIPING, Zagreb, 13. - 15.05.2011.

PostPostao/la stjepan » 16 svi 2011, 08:40

Naši dečki su po prvi puta na postolju ZAGIPINGA, imamo 2 bronce, Josipovu pojedinačnu u mlađim kadetima te ekipnu kadeta (Ivan i Fićo). Bilo je još dosta dobrih rezultata i plasmana, čak su i svi naši klinci ponešto pobjeđivali i prolazili kvalifikacijske grupe što do sada baš nije bio slučaj (osim Pudića). Svi koji su nastupili ostvarili su barem poneku pobjedu. Detaljno izvješće je na web stranici, možda je preopširno, ali takav je i turnir - ogroman. Htio sam da ostane zapisano protiv koga su sve igrali naši igrači, napisani su svi mečevi, "obrtnici" su pobjeđivali Slovence, Bosance, Srbe, Crnogorce, a Arbanas je sredio i jednog Talijana.
stjepan

PostPostao/la matteo94 » 16 svi 2011, 10:43

Kao prvo, želim čestitati Josipu, Ivanu i Fići na osvojenim trećim mjestima na ZAGIPINGU... mnogim igračima je osvajanje medalje na "ZAGIJU" ostala samo pusta želja i san... oni su to uspjeli i gotovo sam siguran da će u sljedeće 3 godine (koliko imaju Ivan i Fićo u juniorima) i u sljedećih 5 godina (koliko ima Jopa u kadetima i juniorima) biti jedni od glavnih favorita za osvajanje medalje, što ekipno što pojedinačno... jedino mi je žao što Jopa nije uspio ništa ekipno napraviti... ova konkurencija je ipak prejaka za Gavrana... on je pobijedio sve što je mogao, ekipno je izgubio samo jedan meč, a Gavran je izgubio sve što je mogao izgubit...
također mi je žao što ja i Boško nismo uspjeli ući u glavni turnir ekipno... pokazalo se da je naše neiskustvo igranja parova presudilo... u onom meču koji sam izgubio u svim setovima sam bio blizu, također i u paru... da je bilo malo više koncentracije, bili bi mi u subotu u glavnom turniru...
što se tiče mog pojedinačnog nastupa, ja sam zadovoljan... ispunio sam svoj cilj, on je bio da prođem grupu, kasnije se pokazalo da je u ovom trenutku to moj maksimum... nisam nikako očekivao da ću Ivinića pobijediti 3:0, jel sam se malo raspitivao o njemu i čuo sam da je dosta dobar igrač... pogotovo kad sam vidio kako je odigrao protiv Čekiča iz Crne Gore... s njim se je nadigravao uzeo mu je i set, što ja nisam uspio... očekivao sam veliku borbu, ali sam sam sebe iznenadio sa svojom igrom... odigrao sam agresivno, precizno, nekoliko stvarno dobrih poena, skoro pa nisam napravio ni jednu pogrešku... stvarno sam zadovoljan... nadam se da ću se malo podići na rang listi i da ću sljedeće sezone na nultoj rang listi biti u 20 najboljih juniora... bit će se teško tu zadržati, ali napokon očekujem da ću sljedeće sezone igrati svoju najbolju igru...
matteo94

PostPostao/la mcs » 16 svi 2011, 11:03

Kod: Označi sve
Mata

Ah ti Slovenci... :P baš nas ne vole ...da nije njih bilo bi još medalja...Bravo Jopa!!!

Važno da smo im na Eurosongu dali 12 bodova, a susjedu Merlinu 7. Malo je van teme, ali evo... Ma nemoj se nista Mata, meni su Slovenci na Zagipingu dva put uzeli medalju ekipno, tak da ono, ali svejedno su ok decki i dan danas.... :)
mcs

PostPostao/la stjepan » 16 svi 2011, 12:59

Dobra analiza Matteo, dobro si i odigrao pojedinačni dio, plasman je sasvim OK. Šteta za ekipno, mogli ste se u subotu još ohoho naigrati... Vidio sam večer prije da baš ne funkcionirate u paru, kad ono baš par odlučivao ... Volio bih čuti još malo detalja od samih aktera, igrača ili onih koji su bili tamo ...
stjepan

PostPostao/la ttp » 16 svi 2011, 13:18

Ekipno, polufinale protiv BIH 1. Meč u kojem je Ivan izgubio 3:2, prvi set mislim da je bilo 16:14 za Ivana, jedan drugom nisu mogli vratiti servu, i živciraju se u tom fiksu, i jedan i drugi, izuzetno kratki poeni u fiksevima... Ipak, Garić dobiva prvi set. Drugi set, vodi 9:6, gubi na 9. Treći set vodi 10:9, gubi...
4. set uvjerljivo dobiva, ali peti, bio je blizu, ovdje je baš svaki poen bio bitan, obadvojica su držali svoje 2 serve, ali nažalost, stalno je protivnik vodio sa 2 poena razlike... jako malo je nedostajalo da izjednači... opet, bilo je fulanja i zicera, i laganih lopti... Tako da, usudim se reći, poen, dva je presudio da ne dođe do para, tj. 5 meča... Velika borba za svaki poen. To je tako. Ne treba za taj meč žaliti, iako uvijek ostaje ono nešto... sa jedne strane šteta, a sa druge, nema šta, odlično...
ttp

PostPostao/la Mata » 16 svi 2011, 14:06

Ja sam se malo našalio za Slovence nakon tomijevog izvješća da su oba naša dečka ispala od njih ;) ,ali kad sam pročitao Stjepanovo izlaganje vidim da od slovenaca nisu nastupili samo Bojan Križaj i Zlatko Zahovič :o pa cijela Slovenija je bila na Zagiju :P
Mata

PostPostao/la mcs » 16 svi 2011, 14:13

Ja sam se malo našalio za Slovence nakon tomijevog izvješća da su oba naša dečka ispala od njih ,ali kad sam pročitao Stjepanovo izlaganje vidim da od slovenaca nisu nastupili samo Bojan Križaj i Zlatko Zahovič pa cijela Slovenija je bila na Zagiju

Nemoj zaboravit i Tinu Maze ako si vec uzeo Križaja... :)
mcs

PostPostao/la Mata » 16 svi 2011, 14:16

Nisam...pisao sam samo o muškom dijelu turnira :)
Mata

PostPostao/la boško ošb » 16 svi 2011, 14:58

evo, odigrao sam i svoj posljednji zagi, koji mi je bez obzira na 4. mjesto u grupi bio možda jedan od boljih... par poena je moglo dovesti do sasvim druge priče (tj. mog ulaska među 32) ali šta bi bilo kad bi bilo.... idem redom, protiv slovenaca ekipno, obadvojica smo dobili slabijeg igrača, a izgubili od jačeg i presudio je par kojeg ja i matteo nismo igrali nikad, osim večer prije turnira... :)
pojedinačno kvalifikacije, tu mi je žao što nisam uzeo 1. mjesto (izgubio od turka 3:2, a vodio 1:0 i 2:1), ali sigurna pobjeda nad BIH predstavnikom...
e sad i taj famozni glavni turnir... ulazim ja u subotu ujutro u dvoranu i vidim ždrijeb pojedinačnog... smračilo mi se pred očima kad sam vidio svoju grupu (abdagić - 2. igrač bosne, zeljko d. i bapič - slovenac od kojeg sam izgubio 3:0 na tovi).... međutim kad je počeo prvi meč stvari su se malo zakomplicirale... vodim zeljka 2:0 u setovima (dobio sam na 7 i 9), stižem sve moguće loptice i jednostavno igram na visokoj razini... negdje u trećem setu doalzi dario i počinje gledati meč... treći set gubim na 5 ili 6... e sad i taj četvrti set... prvo vodim 5:1, on traži time-out, ali i nakon njega ja odlazim na 7:1... međutim, tada se nešto okrenulo... zeljko dolazi do 7:7, dalje je bilo drž nedaj i gubim taj set na 9... peti set je bio samo formalnost jer je bio u velikoj psihološkoj prednosti koju ja za stolom nisam mogao nadoknaditi... meč protiv slovenca sam počeo slabo, vjerojatno još pod dojmom prošlog meča, ali kasnije se malo stabiliziram i dobivam 3. set, a u 4. propuštam 2 ili 3set loptice... protiv abdagića nisam mogao više od onoga što sam napravio...
sve u svemu bilo je dobro, dosta jakih mečeva i na kraju čestitke našim dečkićima na osvojenim medaljama i nadamo se da će ih biti još...
Hajduk živi vječno!
boško ošb

PostPostao/la Mata » 16 svi 2011, 15:03

Šteta boško za propušteno vodstvo,ali događa se...

negdje u trećem setu doalzi dario i počinje gledati meč..

Samo da pitam...da li ti je Dario sugerirao pokretom ruke da momku serviraš u forehand :( ...ako je odgovor DA onda mi je sve jasno :P
Mata

PrethodnaSljedeća

Natrag na Sezona 2010./2011.

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.