1. Otvoreni turnir HSTS-a (Dugo Selo, 01. i 02.2012.)

Moderator/ica: stjepan

1. Otvoreni turnir HSTS-a (Dugo Selo, 01. i 02.2012.)

PostPostao/la stjepan » 24 kol 2012, 14:54

Nakon ovotjednog 3. Kupa grada Paga koji se igra od danas do nedjelje, na web stranici HSTS-a objavljene su Propozicije za 1. Otvorene turnire HSTS-a koji se igraju za Trofej "Reno Vinek". Prvi se OPEN turniri HSTS-a igraju u kategorijama najmlađih kadeta, mlađih kadeta, kadeta i juniora - igra se u Gradskoj športskoj dvorani u Dugom Selu i to u subotu 01.09.2012. (najmlađi kadeti i kadeti) te nedjelju 02.09.2012. (mlađi kadeti i juniori). Iste se kategorije igraju i u ženskoj konkurenciji. Dakle, sve slično ili gotovo isto kao i na Pagu, s tim da je koeficijent ovih turnira 1,0 odnosno dvostruko veći od Paga. OŠB će naravno ići u Dugo Selo sa većim brojem igrača nego na Pag, konačan spisak putnika bit će definiran u ponedjeljak 27.09., a prijava će ići u utorak 28.09. kada ću ovdje i objaviti u kojemu se sastavu ide u Dugo Selo. Link na propozicije:

1. Otvoreni turnir HSTS-a - Trofej "Reno Vinek" (PROPOZICIJE): http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/0 ... ovinek.pdf
stjepan

Re: 1. Otvoreni turnir HSTS-a (Dugo Selo, 01. i 02.2012.)

PostPostao/la stjepan » 27 kol 2012, 12:48

Prijava za Dugo Selo i 1. OPEN turnire HSTS-a upravo je odaslana, a tamo ćemo nastupiti sa ukupno 7 igrača, ali ćemo imati 8 predstavnika budući će Jopa ponovo odigrati obje kategorije. Prijavljeni su:

NAJMLAĐI KADETI (subota) - Lovrić Juraj i Tomas Marko

KADETI (subota) - Arbanas Josip i Gavran Antonio

JUNIORI (nedjelja) - Jurković Filip, Arbanas Josip, Vukovarac Bernard i Župan Tomislav

To je maksimalno što imamo na raspolaganju. Mlađih kadeta trenutno nemamo u fokusu jer još nisu u treningu. Nije dobro što (zbog svatova) i ovaj turnir propušta Ivan Garić, ali što se može.
stjepan

PostPostao/la stjepan » 29 kol 2012, 11:30

Na web stranici HSTS-a jutros je objavljen popis prijavljenih igrača za 1. Otvoreni turnir HSTS-a u Dugom Selu, a isti se može vidjeti na donjem linku.

1. Otvoreni turnir HSTS-a - Trofej RENO VINEK, Dugo Selo, 01. i 02.09.2012. (POPIS NATJECATELJA): http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/0 ... ovinek.pdf

Popis je napravljen prema nultoj rang listi, bez bodova s Paga. Mislim da će se Pag ipak izbodovati do ždrijeba tako da će ždrijeb sustavom zmije ipak biti postavljen na temelju RL broj 1 odnosno s osvojenim bodovima na Pagu.

Inače, turnir je znatno masovniji i kvalitetniji nego onaj na Pagu. Kod najmlađih kadeta je 40 igrača, mlađih kadeta je 53, kadeta 47 i juniora 53 odnosno sveukupno 193 igrača samo u muškim kategorijama. Kvalitativno, po kategorijama je 8 - 10 igrača iz TOP-12.
stjepan

PostPostao/la ttp » 29 kol 2012, 19:43

Ždrijeb je napravljen, ali nije uračunat Pag, tj. ostalo je prema nultoj rang listi. Zašto je to tako, ne znam pravila, ali nekom logikom, nakon svakog bodovanog turnira trebalo bi uračunati bodove zbog daljnjeg ždrijeba, ili se možda rang lista radi u nekim serijama, ne nakon svakog turnira... ?

Jopa u juniorima vjerujem bez problema prolazi grupu, i to kao prvi, ili drugi, i za Fiću sam uvjeren da će proći grupu.
ttp

PostPostao/la stjepan » 30 kol 2012, 07:25

Na web stranici HSTS-a objavljeni su ždrijeb i satnica 1. Otvorenih turnira HSTS-a koji se predstojećeg vikenda igraju u Dugom Selu. Mogu se pogledati na donjem linku.

1. Otvoreni turnir HSTS-a - Trofej RENO VINEK, Dugo Selo, 01. i 02.09.2012. (ŽDRIJEB I SATNICA): http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/0 ... ovinek.pdf

Nažalost, dogodilo se nešto što nisam očekivao i što se nije smjelo dogoditi. Dario je dobro primijetio, ždrijeb je napravljen prema nultoj rang listi, bez bodova za 3. Kup grada Paga. Iako sam jučer imao kirvaj, uočio sam to i poslao prigovor na ždrijeb. Nazvao me je Alen Ivančin, predsjednik Natjecateljske komisije i čovjek koji administrira web stranicu HSTS-a, vodi i unosi sve podatke i rezultate s liga i turnira uključivo i bodovanje turnira i izradu rang lista. Objasnio mi zašto je to tako tj. zašto je do toga došlo. Točno je da se svaki turnir mora izbodovati prije slijedećeg i to je onda osnova za ždrijeb. Sada to nije učinjeno zato što delegat turnira nije Alenu dostavio rezultate s Paga, dostavio je samo dio (završnicu, bez skupina), a tako se nije moglo obaviti bodovanje. Navodno će rezultati biti dostavljeni danas (četvrtak), no, kasno jer je ždrijeb već napravljen.

Zbog toga su 4 naša igrača, u čiji smo nastup na Pagu uložili ne mala sredstva, a koji su postigli odlične rezultate, direktno oštećeni jer za ovaj turnir od toga neće imati sportske koristi. Postignutim su rezultatima trebali ostvariti značajan napredak na rang listi, a samim time imati i lakši ždrijeb odnosno lakši put do eventualnog sportskog uspjeha u Dugom Selu.

Josip Arbanas je trebao biti prvi na RL, ovako je drugi, a samim time i drugi nositelj u Dugom Selu što nije prevelika razlika jer se u oba slučaja s glavnim suparnikom Petrovićem ne može sresti prije finala pa je to podnošljivo. Najviše je oštećen Gavran koji je trebao skočiti za 30-ak mjesta i po mom je izračunu trebao biti 22. To bi mu u Dugom Selu donijelo status podnositelja 9. skupine i siguran prolaz u glavni turnir jer bi u grupi imao 2 igrača bez rankinga te 9. nositelja. Ovako je trećepostavljeni u skupini s 3 igrača i to u grupi s 1. nositeljem turnira što je puno teži ždrijeb. Kod juniora bi za Pag Filip Jurković i Josip Arbanas napredovali sigurno za najmanje 10 mjesta (nisam računao). I dalje bi bili podnositelji skupina kao što su i sada, ali u gornjoj skupini podnositelja tj. u donjem dijelu skupina što bi im za protivnike donijelo slabije (i lakše pobjedive) nositelje skupina koje lakše mogu dobiti i preuzeti njihov ždrijeb što znači i lakši put u glavnom turniru. "Profitirali" su oni koji nisu igrali na Pagu (Župan, Lovrić, Tomas) ili su igrali bez rezultata (Vukovarac) pa su zadržali svoj rejting iako bi pali u poretku da je Pag obračunat.

Također sam stavio i upit na činjenicu da se popis prijava i konačni ždrijeb razlikuju jer se (kao i za Pag) dogodilo da su neki igrači u ždrijebu, a nisu na popisu prijava. I to se događa za isti klub, konkretno se radi o Igei Željezničar. Ljudi iz toga kluba jednostavno zaborave prijaviti svoje igrače (isto se desilo i za Pag) i prijave ih tek kad vide popis igrača na web stranici HSTS-a tj. poslije roka za prijavu. Radi se o klubu koji npr. u TOP-12 ima 4 kadeta, 1 klinca i 1 juniora i zaboravi ih prijaviti ! Jako neozbiljno i neodgovorno. Iako u propozicijama piše do kad su prijave i da se poslije toga roka prijave više ne primaju, oni se naknadno ipak uvrštavaju u ždrijeb što znači da se time direktno krše propozicije i regularnost natjecanja. Ja sam mislio da propozicije jednako važe za sve i da se poštuju, ali izgleda da sam naivan. Nije mi namjera cmizdriti i cjepidlačiti zbog toga niti ću ove činjenice negdje potezati, ali neka se zna kako stvari funkcioniraju, kako se radi i tko kako radi. Ponekad mi se čini da je brodska liga rekreativaca ozbiljnija od HSTS-a.

Najteže mi pada što smo u ovoj neimaštini smogli snage i financija poslati dečke na Pag 3 dana, oni su uzvratili odličnim rezultatima, a sada za turnir s duplo većim koeficijentom neće imati sportske koristi (povoljniji ždrijeb). To mi je baš kao da su nam pljunuli u lice i rekli "ma ko vas h...". Ipak, na kraju se sve rješava za stolom i vjerujem da će naši dečki, bez obzira na ovu nepravdu, i u Dugom Selu odigrati odlično što im od srca i želim.
stjepan

PostPostao/la ttp » 30 kol 2012, 08:31

Koliko znam, Marin je bio delegat turnira, gdje je nesporazum, ne znam, niti me se tiče, ali sigurno da u današnje doba tehnologije, moglo se i trebalo sve na vrijeme "izvući". Nekako, i da ždrijeb kasni jedan dan, to bi bilo manje neregularno nego ovakav ždrijeb, bez bodova s Paga. Jer nitko ne bi ostao zakinut da je ždrijeb izašao jedan dan kasnije. Slična priča je bila, više se ni ne sjećam točno detalja, kada je turnir bio u Osijeku, pa je isto delegat kasnio s rezultatima... A i rezultati liga, uvelike kasne, a tu su suci krivi... Alen je ultra brz... Opet, valjda su to izuzeci, a u svemu lošem, možda i ima nešto pozitivno...

Ovo za popis sudionika, mislim da to nije prvi put nekima... , no, neću napamet govorit, ali tog bi se ipak trebalo pridržavati, barem kod ovakvih turnira...

Sve u svemu, nitko nije imao "zle namjere", netko uvijek izvuće deblji kraj, a OŠB-ovcima želim sve najbolje u subotu i nedjelju, posebno Jopi, Fići i Gavranu, pa nek pokažu da im je svejedno s kim igraju :)
Malo me zdravlje ne služi, ali ako bude prilike, možda dođem pogledati finale u nedjelju, imam prijevoz...
ttp

PostPostao/la Mata » 30 kol 2012, 12:17

Ponekad mi se čini da je brodska liga rekreativaca ozbiljnija od HSTS-a.

^:)^ ^:)^ ...ako mislimo na istu brodsku ligu :ymapplause: :ymapplause:

Ako se mogu naknadno prijavljivati igrači onda se mogu valjda još uvijek i napraviti rang liste s novim bodovima :-??
Mata

PostPostao/la stjepan » 30 kol 2012, 13:02

Naravno da mislimo na istu brodsku ligu. ;)

A ovo drugo, igrači se mogu naknadno prijavljivati i rang lista se može i hoće napraviti, ali ne može biti i novi ždrijeb, jbg. :-q

Da, Marin je bio delegat turnira i nema nikakvih nesporazuma, ali jednostavno nije dostavio kompletne rezultate Ivančinu i to je to. Ovoga smo puta izvukli deblji kraj, ali nije to ništa prestrašno, samo mi je žao što je tako ispalo radi dečki.
stjepan

PostPostao/la tomi » 30 kol 2012, 16:05

Mene više smeta ovo što se naknadno prijavljuju igraci a zna se kada su i do kad prijave.. Ne znam tako to dozvoljava da se naknadno moze prijaviti ali mislim da to nije fer prema drugim igracima.. Ovo sto su rezultati kasnili, to ne znam. Niti sam upoznat s time, ali valjda je doslo do nekog nesporazuma između tamo odgovornih ljudi.. Ne ulazim u njihovo, iako smo zakinuti.. Ali opet govorim, decki su napravili pravi rezultat, pa ce na iducem turniru imati te bodove s time i laksi zdrijeb..

Dugo selo nosi veci koeficijent, ja se nadam da cemo odraditi to na najbolji moguci nacin i da ce nasi decki opet pokazati zube, ostaloj konkurenciji.. Imamo kvalitet, imamo igru, samo moramo imati samopuzdanja i motiva za pobjedama..
tomi

PostPostao/la stjepan » 30 kol 2012, 21:49

Dobro zboriš Tomi. Iskreno, ni meni nije jasno zašto se toleriraju naknadne prijave kad u propozicijama izrijekom piše da se neće primati. Vjerojatno je u pitanju lova od kotizacije pa se gleda kroz prste za takve stvari. Propust se može dogoditi svakom, ali ako se stalno događa istima, onda to baš i nije za diku takvima koji to rade.

Neka to bude motivacija više našim dečkima za dobar nastup i rezultate u Dugom Selu.
stjepan

Sljedeća

Natrag na Sezona 2012./2013.

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.