1. Regijski kvalifikacijski turniri (28. i 29.08.2010.)

Moderator/ica: stjepan

1. Regijski kvalifikacijski turniri (28. i 29.08.2010.)

PostPostao/la stjepan » 26 kol 2010, 11:14

Objavljen je ždrijeb za 1. Kvalifikacijske regijske turnire naše Regije koji se igraju predstojećeg vikenda u Slavonskom Brodu i Slatini (muški) te Sisku i Bjelovaru (žene) u sve 4 kategorije (MK, K, J i S).

Kod seniora je 16 igrača u 4 grupe, samo pobjednik ide na Pozivni 2. grupe. Braća Runjić iz Kutine su prvi nositelji, slijedom toga i favoriti, zatim naš Tomi Klaić, pa Damir Bogdanović koji debitira za Kutinu, krug favorita bih zaključio sa Dariom Dabićem i Jurinićem iz Graničara. Uz njih, prolaz grupa i četvrtfinale bi trebali osigurati i Ilakovac (Graničar) te Bašić (Graničar) ili Kovačević (Virovitica) iz 4. grupe. Prava kreševa slijede tek od četvrtfinala...

Kod juniora je 15 igrača u 4 grupe, prvi nositelji su naš Ivan Garić i Jurinić iz Graničara, a u krug favorita idu još i naši Jurković, Bednjanec i Luka Garić te Pereković iz Bogićevaca, Ilakovac iz Graničara, a ostalo je dosta izjednačeno. Juniorska je konkurencija ujedno i najizjednačenija jer se u većini grupa teško može prognozirati koja će dvojka u četvrtfinale.

Kod kadeta (14 igrača u 4 grupe) prvi su favoriti naš Josip Arbanas (2. nositelj) i Pereković Domagoj iz Bogićevaca, procjenjujem da će oni do finala, a time i na Pozivni turnir 2. grupe.

Najmanje prijavljenih je u mlađim kadetima, svega 12 u 3 grupe, od toga skoro pola (5) mladih "obrtnika", naš Antonio Gavran kao 2. nositelj je ujedno i jedan od favorita, ostale slabije poznajem pa ne bih baš prognozirao.
stjepan

Re: 1. Regijski kvalifikacijski turniri (28. i 29.08.2010.)

PostPostao/la ttp » 26 kol 2010, 11:46

Malo mi je glupo sto samo jedan ide na pozivni 2. grupe kod seniora, mislim kome se da samom putovati ?
No, svakako ce biti zanimljivo. A u ostalim kategorijama prognoziram pobjedu obrtnika.
ttp

PostPostao/la stjepan » 26 kol 2010, 13:57

To je sve definirano Propozicijama za Regijske kvalifikacije, Pozivni 2. grupe te Pozivni 1. grupe koji svi čine jedan ciklus. Broj plasiranih s Regijskog turnira na Pozivni 2. grupe za pojedinu se Regiju određuje temeljem postotka igrača u prvih 32 igrača na nultoj rang listi s te Regije u toj kategoriji.

Na Pozivnom turniru 2. grupe igra 20 igrača od čega 4 direktno (7. - 10. mjesto rang liste), a 16 dolazi s Regijskih turnira iz 6 Regija prema postotku kako sam rekao. S naše Regije ide 1 senior, 3 juniora te po 2 kadeta i mlađa kadeta. Sad hoće li taj jedan senior putovati ili neće, o tom potom, mislim najbolje da ti osvojiš, svakako si u Zagrebu pa ćeš lako odigrati.

Veći mi je problem u klubu slijedeće. Realno se može očekivati da se naš Jopa Arbanas plasira u konkurenciji kadeta (ako ne bude preumoran nakon povratka iz kampa u Umagu i nešto ne kiksa) kao i Gavran kod mlađih kadeta. Kadeti 2. grupu igraju u Rijeci (Garić i Jurković ni to ne igraju jer su direktno na 1. grupi) i tamo bi Jopa morao sam što je skupo i komplicirano organizacijski, a opet, izborio je i treba mu omogućiti. Ili Gavran bi morao čak u Pulu gdje je Pozivni 2. grupe za mlađe kadete, ali kako je Arbanas tamo direktno po rang listi, ipak su dvojica. Ako Gavran kiksa i ne plasira se, opet Jopa sam nakon Rijeke i u Pulu...

Tako mi kemijamo svaki vikend: tko, gdje, kako, s kime i s čime ? Ponekad je zaista teško.
stjepan

PostPostao/la ttp » 26 kol 2010, 21:04

Slažem se i ja da je najbolje da osvojim... No, da je nama još Adam, mislim da bi taj regijski sličio na drugo kolo, OŠB- Kutina. Tko god osvoji, neće mu biti lako :twisted: :mrgreen:
ttp

PostPostao/la ttp » 29 kol 2010, 21:37

Samo prvoplasirani ide na pozivni ! E sada me zanima u slucaju odustajanja, kako to ide, po rang listi ili sljedeci rangirani sa turnira gledano opet sa rang liste :|
ttp

PostPostao/la stjepan » 29 kol 2010, 23:58

U slučaju odustajanja nekoga od onih 20 koji su stekli pravo nastupa na Pozivnom turniru 2. grupe, turnir se popunjava redoslijedom po nultoj rang listi, a ne prema plasmanu na regijskim turnirima. Takva su pravila. Ipak, čestitam ti na odličnom rezultatu u Slatini, finale je super doseg. Zamalo se ostvarila tvoja prognoza o pobjedama obrtnika u svim kategorijama. Zapravo, pobijedili smo u svim kategorijama osim kod seniora gdje si ti uzeo 2. mjesto. Više nego odličan početak sezone.

Nisam ništa mogao pratiti jer sam imao pripreme za kirvaj, pa kirvaj u nedjelju, tek sam sad došao do biltena s rezultatima iako sam stalno izvještavan o svemu. Sad je prekasno, ali sutra sve ide na naš web i u ostale medije podrobno, tijekom tjedna ćemo i ovdje to malo komentirati.
stjepan

PostPostao/la ttp » 30 kol 2010, 12:25

I bolje da je ovako, malo sam se prijetio da se zna tko će osvojiti, što iz šale, a što iz drugih razloga :mrgreen: :P , i da je tako bilo, neki ne bi ostali živi hahaha

Šalu na stranu, žao mi je što nemamo 4 zlatne, no ovo je ipak realnije.
Baš sam se nadao nastupu, pozivnom druge grupe, ali dobro, valjda će biti prilike drugi put.
Kada smo došli, bio sam razočaran uvjetima, neki loši stolovi, ili nema mjesta, ili sunce osvjetljava pola stola, ili je stol zapravo šperploča, no organizator se potrudio i bio gostoljubiv.... pa se to zaboravlja

Frane je u finalu bio bolji, zaslužio je pobjedu, zapravo iznenadio me boljom igrom nego u grupi...
Malo mi žao 4 seta što nije otišlo u peti... Iako 3/1 tomijevih protiv marina je bilo vise knap nego mojih u finalu. Tomi je tri seta u fiksu izgubio, tipa 10:7 vodi pa izgubi...
Sve u svemu, solidan start, i pripreme za dalje.. pozzz
ttp

PostPostao/la stjepan » 30 kol 2010, 12:30

Kratki osvrt na seniorski turnir održan u Slatini (temeljem uvida u bilten). U 1. grupi očekivano prošli M.Runjić i Ilakovac u četvrtfinale (u skladu s mojom prognozom). Pogodio sam i četvrtfinaliste iz 2. grupe gdje je Dario bio 1., a F.Runjić 2. u grupi. Dario je dobio Franu 3/1 u setovima. Najčudnija mi je bila 3. grupa gdje je Tomi dobio Jurinića 3/1, a onda izgubio 1/3 od Đerđa iz Virovitice. Ne znam rezultat meča Jurinić - Đerđ tako da ne znam je li bilo kakvog kruga između njih trojice. Uglavnom, prošli su grupu Đerđ kao prvi i Tomi kao drugi dok je Jurinić otpao. To jedino nisam pogodio što se tiče grupa. Iz 4. grupe su prošli D.Bogdanović kao prvi i Kovačević iz Virovitice kao drugi. Onda slijedi najavljeno kreševo u četvrtfinalu:

M.Runjić (KUT) - T.Klaić (OŠB) 3:1
F.Runjić (KUT) - D.Bogdanović (KUT) 3:0
I.Đerđ (VIR) - K.Ilakovac (GRA) 3:1
D.Kovačević (VIR) - D.Dabić (OŠB) 0:3

U polufinalu Frane dobija Marina sa 3:1, a Dario s čistih 3:0 Đerđa koji je najveće iznenađenje turnira. U finalu se Frane uspijeva revanširati Dariju za poraz iz grupe istovjetnim rezultatom 3:1. Očekujem Darijev osvrt i impresije s turnira.

Kod juniora u skladu s očekivanjima, rekao bih očekivano finale Ivana Garića i Jurinića, dvojice prvih nositelja i Ivanova 3:2 pobjeda i 1. mjesto. Isti slučaj kod kadeta, ostvario se prognozirani finale Jope Arbanasa i Domagoja Perekovića iz Gornjih Bogićevaca, dvojice prvih nositelja te očekivana pobjeda odličnog Jope. I kod mlađih kadeta finale dvojice prvih nositelja i opet sigurna pobjeda "obrtnika" Gavrana nad igračem iz G.Bogićevaca Filipom Bungićem. Ali i očito je da u Bogićevcima ima nekoliko vrlo dobrih klinaca koji stalno postižu zapažene rezultate i svaka im čast.

Za Obrtničku odličan početak sezone, treba držati taj nivo i u svim ligama i na turnirima...
stjepan

PostPostao/la ttp » 30 kol 2010, 13:15

Jurinić je izgubio 3/1 od đerđa tako da se nije napravio krug. Đerđ je iznenađenje, no ne baš toliko.
On lupa kontre pa ako naiđe na igrača koji mu leži može doci do neocekivane pobjede, ali zato protiv obrane ne prolazi....
Ovo sa Tomijem je druga priča...Nema šanse da bi tomi izgubio kada bi opet igrali.
Mislim da će đerđ igrati za Viroviticu treću ligu
ttp

PostPostao/la damir1988 » 30 kol 2010, 14:04

Dario cestitke na 2. mjestu ...šteta što nisi u grupi izgubio a finale dobio...
damir1988

Sljedeća

Natrag na Sezona 2010./2011.

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.