9. kolo (25.02.2012.)

Moderator/ica: stjepan

Re: 9. kolo (25.02.2012.)

PostPostao/la sportikus » 22 vel 2012, 23:11

Uh, svi izgleda osim mene računaju na to :D
sportikus

PostPostao/la stjepan » 22 vel 2012, 23:23

[stjepan]
Ova treća navedena varijanta sa Damirom na C je najmanje moguća

Sad i ja citiram sam sebe, hehe ... :p jasno da sam pogriješio jer je Darijeva treća varijanta bila s Damirom na A, dakle na poziciji prvog igrača ekipe, ja sam krivo napisao C, ali citirao sam treću varijantu misleći da je najmanje moguća i nisam našao takav primjer. Uff, a Dario mi isuka sve mečeve s Damirom na C :P

[ttp]
zasto se ne bi moglo ovo reci da se trtaroški postavlja,

Pa tko ti brani da kažeš što misliš, nit sam rekao nit napisao da se nešto ne može reći, samo sam izrazio drugačije mišljenje u odnosu na tvoje. [stjepan]
Tako da svatko može imati svoje mišljenje

[ttp]
Nema veze sto niste skolovani igrac.

Kako to misliš da nisam ? Baš svašta ! Igrač sam jer igram u ligi Slast, a školovan sam jer sam završio školu :p Dakle, ja sam baš školovan igrač :))

[ttp]
Jedino me zanima kako kada gledate tekmu, je li raspoznajte servise koji su servirani itd. flah, rez, vise sajda, manje...

Uff, :-? imaš li neko lakše pitanje za mene, hehe ... Hoćeš iskreno ? Nešto malo kužim, ne baš koliko bih želio i trebao. :-ss

[sportikus]
ali uvijek spremni i u niskom startu

Jeste se to vi prebacili u atletičare, sprintere ? :lol: Inače, gepek mi je dosta velik, stanu u njega sva 4 boda, hehe. Uff, dosta citata, vrijeme je za i-)
stjepan

PostPostao/la ttp » 23 vel 2012, 00:09

Uff, imaš li neko lakše pitanje za mene, hehe ... Hoćeš iskreno ? Nešto malo kužim, ne baš koliko bih želio i trebao.

Rijesit cemo i to. Sve se da nauciti… mislim da ce vam biti stolni tenis jos zanimljiviji kada skuzite koje serve se serviraju, zasto, gdje, kako ih se vraca… posebno ako protivnik ne zna vratiti neku servu, i kada pogrijesi da shvatite zasto je pogrijesio. Ima dosta literature koja je korisna. Kratko, jasno, sazeto, a stvarno pomogne... Naravno, najbolje je imati vise trenera pri ruci, ali i preko knjige se moze nesto nauciti.

Kod rekreativaca pali ova kombinacija, prvo npr. odservira se duga podrezana serva, i protivnik udari kontru i loptica ode u mrezicu, nakon toga, ide duga sajd, protivnik zareze, dode balon, ili ide preko stola. Ovo nije nikakvo pravilo, posebno ako protivnik raspoznaje rotacije, ali govorim za amaterski stolni tenis, samo serviranje zna biti jako korisno. I u ligi slast, te kombinacije jako pale, kao i tipa prvo ide kratka serva u bekhend, a zatim duga brza u forhend. I recimo, ovo ja najbitnije za vas, vi trebate odservirati kratku rezanu servu, moze i dugu ako protivnik nece napasti, i kad vam protivnik vrati zarezanu servu, vi trebate samo gurnuti travom prema naprijed, uspravno polozenim reketom(tako da glava reketa gleda prema dolje a drska prema gore), i vidjet cete kako loptica leti. Na flah se to tesko napravi. Znaci, treba vam rezana serva da to mozete super izvesti. To se zove sibinjski udarac. Nije ovo ni mjesto ni tema za ovakve stvari, ali htio sam vam malo dati motivacije za trening pa da to izvjezbate :) Sada dok je Adam u Brodu, nek vam malo servise pokaze, i sto znaci ostro i na prvu, haha, a ja kada dodem u Brod, bavit cemo se sibinjskim udarcima ako ste za 8-)
ttp

PostPostao/la Mata » 23 vel 2012, 09:29

a to nek Mata opise svoja iskustva

Dario me proziva kao nekog experta :-o
Mogu iznijeti neke stvari iz perspektive prebacivača loptice koji ne kuži što je podrezana,odrezana,zarezana i narezana serva i koji to gleda kao na dugu i kratku.
Pronašao sam neke svoje citate iz davnog meča s Šenkovcem kad je Adam igrao mečeve koji su ljude potjerali na interni odjel bolnice koja je srećom blizu pa nije bilo tragičnih posljedica 8-}

Adam-Rinaldo. 3 set (1;1 do tada) Adam gubi 4:8 no borbom dolazi na 8:8 i servira Rinaldo,prvi servis preko stola,drugi u mrežicu sad je 10:8 no Adam kao da kaže " e neću ja tako do seta,evo tebi dva duga servisa pa me razbij" završava 10:12 .4 set je Adamov ,a u petom ne znam kako se došlo do 10:10,ali ako se dobro sjećam do 13:13 je Adam imao meč lopte na svoj servis i opet kao da želi dati protivniku mrvicu nade pa mora spašavati meč i tek onda dobiva...

Tada sam smatrao kao i danas da je Adam samo "pljunuo" neki rekreativni servis da bi dobio odmah poen,ovako je dobio dva spina kroz oči i do kraja patnja do bola :ymdaydream:

Tomi i njegov "FLIP"...vdim ja da je to strašan udarac,ali brate mili ako pogodiš svaki šesti oladi malo ;)

Svojedobno sam na istom meču prokomentirao i "taktiku"

Iako sam zbog toga umjesto ručka dobio jezikovu juhu nisam požalio.
U svom prvom (reduciranom) postu pohvalio sam Adamovu borbenost,ne želeći umanjiti volju i htijenje Tomija i Damira,ali ovo kako Adam "narušava" zdravlje svih poklonika u Brodu je fascinantno .On doslovno izlazi "krvavih koljena " iz arene.
Bio sam na pauzi i vraćajući se u dvoranu izlazi jedan SBTT expert i kaže gotovo je, Tomi je izgubio i sad će mali razbiti Adama i to je to .
Nisam se ni smjestio na svoje mjesto već je 11:2 za maleckog i čak i ja stolnoteniski laik posumnjam u struku i prokomentiram pa zašto ne igra Dario koji je mališu dobio prije 6 mjeseci?
I onda Adam nastupa,ljutito uzvraća na 2 i dalje kako je opisano.

Na kraju je to ispalo dobro uz puno muke,ali mislim da je tada bilo logično da uđe Dario jer je u proljetnom dijelu dobio Horvata dosta lako.
Kažem logično po tome,ali ne mogu garantirati da bi tako i bilo.
Mata

PostPostao/la ttp » 23 vel 2012, 11:56

Slažem se. Činjenica je da i vrhunski igrače rade pogreške, pa kako ne bi i jedan Tomi isto to radio, ali sa flipom, sto je unikat :) . Adam, prica za sebe :lol: . Vruca glava, mozda je i htio kraci servis, ali je otislo malo duze pa je postao dug :cry: , nedovoljno koncentracije u tom trenutku, previse je jak servis htio odservirati, i dogodi se da eto duga ode, i bomba poslije toga... Pretpostavljam da je tako bilo. Ne vjerujem da bi itko "normalan" isao dvije duge lagane serve u forhend odservirati. I ovo sto Mata kaze, najobicinija serva zna biti najneugodnija. Bozo recimo, odservira obicnu servu, kao kod zagrijavanja, svaki igrac treba odmah osvojiti poen na tu servu, no mnogi se znaju zbuniti, kao svojevrsno i ja par puta. No, to sam pokupio od njega, pa i ja tu servu odserviram sa travom, puno puta je upalilo...
Borna Kovac je odlucio u 5. setu protiv Fuceca, na njegovu mec loptu, odservirati dugu servu u forhend, po meni, to je bila super ideja, daleko od ziheraskog stava, cak i riskantno, ali s obzirom da je prije toga vodio, i izgubio poene na obicnim loptama, vidjelo se da nema igre, zasto ne pokusati dugu servu, jer to sigurno nitko nije ocekivao. Tako sam ja Mati rekao da servira u forhend, pa kad je protivnik opalio, hahah, ja kriv najednom, haha, a da je dobio poen, sve super, sve pet hehehe, ali trebala je ici kratka u forhend. Uglavnom, ni struka nije bezgresna, tako je to, bitno da se igra, i da svi pokusaju dati sto vise od sebe, i da se ne greskama uci. Znaci, Adame i Tomi, nemojte nas iznevjeriti :p , inace cemo vas oprati na forumu :lol:
ttp

PostPostao/la Mata » 23 vel 2012, 12:45

Sad ga baš kuhaš i bombaš ko Boško Buha :roll: još će mi Adam zamjeriti. :p

Spomenuti set je opisan.Jurinec je imao 8:4 i to prosuo,a šlag je bio da je promašio oba servisa za 8:10 te je po meni bio grogiran,spustio je gard i praktično se predao i onda je iz očaja pukao dva snažna udarca ,ali zato jer je i dobio takve loptice.
Trebalo ga je samo otpuhnuti da padne,a ovako je Adam naletio bradom na šaku. @-)
A dečko je dobar igrač jer je kasnije dobio 7 partiju protiv Damira

Što se tiče taktike i scoreova.Malo mi je glupo da u momčadskom dijelu natjecanja ljudi previše gledaju na scoreove.
Mislim da je prioritet pobjeda i plasman momčadi,a momčad uvijek izbaci pojedinaca.
Idealna je opcija da svi dobiju po jednu + par,onda znaš da ste dobri.Dobio si ili 4:0 ili 4:3,ali si dobio.
Realno...igrač C ima najviše šansi da ima pozitivan score,potom slijedi A dok B većinom "puši" protiv najjačeg,a drugu priliku rijetko dobiva.

Što se tiče Kutine mislim da tamo nemate što skemijati jer kako god se postavile obje momčadi bit će čupavo ostvariti pobjedu.
U Petrinji se već može govoriti o taktici i tko kome više leži pa tako treba i pokušati napraviti raspored.
Mata

PostPostao/la ttp » 25 vel 2012, 09:54

Dečki, dečki, to tako ne ide ~x( . Vidi koliko je sati, a vi tek ulazite u Petrinju [-x :-? Nemojte samo jos na piće otići :-ss Pravac dvorana jer Tomiju da se zagrije treba sat i pol (ipak su to mišići iz teretane), i jos dok Adam odradi po propisima zagrijavanje (ne za drugačije, propisi su propisi)... Ne znate vi za moje brzinsko zagrijavanje u dvije minute :p Oštro i u glavu na prvu ;)
ttp

PostPostao/la sportikus » 25 vel 2012, 10:54

Evo postava: klaic -ramuscak
smuda- pejakovic (nije zlatko)
garic: anusic
Nema kneza, kazu bolestan, ivkovic na faksu.
sportikus

PostPostao/la Mata » 25 vel 2012, 11:40

MLADOST - OŠB 0:1

RAMUŠĆAK - KLAIĆ 2:3 (10:12 5 set...tomek je spasio 1:6 i 9:10)
Mata

PostPostao/la Mata » 25 vel 2012, 11:49

PEJAKOVIĆ - SMUDA 0:3
Mata

PrethodnaSljedeća

Natrag na Sezona 2011./2012.

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.