18. Memorijal ANTUN TOVA STIPANČIĆ (12.-14.11.2010.)

Moderator/ica: stjepan

18. Memorijal ANTUN TOVA STIPANČIĆ (12.-14.11.2010.)

PostPostao/la stjepan » 09 stu 2010, 10:27

Slijedećeg vikenda igra se 18. Memorijal ANTUN TOVA STIPANČIĆ u Zagrebu, a OŠB je prijavila ukupno 13 igrača u sve 4 kategorije (MK, K, J, S), u međuvremenu se povredio Antonio Gavran tako da on vjerojatno neće putovati. Sinoć je na webu HSTS-a objavljen ždrijeb i satnica turnira, ukupno je čak 304 igrača, a veliki je broj igrača iz inozemstva, posebno BiH i Slovenije te Srbije, Slovačke, Italije, Rumunjske... Biti će zanimljivo vidjeti kako će se "obrtnici" snaći u tako jakoj međunarodnoj konkurenciji, posebno oni ponajbolji.

MLAĐI KADETI - daleko najbrojnija kategorija jer tu sigurno ima i dosta najmlađih kadeta, čak 30 grupa i čak 110 igrača. U tako strahovitoj konkurenciji naš je Josip Arbanas drugi nositelj turnira (naravno iza Hreleca), ima još 2 igrača u grupi, jednog našeg i jednog Slovenca. Gavran vjerojatno neće nastupiti iako je ždrijeban, da je spreman vjerojatno bi prošao skupinu u kojoj su 2 naša i 1 Slovenac. Hemar je drugi nositelj skupine u kojoj su 3 igrača, preostala dvojica su Slovenci i biti će teško proći dalje, ne i nemoguće. Pudić je također u skupini sa 3 igrača, jedan je iz BiH i jedan naš, ovo je za njega samo učenje i novo iskustvo.

KADETI - 21 skupina i 79 igrača, trojica "obrtnika". Ivan Garić kao 5. na rang listi postavljen je za 3. nositelja jer za kadetski turnir nisu prijavljeni Pucar i Filip Zeljko (igraju u juniorima). U skupini je Splićanin Pauletić i jedan Slovenac. Filip Jurković je 7. na rang listi, a tek je 9. nositelj jer su između njega i Ivana ubačena po 2 Slovenca i Bosanca. Zanimljivo, Fićo je jedini od svih naših igrača koji u skupini imaju samo igrače iz Hrvatske, svi ostali imaju jednog ili dva stranca. Barem zna na čemu je u ovoj fazi natjecanja. Župan je trećepostavljeni u grupi sa 4 igrača, četvrtog bi trebao dobiti, a sa drugopostavljenim Slovencem se boriti za prolaz grupe.

JUNIORI - 19 skupina i 67 igrača, također trojica "obrtnika". Tu smo objektivno "najtanji" i biti će super ako netko prođe grupu jer su svi trećepostavljeni u svojim grupama. Bednjanec ima dvojicu u grupi, našeg Šameca i Bobaša iz BIH, težak ždrijeb. Luka Garić i Marko Bošnjaković imaju sličnu situaciju, po jednog Bosanca i Slovenca ispred sebe te po jednog našeg na četvrtom mjestu grupe. Ove naše bi trebali dobiti, a za prolaz skinuti jednog "stranca".

SENIORI - 12 skupina i 48 igrača i ponovo trojica "obrtnika". Biti će zanimljivo vidjeti što naši drugoligaši mogu napraviti u ovoj konkurenciji. Važno je da će svi imati najmanje po 3 jaka meča jer su svi skupinama sa 4 igrača, to će im dobro doći da bolje premoste dugu pauzu u 2. ligi. Najbolje kotira Dario Dabić, jedini postavljen za drugog nositelja grupe. Budući je zadnji drugi nositelj, u prvoj je skupini sa prvim nositeljem turnira Fučecom koji uspješno igra za prvoligaša Igeu Željezničar (Fučec ima već 4 pobjede u 1. ligi) koja je zahvaljujući Fučecovoj "trici" (2 pojedinačne + par) prošlog vikenda iznenađujuće došla do prve prvoligaške pobjede (protiv Dugog Sela). Uz Fučeca, Dario ima još jednog Slovenca i jednog našeg iz Opatije. Prolaz grupe bio bi lijep uspjeh. Tomi Klaić je trećepostavljeni, ispred su Slovenac i Srbin pa je teško reći što može protiv njih, četvrti je Fabijanić iz riječkog Kvarnera kojeg bi mogao dobiti. Adam Smuda nema rankinga pa je četvrtopostavljeni u skupini u kojoj je nositelj Ivan Zeljko, a podnositelj jedan Rumunj, a kao i Tomi ima jednog igrača iz Kvarnera (Vidović).

I to je to. TOVA je uvijek lijep turnir, igraš u međunarodnoj konkurenciji, naši se "tuku" s predstavnicima nekoliko država i to je uvijek lijepo iskustvo. Svima sretno na turniru.
stjepan

Re: 18. Memorijal ANTUN TOVA STIPANČIĆ (12.-14.11.2010.)

PostPostao/la ttp » 09 stu 2010, 14:17

Ove godine, što se tiče seniora, turnir je jako slab, znatno oslabljen u odnosu na prošlu godinu... zapravo, ovo je možda jedan od najslabijih izdanja...

Što se tiče nas seniora... moj dojam : Adam ima najtežu grupu, jer je u grupi sa njim dobri, stari, uvijek neugodni igrač Vitomir Vidović, defanzivac- obrambenjak stare škole, 60 i nešto godina, ima soft i travu, samo reže , ne zna napasti... prije nekoliko godina mislim da je pobjedio Kolareka, Samca, Kovača... bio je na prvenstvu Hrvatske 3.
No, sada je to vec druga priča, godine čine svoje... Nije nepobjediv, ali samo pametnom igrom, no sudeći po Adamu, piši poraz (jbg, ali takvog igrača se ne probija snagom). Recimo, jednom je neki Bosanac bio u grupi sa njim, i samo je pimplao, deri pimpl, nema napada... i bilo je gusto. Da je mogao više pimplati, pa da dovuče do ekspeditivnog sistema gdje bi bio u prednosti jer zna napasti...
Blago Adamu, rado bih se mjenjao sa njim za grupu....

Tomija necu komentirati, ne u ovom elaboratu :P

Pucam na prolaz grupe, nadao sam se da dobijem nekog nositelja grupe, koji ne zna na obranu... ali nema predaje, protiv svih idem na pobjedu...pa šta bude.

Malo cu se na Damira osvrnuti, evo ima šansu osvetiti se Ivkovicu...
ttp

PostPostao/la tomi » 09 stu 2010, 22:18

Nadam se dobroj igri a rezultat ce doci.... moj je nositelj neki valjda iz slovenije nepoznat mi je i imam nekog valjda srbina... ne znam, bumo vidili...
tomi

PostPostao/la stjepan » 10 stu 2010, 21:30

U kategoriji juniora došlo je do korekcije ždrijeba, ne znam iz kojih razloga, uglavnom naši igrači imaju potpuno drugačiji ždrijeb u odnosu na prethodni. Mislim da je tu najbolje prošao Matteo koji je sad u drugoj jakosnoj skupini i za ulazak u glavni turnir treba dobiti trećepostavljenog Polovića iz riječkog Kvarnera. Luka i Marko će ionako teško u glavni turnir, Luki je bar četvrti igrač ostao iz skupine najslabijih dok je Marko dobio jačeg nego u prvom ždrijebu. Ipak, to je sve relativno i rezultat ovisi o tome kako dobro ili loše odigraju.
stjepan

PostPostao/la matteo94 » 10 stu 2010, 22:18

dobio sam lakši ždrijeb i nadam se da ću to iskoristit...znam tko je taj polović i mislim da sam za cca.20% bolji igraš od njega...nadam se da ću napravit što želim, proći grupu, doći do novih bodova i skočiti još par mjesta na rang listi...
matteo94

PostPostao/la ttp » 10 stu 2010, 22:40

Lijepo, lijepo...

A što netko ima dobru profilnu sliku :D :) ;) THE BEST
ttp

PostPostao/la damir1988 » 10 stu 2010, 23:55

Pozdrav svima...kako sam čuo večeras na treningu do korekcija ždrijeba je došlo zato što se prvi puta gledala rang lista 3,a trebala se gledat i 4 . :P
damir1988

PostPostao/la stjepan » 11 stu 2010, 13:05

[ttp]
A što netko ima dobru profilnu sliku

Slika ima i ime, zove se "Plava trava zaborava" ... ;)
stjepan

PostPostao/la matteo94 » 12 stu 2010, 21:58

ukratko:
ja sam ispao u 16-ini, luka u grupi, mali dario u grupi, hemar (koji je po meni senzacija dana) ispao je u 2. kolu, fićo isto u 2. kolu, dok su ivan i jopa prošli u 16 najboljih (to je bilo dok sam bio u zagrebu, dalje ne znam)...
matteo94

PostPostao/la ttp » 12 stu 2010, 22:43

I meni je najveće iznenađenje Hemar... odigrao je super, pokazao je smirenost ko da sve drzi pod kontrolom iako je u 3 setu gubio 10:8... onako, ko neki veliki iskusnjara odigrava to pametno... mali slovenac je poludio, napucavao lopticu.
Jopa izgubio od slovenca u cetvrtfinalu, nisam gledao tako da ne znam sto je bilo...
I najbolji rezultat ostvario je Ivan Garić, osvojio je treće mjesto, 3.mjesto. :D
ttp

Sljedeća

Natrag na Sezona 2010./2011.

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.