Dobrodošli na web stranicu STK "Slavonski Brod", Slavonski Brod

 

Analiza stolnoteniske sezone 2010./2011.: Najbolja sezona u povijesti “Obrtničke škole – Brod” !

STK „Obrtnička škola – Brod“ polako spušta zavjesu na još jednu uspješnu sezonu. Treninzi će se smanjenim intenzitetom održavati do kraja lipnja, nakon čega će uslijediti mjesec dana pauze (srpanj), a početak priprema za novu sezonu i prva prozivka igrača bit će u ponedjeljak, 01. kolovoza 2011. godine. Pred stručnim stožerom i klupskom upravom je analiza ostvarenog u odnosu na postavljene ciljeve s početka sezone te priprema za novu 2011./2012. natjecateljsku sezonu. Budući da urednik – administrator ove web stranice i klupski tajnik već niz godina prati i vodi sve rezultate i statističke podatke kluba, dovodi se u opasnost da konstatira već poznati stereotip da je „iza STK Obrtnička škola – Brod dosad najuspješnija sezona u klupskoj povijesti“. Srećom, taj se stereotip mora ponoviti i za proteklu, netom završenu, 2010./2011. natjecateljsku sezonu, jer su rezultati kluba zaista impresivni, učinjen je novi značajan rezultatski i organizacijski iskorak, a neka su sportska postignuća ostvarena po prvi put. U nastavku ove analize protekle sezone pokušat će se dati osvrt na sva najznačajnija postignuća i rezultate kluba u sezoni 2010./2011. (usporedbe radi: pregled svih klupskih nastupa čini materijal od 35 stranica).

U sezoni 2010./2011. za STK „Obrtnička škola – Brod“ bilo je registrirano ukupno 23 igrača svih dobnih kategorija (6 seniora, 3 juniora, 4 kadeta, 4 mlađa kadeta i 6 najmlađih kadeta). Klub je u ligaškim natjecanjima nastupio sa 3 ekipe, a svi su igrači nastupali na turnirima lokalnog, regionalnog, državnog i međunarodnog karaktera. Protekla je sezona rekordna po broju ukupno odrađenih natjecateljskih aktivnosti (76), naši su igrači prosječno svaki vikend imali 2 nastupa, a bilo je i tjedana sa po 4 nastupa što je iziskivalo maksimalni trud svih klupskih struktura (igrači, treneri, uprava). Trud se na kraju i isplatio što potvrđuju i izvrsni rezultati koji će biti prikazani u nastavku.

LIGAŠKA NATJECANJA

 2. Hrvatska liga – istok

Prva je klupska momčad u 2. HL – istok osvojila 4. mjesto u konkurenciji 10 ekipa što je plasman bolji od očekivanja s početka sezone. Također, to je i znatno bolji plasman od prošlosezonskog kada je osvojeno 8. mjesto. Ostvareno je 8 pobjeda i 10 poraza uz meč razliku od 48:55. Iza 3 nedodirljive ekipe protekle sezone (Olimpija ID, Podravka i Kutina oba su puta pobijedile sve ostale ekipe lige), ekipa OŠB bila je najbolja u ostatku lige. Tijekom cijele sezone ekipa se držala „zlatne sredine“ ne ugrozivši svoj status sad već stabilnog drugoligaša (4 uzastopne sezone). Po 2 pobjede ostvarene su protiv slavonskih ligaša Graničara (Slavonski Brod) i Vukovara ’91. (Vukovar), a po jedanput su pobijeđene ekipe Mihovljana (Mihovljan), Šenkovca (Šenkovec), Mladosti (Petrinja) i MSTC Nostro (Čakovec). Lideri ekipe bili su Dario DABIĆ (18/13) i Tomislav KLAIĆ (17/11), obojici je to bila najbolja drugoligaška sezona. Dabić je bio 8., a Klaić 10. igrač lige. Značajan je doprinos u uspjeh ekipe ugradio i kadet Ivan GARIĆ (6/10) u svojoj debitantskoj sezoni. Adam SMUDA (1/9) ovu će sezonu nastojati što prije zaboraviti, a svoj je debi u ligi upisao i drugi kadet Filip JURKOVIĆ, odigravši doduše samo jedan meč parova u posljednjem kolu. Igra parova (6/12) je ove sezone bila slabija strana ekipe. Jesenska kombinacija Klaić/Garić pokazala se neuspješnom, a stvari je podosta popravila proljetna kombinacija Klaić/Dabić. Sezona će se pamtiti i po prvim gradskim drugoligaškim derbijima između OŠB i Graničara koji su privlačili veliku pozornost brodskih stolnoteniskih zaljubljenika koji su u velikom broju posjetili obje utakmice. Igrači obiju ekipa odužili su im se lijepim i uzbudljivim utakmicama, a u obje je pobjeda pripala „obrtnicima“ rezultatom od 4:3. Ligu su napustili Olimpija ID (plasman u 1. HL), Graničar (ispadanje u niži rang) i Šenkovec (odustali od nastupa slijedeće sezone). Umjesto njih, novi su ligaši Ronald Ređep Starr (Varaždin), Beli Manastir i Virovitica, ekipe iz 3. HL koje su kroz kvalifikacije izborile status drugoligaša.

3. Hrvatska liga (1. Regionalna liga Slavonske regije – zapad)

Druga klupska momčad (OŠB 2) sastavljena od kadeta i juniora na rijetko je superioran način osvojila 1. mjesto u vrlo jakoj trećeligaškoj konkurenciji koju je činilo ukupno 12 ekipa. Ekipa OŠB 2 ostvarila je 21 pobjedu i samo 1 poraz, čak 6 pobjeda više od ekipa Virovitice, Broda i Siska koje su se pozicionirale od 2. do 4. mjesta. Ostvarena je i daleko najbolja meč razlika u ligi (85:38). U odnosu na prošlu sezonu u kojoj je osvojeno 3. mjesto, načinjen je maksimalno mogući rezultatski iskorak. Udarnu trojku ekipe činili su kadet Filip JURKOVIĆ (22/10) te juniori Luka GARIĆ (20/3) i Matteo BEDNJANEC (13/11). U prvom su dijelu sezone još nastupili i Ivan GARIĆ (6/0) i Predrag LATINOVIĆ (4/0), a u završnici i Josip ARBANAS (5/2), Marko BOŠNJAKOVIĆ (1/0) i Matej KONCOŠ (0/1). Nešto je slabiji bio učinak para (10/11) što se nije odrazilo na zaista sjajan rezultat. Jedini je poraz pretrpljen protiv ekipe Siska u gostima u utakmici u kojoj nije mogao igrati Jurković zbog nastupa na Pozivnom turniru 1. grupe kadeta. Ligu su napustili Virovitica (plasman u 2. HL) te Bjelovar i Limpres (ispadanje u niži rang). U niži rang seli i Graničar 2 budući se u ligu vraća prva ekipa Graničara koja je ispala iz 2. HL. Novi bi trećeligaši trebali postati ekipe Sirača, Požege i Gornjih Bogićevaca, ekipe koje su iz 4. HL ostvarile plasman u ovaj stupanj natjecanja.    

4. Hrvatska liga (2. Regionalna liga Slavonske regije – zapad)

I treća je klupska momčad (OŠB 3) odigrala sezonu za pamćenje. Ekipa također sastavljena od isključivo mladih igrača (mlađi kadeti, kadeti i juniori) prošetala se ligom i s omjerom od 17/1 superiorno osvojila 1. mjesto u konkurenciji 10 ekipa. Tako je lanjsko 3. mjesto, isto kao i u 3. HL, u ovoj sezoni pretočeno u naslov prvaka. Uz 17 pobjeda i samo 1 poraz (protiv Gornjih Bogićevaca u gostima) ostvarena je i odlična meč razlika od 70:25. Kroz ekipu OŠB 3 prodefiliralo je puno igrača, a udarnu su trojku s najviše odigranih pojedinačnih mečeva činili mlađi kadet Josip ARBANAS, koji je s fantastičnim omjerom od 27/1 ujedno i najbolji igrač lige te juniori Luka GARIĆ (11/1) i Marko BOŠNJAKOVIĆ (9/8). Za OŠB 3 još su igrali i Antonio NOŽINA (3/3), Tomislav ŽUPAN (3/6), Antonio GAVRAN (2/0), Predrag LATINOVIĆ (1/0) te Davor HEMAR (0/1) i Dario PUDIĆ (0/1). Par je ostvario učinak od 14/4 što je najbolji učinak od svih klupskih kombinacija parova u ligama. Ovu bi ligu trebali napustiti Požega i Gornji Bogićevci (plasman u 3. HL) te Graničar 3 (ispadanje u niži rang). Novi bi ligaši trebali postati Graničar 2 i Limpres (ispali iz 3. HL) te Flip (Slavonski Brod) kao prvak 5. HL. Za preostalo bi mjesto kvalifikacije trebali odigrati Godinjak (9. mjesto u 4. HL) i Posavac iz Kaniže (2. mjesto u 5. HL).  

TURNIRI

Igrači „Obrtničke škole – Brod“ ove su sezone napravili veliki napredak u rezultatima ostvarenim na turnirima diljem Hrvatske. Potpuna dominacija na razini Slavonske regije – zapad u svim se kategorijama ostvaruje već niz godina. Penjanje na pobjednička postolja i osvajanje trofeja i na natjecanjima državne razine „obrtnicima“ je često uspijevalo i ranijih sezona. No, osvajanje nacionalnih i međunarodnih turnira taj je iskorak koji su neki naši ponajbolji mladi igrači ostvarili ove sezone. Ostvareni rezultati zaista su sjajni, a izdvajamo slijedeće i to samo one vrhunske:

PRVENSTVO HRVATSKE (natjecanje I. kategorije, k = 1,8)

Pet medalja (3 srebra i 2 bronce) na Prvenstvima Hrvatske najveći je uspjeh na PH do sada. Viceprvaci Hrvatske su kadeti ekipno (Ivan Garić, Filip Jurković i Josip Arbanas), kadeti parovi (par Garić/Jurković) te mlađi kadeti parovi (Josip Arbanas/Daniel Kinkela – Opatija). Bronce su osvojili Ivan Garić (kadeti pojedinačno) i Josip Arbanas (mlađi kadeti pojedinačno). Na Ekipnom su PH nastupile sve 3 klupske ekipe, osim 2. mjesta kadeta, ostvareno je i 4. mjesto mlađih kadeta u RH (Arbanas, Gavran, Hemar, Pudić) te 6. mjesto juniora u RH (I.Garić, Jurković, Bednjanec, Bošnjaković). PH kadeta je odigrano u Zagrebu, a PH juniora i mlađih kadeta u Ljubešćici.

TOP-12 TURNIRI (natjecanje II. kategorije, k = 1,4)

 • TOP-12 kadeta (Zagreb) – 2. mjesto Ivan Garić
 • TOP-12 mlađih kadeta (Varaždin)  – 3. mjesto Josip Arbanas

POZIVNI TURNIRI 1. GRUPE i ZAGIPING (natjecanja III. kategorije, k = 1,2)

 • 1. Pozivni turnir 1. grupe kadeta (Zagreb) – 4. mjesto Ivan Garić
 • 2. Pozivni turnir 1. grupe kadeta (Zagreb) – 1. mjesto Ivan Garić
 • 1. Pozivni turnir 1. grupe mlađih kadeta (Varaždin) – 2. mjesto Josip Arbanas
 • 2. Pozivni turnir 1. grupe mlađih kadeta (Varaždin) – 2. mjesto Josip Arbanas
 • 58. ZAGIPING (Međunarodno otvoreno prvenstvo grada Zagreba) – 3. mjesto mlađi kadeti pojedinačno Josip Arbanas i 3. mjesto kadeti ekipno (I.Garić, Jurković)

MEĐUNARODNI MEMORIJALNI TURNIRI (natjecanja IV. kategorije, k = 1,0)

 • 18. Memorijal Antun Tova Stipančić (Zagreb) – 3. mjesto kadeti pojedinačno Ivan Garić
 • 6. Memorijal Mirko Abramović (Varaždin) – 2. mjesto kadeti pojedinačno Ivan Garić

POZIVNI TURNIRI 2. GRUPE i OSTALI MEĐUNARODNI MEMORIJALNI TURNIRI (natjecanja V. kategorije, k = 0,7)

 • 1. Pozivni turnir 2. grupe mlađih kadeta (Pula) – 1. mjesto Josip Arbanas
 • 1. Pozivni turnir 2. grupe kadeta (Rijeka) – 4. mjesto Josip Arbanas
 • 2. Pozivni turnir 2. grupe kadeta (Varaždin) – 3. mjesto Filip Jurković i 4. mjesto Josip Arbanas
 • 13. Memorijal Matija Gregić (Osijek) – 1. mjesto mlađi kadeti pojedinačno Josip Arbanas i 3. mjesto kadeti pojedinačno Ivan Garić
 • 34. Memorijal Đuro Dubenik (Dugo Selo) – 1. mjesto mlađi kadeti pojedinačno Josip Arbanas i 2. mjesto kadeti pojedinačno Ivan Garić

OSTALI MEMORIJALNI I DRUGI TURNIRI (natjecanja VI. kategorije, k = 0,5)

 • 7. Memorijal Barba Tomo Amižić (Zadar) – 2. mjesto mlađi kadeti pojedinačno Josip Arbanas i 3. mjesto kadeti pojedinačno Ivan Garić
 • 2. Kup grada Bjelovara (Bjelovar) – 1. mjesto mlađi kadeti pojedinačno Josip Arbanas i 1. mjesto kadeti pojedinačno Ivan Garić
 • 12. Memorijal Saša Paar (Zagreb) – 1. mjesto mlađi kadeti pojedinačno Josip Arbanas

Rezultate i medalje s natjecanja VII. kategorije (Regijski kvalifikacijski turniri) te s ostalih regionalnih natjecanja i turnira nepotrebno je ovdje navoditi budući je popis zaista dug. Već je navedeno da je STK „Obrtnička škola – Brod“ apsolutni regionalni lider te da je i protekle sezone praktično osvojile sve ekipne i pojedinačne naslove prvaka Slavonske regije – zapad u svim kategorijama. Juniori, kadeti i mlađi kadeti su drugu sezonu zaredom ekipni prvaci Regije i sudionici završnice Ekipnih PH na kojima također igraju značajnu ulogu. Na Pojedinačnim prvenstvima Regije juniori i kadeti su osvojili prva 4 mjesta, a mlađi kadeti prva 2 mjesta što zorno oslikava dominaciju mladih „obrtnika“ na ovoj razini. Zasluge za sjajne ovosezonske rezultate, osim samim igračima, svakako pripadaju i njihovim trenerima Predragu LATINOVIĆU i Zdravku ZVAČKU koji su svakodnevnim predanim radom dali veliki doprinos rezultatima kluba. 

STATISTIKA

Statistički podaci, brojke, postotci, omjeri i skorovi – najčešće potpuno i točno oslikavaju količinu aktivnosti i kvalitetu nastupa i rezultata pojedinaca i ekipa. U konačnici, takvi su podaci potrebni i stručnom stožeru, ne samo radi analize, već i zbog programiranja daljnjih aktivnosti sportskog segmenta kluba. Ti su podaci i mjerilo uspješnosti klupske uprave čiji je zadatak osigurati kvalitetnu logističku i financijsku potporu za obiman program treninga (priprema) i natjecanja. Slijedi pregled određenih brojčanih odnosno statističkih pokazatelja klupskih aktivnosti u sezoni 2010./2011.

 • 76 natjecateljskih aktivnosti imali su igrači STK „Obrtnička škola – Brod“ u protekloj sezoni (28 ligaških i 48 turnirskih) što je 9 nastupa više nego u sezoni 2009./2010. kada je bilo 67 nastupa.
 • Od ukupno 48 odigranih turnira i 3 lige, igrači STK „Obrtnička škola – Brod“ su na čak njih 40 osvajali barem jedno od prva 4 mjesta. Na 78 % natjecanja „obrtnici“ su osvajali pehare i medalje. Sezonu prije „obrtnici“ su pobjednička postolja osvajali na 24 natjecanja.
 • Ukupno je ostvaren 81 plasman na pobjednička postolja (1,6 pobjedničkih postolja po svakom natjecanju) što je za 29 pobjedničkih plasmana više nego u sezoni 2009./2010. kada su ostvarena 52 takva plasmana. Prva su mjesta osvojena 27 puta, druga mjesta 20 puta, treća mjesta 24 puta te četvrta mjesta 10 puta.
 • Od ukupno ostvarenog 81 plasmana na pobjednička postolja, 66 plasmana ostvareno je u pojedinačnoj konkurenciji, 12 u ekipnoj i 3 u parovima.
 • Od ukupno 23 registrirana igrača, njih 18 barem je jednom sudjelovalo odnosno osvajalo neko od prva 4 mjesta. Najuspješniji je Josip Arbanas koji je pojedinačno, ekipno ili u parovima ostvario nevjerojatnih 29 plasmana na neko od prva 4 mjesta. Njemu je uz bok Ivan Garić sa 24 takva plasmana dok je Filip Jurković ostvario 15 pobjedničkih postolja. Antonio Gavran ima 9, a Davor Hemar 6 postolja. Po 5 pobjedničkih postolja ostvarili su Dario Dabić, Luka Garić i Dario Pudić, a po 3 imaju Matteo Bednjanec, Marko Bošnjaković i Tomislav Župan. Po 2 su puta u prvoj četvorki bili Tomislav Klaić, Adam Smuda, Predrag Latinović i Juraj Lovrić, a po jednom Antonio Nožina, Matej Koncoš i Luka Marić.
 • Svi igrači „Obrtničke škole – Brod“ tijekom sezone odigrali su sveukupno 1.567 pojedinačnih mečeva (partija) u svim ligama i na svim turnirima. Naši su igrači pobijedili 915 puta, a u 652 partije su pobijeđeni što daje ukupnu uspješnost od 58,4 %.
 • Ukupno su najaktivniji bili kadeti (501 meč) i mlađi kadeti (434 meča). Juniori su odigrali 255 mečeva, a najmlađi kadeti 206 mečeva. Seniori su imali najmanje pojedinačnih mečeva (171).
 • Mlađi kadeti su bili najučinkovitiji (70,3 % pobjeda), slijede ih kadeti sa 63,7 % uspješnosti. Seniori su ostvarili 55,6 % pobjeda, a juniori su na granici od 50 % uspješnosti (50,2 %). Najmlađi kadeti su pobjeđivali svaku treću partiju jer im postotak uspješnosti iznosi 33,0 %.
 • Promatraju li se pojedinačni učinci igrača po kriteriju ukupnog broja pobjeda, očekivano su najbolji oni igrači koji su se najviše puta penjali na pobjednička postolja, a oni su ujedno i najviše nastupali i imaju „najviše utakmica u nogama“.
 • Najviše je pojedinačnih mečeva u sezoni odigrao Josip Arbanas (264), a preko 200 partija su odigrali i Ivan Garić (234) te Filip Jurković (212). Samo je još jedan igrač (Luka Garić) odigrao više od 100 partija (ukupno 106), svi ostali su manje od 100 puta izlazili za zeleni ili plavi stolnoteniski stol u službenim mečevima.
 • Josip Arbanas ostvario je nevjerojatne 222 pobjede u sezoni što je apsolutni rekord kluba do sada. Preko 100 pobjeda ostvarili su još samo Ivan Garić (161) i Filip Jurković (132). Više od 50 i manje od 100 pobjeda imaju Luka Garić (67) i Antonio Gavran (54). Više od 20 i manje od 50 pobjeda ostvarili su Dario Dabić (46), Dario Pudić (42), Matteo Bednjanec (40), Tomislav Klaić (34), Davor Hemar (29), Tomislav Župan (26) i Marko Bošnjaković (21). Svi ostali igrači ostvarili su manje od 10 pojedinačnih pobjeda.
 • Na kraju sezone na završnim rang listama HSTS-a našlo se 18 igrača STK „Obrtnička škola – Brod“ od čega trojica u TOP-12 najboljih. Mlađi kadet Josip Arbanas i kadet Ivan Garić sezonu su završili kao 2. igrači Hrvatske u svojim kategorijama, a u TOP-12 je i kadet Filip Jurković (7. mjesto). Po prvi puta se dogodilo da jedan igrač našeg kluba drži 1. mjesto na nacionalnoj rang listi. To je uspjelo Ivanu Gariću koji je 1. mjesto na kadetskoj rang listi držao od 16.02. – 02.06.2011. godine odnosno 3,5 mjeseca. Arbanas i Garić ostvarili su preko 1.000 ranking bodova u sezoni što također do sada nikad nije uspjelo nekom igraču „Obrtničke škole – Brod“. Njihovi su konačni bodovi zaista impresivni, Arbanas je ostvario 1.534,5 bodova, a Garić 1.460,5 bodova što će biti zaista teško ponovljivo. Kao kuriozitet može se istaći da se Filip Jurković nalazi na čak 3 rang liste istovremeno. Jurković je sezonu završio kao 7. kadet, 34. junior i 54. senior Hrvatske. Na početnim („nultim“) rang listama za slijedeću sezonu u TOP-12 Hrvatske će se nalaziti 4 igrača OŠB.        

OSTALE AKTIVNOSTI

Sezonu 2010./2011. svakako možemo pamtiti i po pokretanju službene klupske web stranice koja je zaživjela i proradila uoči sezone, odnosno sredinom kolovoza 2010. godine. Osnovna namjera bila je pružanje svih informacija o aktivnostima i rezultatima kluba široj, a prije svega sportskoj javnosti. Također, putem foruma svi su se zainteresirani članovi mogli registrirati i komentirati određene teme iz djelokruga kluba, ali i puno šire. Također, mogli su otvarati i teme po svom izboru. Administrator web stranice, uz dozu neizbježne subjektivnosti, smatra da su web stranica i forum pobudili interes iznad svih očekivanja, a količinu internetskih aktivnosti potvrđuju slijedeće brojke:

 • U 10 mjeseci na web stranici je objavljeno ukupno 87 članaka, uglavnom o klupskim rezultatima te drugim aktivnostima vezanim uz klub. To je 8,7 članaka mjesečno ili u prosjeku 2 tjedno (u pravilu najava nastupa uoči vikenda četvrtkom ili petkom te rezultati nedjeljom navečer).
 • Zabilježeno je 79.000 posjeta stranici ili oko 260 posjeta dnevno.
 • Na forumu je registrirano 38 članova koji su otvorili 156 tema i anketa te dali oko 3.600 komentara (postova). Prosječno se svaki drugi dan otvori jedna tema, a dnevno se napiše 11 komentara (postova).
 • Teme su na forumu otvarane (čitane ili pisane) 36.000 puta (broj pregleda). Na svaki komentar (post) dođe još 10 čitanja.

Pouzdano je poznato da se web stranica prati i čita diljem Hrvatske i u nepunih je godinu dana postala naš pravi prozor u svijet. Sigurno je i značajno doprinijela daljnjoj popularizaciji kluba i stolnog tenisa uopće u Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji pa i šire.

Klub je i ove sezone dobio vrijedno društveno priznanje. Zajednica športskih udruga i saveza Brodsko-posavske županije dodijelila je „Obrtničkoj školi – Brod“ priznanje odnosno trofej za „Podvig godine“ zbog činjenice da smo prošle sezone bili jedini HR klub koji je na Ekipnim PH imao svoje ekipe u završnici među 8 najboljih u državi u svim kategorijama (mlađi kadeti, kadeti i juniori). Taj je rezultat ove sezone ponovljen odnosno još i nadmašen.

Također, ove se sezone po prvi puta dogodilo da je jedan igrač „Obrtničke škole – Brod“ pozvan u nacionalnu selekciju. Ivan Garić pozvan je u kadetsku reprezentaciju Hrvatske za nastup na Otvorenom prvenstvu Austrije u Linzu (11. AUSTRIAN – LINZ AG YOUTH CHAMPIONSHIPS). Nažalost, stjecajem nesretnih okolnosti nije debitirao u nacionalnom dresu budući je organizator ograničio nastupe reprezentacijama na samo po jednu ekipu, a Garić je trebao nastupiti za B momčad.

Slijedom svega navedenog, bez imalo lažne skromnosti, može se reći: Da, bila je to do sada naša najbolja sezona, sezona snova i bit će je teško ponoviti. Nadamo se – samo do slijedeće sezone !

 
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