Dobrodošli na web stranicu STK "Slavonski Brod", Slavonski Brod

 

Analiza stolnoteniske sezone 2011./2012. iz kuta STK Obrtnička škola – Brod

Za igrače STK Obrtnička škola – Brod završena je još jedna stolnoteniska sezona. Rezultatski je bila prilično uspješna, no, bila je i poprilično turbulentna zbog cjelokupne situacije u društvu i drastičnog smanjenja financijskih sredstava za sport sa svih razina, a što se direktno odrazilo i na funkcioniranje kluba. Nažalost, koncem sezone sve je rezultiralo otkazom ugovora o radu treneru Predragu LATINOVIĆU jer glavni klupski sponzor, srednja Obrtnička škola u Slavonskom Brodu, nije više mogla osiguravati sredstva za plaću trenera, a vlastiti prihodi kluba niti izdaleka ne mogu financirati taj izdatak. Izvršni odbor kluba donio je o tome potrebne odluke na svojim sjednicama održanim 15.05. i 29.05., a radni odnos treneru Latinoviću prestao je s danom 31.05.2012. godine. Trener Latinović odradio je još volonterski planirane treninge tijekom lipnja, a sa svojim se igračima oprostio na prigodnom domjenku nakon posljednjeg treninga koji je održao dana 21.06.2012. godine (na slici).

U ime klupske uprave i u svoje osobno ime zahvaljujem se Predragu Latinoviću na godinama predanog rada u klubu, na izvrsnim rezultatima koje je klub postizao za vrijeme njegovog rada u klubu kao i na nizu kvalitetnih mladih igrača koje je odgojio tijekom tih godina.

U sezoni 2011./2012. za STK Obrtničku školu – Brod bila su registrirana 23 igrača svih dobnih kategorija (7 seniora, 5 juniora, 3 kadeta, 2 mlađa kadeta i 6 najmlađih kadeta). Klub je u ligaškim natjecanjima nastupao sa 3 ekipe, a tijekom sezone svi su igrači kluba, osim u ligama, nastupali i na turnirima lokalnog, regionalnog, državnog i međunarodnog karaktera. Klub je u protekloj sezoni imao ukupno 59 službenih nastupa što je ipak znatno manje od rekordnih 76 službenih nastupa u sezoni 2010./2011., a što je također posljedica krize koja je uzrokovala i racionalizaciju nastupa na turnirima.

LIGAŠKA  NATJECANJA

1. Hrvatska liga – istok

Iza prve klupske ekipe rezultatski je najuspješnija prvoligaška sezona u klupskoj povijesti. Igrači trenera Latinovića osvojili su odlično 3. mjesto u konkurenciji 10 ekipa iza nedodirljive i neporažene Kutine te odlične koprivničke Podravke. Ostvaren je impresivan i do sada najbolji ligaški učinak od 12 pobjeda i 6 poraza uz ukupnu meč razliku od 53:37. “Obrtnici” su naročito dobro igrali u gostima gdje su ostvarili čak 7 pobjeda uz samo 2 poraza od dviju vodećih ekipa. Ekipa OŠB bila je spoj iskustva i mladosti (2 iskusna seniora i 2 juniora) što se pokazalo dobitnom kombinacijom. Protiv čak 5 ekipa (Virovitica, MSTC Čakovec, Mladost, Beli Manastir i Mihovljan) “obrtnici” su upisali obje pobjede u sezoni, a po jednom su savladani sastavi Vukovara ’91. i varaždinskog RR Starra. Najbolji igrač OŠB u protekloj je prvoligaškoj sezoni bio kapetan Adam SMUDA koji je s pojedinačnim omjerom od 16/8 bio 8. igrač 1. HL – istok. Njemu uz bok s omjerom od 14/10 bio je iskusni Tomislav KLAIĆ koji je u konkurenciji 50 igrača koji su nastupili u ligi imao 12. učinak. Klaić je od ove sezone ujedno i apsolutni klupski rekorder, kako po broju ukupnih pojedinačnih prvoligaških mečeva (134) tako i po broju pojedinačnih prvoligaških pobjeda (71) za svoj klub. Smuda i Klaić izvrsno su funkcionirali i u igri parova što potvrđuje i podatak od 12 pobjeda i 5 poraza, a tim su učinkom uvjerljivo 2. par lige iza braće Runjić iz Kutine. Značajan su doprinos klupskim rezultatima dali i juniori Ivan GARIĆ (omjer 7/7) i Filip JURKOVIĆ (omjer 4/5) od kojih se u narednim sezonama očekuju i znatno bolji rezultati. Na kraju sezone prvoligaški je debi upisao i kadet Josip ARBANAS (0/1). Ligu će nakon ove sezone napustiti Kutina (ušla u Superligu) te Virovitica (ispala u 2. HL), a novi će prvoligaši na “istoku” slijedeće sezone biti varaždinska Igea Željezničar (ispali iz Superlige) i Sračinec (ušli iz 2. HL kroz kvalifikacije).

Izvrsnom se sezonom i odličnim igrama od kluba oprostio kapetan ekipe Adam Smuda koji će od naredne sezone sportski i profesionalno (radnim odnosom) biti vezan za GSTK Zagreb u kojemu će raditi s drugom klupskom ekipom i mladim igračima. Hvala Adamu za godine uspješne karijere u OŠB i sve najbolje u novoj radnoj sredini.

2. Hrvatska liga (1. Regionalna liga Slavonske regije – zapad)

Druga klupska ekipa (OŠB 2) sastavljena od kadeta i juniora osvojila je također 3. mjesto na kraju sezone u 1. Regionalnoj ligi Slavonske regije – zapad. U konkurenciji 12 ekipa s omjerom od 16 pobjeda i 6 poraza te meč razlikom od 73:42 igrači trenera Zdravka ZVAČKA plasirali su se odmah iza slavonskobrodskog Graničara i Novske koji su igrali (nažalost neuspješno) kvalifikacije za 1. HL – istok. Nakon fenomenalnog jesenskog dijela sezone u kojemu su mladi “obrtnici” s omjerom 11/0 osvojili 1. mjesto (porazivši pritom i Graničar i Novsku), u proljetnom je dijelu sezone, slijedom raznih okolnosti, došlo do velikog rezultatskog pada (5 pobjeda i 6 poraza). No, kako rezultati u regionalnim ligama nisu primarni za klub, ovaj se rezultat može ocijeniti dobrim. Najbolji igrač OŠB 2 bio je kadet Josip ARBANAS koji je s omjerom od 27/3 bio 3. igrač lige. Svakako bi bio i najbolji igrač lige (prva dvojica igrača imaju samo pobjedu više) da zbog nastupa na kadetskom MASTERSU u Malinskoj nije morao propustiti dvije posljednje ligaške utakmice. Za ekipu OŠB 2 u protekloj su sezoni nastupali još i Luka GARIĆ (19/13), Matteo BEDNJANEC (8/2), Marko BOŠNJAKOVIĆ (2/14) te Matej KONCOŠ (0/2). Par je ostvario učinak od 13/8.

3. Hrvatska liga (2. Regionalna liga Slavonske regije – zapad)

Kao i njihovi kolege iz prve i druge ekipe, treća je klupska ekipa (OŠB 3) u 3. HL osvojila također 3. mjesto što je i svojevrsni kuriozitet. U konkurenciji 10 ekipa sastav OŠB 3 ostvario je 11 pobjeda i 7 poraza uz meč razliku od 51:40. Kroz ekipu OŠB 3 prodefiliralo je i najviše igrača (7), a najviše su nastupali Tomislav ŽUPAN koji je s omjerom od 15/7 bio najbolji igrač ekipe i 6. igrač lige te Antonio NOŽINA (9/10) i Marko BOŠNJAKOVIĆ (5/5). Još su igrali i Antonio GAVRAN (4/8), Dario DABIĆ (2/0), Jakov KLAIĆ (0/2) te Davor HEMAR (samo parovi). Par je ostvario učinak od 8/8.

TURNIRI

Tijekom sezone igrači Obrtničke škole – Brod ostvarili su niz odličnih rezultata na državnim i međunarodnim turnirima igranim u Hrvatskoj koji su se ujedno bodovali i za nacionalne rang liste. Slijedi kronološki pregled nastupa na takvim turnirima na kojima su se mladi “obrtnici” penjali na pobjednička postolja odnosno osvajali jedno od prva 4 mjesta.

 • 8. Memorijal “Barba Tomo Amižić” (Zadar, 10.09.2011.) – 3. mjesto Pudić Dario (najmlađi kadeti)
 • 3. Kup grada Bjelovara (Bjelovar, 24.09.2011.) – 3. mjesto Pudić Dario (najmlađi kadeti)
 • 1. Otvoreni turnir HSTS-a (Zagreb, 01.10.2011.) – 3. mjesto Arbanas Josip (kadeti) i 3. mjesto Pudić Dario (najmlađi kadeti)
 • 41. Otvoreno međunarodno prvenstvo Varaždina i 7. Memorijal “Mirko Abramović” (Varaždin, 19. i 20.11.2011.) – 3. mjesto Arbanas Josip (kadeti)
 • 1. Pozivni turnir najmlađih kadeta (Višnjan, 26.11.2011.) – 3. mjesto Pudić Dario (najmlađi kadeti)
 • 13. Memorijal “Saša Paar” (Zagreb, 04.12.2011.) – 3. mjesto Gavran Antonio (mlađi kadeti)
 • 1. TOP-12 kadeta (Varaždin, 17. i 18.12.2011.) – 4. mjesto Arbanas Josip (kadeti)
 • 35. Memorijal “Đuro Dubenik” (Dugo Selo, 17. i 18.03.2012.) – 1. mjesto Garić Ivan (juniori) i 3. mjesto Arbanas Josip (kadeti)
 • MASTERS turnir HSTS-a (Malinska, 14. i 15.04.2012.) – 2. mjesto Arbanas Josip (kadeti)
 • Ekipno PH juniora (Zagreb, 04.-06.05.2012.) – 4. mjesto ekipno (Garić Ivan, Jurković Filip, Arbanas Josip i Župan Tomislav)
 • 2. TOP-12 kadeta (Varaždin, 12. i 13.05.2012.) – 2. mjesto Arbanas Josip (kadeti)

Uz odlične rezultate na turnirima državne razine, igrači OŠB godinama dominiraju i na regionalnoj razini. Na ekipnim regionalnim kvalifikacijama 1. su mjesta i plasman na Ekipno PH ostvarili juniori i kadeti dok su mlađi kadeti osvojili 2. mjesto nedostatno za plasman na Ekipno PH. Uz već spomenuto ekipno 4. mjesto juniora u RH, kadeti su osvojili ekipno 5. mjesto u RH.

Na pojedinačnim regionalnim kvalifikacijama kao izlučnim natjecanjima za pojedinačna PH ostvaren je čitav niz odličnih rezultata i plasmana na pojedinačna državna prvenstva. Tako su u konkurenciji seniora plasman na seniorsko PH izborili Smuda Adam i Klaić Tomislav, a uz njih su na seniorskom PH (zbog odustanaka dijela igrača) nastupili još i Garić Ivan, Jurković Filip i Dabić Dario. Čak su se četvorica “obrtnika” (svi osim Dabića) uspjela plasirati i u glavni turnir. U kategoriji juniora plasman na pojedinačno PH su izborili Arbanas Josip i Župan Tomislav, a uz njih je na pojedinačnom juniorskom PH (po rankingu) nastupio i Garić Ivan. Na regijskim je kvalifikacijama plasman na pojedinačno PH u kategoriji kadeta izborio Gavran Antonio, dok je Arbanas Josip imao direktan nastup (po rankingu). OŠB je u Gavran Antoniju imala predstavnika i na završnici pojedinačnog PH za mlađe kadete tako da su “obrtnici” na pojedinačnim PH u svim kategorijama imali čak 11 predstavnika što je zaista odličan doseg.

Na Pojedinačnim prvenstvima Slavonske regije – zapad Obrtnička škola – Brod osvojila je daleko najviše odličja. Tako su na juniorskom prvenstvu Regije “obrtnici” osvojili sva 4 prva mjesta (Jurković Filip, Garić Ivan, Bednjanec Matteo i Garić Luka), kod kadeta je osvojeno 1. (Arbanas Josip) i 3. mjesto (Gavran Antonio), dok je kod mlađih kadeta osvojeno 1. mjesto (Gavran Antonio). Dakle, u sve tri konkurencije pojedinačni su prvaci Slavonske regije – zapad igrači Obrtničke škole – Brod, a od 12 pojedinačnih odličja “obrtnici” su osvojili njih 7.

STATISTIKA

 • 59 natjecateljskih aktivnosti imali su igrači STK Obrtničke škole – Brod (28 ligaških i 31 turnirskih) što je 17 nastupa manje nego u sezoni 2010./2011. kada je bilo 76 nastupa.
 • Od ukupno 31 odigranog turnira i 3 lige igrači Obrtničke škole – Brod su na njih 24 osvajali jedno od prva 4 mjesta što znači da su “obrtnici” na 71 % natjecanja osvajali odličja.
 • Ukupno je ostvareno 45 plasmana na pobjednička postolja (1,3 pobjedničkih postolja po natjecanju) od čega su prva mjesta osvajana 13 puta, druga su mjesta osvajana 8 puta, treća mjesta 20 puta i četvrta mjesta 4 puta.
 • Od ukupno ostvarenih 45 plasmana na pobjednička postolja, 35 plasmana ostvareno je u pojedinačnoj konkurenciji, 9 u ekipnoj i 1 u parovima.
 • Od ukupno 23 registrirana igrača, čak njih 18 sudjelovalo je barem jednom ili osvajalo jedno od prva 4 mjesta. Najuspješniji je Arbanas Josip koji se 13 puta penjao na pobjednička postolja, zatim Gavran Antonio s 10 takvih plasmana te Garić Ivan s 8 pobjedničkih postolja.
 • Svi igrači Obrtničke škole – Brod odigrali su tijekom protekle sezone sveukupno 1.257 pojedinačnih mečeva u svim ligama i na svim turnirima. Naši su igrači pobijedili 686 puta, dok su u 571 meču poraženi što daje uspješnost od 54,6 %.
 • Najaktivniji su bili juniori koji su odigrali ukupno 343 meča, najmlađi kadeti su odigrali 280 mečeva, kadeti su odigrali 233 meča, a seniori 218 mečeva. Najmanje su mečeva (182), jer ih je i najmanje, odigrali mlađi kadeti.
 • Najučinkovitiji su pak bili kadeti koji su ostvarili 67,8 % pobjeda, a iza njih slijede juniori s 59,2 % pobjeda. Preko 50 % pobjeda ostvarili su i mlađi kadeti (52,2 %) te seniori (51,4 %). Jedino su najmlađi kadeti ostvarili ispodpolovičnu učinkovitost sa 42,1 % ostvarenih pobjeda.
 • Promatrajući pojedinačne učinke igrača prema kriteriju ukupnog broja pobjeda, najbolji je i ove sezone Arbanas Josip koji je ostvario 149 pobjeda, a daleko iza njega na drugom je mjestu Gavran Antonio sa 80 pobjeda. Preko 50 pobjeda ostvarila su još dvojica igrača i to Garić Ivan (59) i Pudić Dario (57).
 • Na kraju sezone na završnim rang listama HSTS-a našlo se 19 igrača Obrtničke škole – Brod od čega su dvojica u TOP-12 svojih kategorija. Arbanas Josip 5. je kadet Hrvatske, dok je Pudić Dario svoj najmlađekadetski staž okončao na 6. mjestu. Petorica naših ponajboljih mladih igrača nalaze se na po dvije rang liste odnosno u svojoj i starijoj kategoriji. To su Pudić Dario, Gavran Antonio, Arbanas Josip, Garić Ivan i Jurković Filip. Najviše rejting bodova (1.403,0) u sezoni osvojio je Arbanas Josip koji je ujedno i jedini igrač OŠB koji je osvojio preko tisuću rejting bodova.

OSTALO

Klub je i ove sezone (02. i 03.06.2012.) organizirao, već 7. po redu izdanje Memorijala “Toni Glavaš” koji je ove sezone oborio sve rekorde po brojnosti igrača, ekipa i mjesta iz kojih su došli sudionici turnira. Nastupilo je čak 88 igrača iz 15 hrvatskih klubova te iz BiH koji su se natjecali u čak 5 kategorija. Memorijal je u evidentnoj ekspanziji budući su ove godine na njemu po prvi puta sudjelovali i mladi igrači iz nekoliko superligaških klubova poput GSTK Zagreba, varaždinske Igee Željezničar i osječkog Vodovoda. Memorijalni je turnir, nakon izvrsnih igara i pomalo neočekivano, osvojio naš Garić Ivan koji je u finalu s 3/1 u setovima savladao Franu Runjića iz Kutine.

Klupska web stranica i forum, nakon pokretanja u kolovozu 2010. godine, u protekloj su sezoni saživjeli u potpunosti. O tome najbolje govore i brojke: do sada je na web stranici objavljeno ukupno 160 članaka, a broj posjeta stranici premašio je brojku od 180.000. Forum ima 45 registriranih članova, na njemu je otvoreno i komentirano ukupno 268 tema, a broj komentara je na dan objave ovog teksta iznosio 5.296. Web stranica je vrlo čitana i posjećivana, a uz to vijesti s klupske web stranice prenose i drugi mediji poput lokalnog SBplus portala, web stranice HSTS-a te drugih klubova itd.

STK Obrtnička škola – Brod je i ove godine dobila vrijedno društveno priznanje. Naime, na svečanosti proglašenja najboljih sportaša Brodsko-posavske županije za 2011. godinu, naš je klub primio priznanje Zajednice športskih udruga i saveza Brodsko-posavske županije u kategoriji OSTVARENI REZULTAT MLAĐIH DOBNIH UZRASTA i to za osvojenih 5 medalja na državnim prvenstvima mlađih dobnih kategorija u sezoni 2010./2011. po čemu je naš klub bio treći u Hrvatskoj.

Proteklu su sezonu na lokalnoj stolnoteniskoj razini obilježila i neka nemila događanja, prije svega skandalozno tajno osnivanje Županijskog stolnoteniskog saveza od strane nekolicine ljudi i minimalno potrebnog broja klubova, bez znanja velike većine ostalih klubova, među ostalim i Obrtničke škole – Brod. O tome je na ovim stranicama već pisano. Razumom velike većine članova Skupštine HSTS-a i unatoč podršci dijela vodstva HSTS-a, ova udruga nije primljena u punopravno članstvo HSTS-a. Ista skupina odnosno pojedinac koji je bio i osnivač STS BPŽ i njegov predsjednik, dovela je i do rasula u lokalnoj stolnoteniskoj udruzi stolnotenisača rekreativaca SLAST u kojoj su godinama igrali i igrači, treneri, članovi uprave i roditelji vezani uz naš klub. Srećom i entuzijazmom pojedinaca, u proljeće 2012. godine formirana je i pokrenuta Nova liga stolnotenisača rekreativaca koja je uspješno odradila i odigrala svoju premijernu ligašku sezonu te pojedinačno i parovno prvenstvo lige. STK Obrtnička škola – Brod dala je značajnu logističku, kadrovsku i igračku potporu Novoj ligi.

Tako je još jedna uspješna, ali i turbulentna stolnoteniska sezona iza nas. Igrači su na zasluženom odmoru, a prva prozivka i okupljanje igrača za novu sezonu zakazani su za ponedjeljak 06. kolovoza 2012. godine. Registracija kluba i igrača za novu sezonu već je obavljena, a pred klupskom upravom bit će novi izazovi osiguranja funkcioniranja kluba u novim uvjetima.

 
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