Dobrodošli na web stranicu STK "Slavonski Brod", Slavonski Brod

 

Zlato Ivana Garića i bronca Josipa Arbanasa u Dugom Selu ! Pobjeda i poraz OŠB 2 u 2. HSTL !

U vikendu za nama igrači STK Obrtničke škole – Brod imali su dvostruki natjecateljski program. “Obrtnici” su u subotu i nedjelju (17. i 18.03.2012.) nastupili na 35. Memorijalnom turniru ĐURO DUBENIK u Dugom Selu, dok je druga klupska ekipa (OŠB 2) u nedjelju u Kutini i Sisku odigrala utakmice 17. i 18. kola u 2. HSTL (1. Regionalna liga Slavonske regije – zapad).

U Dugom Selu na 35. Memorijalu ĐURO DUBENIK mladi su igrači Obrtničke škole – Brod imali izvanredan nastup. Od osmorice predstavnika u turniru u sve četiri muške kategorije, šestorica su ostvarila plasman u glavni turnir, od toga četvorica kao winneri (pobjednici) svojih skupina. Pravu malu sportsku senzaciju priredio je Ivan GARIĆ koji je osvojio naslov pobjednika u konkurenciji juniora. No, to nije bilo i jedino postolje “obrtnika” jer je u kategoriji kadeta Josip ARBANAS osvojio brončano odličje, a na korak do postolja ostao je najmlađi kadet Dario PUDIĆ koji se plasirao u četvrtfinale svoje kategorije. I ostali su igrači odigrali u skladu ili iznad očekivanja te su, uz zlato, broncu i četvrtfinale, ostvarena još i dva plasmana u osminu finala. Treba reći da je turnir za ovakvu razinu bio poprilično loše organiziran (bilten samo sa skupinama bez kostura daljnjeg razigravanja, skupine sa 2 i 4 igrača istovremeno itd.). Slijedi izvješće iz Dugog Sela po kategorijama.

JUNIORI – Kako je u uvodu rečeno, Ivan GARIĆ osvojio je naslov u kategoriji juniora u konkurenciji 37 igrača. Iako je izostalo podosta igrača iz vrha, to ni u kom slučaju ne umanjuje ovaj Garićev vrijedan rezultat. Garić je bio postavljen za 8. nositelja turnira, no, sa 7 pobjeda u nizu otišao je do kraja pobijedivši pri tom i reprezentativca i prvog nositelja turnira. Skupinu je Garić apsolvirao bez gubitka seta, sa po 3/0 je redom savladao Marija AUGUSTINOVIĆA (STK Bjelovar), Frana BUTKOVIĆA (STK Transagram, Zagreb) i Tvrtka MATIĆA (GSTK Zagreb). U osmini finala s čistih je 3/0 pobijeđen i Matej MURAT (STK Brckovljani, Dugo Selo). Garić nije imao previše problema niti u četvrtfinalu u kojemu gubi prvi set na turniru, ali ipak sa 3/1 pobjeđuje Grigora ŠPALJA (STK Transagram, Zagreb). Zato su iznimno uzbudljivi bili polufinalni i finalni mečevi u kojima je Ivan Garić briljirao. Polufinale je donijelo meč protiv juniorskog reprezentativca i prvog nositelja juniorskog turnira Nikole HORVATA (STK Igea Željezničar, Varaždin), igrača koji za svoj klub nastupa u Superligi. Iako je Horvat imao vodstvo od 2/0 u setovima, Garić je izvrsnom igrom u nastavku izveo veliki preokret i otišao do finala i titule vrijedne 3/2 pobjede. Uzbuđenja nije manjkalo niti u finalu u kojemu se Garić sastao s još jednim članom varaždinske Igee Željezničar Martinom VIDAČEKOM koji je prije tjedan dana igrao u Slavonskom Brodu u meču 1. HSTL – istok između OŠB i varaždinskog STK SC Starr (za kojega igra na dvojnu registraciju). Finalni je meč također otišao do petog seta iako je Garić cijelo vrijeme vodio. Ipak, u petom setu nije bilo dramatike, Garić je sigurno slavio i pobjedom od 3/2 osvojio juniorski naslov u Dugom Selu. Upečatljiv nastup u ovoj kategoriji imao je u posljednje vrijeme odlični Tomislav ŽUPAN. Iako tek 72. na juniorskoj rang listi i trećepostavljeni igrač u svojoj skupini, Župan se plasirao u osminu finala čime će značajno, baš kao i Garić, popraviti svoj ranking. Župan je u skupini najprije s 1/3 poražen od Mateja Murata (STK Brckovljani, Dugo Selo) da bi zatim s 3/0 nadigrao Hrvoja TONKOVIĆA (STK Transagram, Zagreb). U uzbudljivom meču za prolazak skupine Župan s 3/2 u setovima (12:10 u petom setu) pobjeđuje Dina BABLIJA (STK Dragovoljac Sveti Rok, Osijek). Tu Župan nije stao jer u 1/16 finala s 3/1 u setovima pobjeđuje i Juraja TONKOVIĆA (STK Transagram, Zagreb). Namučio je Župan još i finalista Martina Vidačeka (STK Igea Željezničar, Varaždin), ali je ipak poražen s 1/3 u setovima.

KADETI – U konkurenciji 59 kadeta, jedini predstavnik Obrtničke škole – Brod Josip ARBANAS ostvario je plasman u polufinale i osvojio 3. mjesto. Arbanas je u skupini imao samo jednog protivnika, Filipa PRGOMETA (STK Dugo Selo) kojega je lako savladao s 3/0 u setovima. U prva dva kola glavnog turnira Arbanas bilježi dvije maksimalne pobjede: u 1/16 finala s 3/0 je bolji od Karla MATEŠE (STK Aquaestil, Duga Resa), a istim je rezultatom u osmini finala savladao i Marija BANEKA (STK Vodovod, Osijek). U četvrtfinalu i borbi za medalju Arbanas gubi set, ali ipak sa sigurnih 3/1 u setovima pobjeđuje i Tomislava NAGYA (STK Brckovljani, Dugo Selo). Nažalost, u polufinalu je ždrijeb nemilosrdan i donosi mu prvog nositelja Martina PETROVIĆA (STK Velika Gorica Stanfar) koji Arbanasa pobjeđuje s 3/0.

MLAĐI KADETI – Među 57 mlađih kadeta nastupila su i dvojica “obrtnika” i ostvarili rezultate u skladu s očekivanjima i svojim trenutnim rankingom. Antonio GAVRAN s dvije je pobjede osvojio 1. mjesto u skupini. S 3/0 u setovima pobijedio je Ivana RAIČA (STK Rugvica), a s 3/1 je bio bolji od Filipa TOMIĆA (STK Tis, Zagreb). Niti u 1/16 finala Gavran nije imao problema, s 3/0 u setovima pobijedio je Damjana MATIJAŠECA (STK Ljubešćica, Novi Marof). Osmina finala bila je i konačni doseg za Gavrana jer je treći hrvatski mlađi kadet i treći nositelj mlađekadetskog turnira Benjamin PODKRAJAC (STK Igea Željezničar, Varaždin) ipak bio previsoka prepreka za Gavrana koji gubi s 0/3 u setovima. U ovoj je kategoriji nastupio i najmlađi kadet Dario PUDIĆ koji se osvajanjem 2. mjesta u skupini uspio plasirati u glavni turnir. Pudić je s 3/0 u setovima dobio Ivu OJVANA (STK Dugo Selo), dok je od Danijela LJUBIĆA (STK Malinska Dubašnica, Krk) bio bolji s 3/1. Jedini je poraz (0/3) Pudić pretrpio od 5. nositelja Davidea DEKLEVE (STK Višnjan). U pretkolu glavnog turnira Pudić je s 2/3 u setovima poražen od Filipa Tomića (STK Tis, Zagreb), Gavranovog protivnika iz skupine.

NAJMLAĐI KADETI – U ovoj najbrojnijoj (67 igrača) kategoriji nastupila su trojica igrača Obrtničke škole – Brod. Najbolji je rezultat plasmanom u četvrtfinale očekivano ostvario Dario PUDIĆ. S dvije 3/0 pobjede protiv Ivana TUĐE (STK Zabok) i Timija MASLIĆA (STK MGK Drava Žabnik) Pudić je lako osvojio 1. mjesto u skupini. U 1/16 finala Pudić se prilično namučio, ali ipak s 3/2 u setovima pobjeđuje Matea VINKOVIĆA (STK Donji Miholjac) pri čemu je nadoknadio zaostatak od 0/2 u setovima. U osmini finala nešto lakši posao za Pudića i 3/1 pobjeda protiv Ivana GLAVOČEVIĆA (STK Sveti Lovreč). U četvrtfinalu i borbi za medalju Pudić s 0/3 u setovima gubi od Mihaela LACKOVIĆA (STK Vodovod, Osijek). Marko TOMAS osvojio je 3. mjesto u skupini, nedovoljno za plasman u glavni turnir. Tomas je s 3/2 u setovima pobijedio Luku ŠPIRELJU (STK Tis, Zagreb), no, dva poraza sa po 1/3 u setovima protiv Tome RUNJE (STK Sesvete, Zagreb) i Leona ŠANTEKA (STK Ljubešćica, Novi Marof) koštala su ga daljnjeg nastupa. Juraj LOVRIĆ poražen je u sva tri svoja meča, sa po 1/3 u setovima Lovrić je izgubio od Matije VLAHOVIĆA (STK Sisak) i Noe ŽIBRATA (STK Mladost, Petrinja), a s 0/3 je izgubio od Lovre ZOVKA (GSTK Zagreb).

Utakmicama 17. i 18. kola nastavljeno je prvenstvo u 2. HSTL (1. Regionalna liga Slavonske regije – zapad). Druga klupska momčad (OŠB 2) gostovala je u Kutini i Sisku gdje su igrači trenera Zdravka ZVAČKA zabilježili polovičan rezultat. Protiv ekipe Kutina 2 ostvarena je pobjeda rezultatom 4:2, dok je u Sisku ekipa OŠB 2 poražena od istoimenog domaćina rezultatom 3:4. Slijede zapisnici utakmica s analizom njihova tijeka.

KUTINA 2  –  OŠB 2   2:4

 • 0:1   JUGOVIĆ Ivo – ARBANAS Josip                        0/3   (-8, -9, -7)
 • 0:2   HORVAT Davor – GARIĆ Luka                           1/3   (-11, -7, 4, -9)
 • 1:2   SOKOLOVIĆ Siniša – BOŠNJAKOVIĆ Marko     3/2   (-11, 7, 9, -9, 6)
 • 1:3   JUGOVIĆ/SOKOLOVIĆ – ARBANAS/GARIĆ      0/3   (-3, -3, -11)
 • 2:3   JUGOVIĆ Ivo – GARIĆ Luka                              3/2   (7, 7, -9, -3, 3)
 • 2:4   SOKOLOVIĆ Siniša – ARBANAS Josip              1/3   (-7, 9, -5, -10)

Ekipa OŠB 2 naoko je teže od očekivanja došla do pobjede protiv ekipe Kutina 2. Domaći su oba svoja boda osvojili u mečevima s pet setova, dok su “obrtnici” ipak bili uvjerljiviji dobivši po dva meča s 3/0 i s 3/1 u setovima. Prvi igrač lige Josip ARBANAS ostvario je maksimalan učinak dobivši oba svoja pojedinačna meča te igru parova u kombinaciji s Lukom GARIĆEM koji je također dobio jednu pojedinačnu partiju. Arbanas je 3/0 pobjedom protiv Ive JUGOVIĆA otvorio utakmicu, a 3/1 pobjedom protiv Siniše SOKOLOVIĆA stavio pečat na 15. prvenstvenu pobjedu svoje ekipe. Luka Garić je u prvom dijelu utakmice s 3/1 u setovima dobio Davora HORVATA, dok je Marko BOŠNJAKOVIĆ izgubio u pet setova od Siniše Sokolovića. Sokolović je zapravo domaće spasio maksimalnog poraza budući je nakon njegove pobjede par “obrtnika” Arbanas/Garić vrlo lako savladao domaću kombinaciju Jugović/Sokolović. Pobjedom Ive Jugovića u pet setova protiv Luke Garića domaći su još stigli ublažiti, ali ne i izbjeći poraz od ekipe OŠB 2.

SISAK  –  OŠB 2   4:3

 • 1:0   TERZIĆ Gordan – ARBANAS Josip                 3/2   (7, 6, -6, -6, 9)
 • 1:1   HORŽIĆ Viktor – GARIĆ Luka                        1/3   (-6, 8, -1, -8)
 • 2:1   RADENIĆ Antonio – BOŠNJAKOVIĆ Marko    3/2   (5, -5, -6, 8, 3)
 • 2:2   TERZIĆ/RADOŠ Ivica – ARBANAS/GARIĆ      2/3   (8, 9, -6, -3, -2)
 • 3:2   TERZIĆ Gordan – GARIĆ Luka                       3/0   (4, 7, 9)
 • 3:3   RADENIĆ Antonio – ARBANAS Josip             0/3   (-7, -9, -9)
 • 4:3   HORŽIĆ Viktor – BOŠNJAKOVIĆ Marko         3/0   (7, 5, 11)

U Sisku je odigrana iznimno uzbudljiva utakmica, nažalost, sa sretnim završetkom za domaću ekipu koja je slavila s 4:3. Da će “obrtnici” teško do pobjede, moglo se naslutiti već nakon prvog meča u kojemu je Josip Arbanas nes(p)retno poražen od najboljeg domaćeg igrača Gordana TERZIĆA s 3/2 u setovima. Nakon gubitka prva dva seta, Arbanas se potpuno vratio u meč, osvojio slijedeća dva da bi u petom setu izgubio na razliku (9:11) za početno vodstvo Siska. Sigurnom 3/1 pobjedom protiv Viktora HORŽIĆA rezultat je u egal vratio Luka Garić nakon čega se dogodio i drugi ključni detalj utakmice. Naime, Marko Bošnjaković je imao 2/1 u setovima protiv Antonija RADENIĆA, ali nije izdržao do kraja. Kada je domaći par Ivica RADOŠ/Gordan Terzć poveo sa 2/0 u setovima protiv kombinacije “obrtnika” Arbanas/Garić, činilo se da su domaći na pragu pobjede. Nakon toga nevjerojatan preokret tijekom kojeg u slijedeća tri seta domaći par osvaja samo 11 poena i OŠB 2 izjednačava rezultat. Sigurnom 3/0 pobjedom protiv Luke Garića, Gordan Terzić dovodi Siščane u treće vodstvo, a isto takvom pobjedom protiv Antonija Radenića treće izjednačenje svojoj ekipi donosi Josip Arbanas. U odlučujućem sedmom meču, osim trećeg seta, nije bilo previše dramatike i Viktor Horžić pobjedom protiv Marka Bošnjakovića donosi pobjedu svojoj ekipi.

 
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