Izborna Skupština HSTS-a (22.01.2011.)

Moderator/ica: stjepan

Izborna Skupština HSTS-a (22.01.2011.)

PostPostao/la stjepan » 14 pro 2010, 09:41

Sazvana je Izborna Skupština HSTS-a na kojoj će se izabrati novo rukovodstvo Saveza (predsjednik, Izvršni odbor i ostala tijela), održati će se zapravo 2 Skupštine, najprije redovna zbog prijema novih klubova u članstvo Saveza, a nakon toga i Izborna. Slijedi info s weba HSTS-a:

Izborna Skupština HSTS-a 22.siječnja 2011.

14 Prosinac 2010

Na temelju odluke Izvršnog odbora od 26. studenog 2010. godine saziva se Izborna skupština HSTS-a za 22. siječnja 2011. godine koja će se održati u Zagrebu u hotelu Four Points Panorama sa početkom u 11,00 sati. Da bi se zadovoljilo zahtjevima udruga za članstvo u HSTS-u, a prema preporuci Gradskog ureda za opću upravu, saziva se sjednica Skupštine HSTS-a sa svrhom potvrđivanja novih članova(udruga).

Ova sjednica skupštine će se održati 22. siječnja 2011. godine u hotelu Four Points Panorama sa početkom u 10,00 sati.

Dnevni red sjednice skupštine sa početkom u 10,00 sati:

1. Otvaranje Skupštine HSTS-a
2. Izbor radnih tijela Skupštine HSTS-a
3. Usvajanje Poslovnika o radu sjednice Skupštine HSTS-a
4. Verifikacija mandata članova Skupštine HSTS-a
5. Prijem novih udruga u članstvo HSTS-a
6. Razno

Dnevni red sjednice Izborne skupštine sa početkom u 11,00 sati:

1. Otvaranje Skupštine HSTS-a
2. Izbor radnih tijela Skupštine
a) Radnog predsjedništva
b) Verifikacijske komisije
c) Izborne komisije
d) Zapisničara
e) Dva ovjerovitelja zapisnika
3. Verifikacija mandata članova Skupštine
4. Usvajanje Poslovnika o radu Skupštine
5. Predstavljanje kandidata za predsjednika HSTS-a
6. Izbor Predsjednika HSTS-a
7. Izbor Izvršnog odbora HSTS-a
8. Izbor Nadzornog odbora HSTS-a
9. Izbor Stegovne komisije
10. Pozdravni govor novog Predsjednika HSTS-a
11. Razno

Glavni tajnik

Žarko Ratković

Zagreb, 9.12.2010.
stjepan

Re: Izborna Skupština HSTS-a (22.01.2011.)

PostPostao/la stjepan » 23 pro 2010, 08:05

Ako se netko želi kandidirati za predsjednika HSTS-a, evo koje uvjete mora ispunjavati:

[www.hsts.hr]
Izbor predsjednika HSTS-a

22. prosinac 2010.

Izvršni odbor HSTS-a je na sjednici 26. studenog 2010. godine donio odluku o raspisivanju natječaja za Predsjednika HSTS-a.

Kandidati za Predsjednika HSTS-a moraju do 29. prosinca 2010.godine dostaviti prema članku 41. Statuta HSTS-a pisanu privolu najmanje 5 (pet) predstavnika u Skupštini.

Prema članku 44. Statuta HSTS-a kandidat za predsjednika može biti izabrana osoba koja udovoljava slijedećim kriterijima:

-da je državljanin Republike Hrvatske(domovnica),
-da je ugledni športski djelatnik s dokazanim rezultatima u organiziranju i vođenju športa(životopis)
-da ima najmanje srednju stručnu spremu(diploma) i znanje jednog svjetskog jezika(potvrda),
-da se nije ogriješio o etičke norme i moralna načela olimpijskog pokreta,
-da nije prethodno dva puta izabran na tu dužnost.

Osim navedenih dokumenata potrebno je priložiti program rada HSTS-a za mandatno razdoblje 2010-2014.

Navedene dokumente potrebno je poslati u ured HSTS-a, Zagreb,Trg Krešimira Ćosića 11.

Zagreb, 18.12.2010.

Glavni tajnik HSTS-a

Žarko Ratković
stjepan

PostPostao/la mcs » 17 sij 2011, 11:19

Evo ispunjavam uvjete di se mogu prijaviti ili kolko ono bi 2 i 2? :D

prezeznuto da tak velim, bas me zanima na kojem sudu ce sad odluka zavrsiti mozda u strasbourg-u.

Pa njima web rade xy firmi... katastrofa
mcs

PostPostao/la stjepan » 22 sij 2011, 20:59

HSTS je danas dobio novog predsjednika (ZLATKO POSPIŠ, koji je bio i jedini kandidat) i novo rukovodstvo (Izvršni odbor i Nadzorni odbor) i čini se da se kreće prema boljem i da bi se Savez mogao konačno konsolidirati. Zlatko je izabran aklamacijom, jednoglasno, čini se da ima potporu svih ili bar velike većine. Na tragu je pronalaska i glavnog sponzora, a najavio je i svoje glavne ciljeve odnosno program, ideje su vrlo dobre i zanimljive, odlično su primljene na nikad brojnijoj Skupštini, bili su skoro svi klubovi. Najveći će problem biti rješavanje golemih financijskih dubioza koje je naslijedio od svih prethodnika zadnjih nekoliko godina, a koji se vuku kroz sudske tužbe i sporove... Želim mu puno sreće.
stjepan

PostPostao/la mcs » 22 sij 2011, 23:11

Glavni sponzor ce pospis naci u najljucem rivalu Stjepanovog avatara, pa necemo sad raditi reklame. Moja zelja je a i i mislim da govorim u ime svih, da se taj savez konacno konsolidira a ne da imamo dva predsjednika saveza kojima su privatni interesi ispred svega, sad da ne pisem o tome koje su korsti imali sve D.Š. i I.G.M., s tim da se ovaj potonji borio sa svim snagama da ostane na vlasti ali o tome nekom drugom zgodom.
mcs

PostPostao/la stjepan » 23 sij 2011, 21:21

[mcs]
Glavni sponzor ce pospis naci u najljucem rivalu Stjepanovog avatara, pa necemo sad raditi reklame.

Ne, ne radi se o tome, nije u pitanju Butterfly, već jedna kineska firma koja se bavi proizvodnjom i distribucijom računala i računalne opreme, multinacionalka s predstavništvom u ZG za ovaj dio Europe. Firma je već sponzor nekoliko naših nacionalnih sportskih saveza, a voljna je ući i u HSTS, sad treba vidjeti kakvi bi to bili okviri za suradnju ...
stjepan

PostPostao/la mcs » 23 sij 2011, 21:28

Ovi Kinezi ce nas kostati glave, cujem neki dan na radiu da su usli u ostru suradnju s SAD-om na trg. planu....
mcs

PostPostao/la ttp » 23 sij 2011, 23:00

Jedino što bih volio od saveza je : (1) osigurati besplatan nastup na turnirima izvan HRV. našim reprezentativcima... Jer ovo je užas kako je bilo do sada. Time pokazuju tko ima novaca može igrati za repku, a tko nema, nema veze, ići će netko umjesto njega tko je voljan izdvojiti novce za turnire (NA KOJIMA PREDSTAVLJAJU HRVATSKU !!!) :?
(2) Decentralizirati, nije ZG sve, pokušati pomoći i manjim sredinama jer i oni mogu puno toga dati....
(3) POPULARIZIRATI STOLNI TENIS, to nije lagan posao, ali na njemu se mora raditi, meni su rekli mnogi da bih mogao biti ambasador kada sam bio u Americi jer odlično promičem svoje... Tako i stolni tenis, i kemiju haha... :lol: Po tom pitanju imam ideja, rješenja... :D
(4) Zoran Primorac je dao odličan intervju u SN... No, tu i mi imamo veliku ulogu. Kada budemo dali mladim igračima šansu da postanu treneri ili sudjeluju u tom krugu , onda će biti i više uspjeha. Pa Amerikanci su svoje branitelje angažirali u raznim firmama i to je dokazano bio jedan od najuspješnih poteza. A Azijati svoje bivše igrače aktivno uključili u trenere, ili barem savjetnike treneru... No, kod nas, ma ne samo kod nas, svugdje je tako da se nitko ne želi maknuti sa svoje pozicije barem ne negdje do 75 godine haha. To je posebno izraženo u manjim sredinama, a uostalom i zašto bi se maknuli, dobro im je, nemaju konkurencije, imaju dobru plaću,idu načelom bitno da sam ja siguran, to je najbitnije... Nije to lagano promijeniti. Kako sam u zg, vrtim se po raznim krugovima, čuo sam, i vidio dosta o problemima naše repke... Ne bih sada javno o tome. Mogu samo reći da su problemi, kao što to često biva, u neadekvatnom znanju trenera i mnogo čemu drugome.... itd.
(5) Usporedio bih Kineze i nas... no, prije toga, akcija Primorac na kvadrat je bila dobra ideja... pohvala na tome. Naravno da nismo mi Kinezi :roll: , ali možemo pokušati postati barem jednim dijelom kao oni... Kod njim svaka škola ima stolnoteniski klub :o . Za to je potreban veliki napor, ali moglo bi se po tom pitanju stvari i kod nas pokrenuti... Samo, treba tu puno "velikih", voljnih i pametnih ljudi. No, mislim da se može po tom pitanju,polju napraviti veliki napredak prema naprijed. A opet, ovo je samo sport, ljudi su bez posla, naš najveći problem... Zašto razvijati sport, kada imamo druge probleme. Ima i tu istine, ali sport može biti je jedan od odličnih načina, dugoročnih, za napredak... Zaposli ga u sportu, bolje da radi tamo, nego nigdje, jedva skrpava kraj sa krajem, pa neće onda biti problema, ili će manje biti problema sa drogom, kriminalom itd. :mrgreen: Ali kod nas je stolni tenis dosta necijenjen, samo nogomet, nogomet i nogomet. Rukomet i sada hokej uspiju tu i tamo nešto konkurirati. Košarka više nije što je nekada bila. A da se konačno da prednost i manjim sportovima ? ;)
(6) Nogomet je, po mom mišljenju propao. Ovo je velika sramota što Dinamo radi. I meni je nepojmljivo da se toliki novci tu vrte, i taj jedan Mamić da ne govorim. Previše ga ljudi ne voli, sigurno sa opravdanim razlogom... Zato su odličan potez napravili hokejaši. Da vidite koja je to atmosfera na utakmicama. Gubili ili pobjeđivali, isto je. Nema da se igrači svađaju sa navijačima. I cijelu obitelj možete povesti....uživat ćete... :D
(7) I jedino što bih najviše volio jer se mene dotiče... A to je da se uvede prva premier liga, tu nek ostanu najboljih 8 ili 10 iz sadašnje prve lige, i da sada 2 liga postane prva, ili/i da podijele onda tu prvu ligu na cijelu Hrvatsku, prvih 5 ekipa iz svake regije da čine prvu ligu, a ostalih 5 nek budu druga liga. Stjepan tu zna više, ali mislim da bi se time više moglo dobiti novaca od županije, grada...I dobili bi na kvaliteti, doduše i na troškovima :) .

Ma eto, puno toga sam rekao, isfilozofirao... sve to zvuči i više nego ambiciozno... sve u svemu, nadam se boljem, u bilo kojem pogledu ! :geek:
ttp

PostPostao/la mcs » 24 sij 2011, 09:24

[ttp]
(1) Sto se tice jedinice, nadodao bih da se to odnosi na sve kategorije, u mojem klubu, nije moj ali ono :), jedna curica igra za repku i trebalo je platiti put i kotizaciju na turniru, a da se slucajni nije platilo sigurno nebi igrala vise za repku, a radi se o mladim kategorijama

(2) Ma stvar je u tome da puno igraca dolazi iz manjih sredina, a ne iz zg, samo sto se zg jako jako forsira, bilo je tako kad sam ja igrao u ml. kategorijama, pa sam dolazio u zg, gdje se prema tebi odnose ko da si manje vrijedan, ali to je za neku drugu temu.

(3) Tesko je popularizrati pingac jer ljudi misle da je to bezveze i nas usporeduju sa sahom u najmanju ruku, tako nisko za takav sport, to zaista pingac nije zasluzio....

(4)Evo recimo ja u svojem klubu necu niti blizu trenrskom poslu jer mislim da bih sigurno njih vise od pola, izmlatio i potjerao doma, ipak sam ja trenirao i radio u nekim drugim uvjetima, pa znam sto je kvalitetan trening fala bogu, tak da se nasim trenerima necu mjesati u posao, pa se drzim dalje od toga....Ali zajebanciju na trening ne podnosim i uzasno mi smeta, mada se i ja sad puno zaj***. ali sad je vec sve drugacije..

(5) To bi bilo super kad bi svaka skola imala STK, ali, ali....

(6) Nogomet je nogomet, i dalje nemam sto komentirati

(7) O tome se vec da razgovarati.
mcs

PostPostao/la stjepan » 24 sij 2011, 11:12

Evo copy/paste infoa sa weba HSTS-a:

[www.hsts.hr]
Zlatko Pospiš novi predsjednik HSTS-a

23 Siječanj 2011.

Jučer je u hotelu Four Points Panorama održana je sjednica Izborne skupštine HSTS-a na kojoj je za predsjednika Saveza u mandatnom razdoblju 2011-2015 izabran Zlatko Pospiš.
Na prijedlog predsjednika Z. Pospiša Skupština je usvojila članove Izvršnog odbora: Božidar Bauk, Damir Belaj, Tino-Martin Časl, Renato Čengić, Emil Gubica, Denis Karlović, Dražen Korent, Zvonko Leskovar, Marinko Matulović, Ante Pandžić, Zoran Primorac, Željko Prša, Goran Radanović i Žarko Valentić.

Skupština je i usvojila članove Nadzornog odbora: Radoš Vukomanović, Damir Komerički, Bernard Brglez te zamjenske članove: Željko Šego i Laura Jerman. Članovi Stegovne komisije su Dražen Štriga, Marko Kern i Željko Odorčić. Skupština je za prvog ambasadora stolnog tenisa HSTS-a izabrala legendu svjetskog i europskog stolnog tenisa Dragutina Šurbeka.

Po završetku sjednice Izborne skupštine održana je 1. sjednica Izvršnog odbora na kojoj su na prijedlog predsjednika Zlatka Pospiša izabrana tri dopredsjednika HSTS-a: Marinko Matulović, Denis Karlović, Martin-Tino Časl. Za direktora HSTS-a izabran je Drenić Ante. Izvršni odbor je izabrao predsjednike komisija. Stručnu komisiju će i u ovom mandatu voditi Renato Čengić, dok će Alen Ivančin voditi Natjecateljsku komisiju. Registracijskom komisijom i dalje će rukovoditi Mladen Solar, dok je Ljubinko Skakić predsjednik Komisije za nagrade i priznanja. Galsnogovornik HSTS-a u slijedećem razdoblju biti će Stanko Eskulić.
stjepan

Sljedeća

Natrag na Sezone 2010./2011. - 2013./2014.

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.