09042011 OŠB-PODRAVKA

Moderator/ica: stjepan

Re: Novska - OŠB 2 sample

PostPostao/la ReBus » 13 tra 2011, 20:39

Evo nešto za ttp-jca a i ostale koji nisu bili na meču

OBRTNIČKA ŠKOLA-BROD - MSTC NOSTRO 09.04.2011
Dabić Dario -- Damjan Bruno 3/0 (4, 7, 14)

http://www.youtube.com/watch?v=L8FPy0P5em0
ReBus

09042011 OŠB-PODRAVKA

PostPostao/la ReBus » 13 tra 2011, 22:48

Evo, častim ttp-jca :D

Dabić Dario -- Lončar Danijel 2/3 (9, -6, -9, 2, -12)..... 1.DIO
http://www.youtube.com/watch?v=glF92hUZ_Dk

Dabić Dario – Lončar Danijel 2/3 (9, -6, -9, 2, -12)..... 2.DIO
http://www.youtube.com/watch?v=aR0fvwLqO9Y
ReBus

Re: 09042011 OŠB-PODRAVKA

PostPostao/la ttp » 14 tra 2011, 00:30

Hvala Rebus :D :) ;)

Meni je draži meč sa Belićem. Iako sam tu ušao malo pokisao u meč, jer sam prvu izgubio, mislio sam da neću više igrati, nego da će Fićo jer nemamo što izgubiti... (no nije na meni da mislim :roll: )
Da sam dobio prvu, onda Tomi i ja par, pa nakon para bi tu bila još veća želja, i mislim da bih onda bolje igrao... i šansa za pobjedom bi nam bila na dlanu
Protiv Lončara kada sam dobio prvi set na 9, u rekoh super, barem sam set uzeo... kako ga je mcs ishvalio, rekoh, ovo je uspjeh, meni dosta set :mrgreen: . E onda je Lončar ubacio u višu brzinu, dobio 2 set.
I šansa je izgubljena u 3 setu kod vodstva 9:4, imao sam zicer, i puno poena bez veznih je izgubljeno... tako da, tu je velika šansa propuštena. 4 set, malo sam primirio, promijenio neke stvari. On dosta profulao lakih loptica, te sam taj set laganini dobio. Peti set je Danijel bolje ušao u odlučujući set, snažnije, odlučnije. A i ja sam počeo izmišljati sa nekim blokom, i to travom... :o
Ipak, malo za promjenu kod 10:7 njegove servise vraćam u forhend, i to je super potez bio, sa mog gledišta.
Kod 12:11, nemam si što prigovoriti jer je on odigrao savršeno poen. Išao sam na kombinaciju jak rez u bekhend, znao sam da će otpimplati, zatim da gurnem travom jako, ipak on je vratio, e onda je greška napravljena što sam blokao mekano, umjesto da sam pomaknuo se nogama i napao forhendom, ili što sam vježbao, okrenem reket i beksajdom lupim, ili najrealnije u toj situaciju, zapiliti... jbg, lako je sada biti pametan, zato je to dobro iskustvo...
Jedino sam jako ljut što sam zadnji poen servirao sa forhenda, mislio sam kratku servu, otišla je duga, i to je to. Nema povratka. To je nesigurno i nisam to trebao.... Zaslužena pobjeda Danijela. Da sam kojim slučajem dobio 3 set, onda bi pobjeda, nadam se, prešla na moju stranu, iako to nikad ne znaš, pošto nije, ovako je pravednije !

Inače, Ljuban legenda, hahaha, pila naopako, baš mi je smješno to bilo, onako cinično kada je rekao ajde dario nisi nikad izgubio 5 set hahahaha :? No, valjda će se i to promijeniti... vrijeme radi za mene.
Mlađi sam :lol:
ttp

PostPostao/la ttp » 14 tra 2011, 00:50

Kada protivnik ima 10:7 , znači ima tri meč lopte i uzme time out.... Je li to najbolja opcija ?
Zatim, svojevremeno je Ivan imao protiv Ivkovića, samo je Ivan vodio 2:1 u setovima i 10:8,i time out se uzeo... Ivan je izgubio taj meč, iako je imao 2 meč lopte. Neki zagovaraju da je to pametno, neki da nije... Ja svoje mišljenje imam, ali me zanima što ostali misle o tome ?
ttp

PostPostao/la Mata » 14 tra 2011, 15:39

Time-out......vječna dilema.
Kad ispadne dobro onda si ti ili trener najpametniji...e ali kad ne ispadne dobro onda krene priča nisi trebao uzimati time-out.
Uvijek se sjetim Červarovih time-outa kad priča strpljivo,dugi napad itd i onda Balić u 6 sekundi ošine po golu i pogodi suparnički blok :)
Što se tiče stolnog...najsvježije iz OŠB mi je kad je Latin smirio Garića protiv Šverera i sve super,no isto tako mislim na jednoj jesenskoj utakmici u paru su Tomi i Ivan izgubili 6 poena u nizu nakon time-outa...pa ti budi pametan.
Mata

PostPostao/la ttp » 14 tra 2011, 16:11

Je, tako obično bude.... Recimo kod toga 10:7 i 10:8. Isprva sam mislio, pametno je uzeti time out. Lijepo razmisliš što treba odigrati... No, i protivnik isto tako može razmislit. I tu mjenjam mišljenje. Mislim da ne treba uzeti time out ako pritom imaš 2 ili 3 meč lopte. Isto tako, ovisi o osobi, i puno tome, ne treba generalizirati... npr. kod mene treba uzeti time kod 9:4 pa kad bude 9:5 hehe. No, na neke tu stvari ne možeš utjecati. Nema pomoći...

Nije time out nikakvo čudno. Poanta time outa bi trebala biti samo jedna stvar. Ako protivnika krene, presječi stankom taj njegov ritam. Ili ukoliko tebe ne ide, isto tako....
Ako tebe ide, i osvojio si par poena, i imas sve u rukama, pa kud prekidati to ! Znači, gledaš kako se tvoj igrač osjeća, i najbolje bi bilo da igrač sam osjeti kada uzeti time out. Nekada ćeš pogriješiti, ok, nekada nećeš.
Mata, u pravu si, kod nas se to tako gleda. Ako pogriješiš onda si luzer, svi te okrive, nisi trebao, ako pogodiš onda si heroj. Opet, ovisi o situaciji, ali ako vodiš 9:7 i dobiješ poen i imaš meč loptu 10:7, nemoj, onda bolje ne uzimati odmah time out na 10:7... Isto tako kada je Ivan na 9:8 dobio poen, te došao na 10:8, dvije meč lopte je imao, pusti da se odigra taj poen jer je protivnički igrač pukao, bio je zrel za dobit. Ovako ga je time-out vratio u život, po vlastitom priznanju protivnika, i dobio je taj set kao i sljedeći, te time i meč. Druga stvar je da je vodio 10:6 pa protivnik došao na 10:8. Eto, teško je tu biti pametan, ali to je moje mišljenje...

Još u vezi meča, što mi je zanimljivo, meni barem... protiv Lončara gubim 9:7 peti set. I on servira ja vratim u bekhend, nec. Serva se ponavlja gdje opet vratim mekano u bekhend, gdje on naravno čeka, i razbija spinom te time osvaja poen. No, mislim da je kod 11:11, on servira meni u bekhend, vraćam mu u forhend, naravno, nije stigao vratiti jer je unaprijed čekao u bekhend kutu. Nije se stigao nogama namjestiti. Heben je ovaj naš sport. Ali sve se to da lijepo izanalizirati. Kome se da, i kome to nije gubljenje vremena. I tko želi poraditi na svojoj igri ukoliko ima želju napredovati...
Protiv Damjana je bilo ukupno 6 meč lopti. Od toga sam imao kod 10:9 i kod 11:10. Zatim on ima na 12:11, ali fula svoju servu. I ako sam dobro vidio, do kraja nije imao više meč lopti. I moram reći da me izritiraju komentari tipa da sam izgubio 3 set protiv Damjana da bih izgubio cijeli meč. Kao prvo, to nitko ne zna, niti itko to može znati, pa niti misliti uvjereno. Osobno mislim da bih laganini dobio 4 set jer sam se osjećao super... ali takvi savjeti, komentari su nepotrebni, pa i kad se radi o meni, gdje gubim 2:0 i treći set izgubim u fiksu i netko kaže da sam dobio taj treći set da bih dobio i 4 i 5 set. Ma jel ? Toga nema nigdje.
ttp

PostPostao/la Mata » 14 tra 2011, 16:29

Ovo zadnje nema smisla komentirati.."što bi bilo da je bilo ..."...neki ljudi si jednostavno ne mogu pomoći u takvim komentarima.

Evo kad smo se zakačili za time-out jedno pitanje za tebe kao vrhunskog znalca.
Onaj moj meč,opisan na drugom forumu,a ti ga prepisao i ovdje ;)
Niti ja niti Goran nismo uopće uzimali time-out.Ja posve zaboravim na to. :o
Kad je trebalo uzeti time-out? :P
Mata

PostPostao/la ttp » 14 tra 2011, 16:58

Prije odgovora moram reći da ne mislim da sam neki znalac. Itekako još puno toga moram naučiti, mada dosta toga znam, ali i dalje mnoge stvari ne znam… Kao što i oni koji imaju licencu, i koji su 5, 10, 15 i više godina u sportu, pa onda misle da doslovce sve znaju, da su nepogrešivi, i da su licencom i godinama stekli svu vještinu te da više ne moraju ništa učiti… Osobno, i od 5 ligaša neke stvari sam upio ko spužva i mislim da će mi to itekako koristiti. Od svakog se da ponešto korisno naučiti. Stoga, mislim da ću postati dobar trener, ali dalek put je preda mnom… ukoliko se uopće odlučim za takvo što. Mata, što kažeš kada osnujem svoj klub da ti, Jurić, Savić i ja igramo 5 ligu, pa prošetat ćemo se ligom… onda ću tebe zadržati u 4, pa da uđemo u 3 hehe.

Što se tiče time-outa. Znači, 10:2, to je vodstvo bilo u pitanju. Mislim da bi Kinezi uzeli time-out kod 10:4, možda čak i kod 10:3 ! Ja bih uzeo kod 10:6… Ali da igram protiv Mate, onda uzeo bih na 10:9 hihi
ttp

PostPostao/la ttp » 14 tra 2011, 22:38

Rebus, hoće li biti meč sa Belićem... ? Malo se teško nalazi video zbog naziva... mislim da se može to promijeniti, ali to je nevažno u toj priči, zahvaljujem na trudu...
ttp

PostPostao/la ReBus » 14 tra 2011, 22:41

Ako se ne varam biti će svi mečevi samo strpljenja molim, upload ide sporo a i nije mi to jedino što radim pa molim za razumijevanje svekolikog pučanstva. Večeras neće biti ništa više, ali čim stavim ja sve objavim tu, tako da nema sekiracije, a kome se žuri neka dođe sa stickom kod mene :)
ReBus

Sljedeća

Natrag na Foto & Video

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.