Evo nas u tjednu kada se nastavlja natjecanje u 2. HL - istok. Svi smo već pomalo zaboravili na gradski derbi u 1. kolu, prolazi već treći tjedan od toga, a evo nam u subotu stižu dva puno jača i opasnija protivnika. Dakle, u subotu 23. 10. OŠB će u svojoj dvorani (poznatoj pod nazivom "nema boda iz Broda") najprije u 11,00 sati ugostiti novaka u ligi STK "Mladost" (Petrinja), a onda u 17,00 sati i STK "Kutinu".
Za Mladost (P) su u 1. kolu igrali pojačanje i njihov prvi igrač Arapović, zatim stari, ali i još uvijek solidni Knežević i jedini domaći igrač Ivković. Jaka su ekipa, ali ne i nepobjediva što je pokazala Kutina koja ih je u 1. kolu dobila sa 4:3. Za Petrinju je 2 boda donio Arapović, a 1 pobjedu ostvario je Ivković. Knez je izgubio obje, Ivković jednu i izgubili su par. Nadam se da bi ih po toj ili nekoj sličnoj shemi i mi mogli dobiti.
Što reći o Kutini koja nam je zadnjih nekoliko mečeva postala nepremostiva prepreka... Zadnji smo ih puta dobili u 1. kolu pretprošle sezone kod njih 4:1, tada nisam tamo bio jer sam stradao u prometnoj, ali se sjećam da je Damir tada dobio Džaferovića i sve je otišlo na našu stranu. Te sezone su nam uzvratili metlom kod nas (0:4 u Brodu), a prošle su nas sezone dobili oba puta po 4:1, uzimali smo samo bod na njihovom trećem igraču, braća Runjić su nas redovno peglali. Sada su još jači za Damira za kojega smo mi slabiji što bi na kladionici bila "zicer dvojka", ali stolni tenis nije kladionica. I mi imamo neku novu ekipu i Kutina sigurno neće lako do pobjede, ako uoće i dođe do nje, nadam se da neće. Protiv Petrinje su radili baš timski: i Frane i Marin i Damir su dobili po jedan meč, a po jedan su izgubili, ali pobjeda u paru im je donijela bodove. Sve nekako mislim da bi i u subotu par mogao presuditi.
Nadam se objema pobjedama, ali obzirom da se radi o jakim ekipama, bio bih zadovoljan i jednom. Teško je u jednom kolu dobiti dvije tako dobre ekipe, no, ako nas krene u prvom meču, svašta se može dogoditi. Evo i svih parova 2. kola:
OŠB - MLADOST (P)
GRANIČAR - KUTINA
ŠENKOVEC - MSTC NOSTRO
MIHOVLJAN - PODRAVKA
OŠB - KUTINA
GRANIČAR - MLADOST (P)
ŠENKOVEC - PODRAVKA
MIHOVLJAN - MSTC NOSTRO
Ekipe OLIMPIJA ID i VUKOVAR '91. slobodne su u ovom kolu i mogu se lijepo odmarati još tjedan dana kada im u 3. kolu u goste dolaze OŠB i GRANIČAR.