Dobrodošli na web stranicu STK "Slavonski Brod", Slavonski Brod

 

Odigrano PH juniora i mlađih kadeta: Josip Arbanas osvojio srebro (parovi) i broncu (pojedinačno) !

U organizaciji STK „Ljubešćica“ iz istoimenog općinskog središta pokraj Varaždina, proteklog je vikenda (29.04. – 01.05.2011.) održana završnica Prvenstva Hrvatske u stolnom tenisu za juniore i juniorke te mlađe kadete i mlađe kadetkinje. Prvenstvo je igrano u ekipnoj, pojedinačnoj te u konkurenciji parova. STK „Obrtnička škola – Brod“ imala je u završnici ekipe u obje kategorije (juniori i mlađi kadeti), dok su u pojedinačnoj i u konkurenciji parova „obrtnici“ bili zastupljeni sa po dvojicom juniora i mlađih kadeta.

Očekivano, najbolje je rezultate ostvario mlađi kadet Josip ARBANAS koji je na PH osvojio dvije medalje, srebro u konkurenciji parova te pojedinačnu broncu. U pojedinačnoj je konkurenciji zapažen nastup imao kadet Ivan GARIĆ koji se na juniorskom PH probio do četvrtfinala. U ekipnoj su konkurenciji mlađi kadeti osvojili četvrto, a juniori šesto mjesto u Hrvatskoj. Slijedi pregled nastupa svih igrača i ekipa STK „Obrtnička škola – Brod“ na završnici PH za juniore i mlađe kadete.

Mlađi kadeti pojedinačno – Josip Arbanas bio je postavljen za drugog nositelja turnira te je, uz Matiju HRELECA iz varaždinske STK „IGEE Željezničar“ i Martina PETROVIĆA iz STK „Velika Gorica Stanfar“ ubrajan u krug igrača između kojih treba tražiti novog državnog prvaka u ovoj uzrasnoj kategoriji. No, prvenstvo je obilovalo iznenađenjima te su se, potpuno neočekivano, u finalu našla dvojica Varaždinaca iz STK „IGEA Željezničar“, Fran GOLOB i Marko VIDAČEK, inače četvrti i šesti igrač s državne rang liste, a naslov prvaka finalnom 3/1 pobjedom odnio je Golob. Brončana su odličja osvojili Hrelec i Arbanas, nominalno dvojica najboljih mlađih kadeta Hrvatske, a možda i ponajveći favorit Petrović zapeo je još u četvrtfinalu te je ostao bez medalje. Josip Arbanas rutinski je osvojio 1. mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini u kojoj je sa po 3/1 u setovima pobijedio Dominika SALMU (STK „Sveti Jakov“, Jadranovo) i Davida DEKLEVU (STK „Višnjan“, Višnjan) te sa 3/0 Mihovila RAIĆA (STK „Lokomotiva“, Vinkovci). Dosta problema Arbanas je imao u osmini finala u kojoj je sa tijesnih 3/2 u setovima ipak savladao Antonija GOJU (STK „Donat“, Zadar). U četvrtfinalu odnosno borbi za medalju Arbanas je sa 3/1 u setovima nadigrao Ivana LOVREKA (MSTC „Nostro“, Čakovec), a u dramatičnom polufinalu Arbanas sa tijesnih 2/3 u setovima gubi od Varaždinca Marka Vidačeka, a time i priliku da se u finalu bori za naslov prvaka Hrvatske. Ipak, pojedinačna medalja na PH još je jedna potvrda iznimno uspješne sezone Josipa Arbanasa kojom je potvrdio da pripada samom vrhu države u svom uzrastu. U ovoj je kategoriji nastupio još jedan „obrtnik“, no, Antonio GAVRAN nije se uspio plasirati u glavni turnir budući je u svojoj skupini izgubio sva tri meča. Gavran je sa 2/3 u setovima poražen od Ivana TRŠINSKOG (STK „Zabok“), sa 1/3 u setovima izgubio je od Ivana Lovreka (MSTC „Nostro“, Čakovec), a bez seta je ostao protiv Tomislava ŠPEHARA (STK „Duga Resa“, Duga Resa).

Mlađi kadeti parovi – Još jedna medalja Josipa Arbanasa, srebro zlatnog sjaja osvojio je Arbanas u paru s Danielom KINKELOM iz STK „Opatija 08.“ iako je vrlo malo nedostajalo da se obojica popnu na najviše postolje. Arbanas i Kinkela su kao nositelji bili slobodni u 1. kolu (osmina finala) da bi u četvrtfinalu sa 3/0 u setovima pobijedili blizance Mislava i Luku MARTINEKA (STK „Sesvete“, Sesvete). U polufinalu je sa tijesnih 3/2 u setovima savladan par iz čakovečkog MSTC „Nostro“ Karlo JAMBOR/ Ivan Lovrek čime je osigurana srebrna medalja. U finalu je viđena prava drama. Naime, iako su Varaždinci Matija Hrelec i Marko Vidaček slovili za favorite u finalu, Arbanas i Kinkela odigrali su odlično, bili u stalnom vodstvu te su meč odveli do petog seta u kojemu su imali i tri meč loptice vrijedne naslova prvaka države. Ipak, više su sportske sreće imali Hrelec i Vidaček koji sa 15:13 dobivaju peti set i osvajaju naslov prvaka u konkurenciji parova.

Mlađi kadeti ekipno – Ekipa „Obrtničke škole – Brod“ u ekipnom je natjecanju bila jedan od favorita za pobjedničko postolje budući je po rankingu igrača, u konkurenciji osam najboljih mlađekadetskih sastava Hrvatske, bila postavljena za drugog nositelja ekipnog turnira. No, taj status nije opravdan i konačnim rezultatom jer se osvojeno 4. mjesto može okarakterizirati rezultatskim podbačajem. Pokazalo se da se u sustavu natjecanja do 3 pobjede u 5 mečeva, samo s jednim igračem, kolikogod on bio dobar, teško može do ekipnih pobjeda bez pomoći ostale dvojice. To je potvrdio i startni 2:3 poraz „obrtnika“ protiv STK „Višnjan“ u kojemu je obje pobjede izborio Josip Arbanas, no, dva poraza Antonija Gavrana i jedan Davora HEMARA prevagnuli su na stranu sastava iz Istre. U drugom je kolu sa 3:1 pobijeđena ekipa GSTK „Zagreb“, a uz dvije pobjede Arbanasa, jedan je bod osigurao Gavran pa se poraz Darija PUDIĆA nije odrazio na ukupnu pobjedu. Protiv STK „Velika Gorica Stanfar“ pretrpljen je poraz s maksimalnih 0:3 (porazi Arbanasa, Gavrana i Hemara), no, budući je sastav „Zagreba“ savladao ekipu „Višnjana“, u krugu 3 ekipe s 1 pobjedom i 2 poraza najbolji su omjer imali Brođani kojima je pripalo 2. mjesto u skupini čime su izborili meč za 3. mjesto ekipnog prvenstva protiv ekipe MSTC „Nostro“. Nažalost, Brođani gube sa 2:3 od Čakovčana po već uhodanom scenariju (dvije pobjede Arbanasa, dva poraza Gavrana i jedan poraz Hemara) što im u konačnici donosi ekipno 4. mjesto u Hrvatskoj.   

Juniori pojedinačno – STK „Obrtničku školu – Brod“ na juniorskom su PH predstavljala dvojica kadeta: Ivan Garić i Filip JURKOVIĆ. Pravo nastupa na završnici imao je i Luka GARIĆ koji je zbog zdravstvenih je razloga ipak morao otkazati nastup. Rezultat iznad očekivanja ostvario je Ivan Garić plasmanom u četvrtfinale juniorskog PH. Garić se u glavni turnir plasirao osvajanjem drugog mjesta u svojoj kvalifikacijskoj skupini u kojoj je ostvario dvije pobjede sa po 3/0 u setovima protiv Marina KORENTA (STK „Šenkovec“, Šenkovec) i Leona ŠAMECA (GSTK „Zagreb“, Zagreb). Poraz je rezultatom 0/3 u setovima pretrpio protiv Luke FUČECA (STK „IGEA Željezničar“, Varaždin) koji je u konačnici osvojio naslov juniorskog prvaka Hrvatske. U osmini finala Ivan Garić iznenađujuće pobjeđuje Dominika ZELJKA (GSTK „Zagreb“, Zagreb) rezultatom 4/3 u setovima. Četvrtfinalni je meč protiv Mihe SIMOVIĆA (GSTK „Zagreb“, Zagreb) Garić morao predati bez borbe zbog ozljede. Filip Jurković poražen je u sva tri meča u skupini. Sa po 3/0 u setovima Jurkovića su savladali Juraj ĐURINOVIĆ (GSTK „Zagreb“, Zagreb) i Franjo Josip MARELJA (STK „Frim“, Zagreb), dok je sa 3/2 u setovima bolji od Jurkovića bio Matej JURINIĆ (STK „Graničar“, Slavonski Brod).

Juniori parovi – Ivan Garić i Filip Jurković zaigrali su u konkurenciji parova, no, odigrali su lošije od očekivanja te su sa maksimalnih 0/3 u setovima poraženi odmah u 1. kolu (osmina finala) od Mateja Jurinića (STK „Graničar“, Slavonski Brod) i Marka MAJSTOROVIĆA (STK „Industrogradnja“, Zagreb).

Juniori ekipno – Juniorski sastav „obrtnika“ odigrao je solidno ekipni dio prvenstva zauzevši u vrlo jakoj konkurenciji u konačnici 6. mjesto u Hrvatskoj što je rezultat sukladan očekivanjima. U 1. je kolu pretrpljen poraz rezultatom 0:3 od zagrebačkog STK „Frim“, a pojedinačne su poraze upisali Ivan Garić, Filip Jurković i Matteo BEDNJANEC. Vrlo dobar otpor pružen je ekipi STK „IGEA Željezničar“ (Varaždin) koju je predvodio Luka Fučec, pojedinačni juniorski prvak države. U porazu rezultatom 1:3 jedinu je pobjedu upisao Filip Jurković dok su poraze upisali Ivan Garić (2) i Marko BOŠNJAKOVIĆ pri čemu je Garić u jednom meču izgubio sa 2/3 u setovima. Jedinu su pobjedu „obrtnici“ ostvarili protiv STK „Graničar“ (Slavonski Brod) koji je pobijeđen rezultatom 3:2 (dvije pobjede Garića i jedna pobjeda Jurkovića – porazi Jurkovića i Bednjaneca). Tom je pobjedom osvojeno 3. mjesto u skupini koje je u konačnici donijelo borbu za 5. mjesto u ukupnom ekipnom poretku. U tom su meču „obrtnici“ sa 1:3 poraženi od zagrebačke STK „Industrogradnje“, a jedini je bod osvojio Garić dok su poraze upisali Jurković, Bošnjaković i Garić.

Tako je STK „Obrtnička škola – Brod“ na ovogodišnjim državnim prvenstvima u mlađim dobnim kategorijama (mlađi kadeti, kadeti i juniori) osvojila čak 5 medalja od čega 3 srebra (kadeti ekipno, kadeti parovi – Ivan Garić/Filip Jurković i mlađi kadeti parovi – Josip Arbanas) i 2 bronce (kadeti pojedinačno – Ivan Garić i mlađi kadeti pojedinačno – Josip Arbanas) što ovaj klub svrstava u najuspješnije po rezultatima s mlađim uzrastima u Hrvatskoj. Zasluge za sjajne rezultate mladih „obrtnika“ koji će se teško ponoviti, osim njima samima, pripadaju i njihovim trenerima Predragu LATINOVIĆU i Zdravku ZVAČKU.

 

      

 
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