Dobrodošli na web stranicu STK "Slavonski Brod", Slavonski Brod

 

4. kolo 1. HSTL – istok: OŠB – Podravka 1:4 i OŠB – Sračinec 4:0 ! Dvije pobjede OŠB 2 u 2. HSTL !

U 4. kolu 1. HSTL – istok (subota, 03.11.2012.) stolnotenisači STK Obrtničke škole – Brod ugostili su na svom terenu ekipe koprivničke Podravke i novaka u prvoligaškom društvu sastav Sračinca te su ostvarili polovičan rezultat. U prijepodnevnom su meču “obrtnici” poraženi od jake Podravke rezultatom 1:4 da bi popodne rutinski odradili utakmicu protiv Sračinca u kojoj su upisali maksimalnu 4:0 pobjedu. Slijede zapisnici utakmica s analizom njihova tijeka.

OŠB – PODRAVKA   1:4

 • 0:1   JURKOVIĆ Filip – SAMAC Neven         0/3   (-5, -5, -3)
 • 0:2   KLAIĆ Tomislav – LONČAR Danijel       2/3   (7, -11, 9, -8, -7)
 • 1:2   GARIĆ Ivan – STOJANOVIĆ Matija       3/0   (11, 6, 9)
 • 1:3   Garić/Jurković – Samac/Lončar            0/3   (-7, -3, -8)
 • 1:4   JURKOVIĆ Filip – LONČAR Danijel       0/3   (-4, -1, -5)

Favorizirana je Podravka još jednom lako uzela bodove protiv Obrtničke škole – Brod pobijedivši sa sigurnih 4:1. Čak se može reći da je ekipa iz Koprivnice do pobjede došla bez posebnog naprezanja jer u čak tri meča igrači Obrtničke škole – Brod nisu pružili iole ozbiljniji otpor “podravkašima”. Tako je Filip JURKOVIĆ izgubio oba svoja meča, protiv Nevena SAMCA i Danijela LONČARA, sa po 0/3 u setovima ne osvojivši niti u jednom setu više od 5 poena. Niti u igri parova nije bilo ništa bolje i sve je bilo vrlo brzo gotovo. Opet, niti u takvim se okolnostima ne može reći da “obrtnici” nisu imali svoju priliku. Naime, nakon početne lake pobjede Samca protiv Jurkovića, uslijedio je najbolji, najatraktivniji i najkvalitetniji meč na utakmici. Kapetan Tomislav KLAIĆ odigrao je zaista odlično protiv Lončara i bio nadomak pobjede, no, kao i mnogo puta do sada, Lončar je odigrao najbolje u najtežim trenucima i izvukao meč u svoju korist savladavši Klaića sa 3/2 u setovima. Klaić je sigurnom igrom osvojio prvi set, a tako je nastavio i u drugom u kojemu ima tri set loptice (na 10:8 i 11:10) za povećanje vodstva na 2/0 u setovima. Nažalost, ne koristi tu priliku, ali na sličan način uzvraća Lončaru u trećem setu u kojemu svoj zaostatak od 1:6 sustiže i na kraju osvaja set. Prilika za pobjedu pojavila se u četvrtom setu u kojemu Klaić sa 4:7 dolazi u prednost od 8:7 i samo ga nekoliko poena dijeli od pobjede. No, poneki promašeni servis i agresivna igra Lončara u konačnici donose izjednačenje. Peti set Lončar kontrolira odpočetka, ima stalno vodstvo koje uspijeva sačuvati do završnice i na kraju pobjeđuje. Ivan GARIĆ rutinskom igrom bez posebnih problema sa 3/0 u setovima pobjeđuje trećeg igrača Podravke Matiju STOJANOVIĆA za, poslije se pokazalo, počasni bod “obrtnika”. Bilo je vidljivo da Garić igra onoliko koliko mu je dovoljno za pobjedu. Nakon smanjenja rezultata na 1:2 uslijedila je vrlo slaba igra Garića i Jurkovića u paru protiv Samca i Lončara te Jurkovića protiv Lončara. U tim mečevima igrači Obrtničke škole – Brod nisu bili ni blizu osvajanja seta tako da je Podravka na kraju slavila zasluženo sa visokih 4:1.

OŠB – SRAČINEC   4:0

 • 1:0   GARIĆ Ivan – BELAJ Damir                   3/1   (4, -8, 9, 8)
 • 2:0   JURKOVIĆ Filip – KRIŽANEC Božidar    3/2   (11, -3, 4, -9, 8)
 • 3:0   KLAIĆ Tomislav – LIBER Dražen            3/0   (7, 8, 6)
 • 4:0   Klaić/Garić – Belaj/D.Liber                    3/1   (4, 10, -6, 4)

Nakon slabog izdanja protiv Podravke, drugi meč kola protiv Sračinca “obrtnici” su odradili kako treba i svoju veću kvalitetu od protivnika pretočili u maksimalnu 4:0 pobjedu. Doduše, ekipa Sračinca je zasigurno najstarija u ligi i praktično veteranski sastav sačinjen od dobrih i iskusnih igrača, ali ipak ne na razini kvalitete za igranje Prve lige. Već je prvi meč nagovijestio da u ovoj utakmici neće biti neizvjesnosti. Naime, Ivan GARIĆ je odigrao vrlo dobro protiv najboljeg igrača gostiju Damira BELAJA pobijedivši ga s 3/1 u setovima. Garić je odigrao koncentrirano cijeli meč, kontrolirao rezultat i na kraju upisao vrijednu pobjedu. Belaj je u četvrtom setu zaprijetio odvesti meč u neizvjesnost petog seta, no, nakon 5:7, Garić serijom od 6:1 dobiva set s 11:8 za početno vodstvo “obrtnika”. Filip JURKOVIĆ neočekivano se namučio protiv Božidara KRIŽANCA, igrača koji do ovog kola nije upisao pobjedu u ligi (0/7). Uz velike oscilacije u igri, meč je otišao u peti set u kojemu je Jurković ipak imao visokih 7:3 i činilo se da mu pobjeda ne može izmaći. No, uporni Križanec poravnava na 8:8 nakon čega trener Klaić uzima timeout. Nakon odmora Jurković s tri uzastopna poena ipak na kraju pobjeđuje. U meču između Tomislava KLAIĆA i Dražena LIBERA nije bilo nikakve neizvjesnosti, Klaić je s čistih 3/0 dobio meč. Točku na “i” stavio je par Klaić/Garić koji sa 3/1 u setovima pobjeđuje gostujuću kombinaciju Belaj/D.Liber i to nakon vrlo lijepe i na trenutke atraktivne igre. “Obrtnici” su imali malu krizu u središnjici meča. Naime, nakon briljantnog prvog seta, Klaić i Garić su tako nastavili i u drugom sve do 10:5. Tada su malo stali pa su gosti izjednačili, ali set je ipak ostao u rukama “obrtnika”. Nakon gubitka trećeg seta, Klaić i Garić ipak u četvrtom igraju bez greške za konačnih 4:0 Obrtničke škole – Brod.

Evo i svih rezultata 4. kola 1. HSTL – istok: RR Starr – Mihovljan 3:4, Igea Željezničar – MSTC Čakovec 4:0, OŠB – Podravka 1:4, Mladost – Sračinec 2:4, RR Starr – MSTC Čakovec 3:4, Igea Željezničar – Mihovljan 4:1, OŠB – Sračinec 4:0 i Mladost – Podravka 0:4. Nakon 4. kola na tablici su se izdvojili Igea Željezničar sa 14 bodova (omjer 7/0) i Podravka sa 13 bodova (omjer 6/1), slijedi ih RR Starr sa 9 bodova (omjer 2/5), dok je Obrtnička škola – Brod sa 8 bodova (omjer 3/2) na 4. mjestu itd. Kompletna se ligaška tablica sa svim statistikama može naći na web stranici u izborniku Lige (1. HSTL-istok – Sezona 2012./2013.). U slijedećem 5. kolu 1. HSTL – istok (24.11.2012.) ekipa STK Obrtničke škole – Brod gostovat će u Čakovcu kod ekipa Mihovljan i MSTC Čakovec.

U nedjelju (04.11.2012.) su se igrale utakmice 6. i 7. kola 2. HSTL (1. Regionalna liga Slavonske regije – zapad), a ekipa OŠB 2 je na svom parketu ostvarila dvije vrijedne pobjede protiv STK Čazme i STK Siska. U obje su utakmice “obrtnici” slavili sa 4:3. Slijede zapisnici utakmica s analizom njihova tijeka.

OŠB 2 – ČAZMA   4:3

 • 1:0   GARIĆ Luka – KOVAČIĆ Željko                  3/2   (-9, 8, -9, 6, 6)
 • 1:1   GAVRAN Antonio – KOVAČIĆ Vlatko          0/3   (-8, -3, -6)
 • 1:2   ŽUPAN Tomislav – BABORSKI Boris           0/3   (-13, -7, -7)
 • 2:2   Garić/Župan – Ž.Kovačić/Baborski              3/2   (7, -8, -5, 11, 8)
 • 2:3   GARIĆ Luka – KOVAČIĆ Vlatko                 1/3   (-6, 6, -8, -10)
 • 3:3   ŽUPAN Tomislav – KOVAČIĆ Željko            3/1   (3, 8, -8, 7)
 • 4:3   VUKOVARAC Bernard – BABORSKI Boris  3/0   (6, 6, 4)

U utakmici protiv Čazme ekipa OŠB 2 doslovno je iščupala pobjedu. Nakon početnog vodstva koje je tijesnom 3/2 pobjedom protiv Željka KOVAČIĆA izborio Luka GARIĆ, u slijedeća dva pojedinačna meča “obrtnici” ne osvajaju niti seta. Antonio GAVRAN Tomislav ŽUPAN nisu imali priliku protiv Vlatka KOVAČIĆA i Borisa BABORSKOG. U igri parova Čazma je imala vodstvo od 2/1 u setovima i egal u četvrtom setu. Da su to gosti realizirali i dobili igru parova, pobijedili bi u utakmici rezultatom 4:1. No, Garić i Župan su se ipak uspjeli izvući iz te situacije i dobiti parove. Prvi igrač lige Vlatko Kovačić 3/1 pobjedom protiv Luke Garića ponovo je doveo Čazmu u vodstvo, ali nakon toga, u posljednja dva meča dominacija igrača OŠB 2. Najprije Župan pobjeđuje Željka Kovačića, a u odlučujućoj sedmoj partiji Bernard VUKOVARAC (ušao umjesto Gavrana) izvrsnom igrom potpuno razbija Baborskog i donosi pobjedu svojoj ekipi.  

OŠB 2 – SISAK   4:3

 • 0:1   GARIĆ Luka – TERZIĆ Gordan                      0/3   (-10, -11, -11)
 • 1:1   VUKOVARAC Bernard – RADENIĆ Antonio    3/0   (4, 6, 3)
 • 1:2   ŽUPAN Tomislav – HORŽIĆ Viktor                  2/3   (-5, -7, 4, 8, -10)
 • 2:2   Vukovarac/Garić – Terzić/RADOŠ Ivica           3/0   (7, 6, 8)
 • 3:2   GARIĆ Luka – RADENIĆ Antonio                  3/1   (7, 6, -8, 7)
 • 3:3   ŽUPAN Tomislav – TERZIĆ Gordan                2/3   (-5, 9, 12, -7, -6)
 • 4:3   VUKOVARAC Bernard – BIRAČ Branko        3/0   (10, 4, 7)

Utakmicu protiv Siska “obrtnici” su dobili ipak lakše iako je ostvaren istovjetan rezultat. Naime, sva svoja četiri boda ostvarena su uvjerljivim pobjedama, dok su u dva meča “obrtnici” poraženi sa po 2/3 u setovima, a oba je puta tragičar bio Tomislav Župan. Najbolji igrač Siska Gordan TERZIĆ u tri je fiksa sretno i spretno pobijedio Luku GARIĆA za početno vodstvo gostiju. Iznimno raspoloženi Bernard VUKOVARAC (odigrao u nedjelju tri pojedinačna meča i jedan meč u paru i ostvario sve četiri pobjede sa po 3/0 u setovima) vrlo je lako dobio Antonija RADENIĆA. Zatim su dramatičan meč, pun preokreta, odigrali Tomislav ŽUPAN i Viktor HORŽIĆ. Horžić je neočekivano lako dobio prva dva seta da bi na sličan način u slijedeća dva uzvratio Župan. Kada se očekivao potpuni preokret, Horžić ipak dominira u petom setu i kod 9:5 je nadomak pobjede. Serijom od pet uzastopnih poena Župan ima 10:9 i meč lopticu, no, ne koristi je i s tri uzastopna poena ipak pobjeđuje Horžić. Par Vukovarac/Garić odigrao je bez greške i lako dobio meč za ukupnih 2:2 u utakmici, a na sličan je način, doduše uz gubitak jednog seta i Luka Garić slavio protiv Antonija Radenića. Župan je protiv Terzića imao 2/1 vodstvo u setovima, ali je Terzić zadnja dva seta ipak dominirao u potpunosti i pobijedio. Odlučujući sedmi meč igrali su Bernard Vukovarac i iskusni i neugodni Branko BIRAČ koji je u drugom dijelu zamijenio Horžića. Neizvjesnost je vladala samo u prvom setu nakon čega se Vukovarac potpuno razigrao i sa 3/0 donio još jednu pobjedu ekipi OŠB 2. Zaista treba istaknuti sjajnu igru i učinak Bernarda Vukovarca u mečevima protiv Čazme i Siska, njegove su zasluge za dvije vrijedne pobjede ponajveće, u konačnici je dobio oba sedma odlučujuća meča, no bez podrške i doprinosa Garića i Župana i njegov bi trud bio uzaludan. 

 
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