Dobrodošli na web stranicu STK "Slavonski Brod", Slavonski Brod

 

Povijest kluba

Stolnoteniski klub “OBRTNIČKA ŠKOLA – BROD”

POVIJEST KLUBA (1994. – 2019.)

Na inicijativu djelatnika srednje Obrtničke škole u Slavonskom Brodu (prof. Pavo NENADIĆ, prof. Josip MIKLAUŠIĆ i pedagog Mijo MESIĆ) te sportskih entuzijasta (Predrag LATINOVIĆ, Zvonimir KRIŽNIK (pok.), Savo ČERJEK, Žarko RAČIĆ, Veselko NINKOVIĆ, Zlatan DERVIŠEVIĆ, Ivan MARIĆ, Nenad BABLER, Krešimir BLUMENŠAJN) 1994. godine osnovan je stolnoteniski klub u Slavonskom Brodu.  Aktivnosti za osnivanje kluba u Slavonskom Brodu počele su 1993. godine, a klub je formalno osnovan 21.02.1994. godine pod nazivom STK „Obrtnička škola – Brod“, Slavonski Brod (dalje u tekstu: STK OŠB). Prvi trener kluba bio je Predrag Latinović. Prije osnutka STK OŠB, Latinović je  igrao za STK Lokomotiva iz Vinkovaca (do lipnja 1993.). Prvi treninzi su počeli još u jesen 1993. godine u podrumu brodske bolnice „Dr. Josip Benčević“. Početkom školske godine 1993./94. treninzi su se odvijali u holu Obrtničke škole da bi se kasnije prešlo u dvoranu Obrtničke škole.

U čast osnutka kluba dana 04.06.1994. godine u Slavonskom Brodu je nastupila  i stolnoteniska reprezentacija Hrvatske u sastavu: Dragutin ŠURBEK, Neven KARKOVIĆ i Damir ATIKOVIĆ koja je odigrala revijalnu utakmicu protiv ekipe STK OŠB (Latinović, Knežević, Dervišević, Ninković).

Od prvog dana u klub su uključene aktivnosti rada sa djecom, a paralelno se nastojalo što brže realizirati veliku sportsku ambiciju kluba: ulazak u 1. HL. STK OŠB je prvi klub u povijesti Hrvatskog stolnoteniskog saveza (HSTS) koji je od osnivanja iz sezone u sezonu ulazio u viši rang da bi se u 3 godine uspio plasirati  u najviši nacionalni stolnoteniski razred odnosno ući u 1. HL. U planu je bila i izgradnja posebne dvorane samo za stolni tenis, ali nažalost to se nije ostvarilo. U nastavku se daje pregled najznačajnijih klupskih aktivnosti, rezultata i događaja po godinama odnosno sezonama. 

Sezona 1994./95. – U jesen 1994. godine klub se uključuje u službena natjecanja i to je prva sezona STK OŠB. Prvu ekipu su činili: Predrag LATINOVIĆ (igrač-trener), Veselko NINKOVIĆ, Žarko RAČIĆ i pojačanje Ivan KNEŽEVIĆ (iz STK “Lokomotiva” Vinkovci). Igrajući Slavonsku regionalnu ligu – zapad, STK OŠB osvaja nadmoćno 1. mjesto te stječe pravo nastupa na kvalifikacijama za ulazak u 2. HL – istok koje se igraju u Kotoribi. Za kvalifikacije je, uz standardni spomenuti sastav, priključen i kadet Božidar KRALJEVIĆ. Na kvalifikacijama odigranim u proljece 1995. godine STK OŠB osvaja 1. mjesto te ostvaruje plasman u viši rang natjecanja odnosno u 2. HL – istok. U svojoj prvoj natjecateljskoj sezoni  sastav STK OŠB je ostvario izniman uspjeh odnosno plasman u četvrtfinale Kupa Hrvatske u kojemu je dana 26.01.1995. godine igrao protiv ekipe STK SIGNO-TEHNA (Zagreb). Ekipa STK OŠB poražena je u tom četvrtfinalnom meču rezultatom 4:0, a treba istaknuti i da su “obrtnici” za ulazak u četvrtfinale  odnosno u 1/8 finala pobjedili prvoligaša STK Srdoči (Rijeka) rezultatom 4:2. Za STK OŠB su tada nastupali: Latinović, Knežević, Ninković i Račić. Bila je to izvrsna prva sezona za novoosnovani klub.

Sezona 1995./96. – STK OŠB igra u 2. HL – istok gdje osvaja 1. mjesto i direktno se plasira u najelitnije natjecanje Hrvatske,  u 1. HL. Sastav STK OŠB te sezone čine: Predrag Latinović, Ivan Knežević i pojačanje Srđan ŽIŽAK (Split). Stolnotenisači STK OŠB tako nastavljujaju sa odličnim rezultatima i ulaze po prvi puta u povijesti u 1. HL. Te sezone pokrenuta je i  ženska ekipa STK OŠB koja je nastupala u  2. HL – istok u sastavu: Jasminka DEBELIĆ, Anita ČERJEK, Nada PRANJIĆ i Edita SMAIĆ. Sezonu karakterizira i još jedan zapažen rezultat „obrtnika“ u Kupu Hrvatske gdje je ostvaren plasman u osminu finala. Za ulazak u četvrfinale STK OŠB gubi od tadašnjeg prvoligaša STK Podravke (Koprivnica) rezultatom 4:1.

Sezona 1996./97. – STK OŠB je igrala 1. HL u sastavu: Predrag Latinović (trener-igrač), Ivan Knežević, Srđan Žižak te pojačanja Davor BELUŽIĆ (Velika Gorica) i Miroslav TABORŠAK (Velika Gorica). Ovu sezonu su „obrtnici“ završili na 6. mjestu na ljestvici 1. HL čime je ostvaren plasman u međunarodni stolnoteniski Kup Nancy Evans za iduću sezonu 1997./98., ali nisu nastupili zbog financijskih razloga. Ovo je još jedna odlična sezona za stolnotenisače iz Slavonskog Broda koji su pokazali svoj kvalitet. Doduše, tada je jedini domaći igrač bio tadašnji trener-igrač Latinović, ali paralelno se radilo sa domaćom djecom, gdje je zamisao bila da jednoga dana domaći igrači preuzmu mjesta u prvom sastavu i zaigraju u 1. HL.

Sezona  1997./98. – STK OŠB je igrala 1. HL u sastavu: Predrag Latinović (trener), Ivo ĆUKOVIĆ (Zadar) juniorski reprezentativac na posudbi (dvojna registracija), Božidar Kraljević, Anđelko MARTINOVIĆ, Matej KNEŽEVIĆ i Adam SMUDA gdje su ispali iz lige u niži rang odnosno u 2. HL – istok.

Sezona 1998./99. – STK OŠB  je igrala 2. HL – istok u sastavu: Predrag Latinović (igrač-trener), Davor Belužić (Velika Gorica), Ivo Ćuković (Zadar) te domaći kadeti Božidar Kraljević, Matej Knežević i Adam Smuda. Ostvaren je ekspresni povratak odnosno plasman u 1. HL.

Sezona 1999./2000. – STK OŠB natjecala se ponovno u 1. HL u sastavu: Predrag Latinović (trener), kadeti i juniori Božidar Kraljević, Matej Knežević, Anđelko Martinović, Damir BOGDANOVIĆ i Adam Smuda. Te sezone, igrajući s vlastitim podmlatkom, klub očekivano ispada iz 1. HSTL u 2. HL – istok. Odlazak predsjednika kluba Pave Nenadića je očigledno utjecao na ambicije i financije kluba pa se klub u potpunosti morao osloniti na domaće igrače. Politika kluba se mijenja i u budućnosti se STK OŠB oslanja isključivo na domaće igrače.

Sezona 2000./01. – STK OŠB se natječe u 2. HL – istok u sastavu: Predrag Latinović (trener), Božidar Kraljević, Matej Knežević, Anđelko Martinović i Adam Smuda. STK OŠB ispada iz 2. HL u 3. HL (Slavonska regionalna liga). Nakon ispadanja iz 2. HL, klub napuštaju Kraljević, Knežević i Martinović, a iduće godine dolaze mlađi igrači.

Sezona 2001./02. – STK OŠB se natječe u Slavonskoj regionalnoj ligi – zapad (3. HL) u sastavu: Adam Smuda, Damir Bogdanović, Tomislav KLAIĆ i Dario DABIĆ.

Sezona 2002./03. – STK OŠB se natječe u Slavonskoj regionalnoj ligi – zapad (3. HL) u sastavu: Adam Smuda, Damir Bogdanović i Dario Dabić. Mladi domaći igrači osvajaju 1. mjesto u ligi i tako ostvaruju pravo nastupa na kvalifikacijama za ulazak u 2. HL – istok. Ipak te sezone „obrtnici“ nisu sazreli za viši rang iako su ostvarili pravo nastupa. No, odlukom trenera Latinovića STK OŠB odustaje od nastupa u tadašnjoj 2. HL – istok.

Sezona 2003./04. – STK OŠB se ponovo natječe u Slavonskoj regionalnoj ligi – zapad (3. HL) u sastavu: Adam Smuda, Damir Bogdanović, Tomislav Klaić i Dario Dabić. Osvajaju 1. mjesto u ligi i tako ponovno ostvaruju pravo nastupa na kvalifikacijama za ulazak u 2. HL – istok, ali  se te sezone odnosno kroz kvalifikacije „obrtnici“ nisu uspjeli plasirati u viši rang.

Sezona 2004./05. – STK OŠB se natječe u Slavonskoj regionalnoj ligi – zapad (3. HL) u sastavu: Adam Smuda, Damir Bogdanović, Tomislav Klaić, Dario Dabić i povratnik u ekipu Božidar Kraljević. Napokon, nakon 3 uzastopne godine, „obrtnici“ uspjevaju ući u viši rang i to sa vlastitim igračima. Nakon nadmoćnog osvajanja 1. mjesta u Slavonskoj regiji – zapad gdje je u konkurenciji 9 ekipa STK OŠB prvo mjesto osvojila bez poraza (16/0 uz meč razliku od 64:8) i kvalifikacije u Vukovaru 2005. godine bile su vrlo uspješne za brodske stolnotenisače. Na kvalifikacijama je osvojeno 2. mjesto (4 pobjede i 1 poraz) iza STK Varaždin što je bilo i više nego dovoljno za ulazak u 2. HL – istok (ulazile su prve 4 ekipe od ukupno 6).

Druga klupska ekipa (OŠB 2) sastavljena od mlađih kadeta i kadeta osvojila je 6. mjesto u Međužupanijskoj ligi – istok (5. HL), a u konkurenciji 11 ekipa ostvareno je 11 pobjeda i 9 poraza. Dominacija kluba u regiji potvrđena je i osvajanjem prvih mjesta seniora i juniora u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji čime je ostvaren plasman na državnu završnicu, a sve bolje rezultate postižu i najmlađi i mlađi kadeti koji već osvajaju mjesta na pobjedničkim postoljima.

Sezona 2005./06. – STK OŠB se natječe u 2. HL – istok s vlastitim igračkim kadrom kojeg čine: Adam Smuda, Damir Bogdanović, Tomislav Klaić, Dario Dabić i Božidar Kraljević. Nažalost, stjecajem raznih nesretnih okolnosti STK OŠB nezasluženo ispada iz lige iako ima isti broj pobjeda odnosno bodova kao i STK Lokomotiva (Vinkovci). No, zbog boljeg međusobnog omjera Vinkovčani ostaju u ligi, a STK OŠB ispada.

Druga klupska ekipa (OŠB 2) sastavljena od mlađih dobnih kategorija osvaja 2. mjesto u Međužupanijskoj ligi – istok (5. HL), a u konkurenciji 8 ekipa ostvareno je 13 pobjeda i samo 1 poraz koliko ima i prvoplasirana ekipa STK Požege, ali koja je bolja u međusobnim mečevima. No, 2. mjesto ipak donosi plasman u viši rang odnosno 4. HL. Također, treba istaknuti i osvojeno 3. mjesto juniora na Ekipnom PH u Puli kao i broncu para Bogdanović/Klaić na Pojedinačnom PH juniora u Zagrebu. Najmlađi kadeti Ivan GARIĆ i Filip JURKOVIĆ u ekipnoj konkurenciji osvajaju 3. mjesta na tri velika turnira: 11. Međunarodnom otvorenom kadetskom prvenstvu Čakovca, 35. Međunarodnom otvorenom kadetskom prvenstvu Varaždina te 29. Memorijalu “Đuro Dubenik” u Dugom Selu. Na 36. Cupu “Stubica” u Donjoj Stubici Damir Bogdanović (juniori) osvaja 1., a Tomislav Klaić (juniori) i Filip FERIĆ (mlađi kadeti) 3. mjesto. Kumulativno, na svim natjecanjima tijekom sezone, u svim konkurencijama i kategorijama, igrači i ekipe STK OŠB osvojili su ukupno 36 pehara/medalja.

Ovu sezonu obilježava i tragična smrt člana kluba Tonija GLAVAŠA (26.11.2005.). Njemu u spomen, odlukom klupskog Izvršnog odbora, organiziran je 1. Memorijal “TONI GLAVAŠ” koji je održan koncem sezone odnosno 03.06.2006. godine. Memorijan je postao tradicionalan, a ima i međunarodni karakter s učešćem igrača iz BiH. 

Sezona 2006./07. – Povratnička sezona u kojoj je ekipa STK OŠB osvojila 1. mjesto u Slavonskoj regiji – zapad te se kroz kvalifikacije plasirala odnosno vratila u 2. HL – istok. “Obrtnici” su toliko nadmoćno osvojili Regionalnu ligu da će to teško ikad biti nadmašeno: ostvaren je skor od 22/0 (bez poraza) uz nevjerojatnu meč razliku od 88:4. STK OŠB je igrala u sastavu: Tomislav Klaić, Damir Bogdanović, Božidar Kraljević i Dario Dabić.

U ligaškim natjecanjima sudjeluju još 2 klupske ekipe. Ekipa OŠB 2 u 4. HL (2. Regionalna liga) s omjerom od 8/10 osvaja 7. mjesto u konkurenciji 10 ekipa. Novoformirana ekipa OŠB 3 koju čine najmlađi kadeti Ivan Garić i Filip Jurković te kadet Marko BOŠNJAKOVIĆ uključuje se u Međužupanijsku ligu – istok (5. HL) u kojoj odmah osvaja 2. mjesto u konkurenciji 12 ekipa. S ostvarenih 20 pobjeda i samo 2 poraza te osvojenim 2. mjestom ostvaren je plasman u 4. HL.  

Uz sad već potpunu dominaciju na Regiji u svim dobnim kategorijama, mladi “obrtnici” ostvaruju sve bolje rezultate i na nacionalnoj razini. Najmlađi kadeti Ivan Garić i Filip Jurković osvajaju ekipno 1. mjesto na 12. Međunarodnom otvorenom prvenstvu Čakovca, a Garić osvaja 1. mjesto i u pojedinačnoj konkurenciji. Garić je osvajač i 8. Memorijala “Saša Paar” u Zagrebu. Garić i Jurković redovni su sudionici završnica nacionalnih turnira i memorijala i spadaju u sam vrh najmlađih kadeta RH, a uz spomenute naslove, preostala brojna polufinala nemoguće je i pobrojati. Možda još treba izdvojiti njihovo ekipno četvrtfinale na 54. Zagipingu u kojemu su poraženi od kasnijeg pobjednika reprezentacije Francuske te Garićevo četvrtfinale u pojedinačnoj konkurenciji. Kumulativno, na svim natjecanjima tijekom sezone, u svim konkurencijama i kategorijama, igrači i ekipe STK OŠB osvojili su ukupno 41 pehar/medalju.

Ova sezona je obilježena i sa jednim povijesnim priznanjem za klub. Naime, STK OŠB dobila je Trofej fair – play od Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na Velikom danu hrvatskog sporta (16.01.2007.) što su posredstvom TV ekrana mogli vidjeti gledatelji širom svijeta. Nagrada je stigla za sportski potez STK OŠB iz prethodne sezone kada je ekipa Nostra iz Čakovca na prvenstveni meč umjesto u Brod otišla u Osijek. “Obrtnici” su mogli prema propozicijama upisati pobjedu bez borbe, a kako se radilo o direktnom suparniku za drugoligaški status, s tim bi bodovima ostali u 2. HL – istok. No, odlučili su pričekati protivnika i odigrati utakmicu za stolnoteniskim, a ne administrativnim zelenim stolom i dobiti bodove bez borbe. U dramatičnim su okolnostima tu ključnu utakmicu izgubili s tijesnih 3:4 što ih je, kasnije se pokazalo, koštalo drugoligaškog statusa. No, čist obraz i sportsko viteštvo prepoznao je HOO i nagradio klub navedenim priznanjem, a HOO je ovaj potez kandidirao kao hrvatski prijedlog za fair – play prema Međunarodnom olimpijskom odboru (MOO).

Sezona 2007./08. – Sezona donosi “obrtnicima” nove uspjehe i ponovni nastup u 2. HL – istok. Sad već znatno iskusniji igrači u sastavu: Tomislav Klaić, Damir Bogdanović, Božidar Kraljević i Anđelko Martinović uspijevaju osigurati ostanak STK OŠB u ligi i to bez osobitih problema. STK OŠB je upisala 8 pobjeda i 10 poraza što je dovoljno za osvajanje odličnog 5. mjesta na tablici 2. HL – istok (od 10 ekipa).

Rezultatski su iskorak ostvarile i ostale dvije klupske ekipe. Ekipa OŠB 2, nakon 7. mjesta prethodne sezone, u ovoj sezoni osvaja superiorno 1. mjesto u 4. HL (2. Regionalna liga) i to s omjerom od 21 pobjede i sa samo 1 porazom čime ostvaruje plasman u viši rang odnosno u 3. HL (1. Regionalna liga Slavonske regije – zapad). Za OŠB 2 su nastupali Adam Smuda, Dario Dabić, Ivan JANČ i Antonio NOŽINA. Ekipa OŠB 3 (Ivan Garić, Filip Jurković, Marko Bošnjaković, Ivan GLAVAŠ i Luka GARIĆ) kao novak u ligi s omjerom od 9/13 osvaja 8. mjesto u konkurenciji 12 ekipa i zadržava status ligaša.  

Od ostalih rezultata na turnirima i prvenstvima svakako treba izdvojiti ekipni naslov viceprvaka Hrvatske U-21 klupske momčadi na PH u Zagrebu koji su ostvarili Damir Bogdanović, Tomislav Klaić i Dario Dabić, a Damir Bogdanović je osvojio i broncu u pojedinačnoj konkurenciji. Na PH mlađih kadeta u Zagrebu, ekipa OŠB je osvojila ekipno 4. mjesto (Ivan Garić, Filip Jurković, Filip VUKSANOVIĆ i Josip ARBANAS). Iz niza odličnih rezultata na nacionalnim turnirima izdvajamo: 3. mjesto Josip Arbanas (najmlađi kadeti) i 3. mjesto Ivan Garić (mlađi kadeti) na 13. Međunarodnom otvorenom prvenstvu Čakovca, 3. mjesto Ivan Garić (mlađi kadeti) na 3. Memorijalu “Barba Tomo Amižić” u Zadru, 3. mjesto Ivan Garić (mlađi kadeti) na 15. Memorijalu “Antun Tova Stipančić” u Zagrebu, na 38. Cupu “Stubica” u Donjoj Stubici u kategoriji mlađih kadeta Ivan Garić osvaja 1., a Filip Jurković 3. mjesto, dok u kategoriji kadeta Marko Bošnjaković osvaja 2., a Luka Garić 3. mjesto. Nizu bronci Ivan Garić pridodaje i onu osvojenu na 25. Međunarodnom Kupu grada Rijeke (mlađi kadeti), a vrijedno je i 4. mjesto Damira Bogdanovića na 31. Memorijalu “Lovro Ratković” u Zagrebu u U-21 konkurenciji. Kumulativno, na svim natjecanjima tijekom sezone, u svim konkurencijama i kategorijama, igrači i ekipe STK OŠB osvojili su ukupno 53 pehara/medalje.

Sezona 2008./09. – STK OŠB ostvaruje do tada najveći uspjeh sa vlastitim igračima. Na krilima Damira Bogdanovića i Tomislava Klaića kao najboljim pojedincima, osvojeno je 3. mjesto u 2. HL – istok s omjerom od 11 pobjeda i 7 poraza. U sastavu su još bili Božidar Kraljević, Anđelko Martinović, Dario Dabić, Adam Smuda i Jakov KLAIĆ.

Druga klupska ekipa (OŠB 2) u svojoj prvoj sezoni odmah osvaja 1. mjesto u 3. HL (1. Regionalna liga) i to s omjerom 18/4 kao i drugoplasirani Bjelovar (bolji međusobni omjer). No, to ne donosi plasman u viši rang odnosno u 2. HL – istok budući, prema propozicijama, u nacionalnim ligama ne mogu igrati 2 ekipe istog kluba. Treću su ligu osvojili: Dario Dabić, Ivan Garić, Ivan Janč i Filip Jurković. Ekipa OŠB 3 u 4. HL (2. Regionalna liga) s omjerom 10/12 osvaja 7. mjesto u konkurenciji 12 ekipa. Za OŠB 3 su nastupali: Luka Garić, Antonio Nožina, Marko Bošnjaković i Josip Arbanas.

Uz potpunu dominaciju STK OŠB u Slavonskoj regiji – zapad u svim kategorijama (ekipni su prvaci Regije najmlađi kadeti, mlađi kadeti, kadeti i mlađi seniori U-21, dok su juniori drugi), nastavljaju se sve bolji rezultati i na nacionalnoj razini. Ivan Garić i Filip Jurković srebrni su par na PH mlađih kadeta u Splitu, dok su u ekipnoj konkurenciji osvojili 4. mjesto. U vrhunske rezultate svakako se ubraja i njihov nastup na TOP-12 mlađih kadeta također u Splitu na kojemu Garić osvaja 3., a Jurković 4. mjesto. Odličnu formu u ovoj sezoni Garić i Jurković nagovijestili su na 11. Memorijalu “Matija Gregić” u Osijeku na kojemu u konkurenciji mlađih kadeta osvajaju 1. mjesto ekipno te 2. (Garić) i 3. (Jurković) mjesto pojedinačno. Garić ponovo, kao i prošle sezone, osvaja mlađekadetsku broncu na 16. Memorijalu “Antun Tova Stipančić” u Zagrebu. Isti doseg u istoj konkurenciji postiže i Filip Jurković na 10. Memorijalu “Saša Paar” u Zagrebu. Josip Arbanas osvaja 3. mjesto na 2. Otvorenom turniru najmlađih kadeta u Varaždinu, a 3. mjesto osvaja i Antonio GAVRAN (mlađi kadeti) na 39. Cupu “Stubica” u Donjoj Stubici. Na 3. Memorijalu “Zvonimir Turčinec – Ogi” za mlađe seniore (U-21) u Dugom Selu prva 3 mjesta osvajaju igrači STK OŠB Damir Bogdanović, Tomislav Klaić i Dario Dabić. Kumulativno, na svim natjecanjima tijekom sezone, u svim konkurencijama i kategorijama, igrači i ekipe STK OŠB osvojili su ukupno 66 pehara/medalja.

Sezona 2009./10. – Nešto slabija sezona u kojoj prva klupska momčad STK OŠB osvaja 8. mjesto u te sezone vrlo jakoj 2. HL – istok što je bilo dovoljno za miran ostanak u ligi. Ostvaren je skor od 7 pobjeda i 11 poraza, a sezona je zaključena pamtljivom 4:2 pobjedom u posljednjem ligaškom kolu u Varaždinu protiv STK Igea Željezničar koja je do tada ostvarila svih 17 pobjeda u ligi. Tako su “obrtnici” novom prvoligašu pred brojnom domaćom publikom i na proslavi osvajanja naslova prvaka nanijeli jedini ligaški poraz u sezoni. Ekipa STK OŠB sezonu je odigrala u sastavu: Damir Bogdanović, Tomislav Klaić, Adam Smuda i Dario Dabić.

Druga klupska ekipa (OŠB 2) osvojila je 3. mjesto u 3. HL (1. Regionalna liga) i to s omjerom 15/7, a za kombinirani sastav OŠB 2 su nastupali: Ivan Garić, Filip Jurković, Predrag Latinović, Ivan Janč i Matteo BEDNJANEC. Ekipa OŠB 3 u 4. HL (2. Regionalna liga) također osvaja 3. mjesto s omjerom 13/5 u konkurenciji 10 ekipa. Za OŠB 3 su nastupali: Luka Garić, Marko Bošnjaković i Josip Arbanas.

Od zapaženijih ostvarenja na turnirima i prvenstvima nacionalne razine, svakako treba istaknuti ekipno 3. mjesto kadeta na PH u Splitu, a ekipnu su broncu za klub osvojili Ivan Garić, Filip Jurković i Josip Arbanas. Samo stepenicu niže (4. mjesto) plasirana je mlađekadetska ekipa OŠB (Josip Arbanas, Antonio Gavran i Davor HEMAR) na Ekipnom PH za mlađe kadete u Zagrebu. Ivan Garić je 2. u kategoriji kadeta na 27. Međunarodnom kupu grada Rijeke, a na završnom TOP-12 turniru kadeta u Ljubeščici osvaja 4. mjesto. Kumulativno, na svim natjecanjima tijekom sezone, u svim konkurencijama i kategorijama, igrači i ekipe STK OŠB osvojili su ukupno 52 pehara/medalje.   

Sezona 2010./11. – “Obrtnici” postižu vrlo sličan skor kao i prethodne sezone, ostvareno je 8 pobjeda i 10 poraza, ali to donosi vrlo dobro 4. mjesto na tablici 2. HL – istok. STK OŠB sezonu je odigrala u sastavu: Tomislav Klaić, Dario Dabić, Ivan Garić i Adam Smuda. Ovu sezonu su obilježili prvi gradski derbiji  u povijesti  2. HL – istok između STK OŠB i gradskog rivala STK Graničara koji je te sezone po prvi puta ostvario plasman u 2. HL – istok. Brojna publika iz Slavonskog Broda i okolice svjedočila je dvjema super uzbudljivim i neizvjesnim utakmicama u kojima je, u oba navrata, slavila iskusnija OŠB s tijesnih 4:3.

U možda najuspješnijoj i trofejima najbogatijoj sezoni kluba u dotadašnjoj povijesti, treba istaknuti obje ostale klupske ekipe OŠB 2 i OŠB 3 koje su u svojim ligama superiorno osvojile 1. mjesta i naslove prvaka. Ekipa OŠB 2 najčešće je igrala u sastavu: Filip Jurković, Luka Garić i Matteo Bednjanec (nastupe su tijekom sezone upisali i Ivan Garić, Josip Arbanas, Predrag Latinović, Marko Bošnjaković i Davor Hemar), a 1. mjesto u  3. HL (1. Regionalna liga) osvojila je s omjerom od 21/1 i s čak 6 pobjeda više od najbližih pratitelja. Ekipa OŠB 3 osvojila je na sličan način 1. mjesto u  4. HL (2. Regionalna liga), također sa samo 1 porazom odnosno s omjerom od 17/1. Standardna postava ekipe OŠB 3 bila je: Josip Arbanas (1. igrač lige sa skorom od 27/1 u pojedinačnim mečevima), Luka Garić i Marko Bošnjaković, a širinu klupe “obrtnika” u to vrijeme potvrđuje i činjenica da su tijekom sezone za OŠB 3 nastupili i Antonio Nožina, Tomislav ŽUPAN, Antonio Gavran, Predrag Latinović, Davor Hemar i Dario PUDIĆ.  

Ova je sezona rekordna i po ukupnom broju raznih natjecanja na kojima su nastupili igrači i ekipe STK OŠB (76) te po broju osvojenih pehara/medalja kumulativno na svim natjecanjima i u svim konkurencijama i kategorijama (81). U tom obilju uspjeha izdvajamo čak 5 medalja osvojenih na prvenstvima Hrvatske. Kadeti Ivan Garić, Filip Jurković i Josip Arbanas su ekipni viceprvaci Hrvatske, srebro je osvojeno i u konkurenciji parova (Garić/Jurković), a Ivan Garić je ekipnom i parovnom srebru pridodao i broncu u pojedinačnoj konkurenciji osvojivši tako čak 3 medalje na istom PH. Odlični su bili i mlađi kadeti na PH u Ljubeščici: uz ekipno 4. mjesto u RH (Josip Arbanas, Antonio Gavran, Davor Hemar i Dario Pudić), Josip Arbanas osvaja i srebro u igri parova te pojedinačnu broncu. Na 58. Zagipingu u Zagrebu Arbanas osvaja pojedinačnu broncu (mlađi kadeti), a Garić i Jurković ekipnu broncu (kadeti) što do tada još nije uspijevalo igračima OŠB na ovom najvećem turniru za mlađe dobne kategorije u Europi (preko 1.000 igrača iz 20-ak država). U sezoni rekorda čak dvojica “obrtnika” osvajaju 1. mjesta na 2. Kupu grada Bjelovara, Ivan Garić u kadetima i Josip Arbanas u mlađim kadetima. Na 7. Memorijalu “Barba Tomo Amižić” u Zadru Arbanas je 2. (mlađi kadeti), a Garić 3. (kadeti). Na 13. Memorijalu “Matija Gregić” u Osijeku Arbanas pobjeđuje u kategoriji mlađih kadeta, dok je Garić 3. u kadetima, a isti uspjeh (3. mjesto) Garić ostvaruje i na 18. Memorijalu “Antun Tova Stipančić” u Zagrebu. Stepenicu više (2. mjesto) Garić se penje na 6. Memorijalu “Mirko Abramović” u Varaždinu. U kategoriji mlađih kadeta Arbanas osvaja 1. mjesta na 12. Memorijalu “Saša Paar” u Zagrebu te na 34. Memorijalu “Đuro Dubenik” u Dugom Selu na kojemu je pak Ivan Garić 2. u kadetima. Na završnim TOP-12 turnirima Ivan Garić (kadeti) u Zagrebu osvaja 2., a Josip Arbanas (mlađi kadeti) u Varaždinu osvaja 3. mjesto. Sjajnu su sezonu u svojim kategorijama Josip Arbanas (mlađi kadeti) i Ivan Garić (kadeti) okrunili 2. mjestima na završnim rang listama HSTS-a.   

Sezona 2011./12. – Još jedna vrlo uspješna sezona za “obrtnike” u 1. HL – istok. Od ove sezone lige su, odlukom HSTS-a, promijenile svoje nazive tako da je dotadašnja 2. HL – istok postala 1. HL – istok, a dotadašnja 1. HL postala je Superliga. STK OŠB osvaja 3. mjesto u 1. HL – istok s do tada najboljim omjerom pobjeda i poraza od 12/6 i tako nagovještava da će narednih sezona biti kandidat za sam vrh lige i ulazak u Superligu. Uz iskusnog Adama Smudu koji je odigrao svoju najbolju sezonu u dresu STK OŠB (ujedno i oproštajnu zbog odlaska na studij u Zagreb) i Tomislava Klaića, u sastavu sve značajnije participira nova nadolazeća mlada garda: juniori Ivan Garić i Filip Jurković, a na kraju sezone svoj debi upisuje i kadet Josip Arbanas.

Druga klupska ekipa (OŠB 2) sastavljena od kadeta i juniora osvaja 3. mjesto u 2. HL (1. Regionalna liga) i to u konkurenciji 12 ekipa. Ekipa OŠB 2 ostvarila je 16 pobjeda i 6 poraza, a igrali su u sastavu: Josip Arbanas, Luka Garić, Matteo Bednjanec i Marko Bošnjaković. Treća klupska ekipa (OŠB 3) u konkurenciji 10 ekipa osvaja također 3. mjesto u 3. HL (2. Regionalna liga) s ostvarenih 11 pobjeda i 7 poraza. Tijekom sezone za OŠB 3 su igrali: Tomislav Župan, Antonio Nožina, Marko Bošnjaković i Antonio Gavran, a nastupe su još upisali Dario Dabić i Jakov Klaić.

Od značajnijih rezultata postignutih na turnirima i prvenstvima nacionalne razine, treba reći da su juniori osvojili ekipno 4. mjesto na juniorskom PH u Zagrebu u čemu su sudjelovali Ivan Garić, Filip Jurković, Josip Arbanas i Tomislav Župan. Na 35. Memorijalu “Đuro Dubenik” u Dugom Selu Ivan Garić u konkurenciji juniora osvaja 1. mjesto, a Josip Arbanas je 3. u kadetskoj konkurenciji. Na 7. Memorijalu “Mirko Abramović” u Varaždinu Josip Arbanas je osvojio 3. mjesto (kadeti). U nizu odličnih Arbanasovih rezultata u kadetskoj konkurenciji treba izdvojiti i 2. mjesto na završnom MASTERS turniru u Malinskoj na Krku, 2. i 4. mjesto na TOP-12 turnirima kadeta u (oba u Varaždinu) te 3. mjesto na 1. Otvorenom turniru HSTS-a u Zagrebu. U ovoj se sezoni nizom odličnih rezultata istaknuo i najmlađi kadet Dario Pudić što ga je u konačnici pozicioniralo na 6. mjesto završne rang liste najmlađih kadeta Hrvatske. Pudić je osvajao 3. mjesta na 8. Memorijalu “Barba Tomo Amižić” u Zadru, 3. Kupu grada Bjelovara, 1. Otvorenom turniru HSTS-a u Zagrebu te 1. Pozivnom turniru najmlađih kadeta u Višnjanu. Antonio Gavran ugodno je iznenadio osvajanjem 3. mjesta na 13. Memorijalu “Saša Paar” u Zagrebu u kategoriji mlađih kadeta. Kumulativno, na svim natjecanjima tijekom sezone, u svim konkurencijama i kategorijama, igrači i ekipe STK OŠB osvojili su ukupno 45 pehara/medalja.         

Sezona 2012./13. – Turbulentna sezona u koju STK OŠB ulazi bez dugogodišnjeg profesionalnog trenera Predraga Latinovića zbog financijskih razloga jer glavni klupski sponzor srednja Obrtnička škola u potpunosti prekida financiranje kluba, a tijekom sezone u klubu se događaju i značajne kadrovske promjene u klupskoj upravi. Kormilo prve ekipe preuzima trener/igrač Tomislav Klaić koji za cilj postavlja ulazak kluba u Superligu u naredne 2 godine. STK Podravka (Koprivnica) i STK IGEA Željezničar (Varaždin) su te sezone nedodirljivi za ostale ekipe i vode mrtvu trku za 1. mjesto i ulazak u Superligu (uspijeva Podravka). STK OŠB s omjerom od 11/7 i s daleko najmlađom ekipom ponovo osvaja 3. mjesto u 1. HL – istok. Sastav koji čine: Tomislav Klaić, Ivan Garić, Filip Jurković i Josip Arbanas u potpunosti se profilira i priprema za slijedeću sezonu u kojoj je jedini cilj ulazak u Superligu.

Uz prvu ekipu, tijekom sezone u regionalnim ligaškim natjecanjima nastupile su čak još 3 klupske ekipe. Druga klupska momčad (OŠB 2) s omjerom 8/14 osvaja 8. mjesto u 2. HL (1. Regionalna liga) i to u konkurenciji 12 ekipa. Za OŠB 2 su igrali: Luka Garić, Tomislav Župan, Bernard VUKOVARAC i Antonio Gavran. Treća klupska ekipa (OŠB 3) u konkurenciji 9 ekipa osvaja 5. mjesto (omjer 7/9) u 3. HL (2. Regionalna liga). Za OŠB 3 su igrali: Antonio Nožina, Matteo Bednjanec, Marko Bošnjaković te nekolicina mlađih i najmlađih kadeta (Tomi STANIŠIĆ, Juraj LOVRIĆ, Luka MARIĆ, Matej KONCOŠ i Dario Pudić). Novoformirana ekipa OŠB Veterani uključuje se u natjecanje u 4. HL (3. Regionalna liga) gdje u konkurenciji 9 ekipa osvaja 4. mjesto (omjer 11/5) i ostvaruje plasman u viši rang odnosno u 3. HL. Za OŠB Veterane su nastupali: Dalibor JURKOVIĆ, Stjepan BOŠNJAKOVIĆ i Damir MARIĆ.

Tijekom sezone ostvareno je 60 plasmana na pobjednička postolja odnosno osvojeno je toliko pehara/medalja u pojedinačnim, parovnim, ekipnim i ligaškim nadmetanjima. Briljantnu je sezonu imao kadet Josip Arbanas sa čak 25 pobjedničkih postolja pri čemu se svakako izdvajaju osvojena 1. mjesta na Memorijalima “Antun Tova Stipančić” u Zagrebu i “Đuro Dubenik” u Dugom Selu te na Otvorenom prvenstvu grada Paga, zatim osvojen TOP-12 kadeta u Slavonskom Brodu te 2 bronce s kadetskog PH u Vinkovcima (pojedinačno i parovi). U iznimno uspješnoj sezoni valja izdvojiti i vrlo dobro ekipno 4. mjesto juniora na PH u Osijeku. 

Ovu sezonu obilježava i poziv trenera reprezentacije Nevena KARKOVIĆA našem igraču Josipu Arbanasu za nastup u kadetskoj reprezentaciji Hrvatske. Tako se po prvi puta u povijesti kluba dogodilo da STK OŠB ima reprezentativca u mlađim uzrastima. Arbanas u nacionalnom dresu debitira na Slovak Cadet Openu u Bratislavi gdje pobjeđuje igrače iz Singapura, Rusije, Litve i Srbije. Na Italian Cadet Openu u Lignanu Arbanas ostvaruje izvrsne rezultate: u pojedinačnoj konkurenciji prolazak skupine i plasman u 1/16 finala, a u paru s Osječaninom Mariom Banekom plasman u 1/4 finale. Arbanas pobjeđuje redom igrače iz Češke, Švicarske, Švedske, Italije i Singapura, a među ostalim senzacionalno pobjeđuje i 1. nositelja turnira i kasnijeg trostrukog kadetskog prvaka Europe Čeha Tomasa Polanskog. Uz kadetske nastupe u Slovačkoj i Italiji, Josip Arbanas dobiva poziv i nastupa i na seniorskom ITTF Pro Touru “Zagreb Open”, a boravi i u međunarodnom stolnoteniskom kampu u Jeni (Njemačka). Isto tako, po prvi puta u povijesti brodskog stolnog tenisa STK OŠB je organizator TOP-12 kadeta na kojemu naš igrač Josip Arbanas osvaja 1. mjesto, ali mu nažalost nedostaje tek 1 bod za nastup na Europskom prvenstvu za kadete.

Sezona 2013./14.STK OŠB ulazi u sezonu kao jedan od favorita za osvajanje prvog mjesta u 1. HL – istok i s jasnim ciljem ulaska u Superligu. Na krilima Josipa Arbanasa i Ivana Garića nakon jesenske polusezone “obrtnici” su vodeći u ligi sa samo jednim nesretnim porazom od STK Vukovar ’91. (3:4 kod kuće), ali i s gostujućim pobjedama protiv glavnih suparnika, varaždinskih sastava IGEA Željezničar i RR Starr. Tijekom sezone RR Starr posustaje i glavni konkurent za osvajanje naslova prvaka ostaje STK IGEA Željezničar. Prvenstvo se rješava u Slavonskom Brodu. U neviđenoj atmosferi, uz zvuke bubnjeva i podršku rekordnog broja publike te brojne TV kamere, mladi “obrtnici” lavovski se bore protiv favoriziranih Varaždinaca. Nakon niza neočekivanih rezultata, uz 2 poraza prvog igrača OŠB Josipa Arbanasa bez osvojenog seta, utakmicu karijere odigrava Ivan Garić (2 pojedinačne i pobjeda u paru) koji drži OŠB u igri i sve se rješava u sedmom meču. U drami nad dramama Filip Jurković protiv Varaždinca Martina Vidačeka vodi 2/1 u setovima, ali sve odlazi u odlučujući peti set. Igrači okreću strane pri vodstvu Jurkovića od 5:1, nešto kasnije je i 6:2, no, Jurković brzo prosipa vodstvo i za čas je 6:6. Jurković ipak odlazi na 9:7 i OŠB je na 2 poena od plasmana u Superligu. Nažalost, Vidaček serijom od 4 poena u nizu odnosi pobjedu i svoju ekipu uvodi u Superligu. U konačnici obje ekipe završavaju sezonu sa po 16 pobjeda i 2 poraza, međusobno imaju pobjedu i poraz identičnim rezultatom te je o 1. mjestu odlučivao omjer setova koji je bio u korist Varaždinaca 24:22. Tako su mladi “obrtnici” ispustili veliku priliku da u Slavonski Brod ponovo dođu najbolji hrvatski stolnotenisači i ekipe odnosno da brojni brodski fanovi imaju priliku uživati u superligaškim mečevima. Sastav ekipe u sezoni je bio: Ivan Garić, Josip Arbanas, Filip Jurković i Tomislav ŽupanArbanas je bio prvi igrač lige, Garić je bio drugi igrač lige, a par Arbanas/Garić je bio prvi par lige. Uz takve skorove igrača i para, ekipa je ipak završila nesretno na drugom mjestu ispustivši prednost iz prvog dijela sezone.

U 3. HL (2. Regionalna liga) nastupale su dvije klupske ekipe. U konkurenciji 10 ekipa, OŠB Veterani osvojili su 5. mjesto s omjerom 9/9, a uz trojicu igrača iz prošle sezone, u ekipi je još nastupio i Darko ARBANAS. Ekipa OŠB 2 s omjerom 6/12 osvojila je 8. mjesto, a za ovu je ekipu tijekom sezone igralo čak 8 igrača (Antonio Gavran, Luka Garić, Tomislav Župan, Predrag Latinović, Dario Pudić, Juraj Lovrić, Luka Marić i Tomi Stanišić). Tijekom sezone ostvarena su 34 plasmana na pobjednička postolja, ali uglavnom na regionalnoj razini.

Sezona 2014./15. Nakon tragičnog neuspjeha u protekloj 2013./2014. sezoni kada je klub bio na dva poena do plasmana u Superligu, prva se klupska ekipa u potpunosti raspala. Josip Arbanas u potpunosti je prešao u GSTK Zagreb (proteklu sezonu je bio dvojno registriran za STK OŠB i GSTK Zagreb), Ivan Garić prešao je u varaždinski RR Starr, a Filip Jurković je otišao na studij Kineziologije u Zagreb te je prestao s aktivnim igranjem iako je ostao registrirani igrač kluba. U takvim okolnostima složena je potpuno nova ekipa s jedinim ciljem mirnog očuvanja prvoligaškog statusa. Reaktiviran je Tomislav Klaić kao igrač, a u klub se, nakon tri sezone igranja u STK Kutina i STK IMIA (Sredanci), vratio Dario Dabić. U prvoligašku vatru ubačen je kao debitant junior Antonio Gavran, a povremeno je uskakao i Tomislav Župan. U takvom su sastavu „obrtnici“ prilično turbulentnu sezonu završili na vrlo dobrom 4. mjestu s omjerom od 10 pobjeda i 8 poraza. No, stjecajem okolnosti i zbog izjednačenosti lige, opstanak nije osiguran sve do posljednjeg kola i utakmice protiv MSTC Čakovca koja je direktno odlučivala o tome koja će od ove dvije ekipe prvoligaški status morati izboriti u kvalifikacijama. Naime, zbog ispadanja Kutine i varaždinskog IGEA Željezničara iz Superlige u 1. HL – istok, u kvalifikacije je, pored devetoplasiranog Vukovara ’91., morala i osmoplasirana ekipa. Upravo je utakmica zadnjeg kola OŠB – MSTC Čakovec odlučivala o tome jer se, raspletom ostalih rezultata, znalo da to neugodno 8. mjesto osvaja poraženi u toj utakmici. Srećom, „obrtnici“ su tu utakmicu bez drame i vrlo sigurno riješili u svoju korist, tako osigurali ostanak bez igranja kvalifikacija, a maksimalno su im se posložili i ostali rezultati pa su u konačnici osvojili 4. mjesto. Tijekom sezone bilo je i uspona i padova, a od boljih rezultata svakako treba istaknuti gostujuću pobjedu protiv osvajača lige RR Starra te obje pobjede protiv trećeplasiranog i uvijek neugodnog Mihovljana. Prvi igrač ekipe, ujedno i peti igrač lige bio je Dario Dabić s omjerom 20/8, Tomislav Klaić ostvario je omjer od 15/12, a vrlo značajan doprinos u svojoj prvoj prvoligaškoj sezoni dao je i Antonio Gavran sa 7 ostvarenih pojedinačnih pobjeda (omjer 7/16) od kojih su neke bile ključne za pobjede ekipe.

U 3. HL (2. Regionalna liga) nastupale su dvije klupske ekipe. U konkurenciji 9 ekipa, OŠB Veterani na superioran su način osvojili 1. mjesto s omjerom od 15/1, čime su stekli pravo igranja kvalifikacija za popunu 2. HL (1. Regionalne lige). No, zbog odustanka dviju ekipa od kvalifikacija, iste nisu niti igrane te su OŠB Veterani ostvarili direktan ulazak u 2. HL. Za OŠB Veterane su nastupali Antonio Nožina, Dalibor Jurković, Darko Arbanas, Stjepan Bošnjaković i Damir Marić. Ekipa OŠB 2 s omjerom od 5/11 osvojila je 7. mjesto, a za ovu su ekipu tijekom sezone igrali Tomislav Župan, Juraj Lovrić, Tomi Stanišić, Marko Bošnjaković, Matteo Bednjanec i Filip Krajina.

Tijekom sezone ostvarena su 23 plasmana na pobjednička postolja i to sve isključivo na regionalnoj razini te je nastavljen kvantitativni (broj nastupa) i kvalitativni pad (rezultati) kluba. No, započet je rad s grupom početnika odnosno najmlađih kadeta koji su pred kraj sezone i registrirani kako bi svoje prvo natjecanje odigrali na Zagipingu te je tako započet novi ciklus stvaranja igrača u vlastitoj stolnoteniskoj školi. Sezona je zaključena uspješnom organizacijom jubilarnog 10. klupskog Memorijala “Toni Glavaš” s učešćem 70-ak igrača iz Hrvatske i BiH. 

Sezona 2015./16. – I drugu sezonu zaredom prvoligaška se postava iz prethodne sezone raspala. Naime, stožerni igrači ekipe iz sezone 2014./2015. Tomislav Klaić i Dario Dabić prestali su s igranjem 1. HL – istok, Dabić se posvetio fakultetskim obavezama i u potpunosti je napustio stolni tenis, dok se Klaić posvetio radu s djecom u klubu odnosno trenerskom pozivu. U takvim je okolnostima trebalo iznaći rješenje za očuvanje prvoligaškog statusa te je klupska uprava angažirala dvojicu igrača sa strane. Angažirani su Marko MAJSTOROVIĆ iz STK Industrogradnja (Zagreb) te Ivan HORVAT iz STK Vukovar ’91. (Vukovar), a uz njih dvojicu, prvu su postavu činili još i domaći Antonio Gavran i Tomislav Župan. Sezona je bila vrlo uspješna budući je ostvaren omjer od 14 pobjeda i 4 poraza čime je u konačnici osvojeno 3. mjesto. Po dva poraza doživljena su od nedodirljivog STK IGEA Željezničara (Varaždin) koji se sa svih 18 pobjeda vratio u Superligu te od petrinjske Mladosti (dvaput po 3:4) koja je u konačnici osvojila 2. mjesto. Sve ostale ekipe iza sebe OŠB je dobila po dva puta tako da je konačni plasman u potpunosti realan. Marko Majstorović se pokazao iznimnim pojačanjem jer je bio daleko najbolji pojedinac 1. HL – istok sa čudesnim omjerom od 30/2, a sa Ivanom Horvatom činio je i najbolji par lige s omjerom od 14/4. Solidan pojedinačni učinak ostvario je Ivan Horvat (12/15), a Antonio Gavran (7/7) ostvario je znatno bolji učinak nego u svojoj debitantskoj prvoligaškoj sezoni. Najmanje je igrao Tomislav Župan koji je ostvario omjer od 1/7. U Superligu se plasirala varaždinska IGEA Željezničar, dok je STK Kutina ispala iz 1. HL – istok. Novi su prvoligaši postali STK Požega i STK Kos (Kotoriba). 

Ekipa OŠB Veterani u svojoj debitantskoj sezoni u 2. HL ispunila je primarni cilj i osigurala opstanak u ligi. Sa 6 pobjeda i 12 poraza u konačnici je osvojeno 8. mjesto u konkurenciji 10 ekipa. Uz malo više sportske sreće plasman je mogao biti i bolji jer su isti omjer ostvarili i Novska i Strmac na 6. i 7. mjestu, ali su u međusobnom krugu OŠB Veterani imali najslabiji omjer. Za OŠB Veterane su nastupali Antonio Nožina (17/9), Dalibor Jurković (8/13), Darko Arbanas (8/16), Stjepan Bošnjaković (2/3) i Damir Marić (1/4).

U 3. HL (2. Regionalna liga) nastupila je ekipa OŠB 2 koja je u konkurenciji 8 ekipa osvojila 4. mjesto s omjerom od 9/5 koliko je imao i trećeplasirani STK Godinjak koji je bio bolji u međusobnom omjeru. Udarnu trojku ekipe OŠB 2 činili su Juraj Lovrić (12/13), Tomi Stanišić (8/10) te trener/igrač Tomislav Klaić (16/1), a uz njih su još nastupili i Marko Bošnjaković (1/2) i Tino MRVELJ (0/3).

Tijekom sezone ostvareno je ukupno 36 plasmana na pobjednička postolja, ali uglavnom na regionalnoj razini. No, intenziviran je rad s najmlađima pod paskom trenera Tomislava Klaića, stvorena je jezgra od 10 igrača u kategoriji najmlađih kadeta, a svakako treba istaknuti da su se tijekom sezone sva desetorica izborila za svoje prve rejting bodove na državnim turnirima čime su se i upisali na državnu rang listu najmlađih kadeta. Početkom 2016. godine održana je i Izborna skupština kluba, a ojačana je i klupska uprava koja je za naredno razdoblje postavila visoke rezultatske i organizacijske ciljeve. 

Sezona 2016./17.  Još jedna sezona u nizu gdje se prvi sastav kluba promijenio te se, sukladno postavljanju visokog cilja uprave, pojačao s dva nova igrača. U klub se iz STK „Kutine“, nakon punih 7 godina neigranja za matični klub, vratio Damir BOGDANOVIĆ, a doveden je i Matej MAMUT iz superligaša STK „Pule“. Prvu momčad su napustili Ivan Horvat (koji je napustio i klub) i Tomislav Župan koji je prebačen u drugu klupsku momčad. Jasno je time klub dao do znanja što želi učiniti ove sezone, a to je osvajanje 1. mjesta u 1. HL – istok i ulazak u HEP Superligu. Prva momčad tako su činila dva prošlosezonska člana (Marko Majstorović i Antonio Gavran), a njima su priključena već spomenuta pojačanja Bogdanović i Mamut. Cilj STK „Obrtnička škola – Brod“ u potpunosti je i ostvaren te “obrtnici” iznimno nadmoćno osvajaju 1. mjesto u 1. HL – istok i to bez poraza, s uvjerljivim skorom 16/0. Vrijedi istaknuti da je prvi reket “obrtnika” ove sezone bio Matej Mamut koji je u pojedinačnim mečevima bio i jedini neporaženi igrač lige sa skorom od 22/0, dok je drugi igrač “obrtnika” bio Marko Majstorović sa skorom 16/4. Upravo su njih dvojica činila i prvi par lige sa skorom 12/3. Svoj su doprinos osvajanju lige dali i Damir Bogdanović koji je ostvario omjer 11/3 te Antonio Gavran s omjerom 2/1. Tako su „obrtnici“ ostvarili povijesni uspjeh osiguravši, nakon 17 godina, povratak u najelitnije stolnotenisko društvo HEP Superligu.

OŠB Veterani već drugu godinu zaredom igraju 2. HL (1. Regionalnu ligu) i to u istom sastavu: Antonio Nožina, Darko Arbanas, Dalibor Jurković, Stjepan Bošnjaković i Damir Marić. OŠB Veterani su ostvarili iskorak u odnosu na svoju prvu sezonu u 2. HL te su na kraju sezone ostvarili vrlo dobar rezultat osvajanjem 7. mjesta od 12 ekipa uz skor od 10 pobjeda i 12 poraza. Najbolji pojedinačni učinak ostvario je Antonio Nožina (24/7), a svoj su doprinos dali i ostali: Darko Arbanas (10/15), Dalibor Jurković (7/14), Stjepan Bošnjaković (3/8) i Damir Marić (0/4).

OŠB 2 nastupala je u 3. HL (2. Regionalna liga). Ekipa je predstavljala spoj mladosti i iskustva koja je pod vodstvom trenera i igrača Tomislava Klaića zauzela 1. mjesto uz 11 pobjeda i samo 1 poraz. Za OŠB 2 su tijekom sezone nastupali seniori Tomislav Župan (11/4), Tomislav Klaić (9/0) i Marko Bošnjaković (0/1) te kadeti Juraj Lovrić (10/7) i Tomi Stanišić (6/6). Iako je cilj bio etabiliranje kadeta u ovom rangu natjecanja, OŠB 2 je suvereno osvojila 1. mjesto, ali po pravilniku nije mogla ići u viši rang (2. HL) budući tamo klub već ima jednu ekipu (OŠB Veterani).

Po prvi puta na nivou Slavonske regije – zapad pokrenuta je Kadetska liga gdje su “obrtnici” imali čak dvije ekipe. U natjecanju koje je brojilo 12 ekipa, prva ekipa “obrtnika” (OŠB 1) osvojila je 3. mjesto (18 pobjeda i 4 poraza) iza ekipa STK “Bjelovar” i STK “Graničar”, dok je ekipa OŠB 2 osvojila 5. mjesto (15 pobjeda i 7 poraza). Iako su naši igrači još uvijek većinom mlađi kadeti, nastupali su u Kadetskoj ligi sa starijima. Glavni cilj ove lige je stasanje mladih igrača uz ligaški sistem igranja. Za OŠB 1 su nastupali: Tomi Stanišić (8/0), ujedno i jedini “obrtnik” koji je kadet te mlađi kadeti Mateo MITROVIĆ (23/4), Milan KOVAČEVIĆ (20/6), Marin ANAKOVIĆ (17/5) i Filip KRAJINA (14/8), dok su za OŠB 2 nastupali: David PEČUVČIĆ (20/10) , Matej BOŠNJAKOVIĆ (18/8), Luka BOŠNJAKOVIĆ (12/12), Mladen KOLESARIĆ (8/6) i Gabrijel KOLGJERAJ (4/2) koji je zbog odlaska obitelji u inozemstvo na polusezoni napustio klub.

Tijekom sezone ostvarena su ukupno 22 plasmana na pobjednička postolja, ali uglavnom na regionalnoj razini.

Sezona 2017./18. – Nakon uvjerljivog osvajanja naslova prvaka u 1. HL – istok, OŠB debitira u najvišem stolnoteniskom rangu Hrvatske, HEP Superligi te bez problema osigurava opstanak u ligi. Klub su napustili Matej Mamut koji je otišao u inozemstvo (Engleska) i Marko Majstorović koji je prešao u redove Mladosti iz Petrinje. OŠB je nastupala u nikad jačem sastavu: Josip ARBANAS kao povratnik u klub bio je prvi igrač ekipe sa skorom 16/13, drugi igrač bio je po učinku Alen JALŽABETIĆ sa skorom 9/11, a treći Dominik ZELJKO sa skorom 8/12. Sva trojica su novi igrači kluba u ovoj sezoni. Jedini igrač od prošle sezone koji je ostao u prvoj momčadi je Damir BOGDANOVIĆ sa skorom od 1/4 . Na kraju sezone prva ekipa OŠB je sa skorom od 8 pobjeda i 10 poraza zauzela sigurno 7. mjesto od 10 ekipa u Superligi. 

Ekipa OŠB Veterani uspješno je odradila još jednu sezonu u 2. HL osiguravši opstanak u ligi, doduše ovaj puta sa nešto lošijim omjerom od 6 pobjeda i 16 poraza. Najbolji pojedinac, kao i prethodnih sezona, bio je Antonio Nožina sa skorom 25/13, slijede Dalibor Jurković (8/20) i Darko Arbanas (7/23), a još su nastupili i Stjepan Bošnjaković (0/1) te Damir Marić (0/2). OŠB Veterani su i ovaj puta za cilj su imali opstanak u 2. HL te su to i uspješno ostvarili.

Druga ekipa (OŠB 2) nakon osvajanja prvog mjesta u 3. HL – istok prošle sezone, ove sezone je pomladila ekipu te su jedino Tomi STANIŠIĆ i Juraj LOVRIĆ ostali u momčadi od prošle sezone, dok su u ekipu ušla četvorica mlađih kadeta: Milan KOVAČEVIĆ, Mateo MITROVIĆ, Marin ANAKOVIĆ i David PEČUVČIĆ. Bilo je jasno da OŠB 2 u tom sastavu neće biti rezultatski konkurentna u 3. HL, već je prvi i osnovni cilj bio da mladi igrači kluba stječu iskustvo i igraju što više mečeva protiv jakih protivnika. OŠB 2 je u ovoj sezoni osvojila pretposljednje mjesto na tablici sa omjerom od 2 pobjede i 14 poraza. Najbolji pojedinac bio je očekivano Tomi Stanišić sa 7 pobjeda i 5 poraza. Od mlađih kadeta najbolji pojedinac je Milan Kovačević (3/14) te redom Marin Anaković (1/5), Mateo Mitrović (1/10), Juraj Lovrić (0/3) i David Pečuvčić (0/6).

Kadetsku ekipu u Kadetskoj ligi Slavonske regije – zapad i dalje uspješno vodi naš mladi trener Tomislav Klaić. Za razliku od prošle sezone kada je klub nastupao sa 2 ekipe u KL, u ovoj sezoni OŠB u KL ima samo jednu momčad budući su četvorica mlađih kadeta prebačena u ekipu OŠB 2 u 3. HL. Mladi su “obrtnici” odigrali odličnu sezonu te su osvojili 3. mjesto od 10 ekipa. “Obrtnici” su sa skorom od 14 pobjeda i 4 poraza bili na korak do osvajanja drugog mjesta koje je u konačnici zauzela STK „Lipa“ (Lipik) sa samo jednom pobjedom više. Najbolji pojedinci kadetske ekipe u KL bili su Filip KRAJINA i Matej BOŠNJAKOVIĆ, obojica sa skorom od 19/2, pa onda redom Luka BOŠNJAKOVIĆ (13/5), Marin ANAKOVIĆ (11/2), Mladen KOLESARIĆ (5/3) i David PEČUVČIĆ (5/4).

Tijekom sezone ostvareno je ukupno 35 plasmana na pobjednička postolja, uglavnom na regionalnoj razini, ali vidljiv je rezultatski napredak mladih igrača u odnosu na prethodnu sezonu. Od seniorskih rezultata svakako treba izdvojiti 3. mjesto i brončanu medalju Josipa Arbanasa i Dominika Zeljka u parovima na seniorskom PH održanom u Svetom Martinu na Muri (ožujak 2018.), a mjesec dana ranije i na istom mjestu Josip Arbanas postao je viceprvak Hrvatske osvajanjem 2. mjesta na PH za mlađe seniore (U-21). 

Sezona 2018./19. – Nakon uspješne debitantske sezone u HEP Superligi u kojoj je bez ikakvih problema osiguran ostanak u ligi osvajanjem 7. mjesta, STK OŠB zadržala je isti sastav i u svojoj drugoj sezoni u najvišem rangu. Na kraju sezone STK OŠB je sa skorom od 7 pobjeda i 11 poraza zauzela 6. mjesto od 10 ekipa u Superligi. Kuriozitet je da je u odnosu na prošlu sezonu s pobjedom manje ostvaren za jednu poziciju bolji plasman, ali to je zbog velike izjednačenosti lige u borbi za ostanak. Naime, uz petrinjsku Mladost koja je sezonu završila bez pobjede, od 6. do 9. mjesta stvorio se krug od 4 ekipe (OŠB, Split, Vodovod i Donat) s istim brojem bodova, a u krugu tih ekipa OŠB je imala daleko najbolji omjer, dok je zadarski Donat kao novak u ligi bio najlošiji u tom krugu te je tako ispao iz lige. Briljantnu je sezonu odigrao Dominik ZELJKO koji je bio najučinkovitiji “obrtnik” s omjerom 18/11, a s tim je omjerom bio 5. igrač lige. Zeljko je nosio ekipu tijekom cijele sezone, a posebno se pamte dvije njegove pobjede u sedmim odlučujućim partijama na domaćim utakmicama u prva 2 kola protiv Splita i Donata, a za koje se kasnije vidjelo da su bile presudne u očuvanju superligaškog statusa. Alen JALŽABETIĆ ostvario je polovičan učinak od 12/12, dok je nešto slabiju sezonu i učinak imao Josip ARBANAS s omjerom od 10/17. Još je nastupio i Damir BOGDANOVIĆ (1/1) koji je svoju jedinu pobjedu ostvario u Dubrovniku u meču koji će ostati upamćen po tome što je izravno prenošen na Dubrovačkoj televiziji, a prijenos su preuzimale i sve lokalne TV postaje u Hrvatskoj. Bio je to prvi TV prijenos jedne utakmice “obrtnika” u povijesti kluba, Ta će utakmica, osim TV prijenosa, biti upamćena i po tome što su “obrtnici” umalo priredili super senzaciju jer su, bez Arbanasa u sastavu, kao autsajderi umalo pobijedili Dubrovčane koji su na kraju ipak slavili s minimalnih 4:3.

Ekipa OŠB Veterani krenula je u još jednu sezonu u 2. HL bez svog do tada najboljeg igrača Antonija NOŽINE koji je prešao u STK Posavac (Kaniža), ali s Tomislavom KLAIĆEM s kojim je dogovoreno da u domaćim utakmicama pokuša pomoći ekipi OŠB Veterana u očuvanju statusa. Nažalost, nakon odigrana prva 3 kola, ekipa OŠB Veterani morala je istupiti iz lige budući nije imala gdje igrati domaće utakmice. Naime, tijekom ljeta obnovljena je dvorana u Obrtničkoj školi, ali nova ravnateljica škole i tadašnja predsjednica kluba odnosno formalno Školski odbor zabranili su korištenje dvorane u nenastavne svrhe što je značilo da je klub ostao praktično bez dvorane i osnovnih uvjeta za rad. Rezultati ekipe OŠB Veterani iz prva 3 kola u kojima su, uz Klaića, nastupili još i Darko ARBANAS, Stjepan BOŠNJAKOVIĆ, Damir MARIĆ i Dalibor JURKOVIĆ su poništeni.

Druga ekipa (OŠB 2) je u ovoj sezoni osvojila 8. mjesto na tablici od 10 ekipa s omjerom od 5 pobjeda i 13 poraza. Kroz ekipu je prodefiliralo puno igrača, a nastupili su: Tomi STANIŠIĆ (5/3), Juraj LOVRIĆ (5/4), Filip KRAJINA (4/13), Tomislav KLAIĆ (3/0), Milan KOVAČEVIĆ (2/7), Marin ANAKOVIĆ (2/9) i Mateo MITROVIĆ (1/10).

U Kadetskoj ligi Slavonske regije – zapad klub je i ove sezone imao samo jednu ekipu budući su četvorica kadeta nastupala za ekipu OŠB 2 u 3. HL. Mladi su “obrtnici” odigrali dobru sezonu te su ponovo osvojili 3. mjesto od 10 ekipa. “Obrtnici” su sa skorom od 14 pobjeda i 4 poraza bili na korak do osvajanja drugog mjesta koje je u konačnici zauzeo STK „Strmac“ (Nova Gradiška) s istim omjerom tj. brojem bodova, ali i s boljim međusobnim omjerom u odnosu na kadete OŠB. Najbolji pojedinci kadetske ekipe u KL bili su Matej BOŠNJAKOVIĆ (16/7), Luka BOŠNJAKOVIĆ (15/2) i Mladen KOLESARIĆ (15/3), a još su nastupili i David PEČUVČIĆ (9/6) te po prvi puta i dvije mlađe kadetkinje Petra PLIVELIĆ (9/4) i Dora VUČKOVIĆ (3/1).

Tijekom sezone ostvaren je ukupno 21 plasman na pobjednička postolja, uglavnom na regionalnoj razini. Najmlađi kadeti izborili su plasman na Ekipno PH na kojemu su osvojili 7. mjesto u državi, a u pojedinačnoj konkurenciji plasman na pojedinačno PH izborili su Karlo FILKOVIĆ i Viktor MARINIĆ (najmlađi kadeti) te Petra PLIVELIĆ (mlađe kadetkinje). Od seniorskih rezultata treba izdvojiti 3. mjesto Josipa ARBANASA na 21. Memorijalu “Matija Gregić” u Osijeku. 

IGRAČI  STK  OŠB

Tijekom proteklih godina za STK OŠB nastupalo je puno igrača i teško ih je sve samo pobrojiti, a kamoli pobrojiti sve njihove barem najbolje rezultate. Uostalom, u prethodnom pregledu po sezonama dosta je toga već spomenuto. U nastavku dajemo rangirani popis igrača i njihovih pojedinačnih učinaka u svim ligama u kojima su nastupali za klupske ekipe i to od sezone 2004./2005. do zaključno sa sezonom 2018./2019., dakle, za ukupno 15 sezona. Nažalost, ne raspolažemo istovjetnim statističkim podacima za prvih 10 sezona (godina), ali ukoliko uspijemo doći do tih podataka iz starih arhiva, u dogledno ćemo vrijeme nadopuniti statistiku. Rang lista igrača napravljena je prema kriteriju broja pojedinačnih pobjeda vodeći računa o visini ranga natjecanja u padajućem nizu od nacionalnih HEP Superlige i 1. HL – istok pa do regionalnih liga (2. HL, 3. HL, 4. HL i Kadetske lige). Iza imena igrača je njegov ukupni pojedinačni omjer u svim ligama i ekipama za koje je nastupio, a nakon toga je detaljniji prikaz učinaka po ligama.

  1. ZELJKO Dominik (26/23) –  HEP Superliga (26/23).
  2. ARBANAS Josip (149/63) – HEP Superliga (26/30), 1. HL – istok (43/15), 2. HL (32/5) i 3. HL (48/13).
  3. JALŽABETIĆ Alen (21/23)  HEP Superliga (21/23).
  4. BOGDANOVIĆ Damir (104/61) – HEP Superliga (2/5), 1. HL – istok (69/56) i 2. HL (33/0).
  5. KLAIĆ Tomislav (152/87) – 1. HL – istok (99/82), 2. HL (25/4), 3. HL (28/1).
  6. MAJSTOROVIĆ Marko (46/6) – 1. HL – istok (46/6).
  7. DABIĆ Dario (135/36) – 1. HL – istok (45/29), 2. HL (44/5), 3. HL (35/2) i 4. HL (11/0).
  8. GARIĆ Ivan (128/49) – 1. HL – istok (44/27), 2. HL (42/14), 3. HL (16/5) i 4. HL (26/3).
  9. SMUDA Adam (80/45) – 1. HL – istok (39/43), 2. HL (16/1) i 3. HL (25/1).
  10. MAMUT Matej (22/0) – 1. HL – istok (22/0).
  11. KRALJEVIĆ Božidar (43/34) – 1. HL – istok (21/31) i 2. HL (22/3).
  12. GAVRAN Antonio (38/58) – 1. HL – istok (16/24), 2. HL (2/16) i 3. HL (20/18).
  13. JURKOVIĆ Filip (95/67) – 1. HL – istok (16/27), 2. HL (47/29), 3. HL (8/7) i 4. HL (24/4).
  14. HORVAT Ivan (12/15) – 1. HL – istok (12/15).
  15. ŽUPAN Tomislav (61/56) – 1. HL – istok (4/14), 2. HL (12/18) i 3. HL (45/24).
  16. MARTINOVIĆ Anđelko (17/15) – 1. HL – istok (3/14) i 3. HL (14/1).
  17. KLAIĆ Jakov (0/1) – 1. HL – istok (0/1).
  18. NOŽINA Antonio (157/90) – 2. HL (68/29), 3. HL (66/51) i 4. HL (23/10).
  19. GARIĆ Luka (123/72) – 2. HL (54/31) i 3. HL (69/41).
  20. BEDNJANEC Matteo (35/31) – 2. HL (25/23) i 3. HL (10/8).
  21. ARBANAS Darko (51/69) – 2. HL (25/54) i 3. HL (26/15).
  22. JURKOVIĆ Dalibor (74/66) – 2. HL (23/47), 3. HL (29/16) i 4. HL (22/3).
  23. JANČ Ivan (43/51) – 2. HL (14/19), 3. HL (15/26) i 4. HL (14/6).
  24. LATINOVIĆ Predrag (13/2) – 2. HL (10/0) i 3. HL (3/2).
  25. VUKOVARAC Bernard (9/9) – 2. HL (9/9).
  26. BOŠNJAKOVIĆ Stjepan (30/31) – 2. HL (5/12), 3. HL (14/11) i 4. HL (11/8).
  27. BOŠNJAKOVIĆ Marko (67/89) – 2. HL (3/14), 3. HL 47/68 i 4. HL 17/7.
  28. MARIĆ Damir (11/33) – 2. HL (1/10), 3. HL (2/10) i 4. HL (8/13).
  29. KONCOŠ Matej (0/7) – 2. HL (0/3) i 3. HL (0/4).
  30. LOVRIĆ Juraj (39/60) – 3. HL (39/60).
  31. STANIŠIĆ Tomi (39/44) – 3. HL (31/44) i Kadetska liga Slavonske regije – zapad (8/0).
  32. GLAVAŠ Ivan (37/34) – 3. HL (12/20) i 4. HL (25/14).
  33. FERIĆ Filip (6/12) – 3. HL (5/12) i 4. HL (1/0).
  34. KOVAČEVIĆ Milan (25/27) – 3. HL (5/21) i Kadetska liga Slavonske regije – zapad (20/6).
  35. KRAJINA Filip (37/26) – 3. HL (4/16) i Kadetska liga Slavonske regije – zapad (33/10).
  36. ANAKOVIĆ Marin (31/21) – 3.HL (3/14) i Kadetska liga Slavonske regije – zapad (28/7).
  37. MITROVIĆ Mateo (25/24) – 3.HL (2/20) i Kadetska liga Slavonske regije – zapad (23/4).
  38. PUDIĆ Dario (1/12) – 3. HL (1/12).
  39. MUSTAPIĆ Mislav (2/3) – 3. HL (0/1) i 4. HL (2/2).
  40. HEMAR Davor (0/2) – 3. HL (0/1) i 4. HL (0/1).
  41. MRVELJ Tino (0/3) – 3. HL (0/3).
  42. PEČUVČIĆ David (34/26) – 3.HL (0/6) i Kadetska liga Slavonske regije – zapad (34/20).
  43. MARIĆ Luka (0/8) – 3. HL (0/8).
  44. JURČEC Oliver (6/3) – 4. HL (6/3).
  45. MIKOLČEVIĆ Ante (2/2) – 4. HL (2/2).
  46. ĆOSIĆ Hrvoje (2/3) – 4. HL (2/3).
  47. VUKSANOVIĆ Filip (0/1) – 4. HL (0/1).
  48. BOŠNJAKOVIĆ Matej (53/17) – Kadetska liga Slavonske regije – zapad (53/17).
  49. BOŠNJAKOVIĆ Luka (40/19) – Kadetska liga Slavonske regije – zapad (40/19).
  50. KOLESARIĆ Mladen (28/12) – Kadetska liga Slavonske regije – zapad (28/12).
  51. PLIVELIĆ Petra (9/4) – Kadetska liga Slavonske regije – zapad (9/4).
  52. KOLGJERAJ Gabriel (4/2) – Kadetska liga Slavonske regije – zapad (4/2).
  53. VUČKOVIĆ Dora (3/1) – Kadetska liga Slavonske regije – zapad (3/1).

Uz navedenih 53 igrača i igračice koji su u posljednjih 15 sezona (2004. – 2019.) upisivali službene ligaške nastupe za STK OŠB, za klub su još bili registrirani i slijedeći igrači i igračice koji su službene nastupe za klub ostvarili samo na turnirima: BULJAN Lorena, ZVAČKO Maja, MIKLAUŠIĆ Valerija, MUSTAPIĆ Ines, HEMAR Bruno, JELIĆ Branimir, PETROVIĆ Martin, VUČKOVIĆ Hrvoje, VRANJEŠ Grgur, MARIĆ Tomislav, DOKUZOVIĆ Domagoj, ŠARIĆ Ivan, TOMAS Marko, GARIĆ Filip, JELIĆ Josip, MARINIĆ Viktor i FILKOVIĆ Karlo.

U prvom klupskom desetljeću (1994. – 2004.) za STK OŠB su nastupali slijedeći igrači i igračice za koje nemamo statističke podatke (pokušat će ih se pronaći i uvrstiti): JURKOVIĆ Miroslav, NINKOVIĆ Veselko, RAČIĆ Žarko, KNEŽEVIĆ Ivan, ŽIŽAK Srđan, KLJAIĆ Ivica, ČERJEK Branko, BELUŽIĆ Davor, TABORŠAK Miroslav, ĆUKOVIĆ Ivo, KNEŽEVIĆ Matej, GRGIĆ Mario, ARTUKOVIĆ Domagoj, ARTUKOVIĆ Stanislav, GERŠIĆ Ivan, MRVELJ Tino, GAVRIĆ Siniša, ŽUPAN Mario, ČERJEK Anita, DEBELIĆ Jasminka, PRANJIĆ Nada, SMAIĆ Edita, GLAVAŠ Toni (pok.) …  

SPORTSKI DJELATNICI KLUBA

  • NENADIĆ Pavo – Prvi predsjednik kluba, čovjek bez kojega STK OŠB ne bi postojala. Veliki entuzijazist i zaljubljenik u stolni tenis. Jedan od glavnih pokretača osnivanja kluba bez kojega se ta zamisao ne bi mogla ostvariti. Uveo je klub u tadašnju 1. HL (sadašnju Superligu) po prvi puta u povijesti Slavonskog Broda. Svojom voljom i svojim mogućnostima je zaista puno pomagao i dao klubu. Predsjednik kluba je bio do 1999. godine kada je zbog privatnih razloga morao otići sa čelnog mjesta kluba. No, ostao je iznimno cijenjen čovjek u redovima kluba. Debelim slovima je upisan u klupsku povijest.
  • MIKLAUŠIĆ Josip – Drugi predsjednik kluba, ujedno je i dugogodišnji ravnatelj srednje Obrtničke škole. Predsjednik kluba je postao 1999. godine i to je bio sve do umirovljenja odnosno do ožujka 2018. godine. Dao je veliki doprinos razvoju kluba, ustupio je klubu dvoranu na korištenje od prvog dana i bez naknade, a godinama je iz školskog budžeta sufinancirao klupske aktivnosti i ne male troškove natjecanja omogućujući tako mladim igračima sportski napredak.
  • KLAIĆ Luka – Aktualni je predsjednik kluba od lipnja 2019. godine. Dugogodišnji blagajnik kluba, ali u mnogim situacijama i vrijedni klupski operativac. Uredno vodi financije kluba dugi niz godina, sudjeluje u organizaciji memorijala Toni Glavaš i brojnim drugim sportskim natjecanjima koje organizira klub. Također je član klupskog Izvršnog odbora u kontinuitetu od 2004. godine.
  • LATINOVIĆ Predrag – Čovjek bez kojega STK OŠB vjerojatno ne bi ni postojala. Glavni inicijator svega dobroga u brodskom stolnom tenisu i prvi trener kluba. Prvih sezona i godina postojanja kluba bio je ne samo trener, već i igrač. Zajedno sa ostalim igračima je pomagao klubu da STK OŠB uđe u tadašnju 1. HL. Trener je od prvih dana postojanja kluba, točnije od 1994. godine pa sve do lipnja 2012. godine kada je zbog jako lošeg financijskog stanja u klubu dobio otkaz. Sportski odgojio i razvio brojne igrače kluba, iz “Latinove” stolnoteniske škole izašli su brojni kvalitetni mladi igrači, a neki od njih dosegli su i vodeća mjesta u nacionalnim okvirima. Kao produkt njegovoga rada, najistaknutije ime kojega je „Latin“ odgojio je Josip Arbanas, kadetski i juniorski reprezentativac RH, broj 1 na kadetskoj rang listi na kraju 2012. godine, sudionik brojnih TOP-12 turnira, pobjednik brojnih turnira na državnoj razini. Od jeseni 2013. godine Predrag je vraćen na poziciju trenera mlađih dobnih skupina, a od sezone 2015./2016. preuzima i prvu klupsku ekipu s kojom, u sezoni 2016./2017. osvaja 1. mjesto u 1. HL – istok i ostvaruje povijesni ulazak u najviši državni rang HEP Superligu.
  • NINKOVIĆ Veselko – Prvi pomoćni trener kluba. Jedan od osnivača STK OŠB, a i nastupao je za prvu klusku ekipu u prvim sezonama. Čovjek dobre duše, sudjelovao je u radu sa djecom, kada su uvjeti rada u klubu bili najteži. Dugo godina je u stolnom tenisu, veliki entuzijazist  i sportski čovjek.
  • BOŠNJAKOVIĆ Stjepan – U klubu je od 2000. godine. Za tajnika kluba imenovan je koncem 2004. godine, a tu je dužnost obnašao sve do kraja 2012. godine. Od 2016. godine član je klupskog Izvršnog odbora te je i dopredsjednik kluba do 2017. godine kada je s tih pozicija morao odstupiti zbog Zakona o sportu i nespojivosti dužnosti zamjenika župana sa sportskim funkcijama. Godinama prvi klupski operativac, volonterskim je radom podigao klub na višu razinu organizacije, funkcioniranja i financiranja. Među ostalim, dao je značajan doprinos popularizaciji kluba i stolnog tenisa u lokalnim medijima, a pokretač je i klupske web stranice koja je aktivna od kolovoza 2010. godine i koja je do sada ostvarila preko 1.300.000 pregleda te predstavlja veliku arhivu našeg kluba. Godinama je predstavljao klub u gradskoj i županijskoj Zajednici športskih udruga i saveza, u Skupštini HSTS-a, a bio je i član Natjecateljske komisije HSTS-a. Aktivan i kao stolnoteniski sudac, a kao igrač rekreativac još uvijek aktivno nastupa za ekipu OŠB Veterana u 3. HL.
  • ZVAČKO Zdravko – U klubu je od 1996. godine. Na njegovu inicijativu pokrenuta je škola stolnog tenisa za djevojčice. U višegodišnjem trenerskom radu sa curicama, postigao je brojne zapažene rezultate na regijskom nivou. No, zbog loših uvjeta u dvorani Obrtničke škole, ženska ekipa se morala ugasiti. Ali to Zdravka nije demotiviralo, nego je i dalje nastavio raditi sa djecom kao trener. Dugo godina radi sa djecom kroz školske stolnoteniske sekcije selektirajući tako mlade igrače za klub. Pomoćni trener Latinoviću, dao puno za ovaj klub. Ostao je u klubu i u najtežim trenucima kluba i radio sa djecom sve do lipnja 2013. godine kada zbog privatnih obaveza i zdravstvenih problema napušta klub. Aktivni je stolnoteniski sudac nacionalnog ranga (1. HL).
 
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