Objavljen je i ždrijeb Memorijala SAŠA PAAR. Već uobičajeno, ima nešto više igrača nego na popisu prijava, NMK i MK ima isto, ali imaju 2 kadeta i 8 juniora više nego na popisu prijava. Ono što me brine je organizacija ovoga turnira jer mislim da organizator ovo neće moći savladati i da bi moglo biti velikih problema sa satnicom turnira za koju se bojim da će izići iz svih predviđenih okvira koji su ionako predugački. Malo sam prosurfao po internetu i pronašao fotke i opise dvorane u kojoj se to igra. Ta je dvorana u Paviljonu 6 Zagrebačkog velesajma tek nedavno otvorena, prije nekoliko dana, a ima svega 10 stolova, čini mi se da je i prilično niska. Sad treba zamisliti kako će se odigrati npr. u subotu 35 muških i 22 ženske skupine na 10 stolova tj. 57 skupina ukupno na 10 stolova, a onda još završnice u 4 kategorije (po 2 muške i ženske). To je gotovo 6 ciklusa skupina i ne znam kako će to završiti uopće. Kad se ovaj turnir igrao u Domu sportova takvih problema nije bilo. No, vidjet ćemo.
Kod ždrijeba
kadeta (subota) sve je nekako očekivano i standardno.
Jopa drugi nositelj i ima još 2 niskorangirana igrača u skupini za lagano zagrijavanje.
Gavran ima dva igrača bez rejtinga i sigurno prolazi, a mislim da bi mogao biti i winner skupine što bi bilo jako bitno za glavni ždrijeb i da ode koji korak dalje od 1. kola glavnog turnira.
Kod klinaca ili
najmlađih kadeta (subota), kako sam i pretpostavio,
Lovrić je po prvi puta nositelj skupine na turniru državne razine što mu otvara lijepe šanse ne samo za prolazak grupe, nego i ponekog kola glavnog turnira.
Tomas je trećepostavljeni, ali mislim da ima realne šanse za prolazak skupine tj. da može "skinuti" podnositelja i proći dalje.
Kod
mlađih kadeta (nedjelja)
Pudić bi morao proći grupu, a sve dalje će ovisiti i o ždrijebu, a nadam se da bi se i
Marić konačno mogao upisati na rang listu odnosno ostvariti prvu pobjedu na bodovanom turniru.
Kod
juniora je povećanje broja igrača u ždrijebu donijelo
Jurkoviću ipak status nositelja posljednje 12. skupine što može biti dosta važno jer nije isto proći u glavni turnir kao pobjednik ili drugi u skupini. No, Jurković ima neke neugodne protivnike u skupini pa mora biti oprezan.
Garić je 4. nositelj i u skupini ima 3, za njegovu razinu, laka protivnika i tu ne bi trebao imati problema.
Ždrijeb je ždrijeb, dobro je imati lakši, ali se sve ipak odlučuje za stolom. U nastavku slijedi i link na ždrijeb i satnicu turnira.
14. Memorijal SAŠA PAAR, Zagreb, 27. i 28.10.2012. (ŽDRIJEB i SATNICA): http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/0 ... a_paar.pdf