14. Memorijal SAŠA PAAR (Zagreb, 27. i 28.10.2012.)

Moderator/ica: stjepan

14. Memorijal SAŠA PAAR (Zagreb, 27. i 28.10.2012.)

PostPostao/la stjepan » 19 lis 2012, 07:52

Na web stranici HSTS-a objavljene su Propozicije za 14. Memorijal SAŠA PAAR koji se slijedećeg vikenda (27. i 28.10.2012.) igra u Zagrebu i s koeficijentom od 0,5 se boduje za nacionalne rang liste u kategorijama juniora, kadeta, mlađih kadeta i najmlađih kadeta. Turnir se do sada odigravao u Domu sportova, a ove će se godine igrati u Paviljonu 6 na Zagrebačkom velesajmu. U Propozicijama ne piše koji dan igra koja kategorija pa sam poslao upit budući nam je to bitno iz organizacijskih razloga (prijevoza). Prijave za turnir su uobičajeno do utorka (23.10.2012.), ali idemo odraditi ovaj vikend, sutrašnje domaćinstvo regionalnog prvenstva mlađih kadeta te 2. i 4. HL u nedjelju pa ćemo se onda prešaltati na Sašu Paara.

14. Memorijal SAŠA PAAR, Zagreb, 27. i 28.10.2012. (PROPOZICIJE): http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/0 ... sapaar.pdf
stjepan

Re: 14. Memorijal SAŠA PAAR (Zagreb, 27. i 28.10.2012.)

PostPostao/la stjepan » 23 lis 2012, 12:06

Poslana je prijava STK OŠB za nastup na 14. Memorijalu SAŠA PAAR u Zagrebu i to kako slijedi (po danima i kategorijama):

NAJMLAĐI KADETI (subota): Lovrić Juraj i Tomas Marko

KADETI (subota): Arbanas Josip i Gavran Antonio

MLAĐI KADETI (nedjelja): Pudić Dario i Marić Luka

JUNIORI (nedjelja): Garić Ivan i Jurković Filip

Po 2 igrača u svakoj kategoriji ili po 4 igrača (1 auto) svaki dan. Očekujemo popis prijava i ždrijeb na web stranici HSTS-a.
stjepan

PostPostao/la stjepan » 24 lis 2012, 10:18

Na web stranici HSTS-a objavljen je popis prijavljenih natjecatelja za Memorijal SAŠA PAAR. Pomalo neočekivano, za ovaj turnir s malim koeficijentom (0,5) prijavljeno je jako puno igrača/igračica, čak 356 od čega 226 dečki i 130 cura. Uz masovnost, turnir će biti i jako kvalitetan budući je mali broj izostanaka iz vrha pojedinih kategorija.

Klinaca (najmlađi kadeti) ima 64 od čega 10 iz TOP-12 sastava. Bude li 16 grupa, Lovrić bi po prvi puta mogao biti prvi nositelj skupine na državnom turniru. Tomas će biti trećepostavljeni.

Mlađih kadeta je prijavljeno 55 od čega njih 8 iz TOP-12. Tu će Pudić biti podnositelj, a Marić najvjerojatnije četvrtopostavljeni u grupi.

Kadeti su najbrojniji (67), ali i najkvalitetniji jer nastupa svih 12 igrača iz kadetskog TOP-12 sastava. Ili od prvih 20, tu je njih 19. Tako da će naš Arbanas biti 2. nositelj turnira i imat će dobru provjeru uoči nastupa za kadetsku reprezentaciju slijedećeg tjedna u Slovačkoj. Gavran će biti visoki podnositelj što bi moralo značiti glavni turnir, no, kako Gavro igra, mogao bi i korak više.

Juniora ima najmanje, "samo" 40, od čega njih 6 iz aktualnog juniorskog TOP-12 sastava. Nema prve dvojice (Pucar i F.Zeljko) pa će naš Ivan Garić biti 4. nositelj ukupno, četvrtfinale mu ne bi smjelo izmaći, a nadamo se i polufinalu. Bude li 10 grupa, Jurković će biti podnositelj jer je 12. igrač po rankingu od prijavljenih, a za nositelja bi trebao imati Križana (VGS) pa bi se mogao boriti i za winnera grupe.

No, ostavimo to ždrijebu jer uvijek bude i nekih naknadnih prijava pa ćemo onda vidjeti kakve su šanse i izgledi OŠB-ovaca. Slijedi link na popis prijavljenih igrača.

14. Memorijal SAŠA PAAR, Zagreb, 27. i 28.10.2012. (POPIS NATJECATELJA): http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/0 ... _paar_.pdf
stjepan

PostPostao/la stjepan » 24 lis 2012, 23:31

Objavljen je i ždrijeb Memorijala SAŠA PAAR. Već uobičajeno, ima nešto više igrača nego na popisu prijava, NMK i MK ima isto, ali imaju 2 kadeta i 8 juniora više nego na popisu prijava. Ono što me brine je organizacija ovoga turnira jer mislim da organizator ovo neće moći savladati i da bi moglo biti velikih problema sa satnicom turnira za koju se bojim da će izići iz svih predviđenih okvira koji su ionako predugački. Malo sam prosurfao po internetu i pronašao fotke i opise dvorane u kojoj se to igra. Ta je dvorana u Paviljonu 6 Zagrebačkog velesajma tek nedavno otvorena, prije nekoliko dana, a ima svega 10 stolova, čini mi se da je i prilično niska. Sad treba zamisliti kako će se odigrati npr. u subotu 35 muških i 22 ženske skupine na 10 stolova tj. 57 skupina ukupno na 10 stolova, a onda još završnice u 4 kategorije (po 2 muške i ženske). To je gotovo 6 ciklusa skupina i ne znam kako će to završiti uopće. Kad se ovaj turnir igrao u Domu sportova takvih problema nije bilo. No, vidjet ćemo.

Kod ždrijeba kadeta (subota) sve je nekako očekivano i standardno. Jopa drugi nositelj i ima još 2 niskorangirana igrača u skupini za lagano zagrijavanje. Gavran ima dva igrača bez rejtinga i sigurno prolazi, a mislim da bi mogao biti i winner skupine što bi bilo jako bitno za glavni ždrijeb i da ode koji korak dalje od 1. kola glavnog turnira.

Kod klinaca ili najmlađih kadeta (subota), kako sam i pretpostavio, Lovrić je po prvi puta nositelj skupine na turniru državne razine što mu otvara lijepe šanse ne samo za prolazak grupe, nego i ponekog kola glavnog turnira. Tomas je trećepostavljeni, ali mislim da ima realne šanse za prolazak skupine tj. da može "skinuti" podnositelja i proći dalje.

Kod mlađih kadeta (nedjelja) Pudić bi morao proći grupu, a sve dalje će ovisiti i o ždrijebu, a nadam se da bi se i Marić konačno mogao upisati na rang listu odnosno ostvariti prvu pobjedu na bodovanom turniru.

Kod juniora je povećanje broja igrača u ždrijebu donijelo Jurkoviću ipak status nositelja posljednje 12. skupine što može biti dosta važno jer nije isto proći u glavni turnir kao pobjednik ili drugi u skupini. No, Jurković ima neke neugodne protivnike u skupini pa mora biti oprezan. Garić je 4. nositelj i u skupini ima 3, za njegovu razinu, laka protivnika i tu ne bi trebao imati problema.

Ždrijeb je ždrijeb, dobro je imati lakši, ali se sve ipak odlučuje za stolom. U nastavku slijedi i link na ždrijeb i satnicu turnira.

14. Memorijal SAŠA PAAR, Zagreb, 27. i 28.10.2012. (ŽDRIJEB i SATNICA): http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/0 ... a_paar.pdf
stjepan

PostPostao/la stjepan » 27 lis 2012, 16:28

Kratki info iz Zagreba od Tomija o rezultatima naših.

Kod kadeta Arbanas i Gavran winneri skupina, za Jopu je to normalno, a Gavro je "skinuo" nositelja i uzeo njegovu poziciju. Obojica su slobodni u 1. kolu odnosno pretkolu (1/32 finala) i natjecanje nastavljaju od 1/16 finala, nemam info o njihovim protivnicima u ovoj fazi natjecanja.

Kod najmlađih kadeta Lovrić je prošao skupinu ipak kao drugi iako je bio nositelj, no, važno je da drži svoju razinu i stalno je u glavnom turniru. Tomas nije uspio proći grupu, bio je treći.

Inače, satnica turnira kasni oko sat vremena tako da će dečki vjerojatno doći u Brod jako kasno budući se očekuje da će Arbanas doći do same završnice. Navodno se kasnilo s početkom, ali i prevelik je broj igrača i grupa u odnosu na broj stolova na kojima se igra i mislim da će na ovaj turnir odnosno njegovu organizaciju biti dosta nezadovoljstva klubova.
stjepan

PostPostao/la stjepan » 27 lis 2012, 20:36

Turnir upravo završio. U finalu kadeta dvojica najboljih: Petrović - Arbanas 3:1 ! Martin i Jopa potvrdili svoju dominaciju u ovoj konkurenciji. U prethodnim je fazama bilo i nekih iznenađenja tako da je Jopa u polufinalu imao Goju iz zadarskog Donata kojeg je dobio 3/0 dok je u četvrtfinalu dobio Marka Vidačeka mislim sa 3/2.

Ostali naši su ispali u 1/16 finala, Gavran je imao jakog Dolibašića iz Velike Gorice, a ne znam od koga je izgubio Lovrić.
stjepan

PostPostao/la stjepan » 28 lis 2012, 13:22

Nedjelja - Za sada znam slijedeće:

kod mlađih kadeta Pudić očekivano prošao kao drugi s omjerom 2/1, a Tomas s omjerom 1/2 bio treći i nije prošao. Kod juniora Garić prošao kao prvi s omjerom 2/0 (jedan igrač se nije pojavio), Jurković još čeka na red ...
stjepan

PostPostao/la tomi » 28 lis 2012, 17:27

Ispravak stjepane, ne Tomas nego Maric.. I fico je bio prvi u grupi kao i ivan.
tomi

PostPostao/la stjepan » 28 lis 2012, 19:32

Da, malo sam se zbrkao ... ;) Damir Marić mi je iščitavao sve rezultate uključujući i one od jučer pa sam valjda bio na upisu Tomasovog rezultata koji je imao taj omjer i plasman, ali on je igrao jučer. Sve OK, turnir je završio i svi su rezultati naših na webu. Mislim da je Garić ispustio priliku iskoristiti dobar ždrijeb, taj Dobrić nije loš, ali nije Garićeva razina, ali što vrijedi kad ga je dobio.
stjepan

PostPostao/la tomi » 29 lis 2012, 11:14

da. steta sto nije uspio uci u polufinale. Jer da je usao u polufinale, ne znam sada na koga bi isao, ali sigurno da je imao sanse i za finale. Ali sta je tu je. To je sad proslo, treba malo proanalizirat i nastaviti se pripremit za ligu.
tomi

Sljedeća

Natrag na Sezona 2012./2013.

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.