20. Memorijal ANTUN TOVA STIPANČIĆ (Zagreb, 16.-18.11.2012.)

Moderator/ica: stjepan

Re: 20. Memorijal ANTUN TOVA STIPANČIĆ (Zagreb, 16.-18.11.20

PostPostao/la mcs » 14 stu 2012, 10:31

Dario govori o Grand Prix-u Samoboru gdje se djelilo perje, jučer sam to napisao u postu, pa izgleda nisam poslao ili slučajno ugasio, profići neće igrati ako nema perja, e tako je kako je. A Frane je jučer baš rekao na treningu: Neće oni igrati ko mi iz ljubavi...

E sad ovo što Dario veli za kotizaciju to pa je fakat istina, 120 kn nije mali novac za to što se dobije, ako se nekom organizatoru isplati napraviti turnir i nahraniti sve igrače da pri tome još i zaradi nešto za klub onda je ovo puno puno previše, ovi turniri iz HSTS serije služe samo za gomilanje novaca što pak je notorna glupost. Previše novaca previše za samo igranje.
mcs

PostPostao/la ttp » 14 stu 2012, 11:21

Za ovo: ko mi iz ljubavi hm. Ipak treba razlikovati "njihov" rang, Tan Ruiwu i Gaćina, za njih je ovo dosta slab turnir i vjerojatno se ne radi o ljubavi, već o potrebi za napredovanjem. Pa sad, stavimo se mi u obratnu situaciju, tko bi od nas išao na neki turnir ranga 3,4 lige, pritom dva dana igrao. Ne kažem da neki do nas ne bi, ali nije isto.
ttp

PostPostao/la mcs » 14 stu 2012, 14:14

Ma slažem se ja s tobom oko toga i ranga igrača, a Frane je to rekao ovak od šuba, tak da nema problema....
mcs

PostPostao/la ttp » 14 stu 2012, 17:11

Uopće mi nije namjera ulaziti u to tko je rekao, i zašto te kako. Nego, čisto iznosim svoj stav oko nastupanja i ne nastupanja, iako me se to ne tiče i zapravo me briga zašto netko ne nastupa, napisao sam ono što mi je došlo, i što mi je nekako "fer" za ovo drugo, tako da, ovisi kako tko što interpretira, eto meni je to onako malo upalo u oči na prvu... no, nebitno !
ttp

PostPostao/la stjepan » 14 stu 2012, 18:04

Dva posta od jučer (13.11.) od "krunoja" i "ttp" s teme 4. kola 1. HSTL-istok sam prebacio ovdje jer se radi o Tovinom memorijalu, postovi se slažu automatski kronološki tako da ima normalan slijed.

Inače, zanimljivu ste raspravu poveli u vezi s odazivom na ovaj turnir. Tova je velika legenda, mislim da je bio veći talent od Šurbeka, ali je Dragec bio nenadmašan radnik, u količini treninga nitko mu nije bio do koljena. Tako da je imao i veće dosege i duže trajao na velikoj sceni. Iako, meni se više sviđala ta Tovina ljevica. Ja sam ipak "malo" stariji od većine forumaša i sjećam se čuvenog Tovinog meča u finalu SP-a u Calcuti i propuštenog vodstva od 2:0 u setovima protiv Mađara Jonyera ili kako se već piše. Bemti, stvarno sam ostario kad se toga sjećam, hehe ... x_x

Veliki sam poštovatelj Tove i dijelim mišljenje onih koji kažu da bi baš iz poštovanja prema njemu na ovom turniru trebali nastupiti svi naši najbolji igrači. Čak i oni vrhunski profesionalci (Gaćina, Tan, Kolarek, Juzbašić, Tošić...) ako nisu zauzeti službenim nastupima u svijetu ili Europi, a mislim da ovaj tjedan u ITTF kalendaru nema ništa posebno. No, danas se sve vrti oko novca pa se profićima tu ne igra jer im "se ne uklapa". Ali nije da fale samo ponajbolji, nema ni dosta onih koji igraju u HR, a spadaju u nacionalni seniorski vrh... A pro po kotizacije, slažem se da je prevelika i znatan izdatak za igrače odnosno klubove i baš zato je organizator mogao dati i određeni dio prihoda za formirati nagradni fond. No, danas je najvažnije uzeti lovu, a najbolje bi još bilo da igrači ni ne dolaze, već samo plate.
stjepan

PostPostao/la ttp » 14 stu 2012, 18:54

Mislim da ima poštovanja prema Tovi jer je to ljudski, posebno onima koji su ga poznavali, dok recimo ja pojma nemam... Moram naći na you tube-u i malo pogledati, baš me interesira. Čim je memorijalni turnir, ne treba, po meni, ni biti novčanih nagrada, osim ako želiš privući samo neke strance, ali opet da barem ima ono nešto "ljudski", teško mi je to objasniti, ali to se može dobro vidjeti na našem Memorijalnom turniru "Toni Glavaš", svejedno je na koji način to postignuti, ali samo da ne bude ono suhoparno odigravanje utakmica. Nije lako okupiti masu, ali postoje načini da se to napravi, ali prije dolaska stranaca, treba znati svoje privući... moj zaključak je da ne znaju ili ne žele, barem što se seniora tiče. A to bi trebao biti spektakl, nešto slično ko Pro Tour ili Zagreb open.
ttp

PostPostao/la stjepan » 16 stu 2012, 13:02

Kratki info od Zvačka: naši za sada dobro, u skladu s planom ili malo preko toga.

U mlađim kadetima Dario Pudić prošao grupu kao 2., a i bio je podnositelj. U kadetima Josip Arbanas normalno winner grupe, a Antonio Gavran prošao grupu kao 2.

U juniorima je Bernard Vukovarac uspio proći kao 2., dok je Tomislav Župan bio 3. u grupi i jedini do sada nije prošao u glavni turnir. Njih su obojica bili trećepostavljeni tako da je Bernard uspio skinuti boljerangiranog igrača od sebe, Attilu Borbaša iz Olimpija Yasake s kojim je nedavno Damir Bogdanović igrao odlučujući sedmi meč u utakmici Superlige između Olimpije i Kutine. Damir ga je dobio, ali je meč zamalo otišao u peti set, tako da je ovo lijep skalp za Vukovarca. Ivan Garić u ovom trenutku tek igra svoj prvi meč u grupi ...
stjepan

PostPostao/la stjepan » 16 stu 2012, 20:57

Jopa osvojio 20. Tovin Memorijal u kadetima !!!

Eto sjajnih vijesti iz Zagreba ! Jopa je danas bio briljantan i otišao do kraja ! U finalu je sa 3/1 u setovima dobio igrača iz Slovenije, defanzivca koji je u polufinalu pobijedio Martina Petrovića ! U ranijoj je fazi natjecanja imao i jedan kritičan trenutak kada je u jednom meču gubio 1/2 u setovima, mislim protiv Dolibašića iz Velike Gorice, ali je ipak izveo preokret, dobio i osvojio kadetski naslov ! Mislim da je to sada prvi puta jedan OŠB-ovac osvojio pojedinačni naslov na Tovinom Memorijalu, Jopa ruši sve rekorde !

Inače su svi naši prošli skupine, osim Župana, ali mislim i da su svi poispadali u prvom kolu osim Pudića koji je prošao tu fazu i ispao u drugom kolu. Taj je rezultat kod svih OK osim za Garića koji je onda dosta podbacio ako je ispao u 1. kolu.

Svi rezultati sutra na webu kad stigne bilten.
stjepan

PostPostao/la Mata » 18 stu 2012, 08:55

Dario se plasirao u 1/4 finale Tove :ymapplause: :ymapplause:

Sinoć smo se čuli "kratko" ;) 96 minuta :-o i razradili taktiku za danas :p
Kad mi je rekao da igra s Pucar Tomislavom odmah sam mu optimistički rekao da će ga pobjediti :-bd jer eto dotični Tomislav čak ni mene nije nikad pobjedio :ymhug:
Kasnije sam pogledao na youtube neke mečeve i vidim da momak tuče iz svih oružja ,ali se nadam da će Dario uspjeti nešto iskemijati
Najveći je problem što se meč igra relativno rano ,čak prije 11 sati ujutro kad Dario najslađe spava i-) no valjda će se probuditi i stići na vrijeme u dvoranu =))

I ovim putem još jednom čestitam Jopi na uspjehu,kao i ostalim dečkima :-bd
Mata

PostPostao/la stjepan » 18 stu 2012, 14:54

Upravo se čuo sa Darijom koji je prilično ljut na sebe i samokritičan. Dakle, izgubio je od Pucara 0/4 što mislim da nije realno, ali igrao je bez neke koncepcije i nije poslušao Matin taktički super savjet "igraj svoju igru". ;) Ipak, četvrtfinale Tove je odličan doseg i Dario će se napuziti rejting bodova, čestitam. Još sam čuo da je kod seniora ČF izborio i Frane Runjić, dok su Marin Runjić i Damir Bogdanović prošli grupe, ali i ispali u 1. kolu odnosno osmini finala. Damir je u grupi s 3/0 dobio mcs-a. Seniorski je turnir osvojio Filip Zeljko.
stjepan

PrethodnaSljedeća

Natrag na Sezona 2012./2013.

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.