Dva posta od jučer (13.11.) od "krunoja" i "ttp" s teme 4. kola 1. HSTL-istok sam prebacio ovdje jer se radi o Tovinom memorijalu, postovi se slažu automatski kronološki tako da ima normalan slijed.
Inače, zanimljivu ste raspravu poveli u vezi s odazivom na ovaj turnir. Tova je velika legenda, mislim da je bio veći talent od Šurbeka, ali je Dragec bio nenadmašan radnik, u količini treninga nitko mu nije bio do koljena. Tako da je imao i veće dosege i duže trajao na velikoj sceni. Iako, meni se više sviđala ta Tovina ljevica. Ja sam ipak "malo" stariji od većine forumaša i sjećam se čuvenog Tovinog meča u finalu SP-a u Calcuti i propuštenog vodstva od 2:0 u setovima protiv Mađara Jonyera ili kako se već piše. Bemti, stvarno sam ostario kad se toga sjećam, hehe ...
Veliki sam poštovatelj Tove i dijelim mišljenje onih koji kažu da bi baš iz poštovanja prema njemu na ovom turniru trebali nastupiti svi naši najbolji igrači. Čak i oni vrhunski profesionalci (Gaćina, Tan, Kolarek, Juzbašić, Tošić...) ako nisu zauzeti službenim nastupima u svijetu ili Europi, a mislim da ovaj tjedan u ITTF kalendaru nema ništa posebno. No, danas se sve vrti oko novca pa se profićima tu ne igra jer im "se ne uklapa". Ali nije da fale samo ponajbolji, nema ni dosta onih koji igraju u HR, a spadaju u nacionalni seniorski vrh... A pro po kotizacije, slažem se da je prevelika i znatan izdatak za igrače odnosno klubove i baš zato je organizator mogao dati i određeni dio prihoda za formirati nagradni fond. No, danas je najvažnije uzeti lovu, a najbolje bi još bilo da igrači ni ne dolaze, već samo plate.