Volio bih da svi u ligi imaju poraz... nekako mi je tako ljepše, liga izgleda ujednačenija itd.
Frane Runjić je odigrao 5 setova sa Barićem, bio je blizu, kao i mnogi, a opet daleko pobijedi...
Smatram da je najveći razlog visokim pobjedama Barića sljedeće... naravno kvaliteta... no, oni ostali razlozi su poseban stil igre, jedinstven- stil defanzivca. Ništa novo, običan stil defanzivca... samo što se vrijedi pitati : kada si zadnji put igrao tj. trenirao protiv defanzivca ? Ili malo razmišljao kako igrati, barem dva treninga napraviti sa nekim da se osjeti trava... Odgovor je u velikoj večini slučajeva, davno, ne sjećam se, nikada, ne znam... Dokle god je tako, ni ne možeš očekivati rezultat ... Možeš biti odličan igrač, i onda ti dođe netko sa nekom travom, loptica leti drugacije, vrluda, sve ti novo, nisi se nikada susreo sa tim, pa što je za očekivati..... da se privikneš u roku par poena ? Eh, kad bi to tako moglo. Valja malo otrenirati protiv toga, pa ce stvari lakše ići. Tu je sada stvar trenera, samog igrača da se pripremi za takve situacije.
Meni je super što ovu moju travu se ne može skužiti preko noći.... treba treninga i treninga da ju skužiš. Ma, zapravo nije stvar gume, i toga skužiš - ne skužiš, nego ne možeš preko noći naučiti igrati protiv obrane ako nemaš u glavi...Ko i za mnoge druge stvari...
Prošle godine kod nas, sjećam se da je Damir bio jako blizu da dobije Barića, ali pala je koncentracija u jednom trenutku , i sve se rasulo. Inače je bio zrel za pobjediti. Nema dobivanja lakih poena protiv takvih igrača... Biti će zanimljiv meč između Tomića i Barića , te Kneza i Barica. zadnji put je Barić dobio Tomića 3:2, u fiksu petog seta... pitanje je kako će ove godine biti. Dok, uvjeren sam u pobjedu Kneza...
I ja sam malo gledao, slažem se, no opet sa druge strane Mihovljani su dobili Šenkovec... čudna su to ekipa. Smatram da smo mi jači, bolji, eto samo treba to realizirati. Teško mi je nekako vidjeti da 4 pojedinačna meča izgubimo. Možemo jedan, dva, pa i tri... ali 4, i to doma, ne vjerujem. Posebno ako netko skine Bujana prvi meč, i par dobijemo. Još nisam zaboravio 5 set protiv Bujana , kod nas, i moje neiskorišteno vodstvo od 8:6, ili 4:1 u petom setu i zicer zabijem u mrežu. Uh. Bilo je previše, kako Stjepan kaže odlazaka na kavu.... No, spreman sam za revanš.
Stojim iza toga da možemo , "trebamo" , dobiti Šenkovec, jer to nije više ista ekipa ko prije. Čuo sam da Jurinec više nije onaj stari, neugodni... mislim da bi ga Ivan i Adam dobili lakše nego Tomi i ja...
Opet mislim da bi Barića lakše dobio ja , nego Garić i Tomi... Jer, sada gledam kako bih što više igrao protiv obrane, drugo tu dolazi do nove igre protivnika, koju pitanje je kada je zadnji put susreo... dosta pimplanja, laganih spinova itd... pa ako nade rijesenje, svaka cast, zasluzio si pobjediti. Naravno ukoliko glava ne bude na mjestu, ništa od toga, samo toga se bojim !!!!!!!!! Jer, tako sam se radovao mecu protiv radocaja, u u 5 setu kod vodstva, me povuklo da to sto prije zavrsim, i palo se u vodu... dzaba sve.
Ivan je jako dobar protiv obrane, mučio sam se uvijek sa njim... nezgodan je jako... imam nešto u primisli, ali neka to ostane... I zadnje što mi je još na pameti... Šimon, ovako gledajuci, da trebamo dobiti dvicu na njemu... poveo je 2:0 protiv franeta, nije mogao profulati ništa... ali je stao nakon prva dva seta. On je nešto tipa mene u prvom setu... samo da ne bude takav u više od dva seta hehehe...