3. kolo (30.10.2010.)

Moderator/ica: stjepan

Re: 3. kolo (30.10.2010.)

PostPostao/la sportikus » 02 stu 2010, 14:03

aaa, da, da :)) ja sam mislio da je još naknadno bilo nešto :geek: Da, bila bi to skupa pobjeda :)
sportikus

PostPostao/la ttp » 02 stu 2010, 20:10

Imam pitanje. Koje bismo mjesto zauzeli ovako gledajuci, usporedujuci, sa proteklim sezonama ako bismo ostvarili 10 pobjeda, a koje mjesto ako bismo imali 8 pobjeda. Mislim da cemo imati izmedu 8 i 10 pobjeda. Nadam se da ce biti desetka :) . Posebno ako u prvom dijelu budu pobjede još nad Mihovljanima, Nostrom i Šenkovcem. Ako bismo timski odradili meč protiv Podravke, uz uvjet da netko bude raspoložen da skine Lončara ili Belića, i par... tu bi pobjedu mogli isto na kraju brojati :mrgreen:
Moram priznati da nakon pobjede u Vukovaru, poraslo mi samopouzdanje u ekipu da možemo mnoge pobjediti... :D
ttp

PostPostao/la stjepan » 02 stu 2010, 21:33

Teško je reći jer to ovisi i o rezultatima drugih, o mogućim krugovima između 2 ili više ekipa ... Prije 3 sezone smo imali 8/10 i bili u krugu sa Putjanama i Lokomotivom od 5. - 7. mjesta, ali smo bili 5. na kraju jer smo bili daleko najbolji u tom krugu, oba puta smo dobili i jedne i druge. Prije 2 sezone smo imali 11/7 kao i Podravka, ali smo Podravku dobili oba puta pa smo mi bili 3., a oni 4.. Prošle sezone smo imali 7/11 kao i Kutina, ali Kutina je dobila obje sa nama pa je ona bila 7., a mi 8.. Eto, svake smo godine bili u krugu s nekim. Sa 10 pobjeda objektivno bi se trebalo osvojiti 5. mjesto, u povoljnim okolnostima čak i 4., a može biti i tek 6.. Sa 8 pobjeda bi to bilo negdje između 5. i 7. mjesta... Tučemo li Mihovljan i Nostro do kraja jeseni (što bi morali), to su 4 pobjede, a Šenkovec bi bila peta pobjeda i ona bi nam otvorila put za gornji dio ljestvice... Vjerojatno na ljestvici ne možemo konkurirati Kutini, Olimpiji i Podravki, možda i Petrinji, sve ostalo mislim da možemo uhvatiti. Posebno dobijemo li Šenkovec, jer bi tada u krugu bili s njima i Petrinjom (svi po 1/1) što bi nam u proljeće otvorilo mogućnost borbe čak i za 4. mjesto, no, to su sve sada kalkulacije i želje, vidjeti ćemo kako će ispasti. Mislim da je najbitnije sada dobiti do zime Mihovljane i Nostro tako da ne moramo strahovati i da se držimo sredine, a poslije hvatamo što bolje mjesto...
stjepan

PostPostao/la tomi » 03 stu 2010, 18:42

ja bih bio zadovoljan da na kraju polusezone uzmemo cvrsto mjesto u sredini, da nemoramo slucajno razmisljati o ostanku u ligi, jer ce nam biti svima lakse igrati nego kad si pod pritiskom... dario je ambiciozan i to me veseli... on ima pravo biti takav jer ima puno samopouzdanja i igra jednu od najboljih svojih sezona u karijeri... jos da se netko od nas prikljuci njemu, i igri i rezultatima to bi bilo onda puno lakse ostvariti kao sto to dario zamislja... ali kao sto je stjepan rekao trebamo prvo dobiti mihovljan i nostro sto objektivno po meni smo bolja ekipa i uloviti protiv senkovca ili podravke..
tomi

PostPostao/la stjepan » 03 stu 2010, 22:18

Konačno su objavljeni i zapisnici od ovoga kola pa možemo malo vidjeti kako je tko i s kim odigrao. Malo sam analizirao naše slijedeće protivnike.

Mihovljan je izgubio obje, kod Petrinje i Kutine, to je i očekivano, ali obje po 0:4, dvije metle u jednom danu, to je ipak malo previše. Ozbiljnijim mi se čini jedino Nino Bujan koji je ispustio dobiti Marina Runjića protiv kojega je imao 2:1 u setovima da bi četvrti i peti izgubio u fiksu. Protiv Kneza u Petrinji je izgubio 1:3, četvrti set na -10, znači dosta tijesno. Ostala dvojica (Marušić i N.Mikac) kao i par dosta slabo i neuvjerljivo. Mihovljan moramo dobiti, tu jednostavno ne smije biti kiksa.

Šenkovec je već druga priča. Prvo, nikad ih nismo dobili u ligi, sve smo dobijali, samo njih nikada, znači tradicija nije na našoj strani. Drugo, Matija Barić im je fenomenalan, lani je imao najviše pobjeda u ligi, a ove godine to ponavlja s tim da do sada nema poraza i sa 9/0 je daleko najbolji igrač lige. Imao bi i maksimalnih 10/0, ali Nostra su dobili metlom pa nije imao prilike igrati dvije. U subotu je skinuo nova 4 skalpa i to kakva: Arapovića i Ivkovića iz Petrinje (nanio Arapoviću prvi i jedini poraz do sada) te Bogdanovića i F.Runjića iz Kutine. Protiv Petrinje je s Jurincem dobio i par što je vjerojatno i presudilo pobjednika u meču i to nakon što su gubili parove sa 0:2. Protiv Kutine su izgubili parove 2:3, da su dobili, možda bi dobili i Kutinu jer bi sedmu odlučivali Bogdanović i Jurinec slično kao i lani u jednom meču protiv OŠB kada je Jurinec u sedmoj dobio Damira. No, to je već ono "šta bi bilo kad bi bilo...". Barić pretežno dobija fikseve i tijesne završnice, tu je pravi majstor. U subotu je od 8 setova u fiksu (6 pojedinačnih i 2 u paru) dobio 7, izgubio samo jedan. Zna se nositi s pritiskom. Barića nikada niti jedan naš igrač nije dobio, no, tako je bilo i s Lončarom iz Podravke pa ga je proljetos dobio Smuda, također i s Runjićima pa je Dario lako dobio Marina prije 2 tjedna ... Tradicije su da se ruše, eto izazova našim dečkima: može li netko dobiti Barića, može li OŠB konačno dobiti Šenkovčane ? Ostala dvojica nisu ni blizu te klase pa zato Šenkovec ima samo 2/3 kao i mi iako ima najboljeg igrača lige (za sada). Jurinec je dosta neugodan, nama je lani dobio obje sedme partije i veliki nam je dužnik. I protiv Petrinje je dobio sedmu i to Kneza sa 3:2 u setovima, 13:11 u petom setu ! U ostale dvije pojedinačne (Ivković i M.Runjić) dva laka 0:3 poraza. Treći u ekipi je Šimon i on ne bi smio ni slučajno dobiti partiju protiv bilo kojeg našeg. Kada se sve sagleda, lako je moguće da meč protiv Šenkovca opet ode do sedme partije, u svakom slučaju bi to trebalo biti maksimalno neizvjesno. Poslastica bi mogla biti meč Dabić - Barić, ako do njega dođe, a teško da mogu izbjeći jedan drugog, meč između trenutno trećeg i prvog igrača lige ...
stjepan

PostPostao/la ttp » 03 stu 2010, 23:57

Volio bih da svi u ligi imaju poraz... nekako mi je tako ljepše, liga izgleda ujednačenija itd.
Frane Runjić je odigrao 5 setova sa Barićem, bio je blizu, kao i mnogi, a opet daleko pobijedi...
Smatram da je najveći razlog visokim pobjedama Barića sljedeće... naravno kvaliteta... no, oni ostali razlozi su poseban stil igre, jedinstven- stil defanzivca. Ništa novo, običan stil defanzivca... samo što se vrijedi pitati : kada si zadnji put igrao tj. trenirao protiv defanzivca ? Ili malo razmišljao kako igrati, barem dva treninga napraviti sa nekim da se osjeti trava... Odgovor je u velikoj večini slučajeva, davno, ne sjećam se, nikada, ne znam... Dokle god je tako, ni ne možeš očekivati rezultat ... Možeš biti odličan igrač, i onda ti dođe netko sa nekom travom, loptica leti drugacije, vrluda, sve ti novo, nisi se nikada susreo sa tim, pa što je za očekivati..... da se privikneš u roku par poena ? Eh, kad bi to tako moglo. Valja malo otrenirati protiv toga, pa ce stvari lakše ići. Tu je sada stvar trenera, samog igrača da se pripremi za takve situacije.
Meni je super što ovu moju travu se ne može skužiti preko noći.... treba treninga i treninga da ju skužiš. Ma, zapravo nije stvar gume, i toga skužiš - ne skužiš, nego ne možeš preko noći naučiti igrati protiv obrane ako nemaš u glavi...Ko i za mnoge druge stvari...

Prošle godine kod nas, sjećam se da je Damir bio jako blizu da dobije Barića, ali pala je koncentracija u jednom trenutku , i sve se rasulo. Inače je bio zrel za pobjediti. Nema dobivanja lakih poena protiv takvih igrača... Biti će zanimljiv meč između Tomića i Barića , te Kneza i Barica. zadnji put je Barić dobio Tomića 3:2, u fiksu petog seta... pitanje je kako će ove godine biti. Dok, uvjeren sam u pobjedu Kneza...

I ja sam malo gledao, slažem se, no opet sa druge strane Mihovljani su dobili Šenkovec... čudna su to ekipa. Smatram da smo mi jači, bolji, eto samo treba to realizirati. Teško mi je nekako vidjeti da 4 pojedinačna meča izgubimo. Možemo jedan, dva, pa i tri... ali 4, i to doma, ne vjerujem. Posebno ako netko skine Bujana prvi meč, i par dobijemo. Još nisam zaboravio 5 set protiv Bujana , kod nas, i moje neiskorišteno vodstvo od 8:6, ili 4:1 u petom setu i zicer zabijem u mrežu. Uh. Bilo je previše, kako Stjepan kaže odlazaka na kavu.... No, spreman sam za revanš.

Stojim iza toga da možemo , "trebamo" , dobiti Šenkovec, jer to nije više ista ekipa ko prije. Čuo sam da Jurinec više nije onaj stari, neugodni... mislim da bi ga Ivan i Adam dobili lakše nego Tomi i ja...
Opet mislim da bi Barića lakše dobio ja , nego Garić i Tomi... Jer, sada gledam kako bih što više igrao protiv obrane, drugo tu dolazi do nove igre protivnika, koju pitanje je kada je zadnji put susreo... dosta pimplanja, laganih spinova itd... pa ako nade rijesenje, svaka cast, zasluzio si pobjediti. Naravno ukoliko glava ne bude na mjestu, ništa od toga, samo toga se bojim !!!!!!!!! Jer, tako sam se radovao mecu protiv radocaja, u u 5 setu kod vodstva, me povuklo da to sto prije zavrsim, i palo se u vodu... dzaba sve.
Ivan je jako dobar protiv obrane, mučio sam se uvijek sa njim... nezgodan je jako... imam nešto u primisli, ali neka to ostane... I zadnje što mi je još na pameti... Šimon, ovako gledajuci, da trebamo dobiti dvicu na njemu... poveo je 2:0 protiv franeta, nije mogao profulati ništa... ali je stao nakon prva dva seta. On je nešto tipa mene u prvom setu... samo da ne bude takav u više od dva seta hehehe... :D
ttp

PostPostao/la ttp » 04 stu 2010, 00:01

Uglavnom, sve smo lijepo rekli, pročavrljali.....proletit će vrijeme, nećemo se ni okrenuti, a
evo novoga kola, novih uzbuđenja, izazova ! Pozdrav svima...
ttp

PostPostao/la tomi » 04 stu 2010, 10:33

dario ovdje pise elaborate...heheheh... ja cu samo se pohvaliti da je ovo moj 100-ti post... weee :-D
tomi

PostPostao/la boško ošb » 04 stu 2010, 15:58

hahahaah, tomi čestitam, nije ni to lako :D ...
Hajduk živi vječno!
boško ošb

PostPostao/la tomi » 04 stu 2010, 21:05

hahaha.... tjesim se... :-D
tomi

PrethodnaSljedeća

Natrag na Sezona 2010./2011.

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.